Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Orbán-föld. Az élet megy tovább, de sokan belehalnak

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kicsit elszundítottam tegnap este, aztán amikor felébredtem, már 2-1-re vezettek a szlovákok a magyarok ellen az Eb-selejtező meccsen. Aztán még jobban felébredtem a mérkőzés utáni nyilatkozatoktól: mert nagyon jól játszottunk; jobbak voltunk az ellenfélnél; nem érdemeltünk vereséget, meg aztán a bírók is hibáztak (fújj); nem volt szerencsénk sem – meg ilyenek. Azt egyikük sem mondta, hogy eggyel több gólt kellett volna rúgnunk, mint a vendégek, és akkor nyerünk.

Meccs. Orbán Viktor, Tiborcz István és Orbán Ráhel saját lábukon mennek be a stadionba

Ilyen egyszerű ez, a focit még mindig gólra játsszák, a többi a sorsnak keze meg a lába. Mert akkor most rohadt jó játékkal kaptunk ki. Ez van, fiúk. A lényegen nem változtat. Az élet megy tovább. Ja, még azt elfelejtettem mondani, hogy a meccset megnézte Orbán Viktor és saját lábon álló veje meg a lánya is. Kikapcsoltak. Annyira, hogy Orbánban meghűlt a vér, mert egy árva szót sem bírt mondani a kínos vereségről. Igaz, ilyenkor nem futnak lóhalálában a közpénz rádió és televízió közpénzen tartott riporterei, hogy az orra alá dugják a mikrofont, hadd ömlengjen már egy kicsit a nemzethy válogatottról. Inkább lapítottak mindannyian. Elmaradt a NER-bájolgás.

Olyannyira megy tovább az élet, hogy áll. Mármint az egészségügyben. Kapott is a fejére a Kásler miniszter úr Kötcsén. Igaz, olyan nagyon nem birizgálta fel Orbán Viktort a magyarok egészsége, ezért téma kilőve. Nem olyan fontos ez. Neki. Vigye el a balhét a Kásler miniszter úr, oda is bökött neki a pikniken – írja a Népszava. A miniszterelnököt a találkozón egy budapesti kórház orvosa kérdezte meg, hogy az endoszkópos beavatkozásokat végző szakdolgozóknak bérét miért nem rendezték. Orbán Viktor erre azt mondta, az egész egészségügyet, a magán- és a közellátást is át kell világítani, a hálapénz rendszerét pedig meg kell szüntetni.

– Kásler Miklós miniszter úr lehet mártír vagy nem mártír, de előbb vagy utóbb eredményeket kell felmutatnia – idézte a miniszterelnököt a Népszava forrása.

Jaj, de milyen huncut ez az Orbán, pontosan olyan, mint az egyszerű óvodások. – Jancsika, ha már bekakáltál, pucold is el magad után a szart. – Én? Te mondtad, hogy nyugodtan csináljam össze a széket, pucold le te.

Ritka gané emberek ezek, lehet választani, melyikük a nagyobb. Van ennél is jobb: ott volt a nagy népnemzeti szeánszon Éger István, a Magyar Orvosi Kamara elnöke is. Díszpintynek, mert amúgy is az a kamarai elnök. Azt mondta a Népszavának, hogy szándékosan nem hozta szóba az egészségügy problémáit, mert úgy látta jónak, hogy más témáról kérdezi a miniszterelnököt. Meg is nyugtatta Orbánt, hogy ne rezeljen be, erről a témáról nem faggatja. Ez az ember hogy a büdös francba lehet már majd’ húsz éve a kamara elnöke? Semmit nem tud produkálni, de állati jól megél belőle. Olyan, mint a szélkakas: mindig az erősebb orvos- vagy kormánylobbi mellé áll. Néha panaszkodik, hogy a hatalommal nem lehet dűlőre jutni, pedig ő mindent megtett például a hálapénz megszüntetéséért vagy az orvosok fizetésének rendezéséért. Vagy mégsem, mert akkor itthon tudnák tartani a gyógyítókat.

Jellemző rá a kormánnyal szembeni szolgalelkűség is: elmegy Kötcsére, aztán sumák módon elhúzza magát a problémáktól, nehogy már rossz napot szerezzen az amúgy is lebegő-libegő hangulatban tartózkodó vezérnek. Basszus, akkor minek ment oda a pofaviziten kívül; esetleg megenni a főkeverő Németh kakasjava kutyulmányát. Megérdemlik az orvosok is ezt az Égert, akit még megbuktatni sem képesek. Vagy egyszerűen csak szeretik a magyaros táncát: kettőt ide, kettőt oda, abból nem lesz baj. És tele vagyunk ilyen és hasonló kamarai meg szakszervezeti vezetőkkel. Egy ágyban alszanak az ellenféllel.

Igen, az élet megy tovább. A legocsmányabb módon. Éjszakára kilenc budapesti aluljárót zárnának el ráccsal a hajléktalanok elől – derül ki az Emberi Erőforrások által készített titkos kormányzati előterjesztésből. A dokumentumot a hvg.hu szerezte meg: kilenc olyan kiemelt csomópontban zárnák le az aluljárókat, ahol úgy tudják megoldani a felszíni közlekedést, hogy változtatni kellene a lámpák és a zebrák jelenlegi helyén.

Ki mondta, hogy nem dolgozik hatékonyan Kásler csúcsminisztériuma? Ottan csupa humánus, családszerető munkatárs adja alá az emberséget: úgy, mint Novák Katalin, a nemzet anyja; Rétvári Bence kereszténydemokrata cserkész; Fekete Péter nemzeti cirkuszmester. Tessék mondani, egészen véletlenül áram is lesz az elektromosan működő rácsokban, vagy esetleg szögesdrótot terveznek rá? Rázzon, szúrjon – hasson!

A büdösül gátlástalan hajléktalantörvény bevezetése nem volt elég? Meddig alázzák még a kiszolgáltatott embereket, akik elől úgy zárnak el területeket, mint az állatkertben a vadak elől. Csak nálunk kimondta – öt alkotmánybíró különvéleménye szerint a szabályozás alkotmányellenes – az Alkotmánybíróság, hogy a hajléktalan emberek kriminalizálása és börtönbe zárása nem ütközik az Alaptörvénybe.

Hajléktalanok. Takarodjanak a nagyságos urak, hölgyek útjából!

Pontosan úgy kezelik őket, mint a bűnözőket, és elsöprik őket az útból, nehogy a finnyás uraknak és úrnőknek beléjük akadjon a cipőjük. Az Emmi több ponton változtatna a jelenlegi ellátórendszeren is.

Az előterjesztés megállapítja, hogy mivel akár elzárással is büntethetik a hajléktalanokat, azokat is szigorú büntetésnek teszik ki, akiket esetlegesen férőhely vagy speciális elhelyezési lehetőség hiánya miatt utasítanak el a hajléktalanszállók.

Teljesen világos: ha van sapka rajtuk, akkor azért, ha nincs rajtuk sapka rajtuk, akkor azért takarodjanak. Azt mondja a csúcshülye csúcsminisztérium:

A téli hideg elmúltával a melegedők kihasználtsága trendszerűen csökken, és akadt olyan  ellátóhely, amelyet még a frekventáltabb, reggeli és délutáni időszakban is alig vettek igénybe a hajléktalanok. Minisztériumi számítások szerint elég lenne, ha országosan ezentúl csak 85, Budapesten a jelenlegi 44 helyett mintegy 18 ellátóhely biztosítani a megfelelő számú nappali férőhelyet.

Erre tényleg nem lehet már mit mondani. Karámban, rácsokkal, minden emberi méltóságot figyelmen kívül hagyva, állatként megfegyelmezni embereket, nagyon rossz emlékeket idéz. Akik ezeknek a bitangoknak nem tetszenek, azokat beletapossák a sárga földbe – rendőri segédlettel. Az egész hajléktalantörvényük szart sem ér, hiába hivatkoznak arra, hogy jó magyarként, jó emberként meg jó kormányként gondoskodnak az otthon nélküliekről. Hazudnak és pofáznak csak, hiszen a közterületeken való életvitelszerű tartózkodást tiltó hajléktalantörvény bevezetése óta 165-en fagytak meg az országban. Dupla, életekbe is kerülő büntetés Orbán-kormány módra. Nagy ár ez!

Lesz ez még rosszabb is. Mert az élet megy tovább a kificamodott agyú Orbán-klánban. A Magyar Szociális Fórum közleménye szerint Budapesten már ketten fagytak meg. Igen, szeptember van. Nem is a hideg miatt, mert az emberi szervezet végzetes kihűlését nem csak fagy okozhatja: a legyengült, beteg fizikumú embereknek elegendő a viszonylagos hideg is ahhoz, hogy „fagyhalált” szenvedjenek. Ezek a férfiak és nők laknak, élnek valahol – nincstelenül, betegen, öregen és egyedül. Nagyon sokan vannak. Tavaly közülük 172-en haltak meg kihűlés miatt.

Mindjárt itt a tél. Rácsokból, elzárásokból, rendőri módszerekből, ettől a rohadt fideszes rémálomtól nem lesz fűtőanyaga, kenyere, orvosi ellátása a legkiszolgáltatottabb embereknek. Az élet megy tovább Orbán-földön, de ebbe nagyon sokan belehalnak.

Az önök véleménye

pedig az lesz: ha kiürül a kassza,nem lesz több eu-pénz utoljára még összekaparják a maradékot és nem választtatják meg többet magukat.A következő meg bele fog bolondulni,hogy üres a kamra. Senki nem lesz képes visszavenni egy forintot sem!Jogászkormány. (Bertalan)

A bukott polgik kistafírozása csak kóstoló a várható gerilla hadviselésből: ezzel gyaníthatóan a hallgatásukat veszik meg, illetve még fontosabb, hogy padlóra küldjék az utódot. Aztán lehet majd kelteni a hangulatot, hogy bezzeg a narancsos adott kiló krumplit, tüzifát. Nincsenek véletlenek, ki van itt minden találva az utolsó szögig. (Madárlátta)

Ez az Ursula von der Leyen nem csak kiemelkedően művelt és intelligens, de humorérzéke is van. Bravo! (rita)

Már Lenin elvtárs is megmondta, hogy kommunizmus egyenlő szovjethatalom és áramosítás. Ugyanígy az orbanizmus egyenlő nerhatalom és digitalizáció. Hadd lássák a vidéken vegetálók is élő streamen, ahogy nemzethünk legjava sötétparaszt módjára fütyüli ki egy másik ország himnuszát a trianoni hagymáz bódulatában. (masikszempont)

„Az a párt már jóval korábban elkezdte a szétesést, nem Gyurcsány „köszönhette” a karrierjét annak a pártnak (amibe különben csak 2000-ben lépett be), hanem a párt köszönhette Gyurcsánynak, hogy egy ideig még a felszínen maradt.” Ez így igaz! (Judit)

Így írtunk mi

Ha van valami, ami nektek úgy istenigazából betenné az ajtót

Remélem, lesznek még továbbiak

Nem létezik jókor véleményt mondani, mert ezek egyfeszt meg vannak támadva

Kérek szépen egy kis pénzt, Brüsszel!

Na most akkor Orbán vagy az EU véd meg minket a gaz migránsoktól?

Fidesz érdek – ország érdek

Kossuth kémnője

Bezárkózni a barlangba, befogni a szánkat, fülünket, szemünket

Mindent neked adok

Hova lett az oly nagyon hiányolt egymás iránti tolerancia?

Ha trollkodás, ha nem

A nap kommentje:

A válság belengetése arról szól, hogy kiskanalanként beadagolják a zembereknek, hogy jönnek a megszorítások. (Terézia)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.