Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Borkai-út. Az olimpiai bajnoki cím nem, de a bűnözők aranykora lejár. Jobb, ha tudja, leendő püspök úr

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Amióta Balog Zoltánt alkalmatlansága miatt kirakták csúcsminiszterségéből, és meglengették előtte, hogy nemsokára református püspök lehet, egészen megszelídült. Már késő. Késő az is, hogy megszólalt Borkairól. Hiába, előbb meg kell várni, hogy Orbán mit mond, aztán ahhoz kell igazítani az intelmeket. Jól is nézünk ki, Orbán sunyiságához alkalmazkodni nem nagy dicsőség. Teljesen súlytalan, hiteltelen mit mond Balog, ő így is, úgy is megmaradt a Vezér gallérjának. Miniszterként is becsődölt, szakmailag nulla produkcióval. Gondosan asszisztált az oktatás lebutításához; szégyenszemre az egyházügyi törvény átalakításával a kisegyházak egyházi státuszának megvonásához; a szeme előtt tűnt el a romák felzárkóztatására szánt pénzek egy része is. Jó szolgája volt a derék NER-nek. Én arra emlékszem, amikor szerencsétlen, dilettáns miniszterként megtiltotta a munkatársainak, hogy leírják, kiejtsék a szegény szót. Istenem, ez mindent elárul a leendő püspök jelleméről, arról, hogy hogyan követte lihegő kutyaként imádott vezérét.

Mint ezúttal is. Az ATV Egyenes beszéd című műsorában megkérdezték az Emberi Erőforrások Minisztériumának volt vezetőjét a Borkai-ügyről, ő viszont azt mondta, nem látta a videókat, de felháborodva olvasott a történtekről. Szerinte döntő dolog, hogy közpénzből történt-e, ami történt, véleménye szerint ez dönti el, hogy erkölcsi vagy büntetőjogi kategória-e Borkai ügye. Az a helyzet Balog úr, hogy mind a kettő, nem kell megjátszani az erénycsőszt így utólag sem. Szemérmetes kalapjában is tudnia kell, hogy a félre kufircoláson kívül nagyon komoly korrupciós ügy is nyomhatja Borkai lelkét, ha van neki. Az ügyben Balog Zoltán szerint, szükséges erkölcsi ítéletet mondani, egyben szomorúnak nevezte, hogy mindenki, akiről botrányos felvételek kerültek ki ebben a kampányban, megnyerte a saját körzetét.

Van bűn, van vezeklés, van bűnbocsánat.

Ugyanakkor eufémizmusnak nevezte a „botlás” kifejezést a történtekre, amit elfogadhatatlannak, erkölcstelennek, és bűnnek nevezett, amit csak elítélni tud. Úgy van. Mégsem voltak erkölcsi aggályai akkor, amikor alkotmányt módosítottak azért, hogy Borkai polgármester lehessen. Nem voltak aggályai a Fidesz országgyűlési frakciójának szakértőjeként és a Közigazgatási és Igazságügyi Minisztérium társadalmi felzárkóztatásáért felelős államtitkárként sem. Bizony, segített felzárkóztatni Borkait a mocskos hatalomba, mert a bandája így döntött.

Elmondja utólag a véleményét a szexorgia jeles résztvevőjéről, Borkairól, és rögtön agyoncsapja azzal, hogy megvédi a nemzet szülészetének államtitkárát, a Novák Katalint, aki szerint Borkai tette nem volt példaértékű, de ez nem ok arra, hogy távozzon a politikai közösségből. Gulyás Gergely és Novák Fidesz-alelnökök Borkai magánügyeként beszéltek a botrányról, ami ugyan dicstelen, de leginkább a családjára tartozik. Az a helyzet, Balog Zoltán, hogy nincs kettős játszma: egyszer elítélek valakit, aztán másra hivatkozva mindjárt fel is mentem. Ez még gyávaság is.

Balog megvilágosodásának még nincs vége. Az önkormányzati választás eredményével kapcsolatban elmondta:

az ellenzék jobb, mint korábban, a nemzeti-polgári közösség szempontjából az isteni pedagógiának is van szerepe a történtekben. A „mi úgy is csak nyerni tudunk” hamis biztonságérzetének vége van, és a hatalmi arroganciának is, amely azt gondolja, mindent megengedhet magának. Van egy abszolút erkölcsi mérce, amit nem szabad állítgatni. A tízparancsolatot nem lehet újraírni hetente, csak azért, mert nem sikerült betartani.

Ez az. Orbán Viktor minden kiszolgálója nagyon megagyasodik hirtelen, és semmi sem drága alapon löki a sablonos szöveget. Ettől még undorítóbbá válik ez egész. Mintha a mennyekben élt volna Balog, nem az orbáni Magyarországon. Sőt része volt abban, hogy mára maffiává züllött a kormányzó koalíció – keresztényestül. Ami az isteni pedagógiát illeti, nem tudom mire gondol, csak gyanítom: az egyház lelkes képviselői élen jártak az ellenzék pocskondiázásában, de még egyetlen beszámolót senkitől nem hallottam arról, hogy szórták volna az igét, elítélték volna a győri kurtafit. Most mást a ki, hol, kivel szexről nem mondok, mert olyan lenne, amit magam is megbánnék. Balog Zoltánnak még mondanék valamit az erkölcsről. Borkai busás, több ezer forintos olimpiai életjáradékot kap közpénzből.

Szabó Tímea, a Párbeszéd frakcióvezetője „Az olimpiai életjáradék erkölcstelen magatartás miatti megvonásáról” címmel törvényjavaslatot nyújtott be, írja a 24.hu. A javaslat szerint  a járadékot érdemtelenség miatt nemcsak a büntetett előéletű, próbára bocsátott sportolótól vennék el, hanem attól is, aki erkölcsileg súlyosan kifogásolható magatartást tanúst, erkölcstelen életvitelt folytat. Szabó szerint a korrupciós és szexbotrányba keveredett Borkai Zsolt – a videók, fényképek, információk alapján – súlyosan erkölcstelen, védhetetlen életmódot folytatott. Borkai nem csak polgármester de tornászként olimpiai bajnok is. A Párbeszéd frakcióvezetője pedig úgy véli, az olimpikonoknak különösen nagy a felelősségük abban, hogy a jövő nemzedékeknek jó példát mutassanak. De Borkai viselkedése méltatlan a többi olimpikonnal szemben is, botránya révén rájuk is rossz fény vetül. E miatt pedig  Borkai Zsolt méltatlanná vált az olimpiai járadékra is.

Egyetértek. Borkai Zsolt tornász az 1988-as szöuli olimpián a lólengés gyakorlatát olyan kiválóan mutatta be, hogy az aranyérmet ért. Ez vitathatatlan, az az övé. Az is nagy traumát okozott életében – a többi magyar sportolóéhoz hasonlóan -, hogy a magyar csapat nem utazhatott el Los Angelesbe. Borkainak az első, sokaknak az utolsó esélye úszott el 1984-ben. A szocialista tömbbe tartozó országok – Romániát kivéve – válaszul az előző, moszkvai olimpia bojkottjára nem mehettek Amerikába. Azóta minden érintett sportoló elmondta már a véleményét erről a piszkos átkosbeli döntésről. Az ellen olimpián nyújtón bronzérmes lett Borkai – így ezen eredménye után is jogosult olimpiai járadékra.

Borkain örök sebet ejtett a kommunista rendszer – írja a 24.hu

„Ismerve az áldatlan győri tornatermi állapotokat, 1984 őszén Borkait és edzőjét, Gerbert is nagyságrendekkel jobb feltételeket kínálva kereste meg a Budapesti Honvéd. Korábban mindketten a Rába ETO-val kötöttek munkaszerződést sportállásra, de amíg Gerbernek azonnal kézbe adták a munkakönyvét, Borkaiét visszatartották. Megkörnyékezték, lakást, nagyobb fizetést ígértek neki, sőt az akkor már pár éve Győrújbaráton tanító, illetve Ausztriában edzősködő Röcköt is visszacsábították hozzá.„Nem teljesítették se nekem, se Zsoltnak, amit ígértek. Sem az ETO-t, sem a megyei sportszövetséget nem érdekelte a torna” – emlékezett vissza Röck a Sérült vándor című könyvben erre az időszakra. Nem csoda, hogy három hónap után elváltak útjaik, és noha Borkai rendkívüli módon kötődött Győrhöz, mégis követte Gerbert Budapestre.”

Borkain örök sebet ejtett a kommunista rendszer – nézzük mennyire! Kommentár nélkül a tények, a nem sportolói díjai:

  • A Haza Szolgálatáért Érdemérem arany fokozata – 1987. (Az érdemrendeket a belügyminiszter javaslatára a Minisztertanács előterjesztése útján az Elnöki Tanács adományozta. A Minisztertanács a Belügyminisztérium hivatásos, tényleges állományú és polgári alkalmazottai részére kimagasló teljesítményeik, valamint több éven keresztül teljesített szorgalmas munkájuk elismeréséül a Haza Szolgálatáért Érdemérem kitüntetést alapította arany, ezüst, bronz fokozatban. A fenti kitüntetések a közbiztonság terén szerzett érdemeikért polgári személyek részére is adományozhatók voltak.)
  • A Magyar Népköztársaság Csillagrendje – 1988. 1984-ben alapították az Április Negyedike Érdemrendet, illetve a Magyar Népköztársaság Csillagrendjét. (Forrás: Wikipédia)

Arról nem szól a fáma, hogy Borkai Zsolt a kommunisták díjait visszautasította volna. Talán soha nem került volna elő témaként, ha..

…ha Borkaiból nem csinált volna polgármestert Orbán; Fidesz-dédelgetettként nem jutott volna luxus javakhoz közpénzből; és értéket, mértéket vesztve nem dőzsöl hat lotyolindával a jachton. Nem folytatom, úgyis tudják! Nincs ha…, a gazember Borkainak mennie kell, már így is késő. És nem a szöuli lólengés gyakorlata miatt. Ennyit az erkölcsről, a független és Fidesz-bandatag polgármesterről. Nézegesse csendben szép díjait! Az olimpiai bajnoki cím nem, de a bűnözők aranykora lejár. Jobb, ha ezt is tudja, Balog leendő püspök úr.

Az önök véleménye

Átírják a tulajdonjogot anyósra, gyerekre, kutyára, tengerimalacra, aztán a fényes páncélzatú becsületlovagok/lovaginák könnyes szemmel mutogatják üres zsebeiket és kétes hitelességű vagyonnyilatkozatokat. (Lustamacs)

Ha pozitív híreket kapott volna fénylő csillagunk a bölcsek tanácsától, azt már rég szétkürtölte volna. Bár nem is értem, hogy gondolta, hogy mindent megvétóz és ezt értékelik? Vagy csak már tudja, hogy kivágják és minden mindegy. (agador)

Nem mintha védeni akarnám orbánt, de tudok egy valamiről, amiben nem hazudott. A március 15-ei beszédében igazat mondott, amikor azt mondta, hogy erkölcsi és jogi elégtételt fog venni az ellenzéken. Ezt betartotta, folyamatosan teszi is. Többről én sem tudok. (Transzporter)

Pacsay-Tomassich Orsolya, a Külgazdasági és Külügyminisztérium Magyar Diplomáciai Akadémiáért és a Stipendium Hungaricum Programért felelős államtitkár – mi van??? ezt nem hiszem el… https://www.kormany.hu/down… (Betti)

Szép fontos a török fiatalok taníttatása,pézzel támogatása,fontos a román fiatalok taníttatása,támogatása,mindez magyar adó forintokból,meg ki tudja még hány országban ?A magyar gyerekek iskoláztatása támogatása nem fontos,kinek a kormánya ez?Kinek a miniszterelnöke Orbán döbrögi. (Margit)

Így írtunk mi

Ideje lenne egy békemenetnek

Van egyáltalán bármi, amivel kapcsolatban Orbán még nem hazudott?

Nem ő a gazdatest

Van Még Idő…

Aki többet fizet, az nyer

Esetleg majd egyszer az itteni fiatalokra is jut figyelem?

Az egyház szégyene

Aranyélet 4. évad

Az őrült

Rettenet

Márpedig el kell dönteni, hogy a félázsiai diktatúrák vagy az európai civilizáció oldalára állunk

A nap kommentje:

A fideszeseket nem elszámoltatni kell, hanem leszámolni velük. (Ritter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.