Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Se kormányozni, se az emberekkel együttműködni nem tudnak. Nem is akarnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

  • – Hol tetszik most lenni kedves Timike, mivel tetszik éppen foglalkozni?
  • – Éppen új életet kezdek.
  • – Hova lett a régi, el tetszett veszíteni?
  • – Magyarországon hagytam, Los Angelesben keresgélek, kutatgatok. Hátha van itt egy darab új élet.

Már csak azért is megkérdezném Vajna Timikét (született Palácsik Timikét), hogy megnyugtassam zaklatott lelkét. Mert szegénykém nagyon háborog, miközben éppen keresi a másik életét. Olyan klasszak ezek az egyáltalán nem fontos, de nagyon szórakoztató történetek. Kiválthatjuk velük a baromfiudvar valamelyik lakójának cseppet sem akadémikusi gondolkodását.

Az történt, hogy immár az interneten árulják – sokszoros áron – Andy Vajna nemrégiben elárverezett holmijait – írja a Blikk. Egy internetes aukciós oldalon, az e-Bayen kötöttek ki – ráadásul sokszoros áron – azok a bőrkötéses forgatókönyvek, amelyeket a napokban árvereztek el a Nagyházi Galériában. Ezen akadt ki az özvegy Vajna-Palácsik Timike, mert felháborítja a magyar leleményesség. Pont őt? Nahát, mondtam én, hogy vannak itten minálunk csodák meg csoda alakok.

„Szomorúan veszem tudomásul, hogy a forgatókönyveken így adnak tovább, (…). már csak abban bízhatok, hogy a sokszoros áron meghirdetett forgatókönyvek végül tényleg olyan gyűjtőhöz vagy rajongóhoz kerülnek, aki értékelni tudja azokat.”

A lap szerint az 1995-ös A skarlát betű díszpéldányának a kikiáltási ára 50 ezer forint volt, kilencvenezerért vették meg, az eBayen pedig több mint fél millióért árulják. Az aukciót korábban az év elején elhunyt milliárdos özvegye többek közt azzal indokolta, hogy az USA-ba való szállítás drága, a bevétel egy része jótékonysági célra megy, valamint végkielégítést szeretne adni Vajna volt dolgozóinak.

Hová lettek kincsei, minek rinyálni? Vajna Timike éppen új életet kezd

Pontosan ez a baj, drága Timike, fel sem tűnik a nagy új élet kezdésében, hogy ön tetszett lemondani a k*rva jelentős meg értékes dokumentumokról. Amit Andy (András) hagyott örökségül az utókorra. Akkor minek tetszik rinyálni? Tudvalevő, hogy az Orbánnak, a nagy havernak már semmi érdeke az ön elhunyt drága férjéhez, amit lehetett legombolt belőle. Miután Andy nem Puskás Öcsi bácsi, így az öröksége sem kell, nem kell a felcsúti birtokon emlékházat csinálni. Ami volt, az volt, amit megkereshetett a Nagy Barát, meg is tette. Ennyi, kedves Timike. Ha nem tetszett volna erre gondolni. Miután ön ezt fel sem fogja, hagyta másoknak. Garázdálkodjanak a Vajna-kincsekkel.

Azért ennél több üzleti érzék ragadhatott volna önre a milliárdos volt férjéről, hiszen mára se fánkozó, se aranybót, és most tessék mások csináltak bótot a forgatókönyvekből. Én igazán nem értek az üzlethez – fánkot sütni sem nagyon sikerült eddig -, de ha például elvitte volna a nemzeti kincseket Hollywoodba, akkor talán a régi barátok segítettek volna, kedves Timike. Biztosan vannak még ilyenek. Vagy szoktak maradni barátok, vagy lelépnek, mint Jancsika a magas lépcsőről. Akkor talán önt sem ütögetné a guta mostan, hogy mások helyett jó kis pénzt kaphatott volna. Dollárban esetleg. Mi itt vagyunk a régi életünkben, nézzen körül Los Angelesben, ‘oszt szóljon, ha az új életéhez új fánkozót nyit. Megyünk, sütünk, mint a rosseb!

Basszus, lám, lám ilyen egy fa*sza fideszes politikussal elő nem fordulhat. Ezek az anyjuk leheletét is pénzzé teszik, hát még a mások anyja leheletét. Az jobb, mert az az anyu közpénzt lehel. Így lehet ezzel a Kovács Zoltán is, csak őt most éppen a kórusmuzsika ihlette meg. Nem is nagyon értem, hogy ennek a faarcú, kicsit szőrös mukinak, hogy jutott eszébe a Fidesz-politikáról a zene.

Rohadtul ki lehet már az európai uniós Általános Ügyek Tanácsában a Magyarországgal szemben indított, 7-es cikk szerinti eljárásról folytatott keddi, második meghallgatással. Nem is bírta ki szó nélkül ezt a könyörtelen jogi eljárásnak leplezett ideológiai kampányt a Miniszterelnöki Kabinetiroda nemzetközi kommunikációért és kapcsolatokért felelős államtitkára. Meg is írta az About Hungary honlapján. Ő is kiakadt, mint a Timike, de ő mégis csak valaki a Fidesz-brancsban. Valaki pofázzon megint!

Kovács Zoltán a Brüsszelben kezdődött miniszteri meghallgatásra utalva kijelentette, tisztában kell lenni azzal, hogy valójában önjelölt civil szervezetekből és brüsszeli baloldali szövetségeseikből álló Soros-szervezetek kórusának az eljárása zajlik.

A Soros-kórus készen áll, hogy színpadra lépjen.

Hozzátette, Magyarország mindig készen állt együttműködni az Európai Unióval e kérdések megoldása érdekében, de világossá vált, hogy a vádak valójában egy politikai folyamat részei, amely az Európai Parlament migrációt támogató többségének bosszúja azért, mert Magyarország és a magyarok 2015 óta folyamatosan elutasítják a bevándorlást támogató erők politikáját.

Botrány Brüsszelben. A hisztis Kovács Zoltán nem bírja a tiszta hangot a kórusban

Azért támadnak bennünket, mert nemet mondunk a migrációra

Mindeközben:

  • folyamatosan megsértik az EU alapértékeit;
  • elvették a tudományos élet és vélemény-nyilvánítás szabadságát;
  • nyakon vágták a jogállamiságot az alkotmányos és választási rendszer működésével, az igazságszolgáltatás függetlenségével, a korrupcióval;
  • és igen, a menedékkérők, menekültek alapvető jogainak megsértésével is.

Nem tudom, tudja-e, akarja-e tudni Kovács mester, hogy demokráciákban nem szokták elűzni a legkiválóbb iskolákat, ahogy ez a Fidesz-ágacska is tette – közös erővel – a saját egyetemével. Nem tudom, hogy tudja-e, hogy az egész politikai pályafutását a valóság ellenében valami homályban tölti, persze Orbán személyes zsarnoksága alatt. Ez az ő igazságuk, ami másoknak és máshol csak ócska védekezés – hazugsággal.

Kovácsnak meglágyult az agya. Soros lágyulása van. Így aztán egyáltalán nem feltételezem róla, hogy tudja, mi az a kórus. Ha tiszta hangon énekelnek férfiak és nők a kórusban, az nagy élmény, mert egyként szólnak szépen. Konkrétan nem a Kovácsék összpapagáj rikácsolására gondoltam, mert az nem hasonlítható össze a tiszta hanggal. Több szólamban sem bírnak énekelni, az meghaladja képességüket. Hamisan és hazugan hangjukkal, mondandójukkal bazseválni olyan rettenetes élmény, amibe beleremeg az ország. Mert ezek az emberek hangjait is ellopják. Mindent.

Ezek csak vertyognak: se kormányozni, se az emberekkel együttműködni nem tudnak. Nem is akarnak. Fidesz kamarakórust pedig nem jelez egyetlen zenei- és propaganda irodalom sem. Ebből a világon csak egy van. …és pont nekünk jutott. Egy szenilis karmesterrel.

Utóirat: Asselborn miniszter magyarázatot és bocsánatkérést követelt Kovács Zoltán tweetjei miatt, amiben Kovács Soros embereinek nevezte  az Európai Bizottság és a tagállamok képviselőit a közösségi médiában közzétett posztjaiban. Asselborn nemcsak a tartalmat kifogásolta, hanem azt is, hogy a zárt ülésről a közösségi médián át szivárogtat ki a magyar kormány képviselője információkat. Mivel ő személyesen nem ismerte Kovácsot, azt követelte, hogy az illető hagyja el a termet – de a kormány nemzetközi szóvivője ekkor már nem volt a teremben. Asselborn a vita végén még egyszer felhozta az ügyet, így a finn elnökség végül arra kérte a magyar kormányt, hogy adjon magyarázatot és kérjen bocsánatot.

A hisztis, hülye Fidesz-droidja!

Az önök véleménye

A “ családi szeretet, meg a hazaszeretet szívbe irt törvény “.. hogy a könnyem csorduljon kifelé … csak attól még egy gyerek se lakott jól , és egyik családnál se kopogott be a kánaán az ablakon !!! ..hogy az ilyen érzelmi analfabéták miert nem tudnak kussolni… (Krisztina)

Felhívom a maffiától pénzt elfogadó keresztények és főleg az előljáróik figyelmét, hogy bűnt követnek el! És, hogy ennek cinkosságnak meglesz a böjtje! (Vagyim)

Orbán már fél Erdélyt felvásárolta. Egy dédapám erdélyi székely volt, de én már annyira utálom őket, ahogy régen szerettem. A mohó viselkedésük, a pofátlan szavazásaik miatt. (anima)

Marosvásárhelyi Nemzeti SzÍnház biztos nem fog kapni egy fillért sem. Az egy fantasztikus társulat. Erdélyben ők képviselik az igazi színházat (modern, kritikus, szórakoztató stb) és nagyon népszerűek, és persze nem OV talpnyalói. A városok szövetsége igen ígéretes kezdeményezés. Nagyon remélem, hogy működni fog, mert ez az igazi fegyver a fidesz ellen. (Marika)

Lassan a Ku Klux Klán is hazafias érzelmű polgárok békés szervezete volt, csak azok a szemét négerek keresztégetéssel, egymás agyonverésével rossz hírüket keltették. (Fedor)

Így írtunk mi

Ki mit fizet, beleugat

Szálasiból mikor lesz a nemzet hőse az M1-en?

Vádolunk végre?

Egoland

Az Alkotmánybíróságot vajon mennyire érdekli a magyar demokrácia helyzete?

Valami rohadt nagy baj van ezzel a világgal

A totális diktatúra és a szeretet ünnepének küszöbén

Veszélyes játék

Belső fékrendszer

Ez az utolsó lehetőség

A nap kommentje:

Attól (is) van hányingerem, hogy miközben ezek a férgek minket a sötét középkorba akarnak visszakergetni, ők a legmodernebb technikákat használva fosztják ki, hordják haza, íratják az utált nevükre az országot! Helikopterezve, yachtozva, repcsizve, offshore-ozva, a kölykeiknek szupersulit építve…
Mikor lesz ennek vége? 🙁 (Attila)

Elhunyt Marie Fredrikssen, a svéd Roxette énekesnője, 61 éves volt. Fredrikssennél 2002-ben diagnosztizáltak agydaganatot, 2009-ben sikeresen felépült, 2010 és 2016 között még turnézott is, 2013-ban pedig szólóalbummal jelentkezett. Betegsége 2016-ban kiújult, ekkor visszavonult a nyilvánosságtól. A Roxette popduót 1986-ban alapították Per Gesslével. A nyolcvanas évek végén és a kilencvenes években olyan nagy slágereik voltak, mint a The Look, a Listen to your Heart, az It must have been Love, vagy a Joyride.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.