Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán Viktor magasabb rendű élete. …de akármi is történjék ebben az országban, mindig maradj ember, fiam!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Süllyedünk. Hová még? Meddig még?

Lesz még itt balhé, meglátják! Megint meghibásodott a valasztas.hu, a Nemzeti Választási Iroda hivatalos oldala. Ha én lennék Pálffy Ilona, a Nemzeti Választási Iroda elnöke, úgy zavarnám el az informatikusokat jeget lapátolni, hogy megemlegetnék egy életre. Aztán mennék utánuk. Ha a magyar kormány képtelen olyan informatikai rendszert csináltatni, ami megbízhatóan működik, akkor hívjanak vendégmunkásokat. Migráns szakikat.

Milyen érdekes, véletlenül megint megbolondult a rendszer – igaz, nem most, hanem már 2010-ben. Azóta is zakkant. Az informatikai vacak – zavar a zavarban – pedig éppen akkor, amikor meg lehet nézni, kik azok az önkormányzati jelöltek, akiknek az indulása jogerőssé vált. Összevissza írt ki neveket, helyezett át jelölteket másik körzetbe. Délelőtt 11 óra körül állt helyre. Gratulálok, ha még valakinek kétségei lennének a nagy nemzeti Fidesz-sumákra, nyugodjanak meg, lesz ez még rosszabb is. Mert a mi magyar Orbán-kormányunk szórakozik a hazai közélet legfontosabb eseményével. Netán félnek a következményektől? Mármint, hogy beszarik a nagy nemzethy ömlengés, és akkor ennek egyenes következményeként véletlenül beszarik a rendszer. Úgy, mint tavaly a parlamenti választáskor. Akkor az NVI azt állította, hogy nem omlott össze a rendszer, csak nem volt elérhető háromnegyed óráig, amíg átálltak a tartalékportálra. Akkor csak lebutított formában működött az oldal: hiányoztak a szavazóköri jegyzőkönyvek, elérhetetlenek voltak a választási szervek is.

Akkor… Nincs akkor! Csalás van és totál hülyének nézés. Megmondta a Zorbán, hogy a jövő elkezdődött, igen, ehhez tartsuk magunkat. Ha még egy szabad, demokratikus választással is csalnak, akkor nincs tovább – készüljünk a legrosszabbakra.

Dehogy, ennek az egész cirkusznak nem is a technikai része a legrémisztőbb, hanem maga Orbán. Megadta már az alaphangot, amikor elment az ázsiai diktatúrába, Kazahsztánba, Kaszim-Zsomart Tokajev friss elnökhöz. Kaszim-Zsomart Tokajev márciusban lépett hatalomra, miután az országot közel 30 éven keresztül irányító elődje, Nurszultan Nazarbajev visszavonult. A diktatórikus Kazahsztánban a választások csak szimbolikusak, az elnök pártja 90 százalék körül szokott végezni. Az új elnöknek az első dolga volt, hogy a régi elnökről nevezze el a fővárost. Így lett Asztanátból Nurszultan. Minden megyei város központi utcája viselje a nevét, és a közintézményekben maradjon kötelezően Nazarbajev fényképe. Felkészülhet Felcsút (is). Orbán mindkettőjükkel találkozott. És ebben a kellően díszletezett környezetben azt mondta:

a demokrácia nemcsak azt jelenti, hogy az emberek részt tudnak venni a választáson, és megadatik a lehetőség, hogy bevonódjanak a közös ügyek megvitatásába. A demokrácia a régi görög felfogás szerint kormányzati formát is jelent, vagyis a véleményszabadságnak meg a részvételnek végül is egy hatékony és stabil kormányzásban kell testet öltenie. Ezért ma a legsikeresebb országok egyben a legstabilabb politikai rendszerű országok.

Kaszim-Zsomart Tokajev kazah államfő fogadja Orbán Viktor miniszterelnököt Nurszultanban Fotó: Miniszterelnöki Sajtóiroda/Szecsődi Balázs/MTI/MTVA

Vagyis az egypártrendszerű diktatúrák. Világos beszéd. Kazahsztán példa, ahol az embereket kézben kell tartani, meg kell mondani nekik, hogyan éljenek. Erre ő képes, nem kell itt demokratikus választásokat játszani, majd ő a kezébe veszi a sorsunkat, és így lesz stabil és sikeres országunk itten Európa közepén. A legborzasztóbb ebben, hogy Orbán így is hiszi, így is akarja. Mindezt az emberek manipulálásával – megkérdezlek benneteket, drága népem, lássátok, a javatokat akarom, írjatok, töltsétek ki a nemzeti konzultációs leveleket, együtt döntünk migránsokról, nyugdíjról, népesség szaporodásról, gazdaságról, Stop Sorosról… És, ha szükséges, módosítjuk az alaptörvényt a saját érdeketekben. Ez az Orbán-rezsim álságos legitimációja. Mindenki más kizárva: civilek, szakszervezetek, kamarák, és persze a parlamenti ellenzék.

És ebbe besegít az összes gazember a napokban a kampányszövegével. Kövér László T. Házmester Szegeden a gyűlöletkeltéssel húzta Orbán és a Fidesz trágyás szekerét. Mert az úgy van, hogy az önkormányzati választások nem az országos politikáról szólnak, a voksolás tétje, hogy alkalmas, tisztességes és hozzáértő vezetőket találjanak az emberek településük élére. Aki nem így gondolja, az ostobaságokat beszél. Az elvetemült ellenzék polgárháborút szít. Nem bírnak békésen, normálisan vitatkozni sem.

Az Orbán-fan amnéziában szenved, a gyűlölet és a kirekesztés az ő emlékkönyvükbe van beleróva. Még hogy az egész közösségért dolgoznak. Ne hazuggy, Kövér! Még a nemzet fennmaradásáért sem, mert ha belőlük marad meg a nemzet, akkor lehúzhatják a függönyt a Nyugat előtt. Azt is mondja ez a bajszos büntető mester, hogy a lényegbevágó különbség a két oldal között, hogy a másik oldalnak csak a hatalom, a pillanatnyi jólét számít, a család nem jelent értéket. Mert a gyermekvállalást nem kell támogatni, mert ahhoz a politikának semmi köze. És még fokozza: az a kérdés, ki az, akinek ez az ország a hazája, és ki az, akinek csak telephelye. Karámban a haza. Hülye vagy te, Kövér?

Piszkos, elmegyilkos világ lett Magyarországon, ebben a választási rendszer beszarása csak látványos következménye Orbán mindent akaró, egyeduralkodásra vágyó rendszerének. Ez az ember megbolondult. A Keresztény Értelmiségiek Szövetségének XII. kongresszusán bebizonyosodott:

„Ne féljünk kimondani, hiszen már mindenki látja: Magyarország a hegyen épült város, és köztudott, hogy azt nem lehet elrejteni. Nőjünk fel ehhez a küldetéshez, teremtsük meg magunknak és mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk. …a liberális demokrácia „hivatását vesztette”, miközben Közép-Európában „ma a kereszténységből fakadó kulturális és civilizációs életerő nyilvánul meg”.

Magasságos a magasból. „…mutassuk meg a világnak, milyen is az igazi, mély és magasabb rendű élet, amelyet a keresztény szabadság eszményére építettünk”

Ez egy szélsőjobbosnak is becsületére válna. Mit válna, Orbán az. Milyen az a keresztény magasabb rendű élet? Keresztény édeskevés van ebben az országban.

  • 1998-ban még a lakosság 58 százaléka vallotta magát római katolikusnak, 2001-ben már csak 55 százaléka, míg 2011-re ez az arány 39 százalékra csökkent. 2011-ben egyébként az összes keresztény felekezetet összeadva a magyar lakosság 54 százaléka vallotta magát kereszténynek. 39 százaléka tartotta magát római katolikusnak, 12 százaléka reformátusnak, 2 százaléka, evangélikusnak, körülbelül 1 százaléka az egyéb keresztény egyház.

Tehát itt nem stimmelünk. Hazudik a bolondja. A magasabbrendűségről pedig csak annyit. Ez az ember azért gyűlöl, hogy a gyűlölt kisebbrendűségének kikiáltásával érezze magát felsőbbrendűnek. Nem akar magánál alacsonyabb rendű lénnyel – liberálissal, szocialistával, szabadon gondolkodóval – egy levegőt szívni. Még azt lenne jó tudnunk: hány lépésre vagyunk az Übermensch-től?

Süllyedünk. Hová még? Nem tudok nagyon szóhoz jutni. Ha az orbáni jövő elkezdődött, arra lelki orvosság: akármi is történjék ebben az országban, mindig maradj ember, fiam!

Az önök véleménye:

Elvégre fénylő csillagunk saját lábú ivadéka a divat körül legyeskedik, apuka milliárdokat is tol az állami divatba. Valószínűleg hagyja, hogy pici lánya rajta gyakoroljon. Érdekes, Torgyán Józsi bácsi is elég korpulens volt, de ő mindig adott az eleganciára, rajta nem buggyos gátyó volt soha. (agador)

„Onnan lehet megismerni egy korrupciótól szenvedô országokat, hogy nem fejlődnek, hiszen ellopják a pénzt.” Milyen igaza van tényleg onnan, csak azt felejtette el hozzá tenni, hogy Mo. pont azaz ország. Egyébként azon csodálkozom, hogy a hallgatók, hogy birták ki röhögés nélkül, mindazt amit a trotyos nadrág előadott. (N. Csabáné)

Van pénz, rezsiutalvány, kockacukor elég a kasszában, hát meg kell dolgozni érte a sok bérfikázónak. (Lustamacs)

Ajánlom ezt a cikket Orbán Viktornak. Gondoljon arra, hogy egyszer minden álom véget ér, és majd menekülnie kell, családjával együtt. Képzelje el a lányát az unokáival menekülés közben… Na, az nem álom lesz, hanem a valóság! (István)

Így írtunk mi

Hát elég furcsa világ élünk, valóban

Változások

Közelről sem látható az a sunyi hatalomvágy, amit úgy húz maga után, mint rendes alkesz a pálinkabűzt?

Érte nem szólnak a harangok

Kossuth kémnője 3.

Magyarországon vajon mi lenne normális?

Nem ügy. De mégis

A Schmidt Mária szerelmetes szívvel megénekelt hőskölteményében szereplő bátor ifjú soha a büdös életben nem létezett

Beszélgetés

A hatalom igazi természetét semmi nem mutatja meg jobban

Felcsúti tolvajnyelven a világ

A nap kommentje:

Kedves Ákos! Ismét szenzációs vagy. A kereszténységről csak annyit, hogy városunk Fidesz-KDNP politikusai, mivel kampány van, állandóan a katolikus templomokban csúsznak-másznak. Ezt vettem észre. Olyan nagy keresztények, kampányidőn kívül sohasem járnak templomba. Ennyit az igazi hitről. (Zebike)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.