Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Csak keresztényeknek

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Büszkék lehetnek a babaváró hitelükre. Pontosan tudta ezt minden józanul gondolkodó, hogy éppen azokon nem segít a kormány, akiknek a legnagyobb szükségük lenne rá. Mert az első igénylők főleg a magasabb végzettségű és jövedelmű ügyfelek voltak, azaz a pénzesebbek, akik megfeleltek a hitelkövetelményeknek. Azt nem tudom, hogy akkor mi van azokkal, akiknek a jövedelme nem elég az állam kegyes jóságához, és azokkal, akiknek munka híján semmi esélye sincs a továbblépésre. Semmi nincs, marad minden ahogy volt – a küzdelem a kenyérért a mindennapokon.

Azt még a bankok is elismerik, van egy jól azonosítható réteg, amelyik befektetési terméket vásárolt a babaváró hitelből. Tessék, ettől lesz aztán újabb és újabb gyerek. Ugye. Dehogy, ebből gazdagodik tovább az, aki eddig sem járt suszterhez cipőt foltoztatni. Gratulálunk Novák Katalinéknak meg a nemzetközileg is hasra ejtő, híres családpolitikának. Csak annak a kétgyerekes kismamának a gúnyos, pökhendi arcát tudnám feledni! Hülye lennék, nem kihasználni a milliókat, ha az anyósomék mindent állnak. Ezt mondta, miközben arról panaszkodott korábban, hogy elzavarja a férjét, mert iszik, mint a kefekötő. Hiába, lehet, hogy a pénz boldogít, de az biztos, hogy megbolondít. Sokakat.

Igazán nem szégyen másoktól, okos, tájékozott emberektől tanulni. Na de államilag foglalkoztatott hülyéktől, az már elég ciki lenne. Mert ugyan a prosztó államtitkároktól ki véd meg bennünket. Itt van ez az igen gyenge valahai sportriporter, akit Szijjártó külügyér befészkeltetett maga mellé. Azóta fújja az igét – ahogyan kell. Ha már a meccsek közvetítésével gondjai voltak szegénynek, mostanában nem kell rögtönöznie, simán betanulhatja a szöveget, amit elhint. Azt mondja ez a Menczer Tamás kapufás diplomata, hogy a

Külső és belső támadás alatt áll a kereszténydemokrácia: a külső a migráció, a belső a liberális felfogás kizárólagossága. A liberális demokrácia mindent kiszorított az elmúlt évtizedekben. Az államtitkár beszélt a média feladatáról is. Mindez terítékre kerül egy, a keresztény újságíróknak szervezett konferencián.

Nemzetközi konferenciát rendez a kormány keresztény újságíróknak, jelentette be az M1-en Menczer Tamás, a Külgazdasági és Külügyminisztérium tájékoztatásért és Magyarország nemzetközi megjelenítéséért felelős államtitkára. A szeptember 4-6. közötti esemény témája a keresztény kultúra megőrzése és a kereszténydemokrácia válaszai a kihívásokra.

Menczer szerint az egyik ellensége a kereszténydemokráciának az „idegen kultúrájú és vallású tömegek betelepítésének valósága és veszélye”, a másik a rohadt liberalizmus, amely „annyira liberális, hogy semmilyen más értékrendet nem tűr meg maga mellett”. Szegény államtitkár úr, előbb menjen el olyan kurzusra, hol megismerkedhet a liberalizmus jelentésével, ha már fenyeget és baromságokat beszél. „Mert az elmúlt évtizedekben a liberális demokrácia képviselői kiszorítottak minden más értékrendet, így kizárólag ők mondták meg, hogy mit kell gondolni például családról, nemzetről, kultúráról, hagyományokról vagy határvédelemről.” Így eshetett meg Menczer sporttárssal, hogy azért nem lett ragyogó sportriporter, mert nem lógott a nyakában a kereszt, a szoci-libsik leszakították. Aztán egyszer csak Orbánék osztogatni kezdték az ilyen és olyan kis- és nagy kereszteket – kinek-kinek a behódolás foka szerint. Azért hadd mondjam el Menczer egyik legendás sztoriját.

A 2014-es brazíliai foci-világbajnokságon azt magyarázta el a televízió nézőinek: Laura Chinchilla Costa Rica miniszterelnöke akkora szurkolója a nemzeti válogatottnak, hogy a meccsek után mezt húz, és kimegy az utcára bulizni a néppel. Csakhogy Chinchilla asszony akkor már három hónapja nem volt elnök. Sebaj, Menczer azóta ki- és megtanulta, hogy a diplomáciában ki kicsoda. Megy ő még Szijjártóval Mao-Cetunghoz Kínába vagy George Bush-hoz ámerikába.

Szóval, keresztény újságíróknak konferencia. Mi lett volna, ha jelentkezem?

– Jó napot kívánok! Jöttem a konferenciára. – Jó napot! Maga keresztény? – Már hogy az istenbe ne, nem látszik az arcomon? – Van keresztlevele? – Mim? – Amivel igazolja, hogy valamelyik egyház tagja. – Nincs, én újságíró vagyok, ez a hivatásom, érdekelnének az előadások. – Sajnálom, akkor nem vehet részt rajta, mert mi csak az elkötelezett, hazaszerető, keresztény és magyar, orbánista újságírókat várjuk.

Így van, az övéiket. Jött-ment újságíró ne okoskodjon a közpénzen megvakerált témájú programhoz. Még majd megtámadják az egyházat, hiszen úgyis olyan sanyarú sorsuk van a mi demokráciánkban: alig-alig van hívő, de naponta csicsáznak ki templomokat, pénzelnek és tüntetnek ki papokat. Na hát, ezt még talán Jézus is értékeli. Orbán-ajándék az örökkévalóságnak.

Annak idején, amikor mi újságíró képzésre jártunk, a pusztai nyúl sem kérdezte, hogy melyik vallás előtt hajlongunk, de kemény műveltségi kérdésekre kellett válaszolnunk, napi közéleti és kulturális témákban izzasztottak bennünket. Ma a szakmai felkészültség annyit jelent a hatalomnak, mint vércsének az alaptörvény. Egy a fontos, úgy szeressék őket a hajlott gerincű firkászok, mint vércse a rágcsálókat. Semmi más nem számít. Így lehet ez a Menczer is a hatalom nem nagyon éles eszű bábja. Remekül működik a szakma megosztása, de még az jó, hogy lesz nekünk dolgunk tengernyi, amikor be kell pötyögnünk a számítógépbe a hosszú és kegyetlen múltjukat.

Elmennek, de visszajönnek. Amúgy már ott tartunk, hogy csapatokba verődve, szép sorban ők is elhagyják az országot. Tavasszal nagy többségük visszajön, hiszen a gólyákat ösztöneik hajtják, nem az eszük vezérli. Vannak, akik még itthon várnak a kedvező széljárásra, (mi is), de sok Kelet-Európából, így hazánkból vonuló madár már a Boszporusznál gyülekezik, hogy folytassa útját Afrika felé. Vigyázzanak magukra, nehogy üldözött keresztény madarak legyenek a messziben. Tavasszal visszajönnek hozzánk a gólyák, mert a gólya költöző madár, és nem kivándorolt magyar ember. Hiányoznak.

Az önök véleménye

Rogán azt is meghirdette, hogy a klímavédők az új kommunisták, kívül zöldek, belül pirosak. Hogy mekkora nagy kommunisták, látszik a programjukon is, amiben az szerepel, hogy államosítás, meg magas adók, meg segély alapfizetés. Érdekes, ez a magas adó, államosítás, központosítás nekem nagyon ismerős, Honnan is? Ja, éppen a mi ártunk és ormányunk tette ezt. Nem elfeledve, harcolnak a ‘zőőődek drogliberalizációja ellen, mondá Anti, de olyan fejjel, mint aki előző este derekasan betépett. (agador)

Számtalan templomban hallottam a miséző pap felhívását, hogy ne adakozzanak a templom előtt kéregetők, inkább dobják be a perselybe, majd a rk. egyházi szétosztja. Na, erről a kutya vacsorája jutott eszembe, amikor már a gazda aludni tért. (Zebike)

Néhány tanárom gesztusait, mondásait a mai napig idézgetem. Az irónia sok estben a nagyrabecsülés, szeretet jele. (István)

Röviden: Meglopnak minden egyes állampolgárt. Haverok zsebébe visszacsorgatják az eltulajdonított pénzt. Elvárják,hogy hálálkodjanak érte a nyugdíjasok. Nem mellesleg még szavazzanak is rájuk. Fidesz=Nyakkendős bűnözők gyülekezete. (Kolompár)

Így írtunk mi

Hát mi a redvás franc szokott lenni az ellenzék célja egy választáson, ha nem a hatalomátvétel?

Nem, a kormánynak nem feladata az egyházak közpénzen történő felhízlalása

Dinnyének látszó tárgy

Bomba

Örömmel megírom Orbán politikai nekrológját

Szánalmas, nevetséges, megalázó 

Nem megalázás, megtiszteltetés

Lehet, hogy nem kell már külső hatás sem az összeomláshoz

A légy

Egy pigmeus életben maradásához elég egy pigmeus

Ajtó egy falusi kocsmában, közvetlenül a férfivécé mellett

A nap kommentje:

Orvosi egyetemre 95 %-ban is gimnáziumból jutottak be hallgatók, csak alig néhányan szakközépből. Egyszerűen más a képzés. De még mindig előttünk a lehetőség, hogy derék szakmunkásokat, mint Boldog betyár a mezőgazdasági gépszerelői képesítésével nevezzenek ki főorvosnak. Ha országgyűlési képviselőnek jó, akkor kutatóinézet igaztgatójának, akadémikusnak, orvosigazgatónak is megfelel. Feltéve, ha hisz a mi nagy és bölcs vezérünkbe. (agador)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.