Március 22,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Rozgonyi ígérete az, hogy egy átlátható, tisztességes és számonkérhető városvezetést fognak megvalósítani Zuglóban, amennyiben ott a Fidesz jelöltje nyer

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,428,453 forint, még hiányzik 1,571,547 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Rozgonyi Zoltán, Zugló fideszes polgármesterjelöltje nekiment Karácsony Gergely jelenlegi polgármesternek. A kampány hajrájában ez persze nem meglepő, az már annál inkább, amivel Rozgonyi a közleménye végén biztatta szavazóit. Rozgonyi szerint Karácsonynak „köszönhetően” 2,5 milliárd forintot bukott el Zugló, ami nem történt volna meg, ha fideszes politikus ül a városvezetői pozícióban. Sőt, továbbment a kormánypárt polgármesterjelöltje, azt állította ugyanis, hogy a Fidesz a garancia arra, hogy ez a jövőben nem így megy. Ha a Fidesz garancia is valamire, az biztosan nem a becsületesség, esetleg átláthatóság, mint inkább ezek ellenkezője. A kampányban azonban ezek nem mondhatóak ki, ezért is gondolhatta azt Rogzonyi, hogy a következő sorokkal Zuglóiak tízezreit fogja megnyerni pártjának:

Mi egy átlátható, tisztességes és számonkérhető városvezetést valósítunk meg.

Nem tudom Rozgonyi tudja-e melyik pártot képviseli a választásokon, bár tartok tőle, hogy nem. Már csak azért sem, mert a Fideszt egy mondatban elmíteni az átláthatósággal, tisztességgel és számonkérhetőséggel, már a vicc kategóriát is kimeríti.

Zugló nem tudott élni a fejlesztési forrásokkal, szinte mindenről lemaradt, mert Karácsony Gergely alkalmatlan polgármesteri feladatára – mondta Rozgonyi Zoltán, a Fidesz-KDNP helyi polgármesterjelöltje, a kerület alpolgármestere szombaton a városrészben, újságíróknak.

A kormánypárti politikus közölte, Karácsony Gergely összesen legalább 2,5 milliárd forintot hagyott elveszni azzal, hogy nem megfelelően készítette elő a pályázatokat, szabálytalan felhasználás miatt vissza kellett fizetni a kapott pénzeket, vagy egyszerűen csak elügyetlenkedte az egész projektet. Példaként említette, hogy a kerület még 2016-ban nyert 100 millió forintot a Mogyoródi sporttelepre, azonban ez szerinte sehol sem tart, Karácsony Gergely pedig el sem ment a határidő-hosszabbításról szóló közgyűlésre.

Rozgonyi Zoltán aláhúzta, elmaradt a patakpart fejlesztése is, amire szintén 100 milliót adott a főváros. A Tér-Köz pályázaton újabb 100 milliót kapott a kerület a Vezér út Egressy és Mogyoródi út közötti szakaszának zöldítésére, azonban ez sem tart sehol – tette hozzá, majd megjegyezte, ebben a projektben ráadásul még plusz 300 milliós kormányzati támogatásra is jogosult lett volna Zugló, de nem pályázott.

Kiemelte, az önkormányzatnak 3 millió forintot kellett visszafizetnie a HungaroControlnak, mert a támogatást nem arra használták fel, amire kapták. Az Örs vezér téri szakrendelő 1 milliárd forintos felújítása pedig már 2017 óta egy komédia – jelentette ki, amit azzal indokolt, hogy bár erről testületi döntés született, azt mégsem sikerült betervezni a költségvetésbe egyik évben sem.

A jelölt szólt arról is, az egymilliárdos Cserei utcai tömbfejlesztés pedig azért esett kútba, mert egyszerűen elhibázták a pályázatot. Hangsúlyozta, a “Fidesz a garancia arra, hogy ez a jövőben nem így megy”. A kormánypártok szerint ugyanis minden külső forrást meg kell becsülni, hogy Zugló fejlődő és élhető része legyen Budapestnek – tette hozzá Rozgonyi Zoltán.

Rozgonyi Zoltán kérdésre válaszolva nyomatékosította, megválasztása esetén annak a világnak fognak véget vetni, amelyet “Karácsony Gergely szerint is sötét alkuk, fenyegetések” jellemeznek. “Mi egy átlátható, tisztességes és számonkérhető városvezetést valósítunk meg” – jelentette ki.(MTI)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!