Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Möghánytuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Őszintén, az az ózdi zászlórúd szentelés kutyafarka ahhoz képest, amire megint szórják a pénzt: 90 millió forintot osztogatott az Emberi Erőforrások Minisztériumához tartozó Nemzeti Kulturális Alap Összművészeti Kollégiuma. Csupa-csupa hasznos cuccra, amiből épül, szépül Orbán birodalma. Egészen biztos, hogy százezrek zokognának, ha például a Börzsönyi Egyesült Álmok Egyesület (hú, de szellemes név!) nem kapott volna 1,2 millió forintot a Szkíta Konferencia, Szkíta Találkozó és Világnyílzápor (még jobb, van itt kreativitás!) művésznéven futó rendezvénysorozatra. Sőt, a sámánok is eltehetnek 9 milliót saját őskultúra napjukra. Kásler-hatás? A katolikus tévécsatornát működtető Bonum TV Közhasznú Nonprofit Kft. 7 millió forintos támogatással közvetíthetett a romániai pápalátogatásról és előkészületeiről.

…és akkor még most jön a java: a kormány 70 millió forintot csoportosít át a Miniszterelnökségtől az Emberi Erőforrások Minisztériumához. A pénz “az  1938-as Szent Jobb ereklyeszállító díszkocsi rekonstrukciójának befejezésével felmerülő költségek biztosítására” megy – írja a 24.hu. Ami a legundorítóbb, hogy még 500 millió forintot csoportosítanak át a “30 éve szabadon” emlékévvel kapcsolatban.

Újabb lendületet vett az 1938-ban a Szent Jobbot országjárásra vitt Aranyvonat rekonstrukciója: közbeszerzést írtak ki az ereklyét szállító díszkocsi újjáépítésének folytatására. A projekt keretében csak az 1938-as, Szent Jobb ereklyét szállító díszes vasúti kocsi rekonstrukciója valósul meg: 2016-ban a többségi állami tulajdonú Dunakeszi Járműjavító Kft. és a MÁV Nosztalgia Kft.-t már kapott nettó 78,7 millió forintot. Ez azonban nem futotta a teljes felújításra, nem is meglepő, mert ebben az országban a kitalált vacakokra az Isten pénze sem elég.

Az úgy volt, hogy 1938-ban rendezték meg a katolikus egyház eucharisztikus világkongresszusát, valamint ekkor ünnepelték az államalapító István király halálának 900. évfordulóját. Ebből az alkalomból országjárásra vitték vasúton az Istvánnak tulajdonított kezet, a Szent Jobbot, hogy azt minél többen lássák. Az Aranyvonat és a Szent Jobb 1938 és 1941 között – Horthy Miklós kormányzósága alatt – több körutat is tett.

Főleg, ha az újraélesztett kormányzó korszakáról van szó, akkor semmi sem drága Orbánéknak. Minta. Most már tényleg ott tartunk, hogy építjük mi rendesen István meg a papok országát: lazán, így a 21. század Európájában. Azt eddig soha sem tudtam, hogy egy ország fejlődésében az előrevezető út visszafelé halad. Ez echte magyar sajátosság, amit Orbán Viktor gondosan kitalált, és sajnos, meg is valósítja: a ló seggére ülve curikkoltatja az országot, nem tudja a menetirányt. Aminek a következményei beláthatatlanok. Megint kiglancolunk egy újabb nemzethy kincset, pedig azt gondolom, hogy a díszkocsi nélkül még csak meglennénk valahogyan, I. István keze pedig jó helyen van. Ha jobb, ha bal (mit beszélek, az nem lehet), ha szent, ha nem.

A Szent Jobb Szent István király természetes úton mumifikálódott jobb keze. A jobbkéz azonosítási jele, István király gyűrűje volt, amely a kezet díszítette. Az ereklyét a budapesti Szent István-bazilikában lévő Szent Jobb-kápolnában őrzik.

Minden bizonnyal ez is része annak, hogy még 500 millió forintot csoportosítanak át a “30 éve szabadon” emlékévre. Bocsánat, három emlékévre. Eddig tart az ünnepi pénzlopás. A rendezvényekre az idén 3 milliárd, jövőre 6 milliárd, míg 2021-ben szintén 3 milliárd forint fordítható. Azért van ez a nagy slung, mert hatalmasék

„…A nemzetközi figyelem középpontjába kívánják állítani „a közép-európai régiónak – különös tekintettel a Visegrádi Négyek országaira – az antikommunista ellenállás és az antikommunista forradalmak idején a függetlenség és a szabadság visszaszerzésére tett erőfeszítéseit”.

Nemzetközi figyelemből van bőven. Nem is nagyon értik Európában, hogyan eshetett a hatalom a rendszerváltás után harminc évvel csöbörből vödörbe: az átkozott  kommunista internacionalizmusból az illiberális Nemzethy Együttműködés Rendszerébe. Avagy, ahogy az egyszerű ősszegedi mondaná:

Teccik tudni, minékünk jobb vót, mint lött. Mink ezt möghánytuk. Mostanra mög isszuk a lövit. Mögjegyzöm: dömokráciáról, szöbb élötről vót szó.

Értem én, hogy mit akarnak három évig ünnepelni a magyar lovagok: saját magukat, amíg semmi harc árán is telik a bukszájuk. Ha harminc éve rendszerváltás volt, akkor ideje lenne egy új magyar korszaknak. Úgy hívjuk, hogy Orbán(le)váltás.

Egészen friss és mérges leszek. A kormány, az uralkodó párt úgy készül a választásra, hogy becstelen, aljas módon megalázza az idős embereket kilencezer forintos rezsitámogatással. Ez nem taktika, hanem Orbán bűne. Megbocsáthatatlan. Megbocsáthatatlan azért, mert az évekig csak hülyített, közben kisemmizett, beteg idős embereknek bedobnak egy szál rózsát az ölükbe – mi vagyunk a fasza gyerekek jelszóval -, aztán rájuk zárják az ajtót. Boldoguljanak. E gátlástalanság végre felébreszthetné őket is, azokat, akik bármilyen módon és ajándékért hisznek még nekik. Ki kellene mondani:

Möghánytuk! És mögbántuk.

Az önök véleménye

Nem! Én Rejtő könyvekkel kezdtem,aztán Svejk a bibliám,de ez a zászlótartó szentelés….Kész ilyen nincs,még nekik sem volt ilyen fantáziájuk.Nálunk ez a rögvalóság. (janos)

Ez a zászlórúd szentelés már hovatovább az istenkáromlás kategóriájába esik, de mindenképpen valami annyira pitiáner megmozdulás, hogy jól jellemzi az egész nernyik rendszert. A gazda stadionokat ad át, meg átépített várat vesz át, szenteltet, a végeken, viszont nem jut más, csak egy nyamvadt zászlórúd, vagy 80 méteres földút, azzal kell beérni a helyi kiskirálynak, plebánosnak. (agador)

Hát ha „nagy” emberről van szó, nem ugyanabba a kórházba kerülnek egy nagy műtét esetében sem. Ők külföldön fogják kezeltetni magukat. A náluk kisebb potentátok esetében meg VIP osztályra, vagy VIP kórterembe kerülnek, külön ápolóval, ha a többi betegnek nem jut, akkor is. Nem véletlenül dícsérte a kórházakat egy-egy nevesebb seggnyaló. (Transzporter)

Na! Nem is tudom hogyan kezdjem,kicsit szégyenlős vagyok. Kaptam, pár darab(vadiúj) alsónadrágot. Namostan,amég nem szentelik fel,addig nem merem viselni.Szerintetek,ha megkérem, a gördeszkás papot(nálunk ő van),van esélyem? Mondom pirulós fajta vagyok. (janos)

Így írtunk mi

Rohadékok

Az átlagmagyar így járt

Nem, ennek még mindig semmi köze a putyinista diktatúrához. Még csak nem is hasonlít rá

Dübörög, na! NEM RÖHÖG!

Egy szentnek minden testrésze szent?

Az akadálymentesítést mikorra tervezi a MÁV?

Fogni kell a rohadt szívlapátot, és elhajtani ezeket az agyament barmokat a retkes francba

Keresztény kultúra

Egy ismerős kisfiú

Oktatási rémálom. Kásler Miklós miniszter előnevelt bábukat akar küldeni Palkovics Lászlónak?

Nem alamizsna, nem szemfényvesztés, nem beismerő vallomás, nem átlátszó szavazatvásárlás. Csak a Fidesz

A nap kommentje:

Nem az a baj, hogy nagy az Isten állatkertje, hanem az hogy túl alacsony a kerítés! (Imre)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.