Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Egészség. Amikor Idus néni gördeszkán gurul orvoshoz

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kurta farkú szolgálati közlemény következik. Mély meghatottsággal, zokogva és lelkileg teljesen összetörve vesszük tudomásul a bejelentést:

„A személyem körül kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat kizárólag magam kívánom képviselni, melynél fogva kifejezetten meg akarom akadályozni, hogy imádott sportomat, az úszást, vagy annak szervezetét, a Magyar Úszó Szövetséget a fenti hátrányok a legcsekélyebb mértékben is érintsék. Mindezek alapján a Magyar Úszó Szövetség elnökségében betöltött tagságomról (…) lemondok.”

Ez olvasható a MÚSZ által elküldött levélben, amiben Rákosfalvy Zoltán győri ügyvéd, a szexbotrányba keveredett Borkai polgármester „jobbkeze” —  lemondott – írja a 24.hu. Biztosan nem kellett az ügyvéd úrnak ilyen sokáig gondolkodnia, amikor egyeztetett Borkai Zsolt Fidesz-függetlenített győri polgármesterrel, hogy: haver, kéne csinálnunk valami ütős szexpartit! Jobb későn, mint előbb, jól tudhatja ezt is Rákosfalvy, mert nem kell elsietni a kialakult helyzettel együtt járó jelentős hátrányokat. Mármint a károsultaknak. De legalább szólt neki valaki a körből: cseszd meg, legalább mosakodj! Mosakodik, ameddig lesz még tisztítószer kölcsönbe Orbánéktól.

Van még egy halak súgta szolgálati közlemény is. Amikor Áder János kifogta a Fidesz aranyhalát, az azt súgta neki: Jani bácsi, legyél szíves megint a Polt Péter jelenlegi legfőbb ügyészt javasolni a posztra. Megosztotta az aranyhal ötletét Jani bácsi köztársaság nélküli köztársasági elnök Kövér Laci bácsival, az Országgyűlés elnökével. Nehogy valamelyik közjogi méltóságos urat meglepetés érje, aztán az utcára rohanjon tiltakozni Polt ellen. Na de mit tud Orbán Viktor? Arról bezzeg nem tátogott az aranyhal. Nekünk annyi: lesz minekünk újra jogkövető, tisztességes, független legfőbb ügyészünk. Reszkess, Borkai, Rákosfalvy! Várjunk, ha csak nem veszíti el minden szart aláíró tollát a János úr.

Ha már ennyi frankó hírt sikerült összeszedni, akkor ne lepődjenek meg, mert van még. A Fidesz őrült tárháza meg nagykönyve tele van, azt minden hívőjük szívesen olvassa, hát még, ha meg is kell valósítani. Az az igazi, abból csorog a forintocska meg a dilettanizmus. Kásler professzor úr, csúcs egészségügyi minisztert csak egyszer lehetne rajta kapni valamilyen hasznos, egészség meg ember óvó bejelentésre. De nem, ragaszkodik megint egy látszat döntéshez. Ajánlanám az összes nyavalyás, prüszkölő, mozgássérült öreg és nem nagyon öreg, de beteg figyelmébe: több mint félmilliárd forint értékben épül tíz görpark az Országos Görpark Program első ütemében – jelentette be az emberi erőforrások minisztere az MTI szerint. Azt is mondta, hogy

a kormány biztosítja az építési költség felét, legfeljebb azonban 30 millió forintot ad egy önkormányzatnak, ha az vállalja a beruházás másik felét. Feltétel az is, hogy legalább öt évig üzemeltetni kell a parkot, valamint ingyenesen kell biztosítani a belépést. A kormány nagy hangsúlyt fektet a test és a lélek egyensúlyára. Ezért olyan programot dolgoztak ki, amely az óvodától egészen az élet végéig mindenkinek biztosítja a mozgás lehetőségét. …Ennek szerepe van az elhízás, a daganatos és a szívbetegségek megelőzésében.

Révész Máriusz, az aktív Magyarországért felelős kormánybiztos meg bicóbiztos úgy vélekedett: a gördeszka olimpiai sportág lett, az volt a cél, hogy olyan pályák jöjjenek létre, amelyek olimpiai felkészülésre és versenyekre is alkalmasak. Meg az egészséges életmód meg huszonnégy önkormányzat huszonhat pályára adott be támogatási igényt, több mint 577 millió forint értékben. Tíz nyertest választottak ki, így összesen 508 millió forint értékben épülnek görparkok 2020. június 30-áig.

Haladjunk sorban: a Kásler azt mondta életvégig tartó egészségvédő program ez. Rendben. Ha nincs más a tarsolyában, lehet exportálni is a nagyvilágba, tudják meg, mitől egészségesek meg nem dagik a magyar emberek. Minden bizonnyal ez olyan magyar specialitás lesz, aminek csodájára jár mindenki. Tessék elképzelni, amikor majd Frici bácsi, Ida néni gördeszkával gurul el a háziorvoshoz valahányadik faluba. Kórházi ellátásra többet kell edzeniük, mert az még messzebb van. Együtt megy a család, miközben gyógyul. Erő, izom, én Káslerben bízom! Ajánlanám, ne az ötezer forintos deszkával kezdjenek, sokkal biztosabb és gördülékenyebb a százezer forintos gördeszka – azzal kevésbé törik össze magukat. Mentükben. Lesz itt még össznépi gyógyulási gurulás!

Egészségügyi világszabadalom. Gyere barátnőm, Idusom, elgurulunk a háziorvoshoz!

Szokja Orbán Viktor is, abból a növesztett pocakból bizony le kéne adni, meg aztán halálunk a kövér miniszterelnök, úgy, mint neki a tábornokok!

Igen, persze, lehet humorizálni az egészséggel, de megint ott tartunk, hogy a sportdilis Vezér azt mondta, hogy gördeszkapark kell, akkor most gördeszkapálya kell – a bicó utak meg menjenek a büdös francba, annak nincsen vége. A Kásler-hablaty helyett nem kellett volna inkább azt mondani: ha már olimpiai sportág is lesz a gördeszkázás, akkor guruljunk, mert mi magyar sportszerető emberek ebben is a legjobbak akarunk lenni. Orbán kívánságára. Ha még azt megtudhatnánk, mi lesz öt év múlva a pályákkal, az jó lenne: mennek az enyészetbe, vagy újra felújítják azokat, mint teszik sok helyen a városközpontokkal. Ismétlés a rohadás milliárdos útja! Ha lúd, legyen kövér!

Ebből az egész akcióból megint az látszik, hogy semmilyen elképzelése nincs Kásleréknek európai módra gatyába rázni az egészségügyet. Pedig utána jöhetnének a gördeszkások – nyakat, csontot törni, de mégis csak normális körülmények lehetne összerakni őket a sebészeteken. Ha már… Addig ne pofázzanak, ameddig a mindennapos testnyúzó órákon az iskolákban folyosón, padon, dzsuvás, sáros udvaron rohangásztatják a gyerekeket. Kényszerből, persze. Éppen azokat, akik a büdös életben nem jutnak el a görkori pályákra. Mert feléjük még normális út sem vezet: se a településükre, se a jövőjükbe.

Ne akarjanak olimpiát játszani meg papolni az egészséges életmódról. Orbán Viktor fogyjon le, mert már így is a halálunk, ‘oszt jó napot!

Az önök véleménye

Hoppà, Hoppàl ! Ez megint legalàbb van annyira gusztustalan, mikor 1-2 ève Pècsett az Urànvàrosban feldíszített karàcsonyfàn a díszekrol az ő arckèpe „mosolygott” az alattvalòkra…akkor se szègyelte magàt, most se fogja… (Krisztina)

Szerdán jön putyin, lesz itt VIP, 7-én erdogan, akkor is. Diktátor találkozó van mostanában. Sok-sok VIP-val. Kíváncsi vagyok ehhez mit szólnak az EU-ban? Nagy a járkákás, hol a hegy megy Mohamedékhez, hol a Mohamed a hegyhez, mindez megspékelve egy kis KGB-vel. (Transzporter)

„Freund Tamás úgy véli, kérdéses, mennyire illik egy magánlevélre hivatkozva” Az ország miniszterelnökének nincs magánlevezése. (Erzsébet)

Nem a szolidaritás hiányzik az emberekből, csak egyre többen érzik azt, hogy ez nem az ő feladatuk. A rengeteg befizetett járulék, adó bőven fedezné a szegényekre fordítható támogatásokat vagy a súlyosan beteg gyermekek ellátását. És közben a legtöbb embernek is romlik az életszinvonala, egyre kevésbé tud jótékonykodni, miközben az uralkodó elit meg dőzsöl, borkaizik. (J. János)

Kedves János! A befizetett járulékok a Fidesz-KDNP és a NER lovagok orgiáit fedezik. Hogyan is gondolhatod, hogy abból a rászorulókat segítik, többi meg kell az egyházaknak és stadionokra. (Zebike)

Így írtunk mi

A selejt egyszerűen nem tud megbukni a NER-ben

Handó a csúcsra „dolgozta” magát

Propagandavészhelyzet

Anya, éhes vagyok

A kattanó závárzatok miatt gondolta meg magát 2.

Matolcsy György aranyháromszöge

Isten megalkotá az első vadgazdálkodási intézkedést

Nem lehet gusztustalan helyzetbe hozni, ő gusztustalankodik tizedik éve

Szikratávirat

Horváth Csaba, a rést ütő

Ez is a keresztény kultúra része?

A nap kommentje:

„Handó egy ugyanolyan kártékony tagja a NER-nek, mint Rogán, Polt vagy Lázár.” Tévedés! Ő nagyon is hasznos tagja a NER-nek. Szerintem Lázárnál, Rogánnál hasznosabb, Polttal van egy szinten. Maga a NER a kártékony. Úristen! Kártékony? Csak ennyi? Egyébként nem lehet, hogy azért kell váltania, mert rajtakapták, hogy nem tartotta be saját bugyirendeletét? (kolozsi)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.