Október 26,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megfigyelésre persze van pénz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,763,271 forint, még hiányzik 1,236,729 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Vezető szerepre törekszünk a dróntechnológia fejlesztésében is. Ezt Palkovics László, innovációs és technológiai miniszter mondta pénteken, a HungaroControl budapesti drónkonferenciáján. Ez ugyan egy előremutató döntés, mégis kérdéses ennek sikeressége, látva, hogy még a legalapvetőbb technológiai eszközök beszerzésével is le vagyunk maradva a fél világtól. A hazai robottechnológia sehol nem tart, mint ahogy drónfejlesztésben, vagy az AI elterjesztésében sem tartunk sehol. Magyarország évtizedekkel le van maradva a legújabb technológiákat tekintve, noha vélhetően a dróntechnológia fejlesztése a déli hatákerítés szempontjából lenne fontos, arról nem beszélve, hogy kémkedésre és megfigyelésre is könnyen használhatóak ezek az eszközök.

Már csak emiatt sem tartom kizártnak, hogy Palkovics ne gondolta volna komolyan azt, hogy százmilliókat, ha nem milliárdokat fognak ölni ebbe a fejlesztésbe. De lássuk, mit is mondott pontosan a miniszter:

A pilóta nélküli légi járművek alkalmazási lehetőségei és gazdasági hatásai világviszonylatban is jelentősek, Magyarország ezért vezető szerepre törekszik a dróntechnológia fejlesztésében is – jelentette ki az innovációs és technológiai miniszter pénteken, a HungaroControl budapesti drónkonferenciáján.

Palkovics László nemzetközi hatáselemzésekre hivatkozva megjegyezte, hogy a dróntechnológia piaci lehetőségei meghaladhatják az évi tízmilliárd eurót a kontinensen, Magyarországon pedig belátható időn belül a tízszeresére, évi 20 ezer fölé emelkedhet az engedélyezett drónrepülések száma. Ma már napi szinten használ ilyen eszközöket a mezőgazdaság és erdőgazdálkodás, a logisztika, a szállítás, a közlekedés, drónokkal felügyelnek hálózati infrastruktúrákat és közszolgáltatásokat – tette hozzá.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!