Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Okostelefon. Az űrbiztosnő sértegeti a fiatalokat, nyilván ő postagalambbal üzen Moszkvába

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ezek a fiatalok! Ejnye-ejnye. Minden baj okozói, legalábbis az űrbiztos szerint. Csakhogy a kormányon belül sincs egyezség – fújja mindenki a magáét. Egyáltalán nem baj sem a hazudozás, sem a dorgálás. Mert ezek a kormányguruk ott az íróasztalnál mindent sokkal jobban tudnak, mint az a való életben történik. Jó pénzért lehet tudatlannak is lenni, megoldás keresése helyett sértegetni másokat. Ez most sikk a NER-ben.

Itt van ez az űrkutatásért felelős miniszteri biztos. Éppen nem Farkas Berci utódját keresi, pedig adtunk rá tízmilliárd forint közpénzt, hanem átment nevelőbe. A rosszabbik fajtából. Mert a Ferencz Orsolya mindenhez is ért. Megmondja tutira, hogy a

Baloldali, magukat zöldnek nevező politikai pártok teljes mértékben szakmaiatlanul használják fel a klímakérdést azért, hogy a hatalom közelébe jussanak – mondta bele az M1 közpénzlopó televízió kamerájába. Az meg bármit kibír. Előbb a boomer-generáció – az 1946-64 között születettek – kap a pofájára, az a generáció, amelyik a világ nyugati felén „már hozzászokott a küzdelem nélküli jóléthez”.

Ej, biztos asszony, mit nem adnánk azért, ha nem kellene megküzdenünk egy kis jólétért, mint ott, az átkozott Nyugaton. Csak itt küzdünk, küzdünk, aztán nem megyünk semmire. Mert Orbánisztánban milliókat nem vesznek semmibe. Itt küzdés nélkül csak a NER-lovagok, az Orbán-kiválasztottak punnyadnak bele a nagy keresztényi jólétbe. A legtöbbjüknek még a kisujját sem kell felemelni egy kis luxusért. Így vagyunk, Ferencz biztosnő.

De ez semmi, vannak miköztünk egészen hülye, buta fiatalok, akik egy része magát a klímavédelem problémáját sem érti.

– Gondoljunk bele, hogy mennyire szeretik a technikát használni, akár a zsebükben lapuló okostelefont, amelyik 24 órában ellátja őket a világ globális internetén elérhető információkkal. De nem gondolnak abba bele, hogy egy ilyen elektronikai eszköz milyen környezetszennyező lábnyomot hagy maga után. És amikor mondjuk negyedévente, félévente vagy évente lecseréli valaki, pusztán azért, mert divatból cserélni illik a generációjában ezeket a készülékeket, az miféle milyen környezeti terhelést jelent – magyarázott tudományos alapossággal a miniszteri biztos.

Kérdezném, ha ekkora szarban vagyunk, akkor miért egy magyar űrhajós kiképzésére cseszünk el milliárdokat? Kinek jó buli ez? Akárhonnan nézem is a hölgyet, nem most lépett be a húszévesek ifjú hadába. Ezért aztán joggal gondolhatom azt, hogy ő felelős szakiként, politikusként egészen másként él, mint a fiatalok. Ugye így van, ez minimum egy nagyon agyas szakembertől elvárható. Még csak fel sem tételezem, hogy vizet (tiszta vizet persze) prédikál, és bort iszik. Mert még hajlamos lennék azt gondolni, hogy telefon helyett postagalambokkal tartja a kapcsolatot Moszkvával. Űrügyileg. A postagalamb esetleg pottyant néhányat a magyar anyaföldre, növelve annak termőképességét, mindjárt más lesz a klíma meg sarjadzik az egészségünk is.

Sértegető. Ferencz Orsolya űrbiztos postagalambokkal tartja a kapcsolatot Moszkvával? 

Ezt azért gondolom, mert mi már rendeztünk postagalamb olimpiát is. Ennek pontosan öt éve, csak akkor még Ferencz Orsolya nem akart az űrben kószáltatni magyar embereket, és nem volt biztos sem. De mivel tájékozott embernek tűnik, valószínűleg nem maradt le arról, amit akkor Semjén Zsolt főkeresztény meg fővadász is megmondott. Tudnia kell, mert mi pontosan úgy hódítjuk meg a csillagokat, hogy előbb curikkolunk vissza a múltunkba.

„Magyarországra valószínűleg a török időkben jutott el a galambászat, történeti adatok szerint Szeged ostrománál a budai pasához az ostromlott pasa ezen az úton küldött üzenetet. A postagalamb a történelem mellett a magyar irodalom részévé is vált, miután Zrínyi Miklós szintén megénekelte Szigetvár ostromáról szóló eposzában. Az első világháborúban a német, az angol és a francia történelemben egyaránt ismertek olyan hős madarak, amelyek katonák életét mentették meg. Példát vehetünk kitartásukról, bátorságukról, általuk rácsodálkozhatunk a teremtés csodájára.”

Rá is csodálkozunk, és eldobjuk a mobiltelefont, mert a betyár mindenit, mostanság inkább ezer korszerű galamb, mint egy ratyi kütyü. Kormány álláspont. És hogy befejezzem a biztosnő felelős magatartását a klímavédelemben, azt a levelet viszik a postagalambok Moszkvába – a jövőnkért -, amit Orsolya miniszteri biztosnő vagy a titkárnője a szép emlékű Erika írógépen némi bazdmegolás mellett kopogott le. Ez lenne a következetesség titka, nem?

…és akkor a fiatal előveszi okostelefonját, abban látja, olvassa, hogy Mészáros Lölő erűműve okádja ki a mérgező gázokat; a szomszéd országból meg Cser-Palkovics polgármester városába öntik ki a vendégszart. Azért engem konkrétan érdekelne, hogy azok az emberek, akik belefolynak a Fidesz és Orbán turmixgépébe, miért csak koszos lét bírnak kiengedni. Mi történik ott benn a présben? Én még azt is hajlandó vagyok elhinni, hogy a szakmájában okos ez az asszony, de ezt az okosságát megfertőzte a politika. Az nem méltó egy állítólag nagy tudortól, hogy csak a sértegetésig jusson el. Ha ő nagyon komolyan veszi a klímaváltozásból eredő gondokat, akkor annak számos felvilágosító formája van, hogy segítséget nyújtson – fiatalnak, idősnek, mindenkinek. Így azonban hiteltelenül áll a Fidesz katonasorában, és lesz ellenszenves egy egész nemzedék szemében. Is.

Megszólja a fiatalokat, miközben egy másik interjúban azt mondja a családvédelmi akciótervről a kritizálók ellenében: „pont az a lényege, hogy nem erőszakos, senkit nem erőltet semmire, lehetőségeket nyit meg. Ahogy meghagyjuk a lehetőséget ezeknek az érték nélküli nihilista „gondolkodóknak” arra, hogy ők így gondolkodjanak, ugyanúgy kérjük a jogot arra, hogy mi pedig higgyünk a nemzetben, hazában, családban, az anyában, az apában és a gyerekben.”

Higgyünk. Minden megszülető gyermek egy új remény. Csak ne legyen okostelefonja. Ferencz Orsolya orbáni klímahelyzet értékelése. Világos, tudatlanok?

Az önök véleménye

Ez a gyökér bencike is mélyen hallgat arról, hogy mi történik azzal a nyugdíj kiegészítéssel, amit a nyugdíjas már sohasem kap meg, mert mondjuk közben meghal. Szerintem pont erre játszanak. Az évközben (január közepe és október vége között) elhalálozott nyugdíjas társaink esetén, –a halál időpontjától függően– az ő 1-10 havi nyugdjkiegészítését simán lenyulják. (András)

2,8%-os nyugdíjemelés, mikor az infláció is elismerten 3,5 volt. Ez igen! Így örződjön meg Rétvári vagyonkája is. Ami a legszomorúbb, tényleg sokan beszopják ezt az idiótaságot. Nekem is vannak olyan idős rokonamim, akik rajonganak a Viktorért és örülnek, hogy kaptak 3400 Ft emelést. Ez az a réteg, akik annak ideján, mikor az volt a divat, az mszmp oszlopos tagjai voltak, most meg bitangul fidesznyikek. Csak akkor még internacionalista volt a szocializmus, most meg nemzetthy. (agador)

Kevés embert ismerek, aki igénybe tudná venni a nagyszülői gyedet, de egynek kifejezetten ajánlanám. Milyen szép is lenne, ha otthon foglalkozna az unokákkal! (P. Zoltán)

Valamelyik reggel Orbán Viktor felébredt belenézett a tükörbe s elképedve látta ,hogy megöregedett. Körülnézett a vazallusai között már nem látta a lelkes arcokat. Fiatalítsunk ,legyenek minél több nők körülöttem nem baj ha nem okosak csak fiatalok legyenek. A döntéseket úgy is Én hozom. (N. Józsi)

Így írtunk mi

Nagypapi, aki húzhatna gyedre villámsebesen

Ez is Gyurcsány hibája?

Az elbűvölő ágyúkról

Mázli

Áder János véleményt formált

Ócska, hazug családbarátok

Most érünk a kasszához, be kell fizetnünk a leves árát

Vigadtak s búsultak

Nélküled! Angyalkám, nélküled!

A két pápa

A nap kommentje:

Egyházak, határon túliak,külföldi üldözött keresztények megmentésére folyamokban ömlik a pénz (az ukrán nyugdíjasokat kifelejtettem) Csak magyarországi nyugdíjasok vannak hátrányban. Az ötvenes években kisgyermek voltam, de nem láttam olyan nyomort mint manapság. (Zebike)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.