Január 25,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az 1956-os szabadságharc a mai napig nem ért véget

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,164,786 forint, még hiányzik 1,835,214 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Még itt sincs október 23, az ünnepi átadók és ceremóniák azonban már meg is kezdődtek a mai nappal. Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára pedig az átadások közepette úgy érezte, egy erős beszéddel kell, hogy megindítsa a hetet. A besámoló kezdetével még semmi gond nincs, ott ugyanis az 56-os hősökről emlékezik meg, ezt követően azonban 1956-ot a mostani időszakkal kapcsolja össze, amikor is az a kérdés, hogy rabok legyünk, vagy szabadok. Évtizedekkel ezelőtt a szovjetekkel szemben kellett megvívnunk szabadságharcunkat, most pedig a teljes világgal szemben, amely Kontrát szerint megpróbálja ránk kényszeríteni az idegen kultúrákat.

Teljes tehát a nemzeti agybaj, így két nappal október 23. előtt. Belegondolni sem merek, milyen kacifántos beszédekre készülhetünk az elkövetkezendő napokban, de az sem lepne meg ezek után, ha kiderülne Karácsony Gergelyről, hogy rendelkezik szovjet felmenőkkel, akik 56-ban a magyar nép megrontói voltak.

Magyarország mindig kiállt magáért, a közelmúltban bebizonyítottuk, hogy minket nem lehet háttérbe szorítani, a magyar nép kiáll a nemzetért és megvédi közös érdekeit – hangoztatta Kontrát Károly, a Belügyminisztérium parlamenti államtitkára hétfőn, az 1956. évi forradalom és szabadságharc kezdetének 63., valamint a köztársaság kikiáltásának 30. évfordulója alkalmából rendezett minisztériumi ünnepségen.

Kontrát Károly hangsúlyozta: az 1956-os forradalom a közép-kelet-európai történelem legmeghatározóbb eseménye volt, abban testesült meg a magyar nép szabadságvágya, függetlenségért vívott harca. Hozzátette: Magyarország az egész világ számára bebizonyította, hogy nem lehet eltiporni. A pesti srácok jövőt biztosítottak nekünk, most a mi közös felelősségünk, hogy a következő nemzedékre biztonságos, erős, élhető és mindenekelőtt független Magyarországot hagyjunk – fogalmazott az államtitkár.

Kontrát Károly megjegyezte: 1848. március 15-én az volt a kérdés, hogy “Rabok legyünk, vagy szabadok?”. Ugyanez volt a kérdés 1956. október 23-án, és ma is. “Nem hagyjuk, hogy más nemzetek érdekei befolyásolják döntéseinket, vagy ránk kényszerítsenek idegen kultúrákat” – szögezte le, hozzátéve, a magyarok ismét kezükbe veszik a sorsukat, megvédik határaikat, nemzeti szuverenitásukat, magyarságukat, szabadságukat. (MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!