Május 11,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nagymama trágyahordó lapátos politikája

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 501,989 forint, még hiányzik 2,498,011 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Amikor a faluban a nagymamám mindennap vágta a fát a fészerben, hogy jó meleg legyen a házban, mindig attól félt, hogy elférfiasodik. Amikor abban a kurva talicskában cipelte a kukoricát meg a krumplit, attól is tartott, hogy bajusza nő. Hát még amikor egyedül cipelte fel a padlásra a véka diót! Beleremegett, nehogy azután állva pisiljen. De a nagymamám erős asszony volt, örök életében megmaradt, aminek született: nőnek. Amikor az orosz részeg katona ráfogta a fegyvert az anyámra, hátulról olyan erővel vágta fejbe a trágyát meg mindent hordó lapáttal azt a szemetet, hogy az amikor elterült, úgy odaragadt a sárba, mint az egyszerű focista taknya a műfűre. És amikor a nagyapám végre hazalovagolhatott a frontról, annyit mondott neki: mamuskám, ez férfias munka volt. Megsimogatta az arcát meg az anyámét, mert éltek.

A nagyanyám trágyaszedő lapáttal nyomatékosította politikáját a második világháború végén.

Ezek a férfias dolgok nem is a görög városállamokban történtek. Amikor elkezdtek politikával foglalkozni, akkor még elsősorban honvédelemről, államügyekről, gazdasági kérdésekről volt szó, szociális kérdésekről és egészségügyről azonban alig, ezek szinte kizárólag családon belüli témák voltak, és így a nők hatáskörébe tartoztak. Ezt a bölcs és nagyon okos gondolatot azok hallhatták, akik részt vettek a TEDx Dunapart konferenciáján. Ott beszélgetett Novák Katalin Böszörményi Nagy Gergővel, a Design Terminál vezetőjével.

Mára azonban ez megváltozott, a politika az élet legtöbb területére hatással van, nem jó, ha ebből kimaradnak a nők, akik ráadásul másképp közelítenek meg problémákat, sokszor empatikusabbak is. A nőknek is van helyük a politikában.

Pontosan így van. Fitogtatta történelmi ismereteit a család- és ifjúságügyért felelős államtitkár. Látja, látja mennyit fejlődött a világ! Annak idején, úgy az  i. e. 8. századtól i. e. 323-ig egyetlen egy államtitkár sem volt, mégis szültek a nők. Nem CSOK-ra, hanem szeretetből. És akkor most jöjjön a nagyanyám, mert ha hallaná ezt a nőt, hangosan nevetne. Nagyanyámnak humora is volt. Nováknak nincs, ezt nyugodtan mondhatom, mert ha lenne, nem lenne képes bármi szörnyűségre – Orbánért meg a pártért. Előre! Szóval, azt is mondta a magyar nemzethy okos asszony, hogy

vigyázni kell, nehogy egy nő – bekerülve a politikába – elkezdjen alkalmazkodni, férfiasan viselkedni, feladni a nőiességét.

Mégis van gond ezzel a nőiességgel, mert vannak olyan helyzetek, amikor sokkal jobban tenné egy nő is, ha csöndben maradna. Még mielőtt előveszi valaki a buta tyúk igen sértő hasonlatot. Megjegyezném, a legenda szerint ez kifejezés azért született, mert amikor tojt a szárnyas, azonnal ricsajt csapott – a hangra lehetett menni a tojásért, vagy akár ellopni azt. Manapság az úgy van: kevés a tojás, sok lopás. Novák minisztériumának van egy nagyon rossz szokása – élen a Kásler miniszterrel -, a munkatársak olyan pléhpofával adják el a semmit, tudományos vagy az isten tudja milyen alapon, hogy attól csak egy buta tyúk bír megvilágosodni. Tojtában. Mindenki más hülye.

Vigyázz! Maradj nő

Az agyat, a viselkedést nem az teszi elismerésre méltóvá, hogy az nő vagy férfi fejében lapul. Novák pedig úgy csinál, mintha nem egy patriarchális társadalomban élne. Arról nem akarok most írni, hogy Európában miért van több női politikus, de arról igen: ha az én nagyanyám lenne most a Novák helyében, anyaként, politikusként, akkor

  • Soha nem állna egy diktátor szolgálatába.
  • Soha nem nyalná ki senki seggét pénzért, hatalomért.
  • A nagyanyám már lányként elhagyta az egyházat, amikor a pap mindennap körmössel hirdette Isten igéjét. Fegyelemből és durvaságból. Nagyanyám már nincs, garázda, csókos papok vannak.
  • Nem állt volna sorba egy magát Mindenhatónak kinevező gazember kegyeiért.
  • Ki nem mondta volna egy pártbelijére, amikor az az emberek pénzéből kamatyolt, hogy az magánügy.
  • Nem ment volna el egyetlen külföldi országba se olyan konferenciára, ahol szélsőjobbos bitangokkal együtt kellett volna vinnie a prímet.
  • Megvetette volna azt a magyar politikust, aki összeborul egy gyermekeket gyilkoló elme roggyanttal.
  • A nagyanyám nem gyűlölte volna a szegény és hazátlan, hontalan embereket.
  • Nem élt volna olyan társaságban, amelyikben a lopás, a bűnözés alapkövetelmény.
  • Nem zaklatta volna fel az sem, ha a szomszédjában homoszexuálisok laknak.
  • Nem rondított volna bele egyetlen család életébe sem álságos, hazug ígéretekkel.
  • Nem mondta volna nemzethy kerítőként, hogy az egyedülálló anyukáknak államilag kijelölt férj kell.
  • Az én nagyanyámnak elege volt és lenne a fasisztákból.
  • Szívesen olvasná Esterházy Péter műveit, megnézné Alföldi Róbert színházát, de nem menne el lefizetett udvari bohócok koncertjére.

Az én nagyanyám, ha még élne, azoknak a sorát szaporítaná, akikben van tartás – mindegy milyen nemű ember -, akik lelkükben hordozzák a humánumot, erkölcsösséget; akik nem adták el magukat mocskos luxus uraknak, hölgyeknek. Azt is biztosan tudom, hogy alkalomadtán akkorát csapna a trágyahordó lapáttal a közpénzt élvező mihasznák fejére, hogy azok sok stadionnyi műfüvön hemperegnének a saját cicakakájukban. …és nagymamám maradna nő.

Az úgy van, hogy a görög városállamokban nem volt videó, mint most. Élt is a különös múltbeli ismeretekkel bíró Novák a találmánnyal. Kitette a Facebookra: élete egyik legjobb döntésének nevezi, hogy „férjhez ment a férjéhez“ és hogy vállalt három gyereket a férjével. Bevallása szerint ő maga is sokszor elbukik, de mindig feláll és újrakezdi.

Nem bukik el, amíg a nép kenyerét eszi Orbán Viktor szíves tálalásában. Addig nem bukik el. Azután majd nőként nagyon-nagy szüksége lesz férfias erőre. Kurva nehéz lesz neki is a meg nem fizetett munkát elbírni, elviselni. Ha nő marad, ha lesz netán férfi.

Az önök véleménye

Olvastam, hogy egy NB I /?/.-es játékos arról panaszkodott, nem tud rájönni, miért nem megy neki a játék. Pedig már templomba is jár, és meg is keresztelkedett. Egyszerü a válasz : annyi a tehetsége a focihoz, mint tyúknak a harangöntéshez. (Jozsef)

Az én identitásomat pedig az határozza meg, hogy naponta járok az EGRI VÁR mellett MAGYARKÉNT!!! Most is legszivesebben a szurkot melegíteném, az árulónak meg a pincét készíteném elő, mindkettőről gondoskodnék! (famano)

A lényeg: spontán kitermelte a kritikus tömeget. Mo. ha van még Istened, ehhez tartsd magad!!! (Márti)

Drága Rita! Mindent köszönök, amit teszel, és tesznek helyettem is mások. Én ugyan nem voltam ott (de dolgomban még korábban áthaladtam a téren) és láttam a szirénázó rendőrautókat. Már csak a 61 villamossal tudtam továbbmenni, tehát kicsit többet gyalogoltam. Frenetikus lehetett később a tömeg. Panelproli? Ez azt se tudja, mit beszél. Döbbenet! Gyűlöl, csak a gyűlölet kedvéért. (anima)

Ez így van, mégis büszkeség tölti el a hazaáruló szívemet, hogy már a drónok is úgy fognak táncolni, ahogy mi fütyülünk. Kéne még egy országimázs film is arról, hogy tulajdonképpen mimagyarok találtuk föl ezt is, ugyanúgy, mint a tüzet és a kereket is. (Sirius)

Így írtunk mi

Erdogan úr alázatos szolgája

A kurvapecér és a diktátor napja

Ez szakadt ki ott több száz emberből egyszerre

Sértett kisemberek

Megfigyelésre persze van pénz

Most sem süllyednek el szégyenükben?

Az értelmiségi gőg indokolatlan

Ama keskeny út

Baltával faragják az öntelt gyökereket, és nem félnek majd a török tankoktól se

Székelyszarta magyar

A nap kommentje:

A fidesz összehozta. Egyszerre van Magyarországon orosz és török megszállás. Ez a felcsúti csoda. A magyar történelem szégyen-„csodája”. Erre „vártunk” ezer évet… (Ritter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.