Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Fideszes fertőző betegségek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Ne sokat töprengjenek, aludjanak.

Alighogy kihevertem a kakukk közpénzlopó rádióban Tózsa professzor agymenéseit (ha leülepszik bennem a sok ostobaság, később majd megpróbálom mondatokba összerendezni), újabb meglepetés ért. Sok volt ez így vasárnap reggel. Kivettem a fagyasztóból kedvenc fahéjas kis bucimat reggelire. Akkora, mint a briós, van belőle kakaós is. Ilyent csak egyetlen helyen lehet kapni, így aztán van tartalék a hűtőben.

El is magyaráztam a pék úrnak, hogy miért veszek ebből mindig kicsit többet. A pék úr nagyon kedves volt, mondta, hogy mindennek a titka a finom, szaftos fahéj. Ő is nagyon szereti, el is tett magának négyet vacsorára. Tejjel az igazi. Gondosan becsomagolta a bucikat. Azon lendülettel eltettem jobb napokra. Gondoltam, ma jobb nap van/lesz, így kényeztetem magam. Már reggel jár ez nekem, főleg a Tózsa után.

Egy harapás…, hűha, itt valami nem stimmel, irritálja a számat. Pici keresgélés, és hopp, megvan a tettes! A bucim teljes hosszából/szélességéből egy hajszálat rángattam ki. Kicsit elment az étvágyam, de gondoltam, ne legyek már rohadt finnyás, és szétszedtem a reggeli süteményemet. Hopp, még egy hajszál, aztán egyben több is. Kész, vége. Azt nem mondta a pék úr, hogy ez az idegen, undorító anyag is a kis kalácska ismérve. Fahéj ide, fahéj oda, hajszállal nem szeretem egyik ételt sem.

És bár vakbelem már nincs – azt mákos sütemény után veszítettem el -, de gusztusom sem ehhez a reggelihez. Maradt a vajas kenyér. Az egészen biztos, hogy egy darabig nem lesz módja pék úrnak csomagolni nekem, azt pedig meggondolom, mit mondjak majd legközelebb neki. Mert én nem vagyok egy hangosan bizsergő meg pezsgő meg plakátokon lógó meg sokat káromkodó ember. Hanem pontosan olyan vagyok, mint a Rogán Tóni: befelé forduló, elmélkedő típus. Ezt meg olvastam, mondta a Rogán házaspárt közelről ismerő informátor a Bestnek.

A miniszternek elege lett a felesége körüli felhajtásból. „Aki közelről ismeri őket, az tudja, két teljesen különböző személyiségű emberről van szó. A férj befelé forduló, elmélkedő típus, Cili viszont imád pezsegni, és nagyon temperamentumos.” A kettejük közti különbségek miatt egyre többször vitatkoztak össze, ám a Best úgy tudja, az egyik nagy családi botrány oka az volt, hogy Rogán Cecília nem szólt róla a férjének, hogy óriásplakátokon fog szerepelni. A férje az utcán szembesült a képekkel, ami felért egy pofonnal számára. Mint nekem a kiturkászott hajszál.

A Sargentini-jelentés vitája, 2018, Európai Parlament. Miközben Orbán Viktor védte  Magyarországot, magát, a Fideszt – két nagyon értelmes miniszterének el/beborult

Hiába no, nehéz az élet a maffiában, előbb-utóbb ottan az ember önmarcangoló lesz. És ahogyan a Tóni szokott: néz bambán a semmibe. Tele zsebbel. Addig szokott elmélkedni a propagandaminiszter, amíg hogyhogy nem, eszébe jut egy gazemberség. Hogyan lehet gátlástalanul pénzéhesnek meg álnok feltalálónak lenni: átjátszani belvárosi lakásokat haveroknak; gazdagodni kötvényekből; rendelkezni kedve szerint Orbántól kapott milliárdokkal. Segíteni feltőkésíteni a NER milliárdosait: Mészárost, Tiborcz vejt, Garancsit meg a kedves (volt) nejét, a Cilikét… hosszú a sor.

Nagyon kimerítő az agytekervényeinek kitalálni azt is, hogyan kell közpénzből röpcsizgetni, luxus autót bérelni. Simán, gond nélkül, mert Magyarországon a legfőbb ügyész egyre rozogább állapotban van (bambább, mint a Tóni): nem lát, nem hall, nem beszél. Még az a szerencse, hogy egyáltalán életben van ilyen állapotban Polt Péter. Csak tudják, a vagyon, a rang meg a pénz olyan rohadt fideszes fertőző betegség, amiből nagyon nehéz kigyógyulni. De nem lehetetlen jó kis demokratikusan kitöprengett terápiával.

Miután ezen elmélkedtem – a Tónin, az Orbánon meg a maffia bandájukon – rá kellett jönnöm, hogy nem vagyok én Rogán, olyan államilag és nemzetközileg is befelé forduló ember, akit, ha egyszer fejre fordítanak, még a füléből is közpénz folyik. Bamba pedig egyáltalán nem vagyok, ezért jól kigondoltam, hogy mit mondok majd legközelebb a pék úrnak a silány buciért cserébe. Azt mondom, hogy vegyen hatásosabb hajhullás elleni sampont. B*ssza meg. Szokott szólni a grófnő, szendén elpirulva.

Még az a jó, hogy vannak ebben a maffiában harsányabb dinkák is. Nem sokat beszélnek, akkor is hülyeségeket bírnak csak mondani. Pedig itt van ez a dagi politikus ember, aki szavak helyett úgy bírná földhöz vágni az ellenzéket meg a gyün az ellenséget, mint Bray Wyatt amerikai pankrátor, ha jól bereggelizett. Akkor is, ha Németh Szilárd még birkózó magyar bajnok sem volt soha a büdös életben. Csakhogy ő eteti a Fidesz-kompániát, és a pacal kavargatásáért cserébe kap birkózócsarnokot.

Örül is, mint majom a farkának, mert Karácsony Gergely budapesti győzelme után bejelentette, hogy „még szerencse”, hogy elkészült a birkózócsarnoka, ákádémiája Csepelen, mert ugye a sorosista liberális ellenzék elpusztította volna még azt is. A jelek szerint azonban nem volt teljesen kész az a csarnok, a kültéri fitneszparkot most adták át. A jeles eseményen Szilárd úr volt a ceremóniamester. Nagy szerencsére Németh Szilárd – sosem volt magyar bajnok birkózó, de lett a szövetség elnöke – alapítványa, ami a saját csepeli házába van bejegyezve, kapott kétszer kétmilliárd forintot, hogy csarnokot építsen. Ezeket pedig vigyorogva meg a nemzet nevében át kell adni.

Nehéz ügy. Németh Szilárd, Lőrincz Tamás, Lőrincz Viktor és Hatala József az átadón

Átadta a Duna-parti szabadtéri fitneszparkot, aminek megépülését a Nemzeti Bűnmegelőzési Tanács tízmillió forinttal támogatta. Képviseletében az elnök, Hatala József altábornagy, korábbi országos rendőrfőkapitány is jelen volt az ünnepségen, miként a magyar válogatott színe-java. Közben mégis csak kiderült, hogy Németh bír gondolkodni, ha nem is annyira nyomi pofával, mint a Tóni, de tud.

„Nem csak ennek a csepeli központnak a megvalósulásában gondolkozunk. Néhány hete nemzeti ünnepünkön, október 23-án a Vajdaságban, Magyarkanizsán letettük az alapkövét az ottani birkózóakadémiának, ami szintén a mi akadémiai rendszerünkben fog megépülni. A Kárpát-medencében a szétszakított országrészeket az Egy szőnyegen, egy nyelven program segítségével a sporton, a birkózáson keresztül is megpróbáljuk egybeforrasztani. A következő lépés Székelyudvarhely lesz, utána pedig elindulunk Kárpátaljára, majd megyünk a Felvidékre.”

Hú a birka bajszát, ez ám a szép:

  • Egy szőnyegen, egy nyelven.
  • Egy-két-három… sok stadionban, egy nyelven.
  • Egy-két-három… sok templomban, egy nyelven.
  • Plusz egyszer csak egy-két-három… millió magyar ember, egy nyelven a diktatúra ellen.

…és így bugyog meg gyöngyözik egységbe a magyar. Kívül, belül. De az tutifix, hogy ennek a nemzethy, úri brancsnak a még nemzethybb hajcihőben nem egy hajszál miatt megy el az étvágya.

Az önök véleménye

„De most a kormányunk segít, összesen 18 millió forintot áldoz arra, hogy a tehetséges fiatalok külföldi egyetemeken tanulhassanak.”A Puskás teakonyhája 250 millió volt, ha jól emlékszem. (Erzsébet)

A Borkai körüli cirkusznak semmi egyéb szerepe nincs, mint elfeledtetni, hogy nem a jachton történtek a fontosak, hanem a korrupció.:( Tudom, összeesküvés elmélet, (én csak abban a konteóban hiszek, amit én gyártok. :D) de azért kellett Borkait hivatalban tartani, hogy a lényeges nyomokat elsikálhassák, és az egészből egy kefélős-drogozós buli maradhasson, amihez senkinek semmi köze. (A „keresztényi értékrend” és „család a zelső” jegyében.:( ) (Judit)

Csak a csőtöréshez: erősen kétlem, hogy a tönkrement iratok egyetlen példányban és kizárólag papíron készültek. Úgyhogy nyomozóék kereshetnek tovább: azoknak az iratoknak meg kell lenniük valahol, semmit sem lehet teljesen nyomtalanul eltüntetni. („rosszul keresni a nyomokat” lehet) :S (glorianna)

Rita, olyan szívmelengető és reményt adó mindaz, amiről, írsz, hogy el sem tudom mondani! A Bike Maffiát, képzeld, még Spanyolországban is ismerik abból a dokumentum filmből, amit a spanyol állami televízió készített tavaly Budapestről. Sajnos, én is csak onnan ismerem őket, de le a kalappal előttük! Örülök, hogy nem hittél a károgóknak – nem lesz könnyű az új Főpolgármester élete, segítenünk kell neki, ki hogyan tud. Nagyszerű az írásod, és köszönet a beszámolóért! (Anna)

Nem is tudom, melyik ország volt, amelyik az Unióban megvétózta az afrikai országokba tervezett segítséget, aminek az volt a célja, hogy helyben oldják meg a problémákat… (Ulzana)

Így írtunk mi

Elhallgattatni, megfélemlíteni a papokat és lelkészeket?

Miért annyira fontos, hogy ki az ördög ügyvédje?

A szabadság szokatlan hangulata

Mulatnak az urak

Sajnos az afrikai kontinens instabilitása nem újkeletű

Mártírfaragó kisiparosok

Tiszta jazz

Tüzes seb vagyok

Magyarságtudat teszt

Pedig egy ország lenézése és hülyének nézése nem kormányprogram

A nap kommentje:

Miért fontos az ördög ügyvédjének személye? Mert példát akarnak statuálni, vezetőszáron tv-ben mutogatni, virtuálisan és jogilag felkoncolni és életfogytiglanra ítélni. Megmutatni, hogy így jár, aki nem tiszteli a mostani hatalmasságokat. Megfélemlíteni. Ha már Gyurcsánnyal nem sikerült ez a mutatvány… (Marta)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.