Április 27,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Olimpia. Türkök, kipcsakok után lettünk magyarock

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Képzeljék el, nem jött el most sem álmomban az aranyat tojó tyúk, igaz nem fürödtem gőzben attól sem, hogy Illés Boglárkát választották a Fidelitas elnökévé. Nem ismerjük egymást, különben pedig tökéletesen mindegy, hogy ki a Fidesz ifjúsági tagozatának elnöke. Kicsit fiatalabb Orbán-kölykök. Ennyi. Hanem azért egy kicsikét mégis megbirizgálta az érdeklődésemet, hogy ez a Boglárka mi a szent lótuszt csinálhatott ifjúságpolitikáért és esélyteremtésért felelős helyettes államtitkárként. Ez úgy lehetett, hogy volt egy kis spórolt pénze a csúcs minisztériumnak, lett helyettes államtitkár, akinek van helyettes államtitkárt helyettesítő munkatársa. Aki dolgozik. No de mit? Ilyen szép cafranggal.

Ne gondoljanak semmi tényleges melóra: vala az Új Nemzedék Központ, amit Illés kisasszony tartott a kezében. Fiatalos hevülettel játszogattak.

  • Béreltek saját cégtől 2,8 millióért sátrakat.
  • A csaknem 180 munkavállalóból két tucatnyian a Fidelitasból ejtőernyőztek a központhoz.
  • Kapott fizetést az is, aki be sem járt a munkahelyére.
  • 2019-ben 300 millió forint jutott hozzájuk közvetlenül a központi költségvetésből.
  • A szervezet 11 milliárd forint pályázati pénzt is nyert.
  • Felhalmoztak 4 milliárd mínuszt.
  • Az Állami Számvevőszék nem tudta  megvizsgálni a költségvetési pénzek felhasználásának jogszerűségét –  a 2011-14 közötti gazdálkodásról szóló iratok eláztak a Bajza utcai épületükben.
  • A rendőrség két hónap után következmények nélkül lezárta a nyomozást.

Aztán az idén az Index arról számolt be, hogy alig néhány hónap alatt többtucatnyi munkatárs mondott fel a Fidelitasszal is szoros kapcsolatban álló Új Nemzedék Központnál. Amikor Vincze Géza vette át a vezetést. A helyzetet ismerők szerint a közvetlen oka a munkavállalók tömeges távozásának nem más, mint maga Vincze volt – aki legalább egy esetben az ÚNK vezetőjeként egy saját maga által alapított vállalkozásnak adott néhány milliós megbízást egy rendezvénnyel kapcsolatban. Részletek.

Fidelitas. Ezek ugyanazok, jó tanítványai Orbán Viktor pártjának 

Orbán-fiókák. Hát így, ezek az emberek már fiatalon lopásra, csalásra vannak kiképezve: ez a Fidesz meg az ország jövőjének utánpótlása. Tanulékony banda ez is. Ugye, ebben semmi új nincs? Megmondtam.

Hanem, úgy meglepte Novák Katalin, a Nemzeti Szülészde vezetője az ifjúságot a kongresszuson, ahogy levegőt sem kaptak. Én sem, de nem számít, mert nem nekem, hanem a tátott szájú fiataloknak mondta saját versét az államtitkárok gyöngyszeme.

„csak rajtunk múlik, hogy döntünk, mi lesz a holnapunk, hogy nemzetként élünk vagy meghalunk, hogy meg akarunk-e maradni mi, magyarok, és én reggel azon agyalok, miért van az, hogy a fiatalok, akiknek sok minden megadatott, nem mernek hozni akkora áldozatot, hogy tartósnak őriznek egy párkapcsolatot„, „mi nem szállunk bele a méhedbe, csak nem mondunk nemet az életre„, „a gyerekhez két igen kell és két nem„, valamint „boldog szülinapot, kezdődik egy új kör, tán ti nem mondjátok majd, hogy OK, boomer”. 

Azt a bitang, de szép! Főleg az a mi nem szállunk bele a méhedbe sor: igen, ez igen. A Rákosi-Orbán-Novák mindennapi szellemi papi gyönyörű.

Nem röhög! Őrizzük meg komolyságunkat, nagy feladat előtt áll az ország néhány lakója. Mennek, akik mennek, jövőre az olimpiára. Jó messzire kell utazni a sportolóknak, jó sok pénzbe kerül, de jó sok dicsőséget hoznak édes hazánknak. Meg maguknak is természetesen. Lázasan készül a Magyar Olimpiai Bizottság is. A közgyűlésén a szervezet főtitkára, Vékássy Bálint bemutatta a magyar csapat új arculatát, annak elemeit, a Magyarock logót, valamint a „Mi vagyunk” szlogent. Sok marketing szakemberrel egyeztetett a MOB, míg ez megszületett.

Irány az olimpia! A türkök, kipcsakok után lettünk mostanra magyarock

Hú, basszus, föl van adva a lecke! Hogy értsük közösen: a sportolóknak a MAGYAROCK nevet választották. Hogy a szentségbe lehet ezt már követni: a türkök, kipcsakok után lettünk mostanra magyarock. Kicsit azért én ezt mostan mögelemezném.

  • Magyar – a magyar néphez tartozó személy
  • Rock – zenei stílus. A rockzene az Amerikai Egyesült Államokban született, ahol a behurcolt fekete rabszolgák zenéje, a blues keveredett az Európából származó telepesek főleg country stílusú zenéjével.
  • Magyarock – akkor az úgy van, hogy a magyar nép és a rock mindig a lázadást és a nem beletörődést szimbolizálta és szimbolizálja ma is.
  • …az olimpián is.
  • Hajrá Szent István népe, vagy ki, magyarock!

Na most, az a tíz-tizenkétezer sportoló, aki nem beszél magyarul, meg lesz lőve, ha ránéz a logóra, és annyit biztosan megért belőle, hogy rock. Fülig ér a szájuk majd, hogy koncert is lesz Tokióban. Ungarische rock! Hát… Valaki nagy nemzethy őstulok, az biztos.

A felirat fölött az a piros meg zöld valami lehet: szarvasfej, szarvasagancs, széttárt kéz. Lehet a Tisza vagy a Duna vagy valami magyaros láva folyása. Lehet a sátorozó elődeink jelképe vagy egy fordított gödör/lyuk. Lehet nagy V betű: V, mint Viktor. Minden lehet, amihez olyan nagyon sok köze nincs a magyar sportolókhoz. Én utoljára akkor láttam két ilyen pálcát, vagy mit, amikor a kétéves lányom megunta a rajzolást/firkálást, de megmutatta a remekművét. Kérdésemre, hogy akkor ez mi, azt válaszolta: – Nem látod? Ez te és én vagyok, csak soványan éppen eldőlünk.

Végül is…

Hoppál, nagyot koppantál! Péterffy Attila független polgármester a pécsi önkormányzat nevében meglépte: szerződést bont az Országgyűlés Hivatalával és Hoppál Péterrel, a város fideszes parlamenti képviselőjével, akinek ezentúl nem bérelhet irodát a városházán többé. Hoppál Péter művész úr csak három helyiségből álló, 84 négyzetméteres irodában bírta szolgálni az ő népét. Az Országgyűlés Hivatala havonta 250 ezer forintot fizetett ki Hoppál luxusért. Közpénzből természetesen.

A határozatlan idejű szerződés felmondását átszervezéssel indokolják, az önkormányzat idegen tulajdonban lévő épületekben elhelyezett hivatali egységeket visszaviszik a városházára. Az elválásnak egyébként nincs semmiféle akadálya, a szerződésben az áll, hogy a bérlő és a bérbeadó is indoklás nélkül felmondhatja.

Nincs karácsony Hoppál Péter fideszes képviselő művészke nélkül? Lesz

Emlékeznek, Hoppál művész úr hivatali kéglijét a magyar kultúra napján a múzeumtól elkért festménnyel díszítette. Neki ez is járt. Na ebből is lett elege a pécsieknek. Mert az úgy van, Hoppál, hogy loptál, mások pénzén játszottad a Fidesz-agyat. Hát még, amikor kiröhögték. Szegény, fölakasztotta magát a fenyőfára. Díszként, saját gömbbe zárt fotójával. Az a helyzet, hogy az idéntől más karácsonyi szokások vannak/lesznek. Pécsett is.

Az önök véleménye

Már látom, hogy eddig tévúton jártam: ,,ezek” nem orbánba szerelmesek, hanem Gyurcsányba… (fedáksári)

Skiccpali csak hozza a saját és a csutiánusok közt szokásos viselkedést, miszerint: Semmiért nem szégyenkezünk! Odatolakszik mindenhova, de hát volt kitől tanulnia. Korábban majd leestem a székről, mikor nem más helyett, hanem saját érdeme alapján megkapta a számvevőszéktől a Hágelmayer díjat. Az volt a csodás teljesítmény, amit így értékeletek, hogy aláírta azt, amit a gazdája eléhányt. (agador)

Emlékeim szerint nem mindig az aktuális hatalmat szolgálta Éger. Volt ő kimondottan ellenzéki. Persze, akkor, amikor nem kellett tartania a seggberúgástól. Gyurcsány idején, amikor még nem virágzottt ki Orbán elmebeteg demokráciája. Talán tetszenek emlékezni, ő üzente a kormánynak 2006-ban: ott tartunk be, ahol tudunk. Lásd: https://varanus.blog.hu/201…  (kolozsi)

Az jutott még az eszembe, hogy most hogy Éger istent leváltották, talán több szakszervezet is megszabadul a hatalomnak lefekvő vezetőitől. Szokták mondani, hogy a példa ragadós. (Transzporter)

Ez a tipikus példája annak,hogy mindent akarnak,mert ki tudja,mikor mire lesz jó. A körülményektől függően lehet bármelyik igazolvánnyal, keresztlevéllel, ezzel-azzal asztalt verni és és hősként vagy mártírként bizonygatni, hogy én ekkor is kiálltam a keresztény vagy szocialista vagy akármilyen eszmék mellett. Undorító. (marcsi169)

Így írtunk mi

Egyre szervilisebbek, egyre gátlástalanabbak, egyre ostobábbak

Megindult a változás

Belovagolni győztesként a következő választáson a húsosfazékba

Tabuk nélkül

Riadó! Németh Szilárd vezetésével összeül a bevándorlásellenes kabinet

Gumicsontbrigád

Egyáltalán nem kötelező hazugságban, félelemben és megaláztatásban élni

A bélyeges sereg

Épülünk, szépülünk?

Mi magyarok

A nap kommentje:

„Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa.” 1. Magyarország Európában van (legalábbis térkép szerint). 2. Eddig azt hittem, mimagyarok védünk meg mindenkit, mert Magyarország a biztonság (és a világegyetem) kulcsa. Is. (Sirius)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.