Április 16,  Kedd
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állami mellékzörejek. A Marshall-szigeteken énekelni

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,290,098 forint, még hiányzik 709,902 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Én magyar állampolgárként kifejezetten örülök annak, hogy édes hazám nevében Szijjártó Péter hivatalosan felvette a diplomáciai kapcsolatot a csendes-óceáni Marshall-szigeteki Köztársasággal. Még időben jött a hír: éppen tervezgetem a jövő évi nyaralásunkat – az idén nem találtunk megfelelő országot, várost -, kapóra jött a Marshall-szigetek. Elég közel is van, alig 13 300 kilométer, és addig van időnk összespórolni a 3 000 000 forintos repülőjegy árát. Lehet edzeni a röpcsis hányinger megindulása ellen is. Megkérdezem kezelőorvosomat vagy a gyógyszerészemet! Szerencsére az Európai Unió és a mikronéziai szigetek között vízummentességi megállapodás van érvényben. Hurrá, nyaralunk!

Hurrá, nyaralunk! Szijjártó Péter külügyminiszter hivatalosan felvette a diplomáciai kapcsolatot a csendes-óceáni Marshall-szigeteki Köztársasággal

Vagy nem. Mindenesetre igaza van a száguldó külügyérnek abban, hogy ott is és minálunk is nagyon komolyan veszik a környezetvédelmet, a klímavédelmet. Főleg, hogy azonos problémákkal küzdünk: nálunk minden bokor alján van szemét, náluk csak a Csendes-óceán rohadt szemetes. Ottan gyakran pusztít a tájfun, minálunk is, csak azt úgy hívják Orbán-fun. Ottan májustól novemberig esik az eső, minálunk az agrárminiszter szokott egy kis nedvességért imádkozni. Echte, mintha szomszédok lennénk.

Az EU ad több mint 9 millió euró pénzügyi támogatást a Marshall-szigeteknek, és Magyarország támogat minden olyan kezdeményezést, amely azt célozza, hogy a következő keretköltségvetésben, 2020 után növekedjék a támogatás. Megígérte a Szijjártó Péter.

Az a helyzet, hogy ez a barátsági pecsét megint arra jó, hogy a külügyi futár kipipálja az állami naplójában, hogy mennyit dolgozott, és felvegye az útiköltséget meg a napidíjat. A többit később. Ezzel az összeborulással pedig nagyon sietnie kell a magyar kormánynak, mert ez a 181 négyzetkilométernyi terület valóban veszélyben van. A Marshall-szigetek területének 99 százaléka tenger. Ráadásul a földterület alig egy méterre emelkedik ki a tengerből, tehát a vízszint jelentősebb mértékű növekedése eltörölheti a Föld színéről a teljes Marshall-szigeteket. Mi is nagy veszélyben vagyunk, de mi egy katasztrófálisan uralkodó embertől.

Ha csak… nem úszó templomokat építünk a szigeti keresztényeknek, erre is szívesen adunk közpénzt – majd, ha a Rogán Antal feltaláló úr megálmodja, hogyan lehet fekvő és úszó istenházát építeni. Meg olyan lebegő kórházat is, ahol a dokik keze nem remeg úgy, mint a százéves öregemberé. Az eszem megáll ettől az újabb magyaros sikertörténetről. Ismerjük már ezt a magukat tömő fideszes-kádéenpés harácsoló hadat. Megint a kezükben a pecabot, kihalásszák maguknak, hová tegyék el biztonságban a könnyen jött, könnyen elvett közpénzt. Mert mi a büdös franc oka lehetne annak, hogy a világ végéről hozzuk el a gazdasági fellendülésünket. Ha csak nem a kipusztulóban lévő magyar alma helyett kókuszdióval etetjük az iskolásokat.

Arra is gondoltam, hogy miután a hetvenezres szigeteknek nincs állandó hadserege, majd Németh tüzér, a Honvédelmi Minisztérium államtitkára visz néhány kiselejtezett csúzlit: megvédeni a Marshall-szigeteket. Az ottaniakat pedig a magyaroktól megvédi Ámerika, mert teljes joguk és felelősségük a sziget külbiztonsága és a honvédelem biztosítása. Azt pedig kifejezetten várom, hogy mikor és hány tagú kormánydelegáció kezdi meg az ismerkedést az új partnerünkkel. Élőben. Ha már a Nyírségbe nem jutnak el a nagy távolság miatt.

Még valami nagyon tetszik nekem, mert nótás kedvem van. Kár, hogy nem tudom lekottázni, így érjék be a betűkkel. Az úgy lesz, hogy az iskolákban a mindennapos ugribugri után, vagy előtt, énekelni kell. Mindennap. Egyszer már rémisztgette levitézlett Balog csúcsminiszter a gyerekeket. Ezzel is. Sport- és zeneszeretőként azt mondom, hogy mind a kettő készség tantárgy. Tapasztatból tudom, hogy mennyire tudták gyűlölni az osztálytársaim a tesi órákat, azok, akiknek halvány lilájuk sem volt sem a tornához, sem a labdajátékokhoz, sem a cigánykerekezéshez. Semmihez. Viszont kiváló tanulók voltak. Vagy, nem tudom, hogy láttak-e már diákot, aki fahanggal szégyellt megszólalni. Mert kiröhögték.

Most a Magyar Állami Operaház főigazgatója, Ókovács Szilveszter erőlködik: Kákay István képzési vezetőjük szerkesztésében példatárat állítottak össze népszerű opera- és balettrészletekből, melyhez minden iskola ingyen juthat hozzá, és amely nagy segítség lehet a mindennapos éneklés színvonalas megszervezésében.

„Összesen 222 példát gyűjtöttünk össze a kötetben, afféle breviárium, tehát minden tanítási napra jut egy. Ezek egyszerű, népszerű, dallamos, szerethető részletek, amelyek szervesen illeszthetők az iskolai anyagba, és amelyeket nemcsak ének szakos tanár, hanem bármelyik pedagógus tud használni. Egy-egy példa feldolgozása, megtanulása mind­össze 10-15 percet vesz igénybe, sikerélményt nyújt, szórakoztat, így remélhetőleg kedvet csinál a gyerekeknek a klasszikusokhoz.”

Azzal együtt, hogy egy afroamerikai szégyellt magyar okoskodik, az a véleményem, hogy kezelni kéne mindent normálisan. Mert ez nem az: sportolni, énekelni szabadidős program, főleg akkor, amikor a magyar diákok a béka feneke alatt vannak a PISA-tesztek megoldásában. Kezdem azt érezni, hogy mindezt azért erőltetik, mert ebből számukra nem lehet nagyobb baj. A fő tantárgyakat pedig tanítsa a megfizethető magántanár. A gyerekeknek túlórában. Azért annak nagyon kicsi az esélye, hogy ezrével kerülnek ki az iskolából leendő olimpiai bajnokok vagy operaénekesek, zeneművészek. Nem. Ezekkel az állami mellékzörejekkel terelik el azt a feladatot, ami az iskolának dolga lenne: a korszerű, európai szellemiségű tudásra épített művelt fiatalokat elengedni az életbe. De most ott tartunk, hogy akár így is össze állhatna a napi órarend.

  • 1. óra: Ének
  • 2. óra: Vezér-ügyek
  • 3. óra: Hazám
  • 4. óra: Honvédelem
  • 5. óra: Hittan
  • 6. óra: Testnevelés

Matekot, történelmet, biológiát, magyar irodalmat és nyelvtant, idegen nyelvet pedig tanuljanak a finnek, németek, angolok, franciák… Boldogulásukra.

Mert jó kedvem van, azt szeretném, ha a Marshall-szigeteken énekelhetnék: Aki nem lép egyszerre…

Szép új világ!

Az önök véleménye

Nagy tételben mernék fogadni , hogy az első 2-3 év végét se éri meg ! A legelvetemültebb bűnözők se “toleráljak” a gyerekek elleni erőszakot … B) verzió : öngyilkos lesz (ha már fix a bevonulás dátuma ), amiről nem a köz tv fog tájékoztatni… (Krisztina)

Azt nem értem (dehogy nem!), hogy a fidesz szavazók miért nem gondolkodnak el azon, hogy ha Gyurcsány tényleg annyi mindenre képes, mint amit állítanak róla, akkor nem alkalmasabb-e a kormányzásra, mint Nemzethy Istenverésünk. MTVA ügyben a dk nyilatkozata nagyon tetszett: „Közmédia! Akkor hamarosan újra nálatok.” (Judit)

Ismertem olyat, aki pénzzel borította szőnyegét, hogy abban tapicskoljon, ettől volt boldog Ez is egy fétis, betegség. Politikusoknál erős hajlam. (Lajos)

A ragadozó, soha nem îrtja ki a zsákmányállatot, legfeljebb ritkítja. Mi, emberek, ennél sokkal hülyébbek vagyunk. Igazuk volt a tüntetőknek, hisz bajszos szar is csak mosakodott, bújt a felelősség elől a klímacsúcson. Viszont ha már ekkora keresztények, akár ezért is tarthatnak misét, körmenetet, gyónást. (agador)

Így írtunk mi

Lassan megsajnálom? Nem

Azt hiszem, a fiatalok szép választ adtak Gulyás Gergely gyermeteg felvetésére

Úgy fest, fogalmatok sincs arról, mennyire rohadtul betegek vagytok

Egy tányérnyi szeretet

A méltatlanul síkhülyének nézett „mimagyarok” kedvéért

Rozgonyi ígérete az, hogy egy átlátható, tisztességes és számonkérhető városvezetést fognak megvalósítani Zuglóban, amennyiben ott a Fidesz jelöltje nyer

A tehén farkáról

Ahogy egy kivénült, huszadrangú kocafocistától várható

A rút varangyot véresen megöltük

Már csak azt szeretném tudni…

Mi értelme egyáltalán adót fizetni, ha az állam még a legalapvetőbb vállalásait sem teljesíti?

A nap kommentje:

Ezeket a pénzéhes, korrupt, tesze-tosza politikusokat bezárnám egy hatalmas, pénzzel teli trezorba és rájuk zárnám a páncélajtót, úgy 1-2 hétre. Egyék, igyák, lélegezzék a pénzüket kedvükre. (sörhas)

A Pál utcai fiúk a Vígszínház előadása. Rendező: Marton László Zene: Dés László. Dalszövegek: Geszti Péter. Szövegkönyv: Grecsó Krisztián Dramaturg: Radnóti Zsuzsa

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.