November 26,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Riadó! Németh Szilárd vezetésével összeül a bevándorlásellenes kabinet

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,200,839 forint, még hiányzik 1,799,161 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Németh Szilárd szerint egyre fokozódik a nemzetközi helyzet, ezért összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetét. A mai napig nem tudni, hogy a tavaly szeptemberben megalakult kabinetnek kik is a tagjai, de biztosan neves szakértők az ország minden tájáról, ezért nem volna illendő megkérdőjelezni munkájukat. A nemrégiben a nyilvánosságnak megmutogatott határmenti alagutak (Ásotthalom, Csikéria) – amelyeket szintén a mai napig szintén nem értenek sokan, hiszen azokat úgy kiásni, hogy a határőrök észre se vegyék, szinte lehetetlen feladat – Németh szerint a bizonyítéka annak, hogy a menekültek minden irányból próbálkoznak, ezért elengedhetetlenül szükséges a kabinet összehívása.

Hogy ezen az ülésen mégis miket fognak megvitatni, az vélhetően titok, ezért valószínűleg nem fog kiderülni, hogy Németh Szilárd konkrétan hogyan védi meg a magyar embereket a rájuk leselkedő veszélytől. Nem, nem a kórházi fertőzésektől, esetleg az utcára kerüléstől, dehogy. A migránsoktól.

Az egyre erősebb migrációs nyomás miatt Németh Szilárd összehívta a Fidesz-frakció bevándorlásellenes kabinetét. A testületet vezető kormánypárti politikus vasárnapi budapesti sajtótájékoztatóján nagyon komolynak, veszélyesnek és mindenki számára figyelmeztetőnek nevezte az ország déli határán és a Nyugat-Balkánon kialakult migrációs helyzetet.

Azt mondta: csaknem százezer migráns gyülekezik a Nyugat-Balkánon, s noha “egyelőre még rendezett a helyzet”, a szituáció “a 2015-ös nagy válsághoz kezd hasonlítani”, és ha a migránsokat “nekieresztik a magyar határnak, abból nagy baj lehet; nekünk erre fel kell készülnünk”. Ezért is nevezte fontosnak, hogy szeptemberben meghosszabbították a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzetet, hiszen – tette hozzá – ez ad megfelelő jogi alapot a határ védelmére.

Szintén lényeges – mondta Németh Szilárd -, hogy a strasbourgi emberi jogi bíróság kimondta: a tranzitzónában tartózkodás nem számít fogva tartásnak, “tehát mindaz, amit a bevándorláspárti ellenzék a gazdáik kérésére, akár a tranzitzónával, akár a tömeges bevándorlás okozta válsághelyzettel kapcsolatban összehazudott”, “teljes egészében összedőlt”.

Európa és Magyarország biztonságának a Nyugat-Balkán a kulcsa – jelentette ki kérdésre válaszolva a fideszes politikus, a Honvédelmi Minisztérium parlamenti államtitkára, megemlítve, ezért is támogatja a kormány a térség államainak uniós és NATO-csatlakozását.

Hozzátette: az utóbbi hetek eseményei azt mutatják, hogy a migránsok már a föld alatt, alagutakon át is próbálnak bejutni az országba. Köszönetet mondott a határt őrző katonáknak, rendőröknek, hogy “az ország függetlenségét, a magyar emberek biztonságát és szabadságát ilyen hatékonyan őrzik”. Németh Szilárd jelezte: a kialakult helyzet miatt hétőre összehívta az általa vezetett bevándorlásellenes kabinetet.

A Fidesz bevándorlásellenes kabinete 2018. október 11-én alakult meg. Németh Szilárd akkor arról számolt be, hogy a 17 tagú testületbe az ország minden részéről kerültek be képviselők. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!