Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Keményen ki van velünk cseszve

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Úsztak ma egy jót? Akkor egészségesen elfáradtak, jobban alszanak.

A recept: végy egy-két-három vagy több olimpiai és világbajnok sportolót, edzőt, akik megmondják a tutit: miért kell nekünk az ezeregyedik stadion meg azt is, miért kell a hatvanhatodik Európa- és világbajnokságot megrendezni. És ezek között egyetlen ember sincs, aki józan ésszel megálljt parancsolna Orbán gigamániáinak. Lehet, hogy ezek a sportolók másképp látják ezt az egész őrületet? Lehet, ezért sportolók.

Most éppen Kemény Dénes szólalt meg a 24.hu interjújában arról is, egyetért-e, hogy Budapest 2023-ban atlétikai vébét rendezzen, illetve mit szól  a kormány átpolitizált sportberuházásaihoz. Az utóbbiakkal kapcsolatban Kemény többek közt azt mondja:

az átpolitizált sportberuházásokkal szemben a sportoldalhoz jobban értek

Az atlétikai vb híveként:

Akinek az atlétikai vébéhez kapcsolódó beruházás, terület-rehabilitáció nem tetszik sportkérdésként, nyugodtan nézzen rá közegészségügyiként.

Arra a felvetésre, hogy nem populista megközelítés-e ez azokkal szemben, akik „kórházat és defibrillátort a stadionok helyett” felkiáltással kampányolnak, Kemény így válaszol:

„Meglehet, de az biztos, hogy nem csak futballstadionok épültek az elmúlt években. Számos kórház is megújult, ahogy például uszodák is kinőttek a földből. Így vagy úgy, de mindegyik központi forrásból. Utóbbiakban vízilabdáznak, kajakosok, triatlonosok, úszók edzenek, de a legfontosabb, rajtuk kívül is rengeteg ember foglalja el a szabad vízfelületet. Ők nem a gyógyszer valódi árának a felét költik itt el – mert a másik felét szintén az állam, a tb állja –, hanem inkább uszodajegyet vesznek ezért az összegért. Aki rendszeresen úszik, az egészségesebb marad, és kevesebbet költ gyógyszerre. Ugyanez igaz szárazföldön az atlétikára, a futásra is. Nem vagyok az építtetője, még a használója sem leszek a tervezett létesítménynek. Annyi viszont biztos, hogy az adott beruházás egészét kell nézni, és el kell rugaszkodni a stadionépítés, a stadionstop kérdésétől. Az atlétikai vébé beruházása ugyanis minden téren más, mint amikor hivatásos sportolóknak építünk színházat.”

Na erre az Így vagy úgy, de mindegyik központi forrásból épült magvas kijelentésre még azért visszatérnék, de közben eszembe jutott, hogy furcsa módon még soha sehol nem láttam azt, hogy fiatalokat vezényeljenek ki kampányolni egy-egy kilakoltatás ellen vagy azért, hogy a szüleiknek, nagyszüleiknek ne egy lerobbant, felszerelés nélküli kórházban az életükért kelljen aggódni. Hát az atlétikai világbajnokságért megtették. Vezényszóra. Azért én még hiányoltam az óvodásokat, akik majd élvezve fizetik a rohadt sok stadion fenntartását felnőtt korukban. Csak ők még nem tudják.

És ilyenkor mindig elmondjuk, hogy tisztelet az élsportolóknak, de azért most már nehogy ott tartsunk, hogy minden ilyen-olyan bajnokra jusson egy stadion meg egy nemzetközi találkozó. Meg aztán valami rejtélyes módon ezek a megszólalók, mintha egészen baráti, üzleti vagy egyszerűen politikai kapcsolatot ápolnának az orbáni hatalommal. Már bocsánatot kérek, de éppen ezek az emberek, akik a sokat emlegetett átlagnál sokkal jobban élnek, könnyebben jutnak pozíciókhoz. Sőt… Ha már Kemény Dénes, az azért nem mindennapi, hogy róla uszodát is elneveztek. Azért ez megint sokat elárul a volt, kiváló vízilabda szakember jelleméből. Mert elfogadta. Élőben.

Mindig ott tartunk, hogy ezek a kiváltságos emberek tőlünk elvárnák igazuk, véleményük támogatását, de fordítva ez nem működik. Egyetlen sportolót sem vágna fejbe, és a gyűrű sem esne le az ujjukról, ha más, az egész országra jó hatású és nagyon fontos ügy mellé is ilyen lelkesen állnának oda. Végül is közös földön élnénk, vagy mi a franc. És a sport nem különösebben fontos az egészségügynél, az oktatásnál, a szociális tennivalóknál, a kultúránál. Csak egyetlen ok miatt lehet ez így: Orbán most már tényleg eszement sportmániája sodorja az egész országot bele minden más kárára.

Így vagy úgy, de mindegyik központi forrásból épült. Pontosan ez a baj ezzel az így vagy úgy megfogalmazással. Mert milliárdokról van szó, közpénzből, kérem tisztelettel, Kemény úr. Innen lentről így látszik a valóság. És akkor még arról nem is szóltam, hogy kik a haszonélvezői ezeknek a beruházásoknak, kiket kínál meg nagy lehetőségekkel Orbán. Aztán hogyan lesznek az enyészeté a kihasználatlan sportlétesítmények.

Aki rendszeresen úszik, az egészségesebb marad, és kevesebbet költ gyógyszerre. Úgy van, tökéletesen igaza van Keménynek. Azaz, így lenne jó, ha itt tartanánk, de hol vagyunk ettől? Hangzatos ez nagyon, de hogy ne csak locsogjak, megnéztem a Keményről elnevezett uszoda belépőinek árait.

  • Családi jegy (2+1) – 2 820 forint
  • Családi jegy (2+2) – 3 400 forint
  • Felnőtt bérlet 20 alkalomra – 22 400 forint
  • Kedvezményes nyugdíjas/diák bérlet 20 alkalomra – 16 200 forint
  • A tanuszoda szolgáltatási díja: testnevelés órai csoportos jegy – 350 forint

Ezek szerint az igen egészséges úszást is ugyancsak meg kell fizetni. Aki tudja persze, és pontosan itt van a gond. Vajon elhiszik-e ezek a sportmuftik, hogy százezrek, milliók szeretnének úszni, pillangózni a boldogságban, de ennek még a közelébe sem jutnak el. Sokféle életszintről sokféleképpen üt a magyar valóság.

Azért egy Kemény Dénes sem lehet olyan naiv, hogy ne tudná, úgy dőlt dugába Orbán cafrangos szósza, mint a kártyavár. Mert ugyan melyik stadion lett a közösségi meg családi szórakozás, kikapcsolódás szentélye? Egyik sem. Milliárdokért üresek a böhöm építmények. A magyar nemzethy szívből pedig nekem már rohadtul elegem van, ez nem érv semmilyen költekezésre. Hát még a közpénz elcsórására.

Az rohadt igazságtalan, de beleillik egy diktátori elképzelésbe, hogy egyszemélyben eldönti: stadion, felcsúti kisvasút, foci ákádémia kell; a csókosoknak, rokonoknak kastély, olcsó lakás, tengernyi fizetés és minden istennyila jár. Már a háromnegyed ország Mészárosé, Tiborczé, és még mindig nincs vége. Jut eszembe, ha az atlétikai világbajnokság akkor buli és üzlet, akkor csinálja meg a stadiont a Tiborcz. Nix közpénz. Üzleti alapon. Meglátnánk, hogy valóban megérné-e neki.

Hol van az egészség mostanában? Kemény Dénes szerint az uszodában. Hol is máshol?

Nem az a baj, hogyha valaki lobbizik egy világeseményért, hanem az, hogy semmilyen társadalmi vita nincs sem az emberekkel, sem szakemberekkel. Hanem az van, hogy Orbán szaros igényeit kell kiszolgálnunk és megfizetnünk. Ehhez állnak mellé népszerűségüket kihasználva ismert sportolók. De ha már maguk nem jönnek rá, elmondanám: eredményeikért, teljesítményeikért százszor, ezerszer megkapták már az erkölcsi és anyagi elismerést, sőt a Nemzet Sportolói örök életükre a támogatást.

Azért egy ország nem úgy működik, hogy vannak akik egyszeri, kétszeri sikerükből örök életükben kiváltságokat élveznek, míg másoktól, kiváló szakemberektől, melósoktól – tudják, a nem számít kisemberektől – egy életen át elvárnák, hogy hasra essenek ezek előtt. Lótúrót, a szolidaritás, az egyenlő jogok és lehetőségek visszafelé nem működnek.

Van olyan is, hogy teherviselő, teherbíró képesség. A teher az embereken az aránytalanul eltorzult valóságban. A hasznot, az élvezeteket, a luxust az Orbán-klán bírja. Mindig. Csesszétek meg, építsetek ezer stadiont, legyen Bikkmagfürdőn sí-, bob- vagy gyeplabda- vagy krikett világbajnokság – természetesen echte magyar. De majd csak akkor, ha mindenki jóllakott. Ez minimum. Egy jól szálló gerelytől nem lesz meleg a kályha, a tízpróbát pedig gyakoroljuk naponta, mégsem tapsol nekünk senki. Ezért nem szimpatikus, amikor mindenféle tótumfaktumok bele vannak esve meg simulva egy gyökeréig romlott rendszer dédelgető ölébe, mert ennek örül és meg is hálálja a Nagy Vezér.

Milliárdokért építenek, aztán milliárdokért rombolnak. Például a nép/tömeg és tömegsport kárára. Ha ez az egészséges demokrácia, akkor végleg ki van velünk cseszve. Keményen.

Az önök véleménye

Azért kell magyar űrhajós, hogy kitegye a kék óriásplakátot,a hold és föld közé.”Nem veheted el a magyarok munkáját, és,tiszteld viktort”,és az idegen civilizáció küldöttei érteni fogják. (janos)

„Békés meg Orbánék…, még a földön sem képesek megteremteni. Kapkodnak a kisebb-nagyobb szappanbuborékok után, és amint hozzáérnek, szarrá megy a kezük között.” És HIÁBA IS kapkodnak minden után, mert a kezükbe kerülve TÉNYLEG MINDEN SZARRÁ MEGY. Minden, AMIHEZ CSAK HOZZÁÉRNEK, BEFUCCSOL. MI lenne a csuti lókupeccel + a bandájával, HA PIACI VISZONYOK KÖZÖTT KÉNE MŰKÖDNIÜK? Csak úgy kérdem. EZÉRT tart ott ez az ország, ahol ma tart. (b33r)

„Ezek nem egy cég privát dolgai, ezek közérdekű adatok, amelyeket a cég köteles kiadni, akár tetszik nekik, akár nem. ” Egészen addig míg az ellenkezőjéről törvényt nem hoznak. Egyébként most már mindegy is mit nyilatkoznak, mert már úgysem hiszi el nekik esetleg a legfanatikusabb hívük, ugyanis ezek igazat még soha nem mondtak. Arra is kíváncsi lennék, hogy Székesfehérvár környékén hogy áll a fekália szállítás, tárolás! S lám mégis a fideszes polgármester maradt! (K. L. István)

Ugyan olyan aljas próbálkozás a fidesz részéről, mint az eddigi történelem hamisítások. Simogatni kell a nácik és a pártoló tagság 60 alatti IQ-val rendelkező részének egóját. (spermahajder)

Én is nőnek születtem, de ha lenne reinkarnáció és választani lehetne, akkor a következő életemben inkább férfinak születnék. Sok rosszat, megaláztatást viseltem el, de szerencsére erős voltam és kitörtem és tanultam is belőle. Sok éve már, hogy egyedül élek, még egyszer nem kockáztatok. (Transzporter)

Így írtunk mi

A Fidesz szokás szerint hazudik

Ha nincs ok aggodalomra, vajon miért nem tájékoztatnak a hatóságok?

Orbánt és udvartartását a saját híveik fogják szétszaggatni

Titokszoba

Trollokkal nincs értelme vitázni

Ki is itt a történelemhamisító?

Egy hordó szennyvíz

Űrkatasztrófa

Máriácska

Nőnek születtem, de nem azért, hogy…

Belül meg rohad minden

A nap kommentje:

Rendben. Mészáros egy szimplán gazdag ember aki nem ért a környezettel kapcsolatos dolgokhoz (miért is, hiszen sértő szándék nélkül, tényszerűen nem tanult ember), de a lánya mar jogvégzett. Egyiknek sem jut eszébe egy környezet tanulmány elkészítettése, a védelem kidolgoztatásával? (anima)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.