Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kósa Lajos kupakos mesterék Orbán-birodalom építős, Orbán-slepp gyarapodós kampányra készülnek. Addig sem kell dolgozniuk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Számoljunk közösen: februártól április elejéig; május végétől július közepéig; október közepétől karácsonyig – az öt és fél hónap. Ennyi az idei parlamenti szezon. A tizenkét hónapból. Jó kis magyaros szünet ez. A munkában teljesen szétszakadt képviselőinknek jár ennyi szabadság. Ne tessék azt hinni, hogy a tengerparton, vagy valamelyik luxus szállodában nem ránk gondolnak a honatyák és honanyák. Gondolnak. Hogy mit, azt mindenki fantáziájára bízom, miközben tetszenek iszogatni a whiskyt kastélyuk hűsítő medencéjében.

Mindenesetre a nyári ügyeletes, a kupakos napközis, Kósa Lajos elmondta egy sajtótájékoztatón, hogy „választási kampányban nem szerencsés parlamenti ülést tartani, s ha elő is fordult, hogy összehívták az Országgyűlést, akkor annak konkrét oka volt. Most nincs olyan törvényi kötelezettség, aminek ne feleltek volna meg, és ami indokolna ülésezést” – számolt be róla az mfor. Az önkormányzati választások időpontja október 13-a, így legfeljebb 14-én lesz újra parlamenti ülés. Ezt a Fidesz szorgalmazza, nem kell már szeptemberben vacakolni. A képviselőknek három hónapos nyári szabadságuk lesz, július 13-tól október 13-ig. Április elejétől május végéig a képviselők szintén nem üléseztek, akkor az EP-választások miatt.

Ha egészen jól tudom, a szabadságuk idején is felmarkolják a most már szinte mindenkinek egymillió forintra felemelt tiszteletdíjat. Jó évük ez is, alig pár hónappal ezelőtt kaptak irdatlan magas béremelést. Azok is, akik eddig meg sem nyikkantak ott a patkóban. Kövér László elvtárs fizetése nyolcszor több az országos átlagnál, 2,4 millió forintról 2,67 millióra emelkedett, de a frakcióvezetők fizetése is megközelíti a havi bruttó 2 millió forintot. A miniszteri javadalmazás 1,8 millióról majdnem havi 2 millió forintra emelkedett márciustól. Vagyis az a képviselő, aki két helyről kapja a fizetését, a juttatása havi bruttó 2,6 millióról 2,9 millióra ugrott – ez havi 10,4 százalékos növekményt jelent. Dolgozni meg büdös nekik.

Úgy lehet ez, hogy KerekFerkó januárban megtervezi a szabadságát. Pontosan beírja a naptárába a családtagok születésnapját, az iskola várhatóan megtartott szülői értekezletének időpontját; a nyári szünetet, az őszi szünetet és a téli szünetet is beleveszi. KerekFerkó imádja a családját, gondosan készül minden nagyon fontos eseményre, különös tekintettel a szünetekre, mert az nem lehet, hogy a három gyerek magára maradva még valamilyen nagy butaságot csináljon. KerekFerkó elégedetten csukja be a kis zsebnaptárát, és gondolkodik, hogyan legyen az, amikor körülbelül öt és fél hónapra bemegy a munkahelyére is. Abszurd sztori, ugye? Pedig KerekFerkónak sokkal fontosabb a felesége, a gyerekei, mint a sok agyatlan fideszes, és szeretne velük sokkal több időt eltölteni, mint most. Mert bizony gyakran előfordul, hogy napokig nem is látja őket. Dolgozik, túlórázik. Azért is, hogy meglegyen a tisztelt képviselők tiszteletdíja. Csak minálunk, amit szabad a Kósa mesteréknek, azt nem szabad millió KerekFerkónak.

Drága fideszes képviselőink is nagyon jól tudták, hogy az idén lesz EP- és önkormányzati választás, csak ők nagy ráhagyással dolgozták ki, mikor nem kell beülni emiatt a patkóba. Azt most nem is számítjuk bele a magyaros szünetekbe, amikor csak úgy lazán nem is mennek el az ellenzék kezdeményezte rendkívüli ülésekre. Jobb dolguk is van annál, minthogy a szegénységről, a túlóráztatásról, a kilakoltatásokról, a Magyar Tudományos Akadémia sorsáról és az emberek sorsát érintő témákról vitatkozzanak. Minek azt, majd megszavazzák maguknak a törvényeket, nem kell abba belepofáznia senkinek. ‘Osztjónapot!

Erőt gyűjtenek, mert bombasztikus kampányra készül a kormányzó párt. Azt mondta a Kósa Lajos, hogy míg az ellenzék a programját alapozza a Fidesz elkergetésére, addig ők egy

„építős, gyarapodós, szépítős”

mentalitású kampányt akarnak folytatni. Értem én: Orbán-birodalmat építőset, Orbán-slepp gyarapodósat. A szépítős nem tudom, mit jelent náluk, mert csúnya lelkű mind. Azért ez a Kósa más. Utánozhatatlan. Nem olyan, mint a búval kipárnázott képű Gulyás Gergely; nem hasonlít a cinikusságtól megöregedett bumfordi Kovács Zoltánra sem, de az ájtatos Hollikra sem. Talán egy cseppet Németh Szilárdra hajaz, csak amíg a bikafej felelős ösztönösen prosztó, addig Kósa főnökétől tanulta el-meg a műveletlen szájtépést, csak nem áll olyan jól neki, mert ha még kettővel kevesebb az IQ-ja, akkor már vörös rózsa.

Arról például fogalma sincs, hogy még többpártrendszer vala kis országunkban, és az ellenzék nem viszi el a balhét az Orbán-kormány emútkilencéves gyalázatos, zsarnokságukban fogant hazugságaiért, lopásaiért. Mi sem. Azon dolgozunk, hogy királyi kupakosék tűnjenek el végre az életünkből. Miután a választás az embereken múlik, megint előáll az a helyzet, hogy ők dolgoznak, miközben zaklatják őket a hatalomért megőrült fenegyerekek. Tudjuk, ezektől nem áll távol bepofátlankodni a munkahelyekre, gyerekintézményekbe sem. Kampányolni. Minimum egymillióért meg is teszik. A képviselői munkát cserélték fel gátlástalanságukra.

Bizony, szeretjük a hosszú szüneteket, de ma reggel rájöttem, hogy a fociban is megoldódik minden. A bajnokságban kivasalt sztárok sok millióért kiköpik a tüdejüket is, ezért aztán évente három-négy hónapos téli-nyári szünetben pihegnek a magyar profik. Emlékeznek: még a Mezey-féle, tényleg jó gárda, hogyan esett össze Mexikóban a szovjetek ellen? A maiaknak égni sincs lehetőségük a legjobbak között, mert idő előtt hamuvá porladt a labdarúgásnak nevezett játékuk. Ha csak…

Hallottam a kakukk közrádióban az Újpest valamelyik tótumfaktumát, és most már meg is értettem, miért sikeredett rövidre eddig az őszi-téli bajnokság. Megtalálták a megoldást. Még mielőtt Magyarországra érne a téli globális felmelegedés, labdarúgóink lába alatt meg a fű alatt csövekből jön a meleg, nehogy toporgásuk közben lefagyjon a lábuk. Így aztán a fűtött pályákkal kitolható a bajnokság ideje télen is. Így lettem megvilágosítva. Kösz. Szívesen adjuk az újabb és újabb milliókat egy kis melegért. Hej, ha most megkérdezhetném Törőcsik Andrást, fázott-e lába, amikor az Újpesti Dózsában hülyére cselezte az ellenfelet, és lőtte a gólokat. Ja, és Orbánisztánban millió KerekFerkó lába alatt fütyül a szél – magyar fűtetlen pályán.

Még annyit, hogy mostanában miért nevezem kakukk rádiónak a Kossuth közpénzlopó rádiót. Azért, mert egyre nehezebben találják el, mennyi a pontos idő. Pedig nem olyan nagy tudomány erről tájékoztatni a tudatlan hallgatókat. Náluk egy kakukk is többet tud. Azzal pedig nem ejtenek zavarba, ha hét óra helyett nyolc órát mondanak be. Eddig is tudtuk, pontosan hol a helyünk ebben a pocsolyába lökött demokráciában. És mert ez nekünk nem tetszik, eljön az az idő, amikor elzavarunk benneteket a mocsarasba. Fizetés nélküli, örökös szabadságra. Pontosan bármelyik nap bármelyik órájában lehet.

Az önök véleménye

Ha valamiért forgolódik álmában, hát azért, hogyan tudná eltörölni a maradék szabad sajtót. Már rég megvette volna, kerül, amibe kerül, csak valamiért még nem akarják azokat eladni. De ahogy ismerjük, majd csak kitalál valami okos megoldást erre a problémára is. (Melinda)

Seggfogás témában a Diszkópatkányok című film mindent elmondott. Abból elvenni, ahhoz hozzátenni már semmit nem lehet. „- Ki fogta meg a seggem? Te fogtad meg a seggem? – Nem uram, nem én fogtam meg… – Semmi baj, ha te voltál. Megértem. Csak éppen rossz ajtón kopogtatsz!” stb. (Gyula)

Én minden nap kilakoltatnám az orbán családot. Minden egyes nap. Ahogyan ők csinálják a lakossággal. (Benjamin)

Az is sokat elárul, hogy tiborc magára vette a róla elnevezett adót és rögtön fel is jelentette Hadházy-t. Ahogy Lendvai Ildikó utánanézett, van még az országban vagy 40 Tiborc István nevű egyén. Ők mégsem gondolták, hogy nekik kellene megsértődni. Vajon miért? Csak nem tisztában van azzal, hogy mit művel, miért és kiknek a segítségével műveli azt amit művelhet és miért úszhatja meg büntetlenül azt, amit gátlástalanul művel?! (Piftike)

2002-ig, kétharmad nélkül is bemutatta a nerrenc banda és vezére, hogy mire képes, ezért is buktak el akkor. Azóta is leesett állal csodálom, hogy lehetett annyira ostoba és vak népünk és nemzetthünk, hogy mégegyszer hatalomba szavazta ezt a bűnbandák. Majd ismét. Mondják is, minden népnek olyan kormánya van, amilyet megérdemel. Hát, ez elég lesújtó képet mutat rólunk. Ha egy csaló egyszer átver, az az ő szégyene. Ha már kétszer, pláne többször, az már a mi szégyenünk. (agador)

Így írtunk mi

Mindenki hülye, csak a fideszes karhatalom tisztessége és becsülete megkérdőjelezhetetlen 

Tiborcz, eddig sem tisztelt senki és ezután sem fog

A szabadságharcos, büszke, bátor cseléd

A vég kezdete, avagy mikor lesz a kezdet vége

CÖKA, az erős támogatottságú és ismert civil szervezet

Amikor a mundér becsülete fontosabb, mint az itt élők helyzete

A kereszténységről sokadszor 2.

Örvény

Jancsika

Éppen úgy nem lehet kicsit szabadnak lenni, ahogy kicsit halottnak, vagy kicsit terhesnek sem lehet

A nap kommentje:

’96-ig úgy gondoltam, hogy jó úton halad, de hamar rájöttem, hogy csak egy szélhámos, aki azóta „tovább fejlődött”. Ő sem él örökké, de a kártételét sokáig szenvedi majd az ország. (Pom-Pom)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.