Április 24,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Isteni. Válasz Kásler Miklós középkori levelére

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Levelet írt Kásler Miklós, az emberi erőforrások csúcsminisztere – közli a Népszava. Íme:

Tisztelt Pedagógusok, Óvodapedagógusok, Könyvtárosok! Szent Pál apostol a következőket írja: „Mindem, amit tesztek, szeretetből történjék”, valamint: „Mindennek a szeretetben kell meggyökerezve és megalapozva lennie”. Önöknek köszönhető, hogy Szent Pál szavai igazak a magyar oktatásra és nevelésre, Önöknek köszönhető, hogy iskoláinkban nem csak a kötelező tananyagot adják tovább a diákoknak, hanem a szeretet jegyében évezredes értékeinket, hagyományainkat. A magyarság számára nemzeti érték a gyermek, az óvodások és az iskolások jövőjének záloga pedig az Önök kezében van. Önök azok, akik az alapvető képességek elsajátítása után továbbvezetik őket a tudás rögös útján, felfedezik a bennük rejlő tehetséget. Önök azok, akik nemcsak tanítják, hanem nevelik is gyermekeinket, és nemzeti hagyományaink átadása mellett a személyiségüket is formálják. Egy jó pedagógus ugyanis nem csak tanár, hanem példakép, barát, pszichológus is, aki megmutatja gyermekeinknek, hogyan kell kiállniuk önmagukért, küzdeni másokért és a kudarcokból előnyt kovácsolni. Önök tehát nem szakmát, hanem hivatást választottak. Az Önök munkájának eredménye hosszú évek alatt válik kézzel foghatóvá. Fáradozásaik éppen ezért különös megbecsülést érdemelnek. Szívből kívánom, hogy lássák megérni munkájuk gyümölcsét, és tanúi legyenek annak, ahogy a felnövő generációk az Önök által kapott tudás és értékek alapján gyarapítják hazánkat, a társadalom értékes, értéket teremtő tagjaivá válnak, és szeretetben gondoskodnak családjukról. Kétezer évvel ezelőtt, az első Karácsony idején valami véglegesen megváltozott a földön. „Mert úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen.” Ez a szeretet az alapja az Önök pedagógusi hivatásának. Köszönöm Önöknek, hogy az év 365 napján kitartóan, alázattal, legjobb tudásuk szerint teljesítik küldetésüket a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért. Kívánok Önöknek meghitt ünnepi készülődést, békés, áldott Karácsonyt, sikeres új esztendőt és jó egészséget!

Tisztelettel: Prof. Dr. Kásler Miklós az emberi erőforrások minisztere” 

Éppen ráérek, szeretnék válaszolni a levélre, ha már…

Tisztelt Kásler Miklós Miniszter Úr!

Egyáltalán nem várt levelét megkaptam. A borítékban nem volt semmi más, csak az ön hittérítő sorai. Szerintem, rossz helyre tetszett címezni a levelet. Ez nem az az utca, nem az a házszám. A templom több sarokkal odébb van. Szombat van, éppen van egy kis időm. Most értem haza fülig sárosan. Kirándulni voltunk az osztályommal, mert kitalálták, ha már ilyen szép, nem télies idő van, csavarogjunk egyet. És nekem a diákok szava a szent, semmi más. Én konkrétan nem csak példakép meg barát vagyok, hanem szabadidős túravezető is. Gondoltam, ráérek még a saját gyerekeimmel foglalkozni, beszélgetni a férjemmel. Ünnepi készülődés nincs, majd a bejgli megsül magától – ha Isten is besegít. Írok önnek.

Szabadjon megjegyeznem, levele időpontja nem nagyon stimmel: mostan a 21. században vagyunk, 2019. december 14-én, Magyarországon. Azt nem tudom, hogy el tudja-e intézni, hogy az irományát vigyék vissza a középkorba. Oda való. Tessék megpróbálni, vagy tessék szólni a Szijjártó Miniszter Úrnak, hogy ne a csillagokba keressen magyar űrutast, hanem egy múltba visszafelé szállító időgépbe valakit.

Tisztelt Kásler Miniszter Úr! Én konkrétan nem azt várnám el a Csúcs Miniszter Úrtól, hogy tessen ájtatoskodni, hiszen Magyarország egyelőre még köztársaság az önök alaptörvénye szerint, bár a beírás csal. Az ön főnöke – értsd, Orbán Viktor – mára diktátori köpenyben sürög-forog itthon, Európában, főleg meg a nagyvilágban.

Tudja, nem levelezgetni kellene önnek, hanem, ha korára való tekintettel még bírja a strapát, akkor valahogyan megszülni a kormánynak egy európai szellemű, tudás alapú oktatást, amiben minden magyar gyerek megtalálja a tehetségének megfelelő lehetőséget. Sőt, minden magyar – türk, kipcsak – gyerek egyenlő színvonalú iskolába járhasson. Nálam előnyben van a két tantárgyam, a magyar irodalom és az angol nyelv. Meg aztán van külön feladat is: hazafias, keresztény kölyköket kell nevelnem. Szégyellem is magam, mert a Biblia forgatására nem jut idő, de hadd dicsekedjek, Kásler Miniszter Úr!

A PISA-teszten nagyon-nagyon jól teljesítettek a tanítványaim. Örülök neki, azért is, mert ez igen klassz hazafias tett lett. Nem? És ebben az Úristen sem segített, mindezt magunknak köszönhetjük. Ezért járunk mi iskolába. Jól tetszett írni a levelében: Önök azok, akik az alapvető képességek elsajátítása után továbbvezetik őket a tudás rögös útján, felfedezik a bennük rejlő tehetséget. Fel. A gyerekekben még csak-csak, de önökben nyoma sincs egy icike-picike zsenialitásnak sem. Mert nem csak féleszűek, hanem a magyarokat csak félembereknek veszik: az egyik felük nem is érdekes, a másik felükkel pedig azért vannak, hogy megdolgozzanak a miniszter úr félék luxusáért.

Azon megsértődtem, hogy amikor a magyar közoktatás államilag szétrobbantása ellen tüntettem, le tetszett Sorosozni. Esküszöm, a büdös életben nem találkoztam Soros Györggyel; nekem soha nem ártott, én sem neki. Akkor mi az istennyilának tetszik hülyeségeket beszélni? A mi bőrünket nem ő nyúzza, hanem önök. Ha szabadna, így utólag káslereznem meg orbánoznom meg palkovicsoznom – hogy rövid legyek. Ön pimasz is, mint a legyek.

Én konkrétan pedagógusnak készültem, ezt mindennap bizonyítom is az iskolában. Miután én pszichológus is vagyok, tetszett mondani a levelében, lenne egy tanácsom: tessék papnak menni. Közöttük lehet szórni az igét. Én tudományokkal ismertetem meg a diákokat. Ha szabad, ha nem szabad. Mert abból k*rvára – ne haragudjon, de az ősmagyarok is biztosan használták ezt a randa szót, amikor beletörött az a két foguk a nyers húsba – elegem van, hogy szép lassan beledöglök választott szép hivatásom gyakorlásába, szabadságom meg semmi. Úgy kezelnek, mint a kisfiam a majom bábuját. Bedobnak a sarokba.

Tisztelt Kásler Miniszter Úr! Tudja, miért is utálom ezt a NER-bagázst? Mert azt nem mondhatom sem a boltban, sem a szolgáltatóknak, sem a vízvezeték-szerelőnek félig üres bukszámmal: uram, asszonyom, az Isten fizesse meg! Ha csak jó keresztényként el nem intézi.

…és csak a szombati pihenőnapomon, rohadtul elfáradva, vagyok ilyen finom, tisztelt Kásler Miklós Miniszter Úr! Ne haragudjon, megyek egyszülött kisfiamhoz meg egyválasztott férjemhez, jusson belőlem valami nekik is. Ez a mi szeretetünk alapja, nem más. Mind az összes 365 napon.

A küldetésemet a magyar oktatásért, a magyar ifjúságért majd hétfőn folytatom. A gyerekek miatt maradok a katedrán, amíg bírom. Ünnepi tisztelettel: egy magyar pedagógus.

Az önök véleménye:

Mire gondoltak, amikor azt irtàk, hogy ” a munkàjàra igènyes, megbizhatò” ? Leforditom : Nem baj ha semmihez se èrtek, de legalàbb jòl tudok hazudni. Folyèkonyan . Magyarul . ès mèg a nyelvvizsga koltsègèt is megspòroltam.. (Krisztina)

Nana, vigyázz azért azokkal a gondolatokkal is! 😉 Nem lennék meglepve ha kiderülne, hogy már megalakult a nemzeti gondolatrendőrség. (Sz. János)

Szerintem Nagy Brittania kilépése az EU-ból azért dobta fel fideszéket, mert orbán is fontolgatja ugyanezt, persze majd csak akkor tenné meg, ha nem jön onnan több pénz. Mert a szabályokat most sem tartja be, őt senki ne bírálja, de a pénzzel még meg lehet szorongatni. (Transzporter)

Javaslom még a Szulejmán Iszlám Egyetem, a Jumurdzsák-árvaház és egy I. Miklós cárról elnevezett békekutató intézet létrehozását is. Csak a teljesség és következetesség kedvéért (Súgócsiga)

Így vagyok ezzel én is. Pénzt utalni szoktam, Iványi Gáborék egyházának, kutyamenhelynek, utcán nem adok. Ha van nálam boltnál péksütemény, abból adok. (agador)

Így írtunk mi:

Ha menni akarnak, menjenek

Mikor szűnik már meg a diktátorok, maffiavezérek és bűnözők kedvenc rejtekhelyének lenni Magyarország?

Hatalmas Kis Bimbasi

„Boldog karácsonyt…”

A stadionok fontosabbak, mint az emberek élete?

A politikai lojalitás nyomorúsága

Az utolsó sziklamászás

Csalfa sugár

Bolondságok

Ennyire lehet hülyének nézni a fideszes választót

A nap kommentje:

De, te is tudod, hogy önállóan nem léptetheti ki Orbán az Unióból Magyarországot! Csak népszavazás dönthet erről! Meg amúgy is,Putyin elvtárs nem engedné! Azért is hívják a csúti patkányt, Putyin Trójai falovának!!! (István)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.