Október 5,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fidesz szokás szerint hazudik

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 136,312 forint, még hiányzik 2,863,688 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó reggelt, vidám napot! Én azért még maradnék a tegnapi napnál egy kicsit, bár nem hinném, hogy bárki röhögőgörcsöt fog kapni tőle. Az ugye nem jelent újdonságot, hogy minden év végén atombiztosan durran a kórházadósság-bomba. Miután az egészségügy átszervezése nem történt meg, a mostani rendszerben azonban a költségvetés minden évben alulfinanszírozza a kórházakat, így év végére felhalmozódik az adósság. Most éppen 64 milliárd forintnyi lejárt tartozás gyűlt össze. A beszállítók kínjukban személyesen a stadionok urának, Orbán Viktornak írtak levelet, hogy segítsen már, mert csődbe mennek. Mit szokott ilyenkor csinálni a fideszes álombrigád? Igen, megsértődnek, közleményt adnak ki és Gyurcsányoznak.

A kórházakat “Gyurcsányék adósították el” – így reagált a Fidesz szerdán az MTI-nek Komáromi Zoltán, a Demokratikus Koalíció (DK) politikusának nyilatkozatára.

A Demokratikus Koalíció (DK) arra szólította fel a kormányt, hogy fizesse ki a kórházak 64 milliárd forintos adósságát.
    A Fidesz kiemelte: 2010-ben 120 milliárdos adóssága volt a kórházaknak, amely a Fidesz kormányzása óta havi eltéréssekkel mostanra a felére csökkent.
    A kórházak működése nemcsak pénzügyileg stabilabb, hanem folyamatos a kórházak fejlesztése is. Jelenleg is zajlik Budapest történetének legnagyobb kórházfejlesztése, Dél-Budán Európa egyik legmodernebb kórházának megépítésére készülnek – hangsúlyozta a párt, hozzáfűzve: ennek “építését Gyurcsányék meg akarják akadályozni”. (MTI)

Gondoltam szólok: a Fidesz szokás szerint hazudik. 2010-ben a kórházak lejárt adóssága – tehát ugyanaz a tétel, ami most 64 milliárd forint – 47,5 milliárd forint volt. Ezt nem az ujjamból szoptam, a Nemzeti Erőforrás Minisztérium mondta:

Nézzünk egy idei hivatalos adatot is, ezúttal a Magyar Államkincstártól:

 

Ebből remekül össze lehet rakni a Fidesz mostani hazugságát: a 2010-es adatok esetében ÖSSZEADTÁK a lejárt és a még nem lejárt tartozást, így lett a tartozás közel 120 milliárd. Most azonban a 2019-es LEJÁRT adósságot vetik össze a 2010-es ÖSSZEADOTT számokkal. Az idei még le nem járt tartozásról nem találtam adatot, de feltételezve, hogy az eddigi tendencia nem változott a lejárt és le nem jártadósságok arányában, akkor a fideszes brancs nem megfelezte, hanem majdnem megduplázta a bajt. Amit aztán jó szokásuk szerint hazugsággal igyekeznek leplezni. Lassan írom, hogy fideszesek is értsék: a 2010-es 47,5 milliárd forint lejárt adósság 2019-re 64 milliárd forintra NŐTT. Pont.

Mindeközben Németh Szilárdnak mi a retek jutott eszébe? Ide másolom, ha változni találna a szöveg:

Karácsonynak üzenem:
Az európai fővárosok közül Budapesten a legolcsóbb a lakossági gáz és második legolcsóbb a lakossági villanyáram ára.
És ha a főpolgármester a feje tetejére is áll, akkor is működik a 2013-ban elindított rezsicsökkentés, aminek következtében az árak 25%-kal csökkentek, és ezért vehetik igénybe ma a budapestiek Európa legolcsóbb és legbiztonságosabb energiaszolgáltatását. Persze, a fővárosiak is kiálltak a rezsicsökkentés mellett, amikor aláírásukkal segítettek a Fidesznek megvédeni a hatósági árkorlátozást és az állami szolgáltatást.
Hol volt akkor Karácsony Gergely? Azon ellenzéki országgyűlési képviselők sorában, akik a leghevesebben támadták a rezsicsökkentést, és a leggátlástalanabb módon szolgálták ki gazdáik, a külföldi szolgáltatók és az EU bürokratainak profit-érdekeit.

 

Tegye fel a kezét az, aki érti, két kondér pacal között miről jutott ez eszébe a macskabaglyok szexuális életének szakértőjének? Az oké, hogy ugyanaz a dedós vernyogás: hol volt akkor…? Meg a külföldi gazda (értsd: sorosgyörgy). Szilus! Mennyivel jobb az nekünk, hogy te és lágyszárú cimboráid magyarnak született bűnözőnek segítetek kifosztani az országot? Tényleg megéri azért, ami csurran-cseppen? Az a baj tudod, hogy el kell ám majd számolni mindenkinek. Neked is a birkózcsarnok pénzeivel, amit a lakásodra bejegyzett alapítvány kezel. Az nem jelent semmit, hogy most érinthetetlenek vagytok, mert ez nem marad így örökre. Csak gondoltam szólok.

A soks-sok fideszes hazugság mellé nézzünk még egy párat, aztán be is fejezem. Azt üvölti a pártmédia, hogy megállapodott a jó kormány és a gonosz főváros, lesz atlétikai vébé. Néhány pártmunkás nem felejti el megjegyezni, hogy pedig Karigeri – szeretik így nevezni, bizonyára közvetlen a viszonyuk – azt mondta, stadionstop van. Márishazudikakarigeri! Természetesen a fideszes kloáka hazudik. A fővárosi közgyűlés abban az öt pontban állapodott meg, ami a – nem stadion, hanem multifunkciós, a versenyek után a budapestiek sportolására alkalmas – sportközpont megépítésének és főleg a világbajnokság megrendezésének feltétele. Lassan írom fideszeseknek: abban egyezett meg a főváros, hogy Orbánnak mit kell teljesítenie, ha sportrendezvényt akar. Nem pedig abban egyeztek meg, hogy megrendezik azt a szart.

Mindeközben Borbély Lénárd, Csepel fideszes polgármestere (tegnap láttam beszélni a tévében. Ezzel az erővel a csepeliek Szilust is nyugodtan megválaszthatták volna, nagyjából egy szellemi szinten vannak) azon hörög, hogy:

Bár a kormánytól elvárja a Karácsony Gergely vezette Fővárosi Önkormányzat a budapesti egészségügy fejlesztésének ötvenmilliárdos többlettámogatását, a baloldali többségű testület nem hajlandó a kabinet által adott forintok mellé ugyanannyit letenni.

Ez arról jutott eszébe a korlátozottan szabadszellemű Borbély Lénárdnak, hogy amint meglátták a főváros feltételei között a plusz 50 milliárdos egészségügyi fejlesztési követelést (ez a választási ígéretnek az a része, hogy addig nem épül stadion, ameddig mindegyik kerületben nem lesz CT. Ebből a pénzből lesz), azonnal elkezdett hörögni a fideszes kisebbség, hogy de akkor a Karigeri is tegyen mellé ugyanannyit. Hazudós kis barátainknak üzenem, hogy meg kellene érteni: a kormány nem szívességet tesz, kötelességet teljesít. Elég baj az, hogy így kell belőle kitaposni. A főváros nem ennyit, ennek a sokszorosát teszi bele minden évben a költségvetésbe. A kormány ugyanis elszívja a települések – így Budapest – bevételeit, majd egy keveset visszacsorgat belőle. A többit elbassza és ellopja. Hát majd most 50 milliárddal kevesebbet lopnak el, néhányan nem cserélik le a luxusterepjárójukat az idén is. Ki fogják bírni.

Azt már csak búcsúcsók gyanánt lehelem ide: Szijjártó azt mondta, a fideszesek 4 éven belül embert akarnak küldeni az űrbe. Én ebben benne vagyok. Sőt, örömmel indítunk gyűjtést a Szalonnán erre a nemes célra. De csak akkor, ha az összes hatalommániás geci felmászik arra az űrhajóra (félő, egy nem lesz elég), és visszaútra nem kapnak jegyet.

Kellemes ébredezést, hamarosan jövünk az első beszólással. Ha a szövegben maradt elütés, azért elnézést kérek. Még nem sikerült teljesen felébrednem.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!