Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Változások

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

-De miért legyek én keresztény, Árpikám?

-Viktor, a valláson, a templomokon, a hívőkön keresztül rengeteg emberhez eljutsz. Nem engedheted meg magadnak, hogy ne legyél keresztény.

-Világ életemben ateista voltam, meg is mondtam annak idején, ezt mindenki tudja!

-A megtért bárány a legjobb bárány, mert jó példával szolgál a többinek.

-De engem nem érdekel a vallás, nem vagyok hívő!

-Nem is kell hinned, csak járj el szépen a templomba.

-Mit csináljak ott? Mondom, hogy a hátam közepére sem kívánom…

-Nem baj, csak legyél ott. Csinálj úgy, mint aki imádkozik, közben gondolj valami másra. Politikus vagy, ez menni fog.

 

-Miért mondjam öreg mentoromról, hogy ő az ország ellensége Mr. Finkelstein? Ha ő nem lenne, most nem lehetnék miniszterelnök.

-Mr. Orbán, azért kell ezt mondania, mert kell keresnünk egy ellenséget, akit a népe közösen utálhat. Különben képtelen lesz az embereket mozgósítani. Azt kell mondjam, Mr. Soros rendkívül alkalmas ezt az ellenségképet kialakítani.

-De miért? Az alapítványai, ösztöndíja mind jó célt szolgál.

-Többek között a származása, vallása miatt. De említhetném a sikerességét, vagyonát is. Ön is jól tudja, hogy voltak legalábbis megkérdőjelezhető húzásai, ami a forint mozgását illeti.

-Igen, tudom…

-Akkor ezt túltárgyaltuk.

-Olyan idős már, és nem is politikus.

-Pont ezért lesz ő a céltábla, mindenképpen veszít: ha belemegy az adok-kapokba azért, ha pedig nem, akkor azért. Ilyen a politika Mr. Orbán, ön is politikus, ezt tudnia kell.

-Persze, tudom, csak rosszul esik.

-Ezen hamar túllesz majd, higgyen nekem.

 

-Tóni, mit mondjak az embereknek, már 333 forint az euró? Annak idején amikor Gyurcsány alatt szaladt el az árfolyam, akkor azt mondtam ez miatta történik és ha az emberek azt akarják hogy jobb legyen, akkor miniszterelnököt kell cserélni. Erre tessék, Matolcsyék elszúrtak valamit, és most itt vagyunk.

-Főnök, szerintem a legjobb az lesz, ha nem mondasz semmit. Hadd találgassanak. Hozzád úgyse jut el senki, aki ilyen kérdést feltehetne. Ha meg mégis, majd megmondod, hogy árfolyam-problémákkal nem foglalkozol.

-Ja, ez jó. Valami még kell, esetleg nem lehetne most is a Gyurcsány a hibás?

-Főnök, elég rég volt már ez, attól tartok nem igazán…

-Tónikám, ne tartsál te semmitől, legfeljebb tőlem. Gyorsan dobjatok össze egy kampányt, hogy Gyurcsányék elszúrták, szövetkeztek Brüsszellel, meg Sorossal hogy rontsák a forintot – ez jó lesz, pénz nem akadály, szólj ha kell még.

 

-Semmire sem megyünk már ezzel a liberális maszlaggal, gyerekek. Ide valami keményebb kell. Hitler sem jutott volna hatalomra, ha nem hiteti el a németekkel, hogy rend lesz, ha ő lesz a kancellár. Egy alternatíva, amivel az elégedetlenek, hőzöngők tudnak azonosulni. Nem lehetünk örökké liberálisok, kinőttünk már abból.

-De Viktor, mi hiszünk a liberális eszmékben…

-Én a hatalomban hiszek. Ha a hatalom megvan, akkor akármit megtehetek. Sok jót fogok tenni ezzel az országgal, ha végre nem akadályoznak majd haszontalan ideálok és eszmék. Mostantól jobbra megyünk.

-Ezt úgyse veszik be az emberek.

-Fogadjunk?!

Ákos 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.