Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elautókáztak 150 milliót, de reméljük, lesz idő, amikor majd egy rollerért is könyörögnek a futkosón

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A színház olyan értéket képvisel, mint egy iskola, hiszen nemzedékek nőnek fel benne, akik később színházbarátok lesznek. Ez nem csak azt jelenti, hogy előadást néznek, hanem azt, hogy kulturált emberekké válnak. (Bagó Bertalan)

Akár üzenet is lehet Orbán Viktornak. Aki csakazértis bekebelezné a színházakat. Jobb sok üres színház, mint egy szabad sem. A műveletlen tuskó megint lépett egyet a diktatúra ázsiai kitaposott útján. A zsarnokság fő bohóca, de nem a színpadon. Orbán élő, valóságos bohóc, ilyent csak a legnagyobb rendezők tudnak kitalálni. Van példa bőven a diktátorok beteg lelkéről. De most ez nem játék: tegnap az iskolákat, az egyetemeket, a kutató intézeteket; ma a színházakat; holnap az írókat, költőket akarja elhallgattatni; magához venni a könyvkiadást is. Aztán jön a zene, a tánc, minden, ami tudás, művészet. Egy fatuskó csapkodásai. Ezen az úton is megálljt kell parancsolni, különben fekete lepellel boríthatjuk be ezt az országot. Nem szabad hagyni. Nem szabad.

Az út. Gyalog egyetlen lépést sem. Úri talpaknak ez nem való, berosálnak tőle. Inkább költenek/költöttek milliókat, hogy a vécépapírt is autóval vigyék be a toalettbe. Kis piti szarjankók, csak nekünk sokba kerülnek. Százötvenmillió forintot költött el a fideszes józsefvárosi vezetés autóhasználatra az elmúlt öt év alatt – derül ki Pikó András új polgármester Facebook-posztjából.

  • A közvetlen előd, Sára Botondot a személyi használatra kapott önkormányzati autója mellett egy saját sofőrrel ellátott hivatali autó is szolgálta,
  • volt hivatali autója saját sofőrrel az egyik alpolgármesternek is,
  • egy másik személyi használatra kapott egy autót,
  • a polgármester kabinetfőnökét is egy személyi használatra átadott autóval utazhatott.

Ha nem váltják le őket a választók október 13-án, akkor flexszel kellett volna kivágni őket a hivatali autójukból – gúnyolódik a busszal és biciklivel közlekedő Pikó András, hozzáfűzve, hogy ő látott havi 120 ezres üzemanyag-elszámolásokat is.

A hét hivatali autó jelenleg a polgármesteri hivatal előtt foglalja a parkolót. Pikó András egyszer használta az egyiket, még egyszer pedig az egyik alpolgármester ült be egy tárgyalás miatt, szóval a hétből összesen kettőt tartanak meg. Két autót átadnak a közterület-felügyeletnek az elavult járműpark frissítésére, egyet a kerületi idősek gondozásában fognak szolgálatba állítani. Két autónak még keresik a helyét.

Minek ennyi autó? Közpénzből

…és akkor egy új polgármesternek ilyen szarságokkal kell foglalkoznia, hogy valamilyen módon berekessze azt a nagyzási mániát, ami éveken keresztül ezeket a fideszes úrhatnámokat jellemezte. Gondoljanak bele, ez csak  gépkocsi milliókért; mennyi mindent loptak kiskirályságuk idején? Azt én például el sem tudom képzelni, hogy mennyi forint került jogtalanul és közpénzből a NER-pajtásokhoz. Abban azonban egészen biztos vagyok, hogy ha itt egy normális vezetés van, nem itt tartanánk. Nincs már az országnak olyan szelete, nincs olyan társadalmi réteg, amit ne vágtak volna taccsra. És ez a többség, rajtunk pedig uralkodik, kihasznál egy segget tisztára nyaló Orbán-banda.

Orbán azt hiszi, ez futballbajnokság, ahol a másod- harmadosztályú csapatokat pénzeli, míg az emberek többsége saját hazájában lett másod- harmadosztályú polgár. Ez az árulás, nem az, amit állandóan hangoztatnak a velük nem szimpatizálókra. Ezredszer sem értem meg soha: hogy jutottunk idáig, hogyan lehet az egy országban, hogy tönkre mennek milliók – egy miatt. Egy megőrült miatt. Mert a többi kivetkőzve jelleméből csak kényszerből haver, amíg öntik a levet maguknak és az Úrnak.

Mi a francot háborgok én ezen az autó ügyön? Azért kell ezeknek a segge alá, mert rühellenék az embereket, akár buszon, akár vonaton találkoznának velük. Nem közülük valóak. Hiszik. Lesz ez másképp, nagyon remélem, amikor majd egy rollerért is könyörögnek a futkosón.

Kilenc éve tart a Fidesz-családok éve. Ha azokban élsz, mindent megkapsz: pénzt, autót, luxust, mindent… Azért is kegyetlenség ez, mert azt hinné az ember, hogy Európa közepében, a 21. század Magyarországán nem kellene szegénységgel, kirekesztéssel, diktátori ámokfutással rosszul érezni magunkat. …és egyre csak rosszabbul.

Hogyha már át kellett helyezni a Madách térre a színházak önállóságáért a holnapi tüntetést, mert nagyon sok az érdeklődő, akkor 18 órakor talán kicsit beleremeg az utca, meg Orbánnak is lesz vergődő, álmatlan éjszakája. Nem csak a színészek miatt, hanem a teltházas nézők, a tiltakozók miatt.

Üzenet Orbán Viktornak: szabad színházat, szabad embereket, szabadságot akarnak a magyar emberek. Csesszétek meg, Fidesz-vagányok, ez a legfontosabb. Legfőbb fegyver a szó. Az igaz szó, a hazugságaitokkal szemben. Azokkal a k*rva autóitokkal könnyen elbánunk!

Az önök véleménye:

T.Ilona! Beültem a megyeszékhely egyik sörözőjébe.Mondtam a ,csáringernek(kiszolgálók hívják így magukat).Mondtam,olyan Svejk féle sört kérnék.Azt válaszolta, őt nem ismeri. (janos)

Amikor az országunk lakossága megosztott gondolatokkal kibékíthetetlenül szemben áll egymással, vezetőink nyugodtan kirabólhatják gyönyörű hazánkat.Most mindent bele adódnak olyan törvényeket hoznak amivel megerősítik hatalmukat. (N. Józsi)

A szolgamédiáról jut eszembe, hogy vajon milyen lelkivilága van azoknak, akik ebben a műfajban nyomulnak? Ez kb. ugyanaz számomra, mint a börtönőr, parkolóőr vagy BKV ellenőr. Vajon mi teszi szeretetteljessé ezeknek az embereknek az életét? A napi kis örömökre, jóérzésekre gondolok. (masikszempont)

Emlékezzünk csak vissza, a Quaestor vezérnek is baloldali kapcsolatai voltak (amikor csődbe ment), miközben a Petike külügye adott nekik likviditási kölcsönt. (kolozsi)

A fidesz célja, hogy az eddigieknél is jobban leuraljanak MINDENT. Tulajdonképpen logikus. Október 13-án történt valami, amire nem számítottak. Ha nem lépnek oda keményen és a tőlük megszokott gátlástalan aljassággal, akkor 2022-ben könnyen hatalomvesztés lehet a dologból, az pedig ugye egy megvalósult rémálom a számukra. Csúnya idők jönnek most. Teljesen megjósolhatatlan, hogy mi lesz ebből. (Kókusz)

Pogány Judit azt állítja,a Kádár korszakban érzi magát. Én fasisztában, habár a Rákosiba születtem. Vagy abban. Persze, Kádárék is rendesen cenzúráztak. Pl. engem. Mindig, minden korszakban. Na jó, ez a mondat kicsit vicc. Valóság alapon. (anima)

Így írtunk mi

Ha ez egy zaklatási ügy, akkor miért használják politikai célokra?

Darázsfészekbe nyúltak

Ilyen volt, ilyen lett – a színházról

Könyv-vekker

XXI. Század Intézet: Az ellenzéki képviselők példa nélküli viselkedése készteti az Országgyűlést szankciórendszer kialakítására

Hazudnak és túltolják. Mert minden egyébre alkalmatlanok

A Fidesz a fiatalokra csimpaszkodna

Az éji szél

A tények makacs dolgok…

Orbán még próbál cselezgetni, de már régen nem nála van a labda

A nap kommentje:

A fidesz célja, hogy az eddigieknél is jobban leuraljanak MINDENT. Tulajdonképpen logikus. Október 13-án történt valami, amire nem számítottak. Ha nem lépnek oda keményen és a tőlük megszokott gátlástalan aljassággal, akkor 2022-ben könnyen hatalomvesztés lehet a dologból, az pedig ugye egy megvalósult rémálom a számukra. Csúnya idők jönnek most. Teljesen megjósolhatatlan, hogy mi lesz ebből. (Kókusz)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.