Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Oktatási rémálom. Kásler Miklós miniszter előnevelt bábukat akar küldeni Palkovics Lászlónak?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,567,959 forint, még hiányzik 1,432,041 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Ki van ez megint találva. Palkovics László miután elvégezte a gyilkos munkát, tőrt döfött az akadémikusokba, és ez nagyon tetszett Orbánéknak, kapott új kicsinálási feladatot. Jöhet a felsőoktatás. Parancsra vagy a saját tudatlan és középkori agyára alapozva. Micsoda magyar tudásvárat építenek!

A legalján az óvoda van, ahol lassan nem lesz, aki foglalkozzon a kicsikkel; aztán, amikor hatévesek lesznek, irány a suli. Kötelezően és mindenképpen. Majd az állam eldönti, hogy a lassabban fejlődő, speciális nevelést igénylő gyerekekkel mit kell csinálni. Kapnak-e felmentést, mondjuk még egy évig, hogy szakemberek foglalkozhassanak velük, vagy birkózzanak az olvasással, számolással, ahogy bírnak – egy életen át.

Bekerül az iskolába a gyerek. Ott majd Káslerék alapozzák tudását, személyiségét. Rémálom. Mert, aki olyan hülye a 21. században, hogy képes azt hablatyolni miniszterként – „a gyerekeknek az ősi kultúra, értékrend, az európai és keresztény értékek mentén kell élniük, mert az a magyarság elmúlt ezer évének gondolatiságát ez határozza meg” – annak egészen másutt kellene építenie a magyar hazát, de nem, mert „A magyarság a kereszténység felvételével, „ősi küldetéstudatával, hagyományaival, jellegzetes gondolkodásmódjával – fészket rakva a Kárpát-medencében – Szent István óta alakítja iskolarendszerét”.

Mi a szent szar a hatéves gyerek ősi küldetéstudata, csessze meg ez a felfordult agyú ember. Vagy majd ő megmondja, a pedagógusokat pedig kötelezik rá – ha lesz kit -, hogy verjék ki a diákokból az európai szellemiséget, a korszerű, űrkorszaki ismereteket; egyáltalán, simuljanak ehhez a porladó gondolkodású, romlott elithez.

„A családi lét értelme a nemzet fenntartása, és az emberi élet célja a gyermek. A szeretnénk, ha a gyerekeink az ismeretek mellett jól neveltek, udvariasak lennének, felismernék a család értékeit, házasságot kötnének, és gyermekeket nevelnének saját maguknak és a magyar nemzetnek.” – nem bír magával a doktor meg professzor úr.

Mondom, hogy ketyeg ez a csúcsminiszter. Csúcsketyegő. Szüljön a hazának az, akinek három anyukája van; szüljön magának az gyereket, akinek a pelenkában maradt az esze. Én azt hittem, hogy egy új életet hoztam a világra – akit szeretek, terelgetek, és amíg lehet, megóvom a Kásler-féle ideológiai szörnyektől. Aztán úgyis elindul a saját útjára saját sorsával. Csak az a félő, hogy éppen a kásleri iskolában teszik olyan hülyévé, mint ők maguk. Meg aztán csak annyit kérdeznék a józanság mentes Káslertől meg az elborult agyú Semjénéktől is: mi a dolga a katolikus papoknak a gyereknevelésben, amikor magánemberként a büdös életben nem gyakorolják. A nyüves kábításaikból nem lehet cipőt venni, angol órára járni sem. Igére nem adnak krumplit sem. Mi a fene van itt? Akik nem tudnak gyermeket szülni, vagy nem is akarnak, azok ássák el magukat a NER mocskában? Megőrültetek?

Ebben az a rettenetes, hogy az emberietlen erőforrás miniszter hiszi is, amit mond. Akkor ezzel vége is lenne a magyar alapfokú oktatásnak – majd a jó keresztény fiatalok a Palkovics keze alá kerülnek. Mint egy teáskészlet: egyforma anyagból, egyforma mintával, egyforma nagyságban szürcsölik belőlük ki a humánumot. Ha ezt még mindig hagyjuk, ha még mindig nem teszünk azért, hogy ezt az álszent ezeréves förmedvényes dumát felszámoljuk: ha nem akarjuk, hogy a gyerekeink, unokáink életében a lopunk, csalunk, hazudunk legyen a minta. Ha nem akarjuk, hogy engedelmes marionettként rángassák őket, idomulva Káslerhez meg Palkovicshoz.

Mi lesz, ha a felsőoktatásba már alattvalóként kerül – ha kerülhet a tanulni vágyó? Fetrengve a nemzeti, istváni ezeréves úton? Az lesz, hogy a magyar diák bábukkal nem lesz már sok dolga Palkovicsnak, ha átveszi a felsőoktatás irányítását a Káslertől. Előkészített, előnevelt fejeket kap? Már csak fel kell melegítenie őket Palkovicsnak? Aki szétverte az Akadémiát, és most Orbán bizalmából megosztották a köz- és felsőoktatás irányítását. Garázdálkodhasson mindegyikük tovább a maga elvetemült, tudatlan módján. Mindez Orbán bűne. De hiszen, hatalmának, egójának muszáj gyártani az engedelmes embereket. Lehetőleg tudás és gondolkodás nélkülieket, ők csak útban vannak neki. Nem kérdez, nem felesel, lábhoz, feküdj!

Persze, tanulni kell, de ha lehet, a Fidesz akarata, ideológiája – ha van neki – szerint, ezért kellett kicsinálni a tudomány házát is. Uniformizált tudást akar az orbáni oktatáspolitika. Személyiség kibontakoztatása tilos. Romlott nemzetáruló banda! Idézek:

„Mire véget ért a háború, csak meghalni tanultam meg a hazámért, élni nem. Azt sulykolták belénk, hogy te semmi vagy, a néped minden. Németországnak élnie kell, akkor is, ha mi meghalunk,, – emlékezett Hans Buchholz, a naumburgi napola egykori növendéke. (Szabó Csaba: A diktatúrák iskolapolitikája) Az Országos Politikai Oktatási Intézeteket 1933-ban hozták létre Németországban.

Állj, eszetlen, aljas banda! Most. Nehogy késő legyen.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.