Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mindennek a teteje. Csúcspojácák T. Házon belül, kívül

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Orbán totális csődje a csúcsminisztérium. Egy személyben felelős azért, hogy az Emberi Erőforrások Minisztériuma alkalmatlan a szakterületeinek országos szintű ellátására. Beleillik ez az orbáni képbe: nem feladathoz választott hozzáértő embert, hanem csak az volt a lényeg, hogy pártkatona legyen. Az is őt minősíti, hogy az egészségügynek, az oktatásnak és a környezetvédelemnek nincs külön minisztériuma.

Azért gondoljanak Hoffmann Rózsára, akit csak a Czunyiné dr. Bertalan Judit tudott felülmúlni alkalmatlanságban Balog Zoltán szárnyai alatt. Nincs még egy ilyen töketlen oktatási tárca az egész világon, mint a magyar. De Orbán folyamatosan beszélné bele a magyar emberekbe, hogy ő és munkatársai minden idők legjobbikaként oldotta meg a nagy stratégiai területek gondjait. És lettünk mára Európa kincsestára egészségügyben és oktatásügyben is. Ha belehalunk és belehülyülünk is.

Én arra emlékszem, amikor elmondta Orbán, hogy úgy általában a közéleti szereplésre alkalmatlannak tartja a nőket. Tessék figyelni. Van kivétel.

„Itt van például, aki szerintem az egyik legtehetségesebb politikus, nemcsak a nők között, hanem általában. És akiből cserebogár is lehet akár. Aki az oktatási ügyeket viszi. De ha most azt mondaná, hogy úgy érzi, képes a miniszteri feladatok ellátására, azt mondanám neki, hogy még korai, még ne vállalja. Szerintem is alkalmas, de várjunk vele.”

Tudják kiről beszélt? A közoktatásért felelős volt államtitkár Czunyiné Bertalan Juditról, aki Orbán szerint a magyar politikusok egyik legszuperebbje. Ez pontosan olyan, mintha azt mondta volna: én, Orbán Viktor, sokkal tehetségesebb futballista voltam, mint a Ronaldinho. Bár így lett volna, akkor talán nem ette volna a fene a politikába, és akkor nem lenne az egész világ szégyene a magyar miniszterelnök. Szóval, a magyar politikusok egyik zsenijét páros lábbal rúgta ki a minisztériumból. Aki azóta is éli Fidesz-világát országgyűlési képviselőként. Nem számít, ha ott potyogtattad el a silányságodat, szórhatod máshol is. Lényeg a szín meg a nívótlanság.

Nos, e kis közjáték után térjünk a lényegre. Jelenleg van egy hobbi miniszer az Emmi élén. Megtartják, mert jó ember az öreg keresztény, ősmagyaros Kásler Miklós. Csak éppen lassan-lassan kiverik a kezéből a minisztériumi ajtajának kulcsát. Van nála sokkal rettenthetetlenebb Fidesz-alak. Ő már bizonyította, hogy bármiféle aljas munkára képes. Az teljesen mindegy, hogy a szakma mit akar, az van, kispofák, akit Orbán és Palkovics akar.

Az ő Innovációs és Technológiai Minisztériuma (ITM) már azt sem engedné, hogy a humánminiszternek beleszólása legyen az egészségügyi szakképesítések szervezésébe. Az ITM által kidolgozott és a Népszava birtokába került új szakképzési törvénytervezet ugyanis már nem tartalmazza azokat a jogköröket, amik felruházták Káslert mint az egészségügyi szakképesítésekért is felelős minisztert, hogy részt vehessen az egészségügyi szakképzési programok szakmai irányításában.

Hess! Meddig erőlködnek még vele – már régen tölthetné megérdemelt nyugdíjas éveit. Ha valami emberi tartás lenne benne, már a Tízparancsolatot motyorászná otthonában köntösében.

  • Elvették tőle a felsőoktatást,
  • a társadalmi felzárkózásért felelős helyettes államtitkárságot,
  • az egyetemi hallgatók magyarországi tanulását támogató, 10 milliárdos Stipendium Hungaricum ösztöndíjprogramot,
  • három oktatási-tudományos alapítvány jogköreit.
  • A kutatásfejlesztés és a klinikai gyógyszervizsgálatok területét is vinné az Emmitől az ITM.
  • Most pedig a szakképzési törvénnyel markolna nagyot Palkovics-tárcája.

Káslernél sokkal jobb csúcskatona a Palkovics. Ó, hazám, ilyen emberekkel bír Orbán garázdálkodni. Igaz, az úgy lehet, és úgy is van, hogy gerinces, jó szakember nem megy el Orbán komornyikjának. Palkovics nyilván kevesebbet imádkozik és többet árt az országnak. Bábként kiválóan megy ez neki. A NER-hentesek ízekre szabdalják a demokráciát, a fő belező, Orbán irányításával.

Akkor most ott tartunk, hogy készül az újabb orbáni mutatvány: lesz még Palkovicsnak csúcsminisztériuma, aztán, ha lejár az ő ideje is, lesz máshol mással csúcsok csúcsa. Közben Fidesz-rutinnal folytatódik az emberek hülyének nézése, a totális kontárság. Lényeg az, hogy közben legyen alkalom az összes erő- és pénzforrást elrabolni; lehessen borkaizni, és hazudni. Itt tartunk a csúcs pupákokkal.

Háborús helyzet. Orbán Viktort egy táblával támadta meg Hadházy Ákos

Van még belőlük bőven. Mégis csak megszólalt Orbán Viktor a mai parlamenti ülésen. Nem is érdekes mit hadovált megint össze. Hanem, egyszer csak Szó bennszakad, hang fennakad, / Lehellet megszegik. Hadházy Ákos független képviselő nagyon csúnyát mutatott a Nagy Mágusnak. Táblákat Orbán pulpitusánál:

  • „Muszáj hazudnia, mert túl sokat lopott”
  • „Stop propaganda, stop korrupció!”

Szegény, táblától védtelen, Orbán a beszédét is megszakította, és megpróbálta kivenni Hadházy kezéből a csúnyaságot, de nem járt sikerrel. Nyelvét öltögetve, hunyorogva, erőltetett mosollyal, tanácstalanul Kövér László házelnökhöz fordult, hogy folytathatja-e a dumát. Megvédték a magyar miniszterelnököt a magyar bakái – Kubatov Gábor, Pesti Imre, Hoppál Péter, Bánki Erik és Kerényi János. Lerohanták, semlegesítették Hadházyt. Életüket, vérüket egy tábláért! A legszebb mégis az volt, amikor Font Sándor magyar zászlóval takarta az eseményeket. A táblapuccsot. Hadd röhögjön a nagyvilág.

Mégis Kövér László házelnök kapja a nagydíjat. Kérte az ellenzéki képviselőket, hogy abból a „választási vereségből”, amelyet október 13-án elszenvedtek, ne vonják le azt a következtetést, hogy az eddig is folytatott „háborús politika” a célravezető.  A parlamenti közvetítés szerint Kövér „primitív, ostoba fajankónak” nevezte Hadházyt.

A rohadt nagy, csillagokkal díszített díj azért jár Kövérnek, mert

  1. normális parlamenti demokráciában belefér a tábla mutogatása;
  2. a „háborús politika” éppen Orbáné, aki mosolyogva egyezett bele a diktátor Erdogán kurdok elleni népirtási hadműveletébe;
  3. „primitív, ostoba fajankó” – mondta képviselő társáról a magyar parlamenthez méltó tisztelettel a nagyon pallérozott viselkedésű, tehetséges, okos, művelt Kövér László.

Ez most Magyarország hatalmi ismérve: alulművelt csúcspojácák T. Házon belül és házon kívül.

Az önök véleménye

Szar dolog a veresèg..( màr akinek) , de demokratikusèknàl az ùgy szokàs, hogy tudomàsul kell venni ! Aki ezt megakadàlyozza , annàl jogos a feltètelezès, hogy MIèRT?? Minden ùj polgàrmesternek elemi èrdeke, hogy tiszta lappal induljon ! A fekàlia nem lesz illatosabb , de nem borítja be az ùjonan èrkezot…. (Krisztina)

Ezt hozza maga után a nagyon szigorú nevelés, a gondolat, hogy majd Isten mindent megold és a hirtelen jött sok munka, pénz. Az Isten, ha van is, semmit sem old meg. Nekünk kell úrrá lennünk a sok kihíváson. A nagy tudás, a sok tanulás, a kitűnő munka, nem segít, ha gyenge az ember, akkor nem tud változtatni az életén. Inkább tönkreteszi, nem csak a sajátját, hanem a családjáét is. (Transzporter)

Igaz, hogy a megyei önkormányzatok maradtak fideszesek, csakhogy most nyal vissza a fagyi, ők üresítettèk ki azokat. Igazából folyamatosan nem értem, miért is vannak. Látványosan csinálják a semmit. (Julianna)Még egy többes szám első személy ezeknek a gazembereknek a szájából, és belevágok egy baltát a monitorba. Kikérem magamnak, hogy a nevemben beszéljenek. Különösen hogy a választások előtt úgy komcsiztak, mintha nem lenne holnap. (marbles)

Tudom nem jellemző, hogy papok olvasnák a Szalonnát. Pedig jó hatással lehetne rájuk. Egyébként meg kíváncsi lennék annak a lelkésznek a véleményére, akihez ez fiatal lány, majd feleség járt. Ő nem vett észre semmit, Neki nem volt semmi hozzáfűzni valója?A (István)

Így írtunk mi

Egy héttel a kiheverhetetlen fideszes győzelem után

Győztünk, vagy valami ilyesmi

Mert a gondolkodás a szabadság legfontosabb összetevője

Szabadulni a gonosztól

Kár, hogy az adófizetők pénze nem arra megy, amire valóban szükség lenne

Az 1956-os szabadságharc a mai napig nem ért véget

Illetékesnek tetszik lenni

A Fidesznek nem sikerül kihevernie az unortodox választási győzelmet

Távol zongora mellett

Vagy pedig a magyaroknak dönteniük kell az EU elhagyásáról…

Félázsiai diktatúrák balkáni ügyintézője

A nap kommentje:

“Nem hagyjuk, hogy más nemzetek érdekei befolyásolják döntéseinket, vagy ránk kényszerítsenek idegen kultúrákat” Putyin és Erdogan hangosan felröhög. (Karel Gott)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.