Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán meghatóan aggódik a pénzünkért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Álláshirdetés következik

  • Ha szereted Orbán Viktort, és mindenben csak őt követed;
  • Ha szereted Orbán Viktor kebelbarátait;
  • Ha jól tudsz hazudni, másokat kifosztani;
  • Ha élveznéd a jogállam további lebontását;
  • Ha sok benned a gyűlölet;
  • Ha nem  szeretsz tanulni és dolgozni…
  • …akkor a mi emberünk vagy.
  • Várunk téged, jelentkezz!

A fentebb felsoroltakért cserébe, amit kínálunk:

  • 800 ezer forint fizetés havonta
  • Lehetsz fideszes politikus

Hát így körülbelül. Anyagilag csábító állásra keres jelentkezőket a Fidelitas. A 24.hu szerint a Fidesz ifjúsági tagozatának központi irodája egy levéllel kereste meg a tagságot, amelyben tapasztalattal rendelkező, fiatalos munkatársakat keresnek vezetői és kommunikációs feladatok ellátására. Az előbbi fizetését havi 700–800 ezer forintban, míg az utóbbiét pedig havi 600–800 ezer forintban határozták meg.

Az anyagiakkal rendben is volnánk, de van még egy feltétel, és ez minden garasnál fontosabb: mindkét munkakör ellátásához szükséges a magas fokú politikai lojalitás. A hirdetésben kiemelték, hogy egy közéleti szereplő ajánlása előnynek számít a jelentkezésnél.

Az, hogy hol, mit kellene csinálnia a megfelelő embernek, az nem derül ki a levélből. Nem mindegy? Akár semmit, úgy ahogyan Borkai Ádám, aki két helyről is felvesz csaknem kétmilliót. A jelentkezéseket is egy egyszerű gmailes címre várják, ami tartalmazza a gov. rövidítést, ami a kormány szóra utal, és a legtöbb minisztérium e-mail-címében is szerepel. A lapnak azt mondta a Fidelitas, ők nem toboroznak munkaerőt. Ám…

„a Fidelitas rendszeresen kap informális és formális megkereséseket a multi, KKV, állami és nem állami szereplőktől egyaránt, ha tehetséges, munkájára igényes, megbízható és motivált fiatalokkal szeretnék versenyképesebbé tenni humán-összetételüket”.

Ugyan, hazudnak, hiszen a kis- és középvállalkozásoknál (KKV) nem szokott előírás lenni a magas fokú politikai lojalitás. Ne tessék hülyíteni, én még olyant nem hallottam, hogy egy szakmai önéletrajzra rá kellett volna írni, hogy milyen párttal szimpatizál valaki. Eddig legalábbis nem kellett, arról nem is szólva, a munkára jelentkezések nagy többsége felesleges, mert mire oda kerül a pályázó, már megvan a kiválasztott emberük. A hirdetés nagyon sokszor csak formaság. És akkor a Fidesz-bébik eljátsszák a nagy ártatlant, természetesen bennünket totál hülyének nézve.

Ne vicceljünk már, pont a Fidesz a korrektségéről híres, ugye, pont a kis ostobáknál van véletlenül több százezres állás. Erről pedig az a véleményem: kibújt a szög a zsákból: ha lojális vagy, jó leszel, akármilyen hülye is vagy. Aki pedig hidegrázást kap tőlük, és még elvei és tartása is van, lehet akármilyen alkalmas, nem akar beállni az Orbán-csicskák közé. Azért ez normálisan nem így működne, ezt tudjuk, ezért ne dumáljon mellé a Fidelitas.

Ők meg a tehetség! Láttuk a helyettes államtitkár kisasszony esetét. Ezt pontosan úgy képzelem el: van egy narancsos nacsalnyik, némi IQ-val, na azért az nem veri a százat: mellé pedig csak olyan kell, akinek, ha még kettővel kevesebb az intelligencia-hányadosa, a műveltsége, akkor az már egyszerű fakanál. Lényeg az, hogy az úri brancsnak keverjen. Nyugi, lesz pénz, így akarják a fiatalokat maguk mellé visszacsempészni. Pénzzel. Elég gusztustalan terv ez.

Pedig Orbán Viktor olyan meghatóan védi a magyar emberek pénzét, hogy az már pontosan olyan, mint amikor az ámerikai Dzsó bácsi óva inti a kedves magyar rokont a habzsolástól. A miniszterelnök Facebook-oldalán reagált az EU-csúcsra, arra hogy megállapodás született a klímacélokról. (2050-re karbonsemlegessé teszik az Uniót), és nem született megállapodás a 2020 utáni kohéziós támogatásokról.

Sikert értünk el, mert a mostantól megszületendő klímaszabályoknál garanciákat kaptunk arra, hogy ne a „szegény emberek, a szegény országok fizessék meg az árát”, és ennek érdekében ne vegyenek el pénzt a felzárkózást célul tűző országok előtt – idézi a Magyar Narancs.

Ja, ne a szegény emberekkel fizettessék meg! Azt a bitang, de érzékeny lett egyszerre a DikiViki. Aggódik értünk apukaként is. Miután kirabolták az országot, és kilenc év után lett egyre több mélyszegénységben élő. Mégpedig olyan kormány varázzsal, amelyikben dübörög a gazdaságunk, mi vagyunk Európa fő-fő gazdasági csodája, motorja, űrhajója, meg a rosseb tudja még mi. Itt igazodjon ki, aki magyar, aki nem igazodik ki, az hazaáruló.

Zárójelben: a felzárkóztatási források – amelyeknek a jövőben legalább a negyedét a klímacélok teljesítésével kapcsolatban kellene felhasználni – enélkül is jelentősen csökkennek Magyarország számára a most tárgyalt javaslat alapján, erről egyelőre nem sikerült megállapodásra jutniuk a feleknek. Figyeljék milyen szerény ez a mi Viktorunk!

Magyarország klímabajnok, ezt itt Brüsszelben elismerik.

Viszont a mostani „harcban“ „nem győztünk, de esélyt teremtettünk magunknak a későbbi győzelemre.“ Így van ez tényleg. Bajnokok bajnokai vagyunk: labdarúgásban, stadionépítésben, harácsolásban, korrupcióban, éledező diktatúrában…

Aztán jöhet a klímabajnokság. Ha csak nem szakad rá az egész Fidesz-kócerájra az ég.

Az önök véleménye:

Nem vagyok egy komolyzenei „nagy fogyasztò”, ( azèrt nèha szívesen elmèlkedek Kodàly, vagy Bartòk dallamain” ) , de amit ez a Màga bazsevàl, az se buli, se komoly. Akkor màr inkàbb a 100 tagú cigàny zenekar ! Legalàbb tudod, hogy tőluk ne vàrjàl szonàtàt…. (Krisztina)

A kulcsszó a szolidaritás. Az meg manapság nincs. Aki bármilyen okból nem tudja fizetni a TB-t, az valószínűleg abba a körbe tartozik, amelyiknek nincs érdekérvényesítő ereje, az elesettek, szegények. Nagy dicsőség beléjük rúgni, akárcsak a hajléktalanokba. Eddig kicsit erősnek tartottam a népírtó kormány kifejezést, bár voltak már jelek. Viszont röhögve megtehetnek szó szerint bármit. (Ulzana)

Remek! Megint sikerült találni valami f@szságot, amire – így, hogy már az egészségügy, az oktatás, meg minden egyéb fontos dolog rendben van – elverhetjük azt a tömérdek fölöslegessé vált pénzt. Az sem kérdés, ki a legalkalmasabb jelölt : az, aki ma az országban a legjobban ért mindenhez, a nemzet disznószerelője. Esetleg a gazdája. Mindkettőt szívesen látnám Föld körüli pályán. (mamari)

Ehh, ha ily dicső keresztyéni pogrom létezett volna mikor első basszusgitárom megvettem… Biztos zsolozsmákat zengtem volna a sátán műve heavy metal helyett. De hát így… :((( (Tibor)

Fiatal koromban is volt bít mise, de nem tudok külön támogatásról, a közönség viszont szerette. Persze a közönség is különböző. Alsóvárosi templom búcsúja. Délután Gregoriánokat énekelnek. Két mama pusmog a hátam mögött. „Mariskám őrület, hogy már ide is betörtek ezek a modern vackok”. Ámen. (V. Lajos)

Így írtunk mi

A halál, ami emberségesebb, mint a magyar kormány

Vajon meddig lesz még elegendő az alamizsna?

Ma este kiderül, Nagy-Britannia széthullik-e

Keresztény könnyűzene. Énekel a közpénzből kiglancolt mustármag, és belebukik a gitárjába

Kit küldjünk az űrbe?

Választottunk magunknak vezetőket

Ki fognak halni mint a dinoszauruszok, és ez így van jól

Szétverek majd köztetek

Stigmagyar

Amikor az enyveskezű zsarnok átláthatóságról és tisztaságról papol

A nap kommentje:

Elegem van már abból, hogy magyar kormánynak nevezik ezt a gátlástalan, aljas, tolvaj hordát. (Paolooo6)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.