Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Elfüggönyözött jövőnk

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Úgy is kell azt, tessék nyugodtan új és új helyet találni a Nemzeti Táncszínháznak. Szívesen kifizetjük azt is, mert a magyar emberek áldoznak a kultúrára. Lényeg az, hogy Orbán Viktor pöffeszkedhessen a Karmelita kolostorban. Mert miatta űzték ki onnan a színházat, aztán nagy nehezen elkészült a Millenárison a valóban szép, korszerű, új épületük: 4,6 milliárd forintért. Az év elején Áder János annak rendje módja szerint meg is nyitotta. Ma meg nem tud működni, mert horribilis összegű bérleti díjat kellene fizetniük a Millenáris Kht.-nak: havi 50 millió forintot. Hiába próbáltak a kormány képviselői egyezkedni velük, nem jártak sikerrel.

Most a Magyar Közlönyben megjelent, hogy a Nemzeti Táncszínház Nonprofit Kft. szakmai feladatellátásának és a zavartalan működésének támogatására biztosít 531 millió forintot a kormány. És akkor mi lesz azután, ha ez a pénz is elfogy? Mi lenne, teljesen ésszerűen a kormány tovább költöztetné a Magyar Nemzeti Táncegyüttest. A táncszínháznak a Kerepesi út 29/b szám alatti ingatlanon alakítanának ki új állandó játszóhelyet. A beruházás előkészítésére 638 millió forintot hagyott jóvá a kormány az idei költségvetésből. Kérdezem:

akkor a mi a fenének kellett szuper, csicsamicsa épület;

akkor miért hagyta magára a nemzeti nevet is viselő színházat az édes drága, kultúrától iszonyodó Orbán-klán;

miért olyan természetes, hogy a mi pénzünkből megint építenek új otthont a színháznak?

Ez tényleg a herdálás orbáni magasiskolája, az átgondolatlan pénzszórás, csak azért, hogy a várban az úrnak helye és nyugalma legyen, élvezhesse a trónját. Ez a kőbunkó konzervatív-nemzeti-keresztény, vagy mi az isten kormány, kicsinálta az Országos Széchényi Könyvtár Budavári Palotában található fő épületét is. Most zárva van, de egészen biztos, hogy ott már ki sem nyit. Új helyéről összevissza beszélnek. Állítólag a lepusztult, büdös, vizes pincéjű volt Kilián-laktanyába száműzik a könyvállományt. A műveletlen, tuskó Orbán sem sok könyvet olvashatott életében. Most is inkább Rákosi pajtás a sláger. Olyannyira, hogy még Tusnádfürdőn is idézte a nagy elődöt.

„Úgy éltük meg az elmúlt kilenc-tíz évet, hogy az egyik kezünkben ott volt a kőműveskanál, a másikban pedig a kard” – mondta a miniszterelnök. 

Lebukott a kicsi vezér. A közösségi oldalon Lakner Zoltán politológus osztotta meg a gondolat eredetijét:

„Sajnos, a magyar reakció rákényszerít bennünket arra, hogy csak az egyik kezünkben legyen építő szerszám és a másik kezünkben kardot, vagy egyéb védő – és ha szükséges – támadó fegyvert tartsunk.” A mondat Rákosi Mátyástól származik, 1948. június 13. beszédéből.

Ezek az igen egyszerű gondolkodású pribékek, csak annyit bírnak évek óta megjegyezni: Soros, migráns, gyűlölet. Orbán egyetlen személyes névmást ismer: én. Legfeljebb még a mi-t, ha lopásról, gazdagodásról van szó. Minden más ki van iktatva a szótárából, mert olyan nála nincs, hogy ti számítotok, ők pedig egyszerűen nem is léteznek.

Marika sincs. Mit számít egy élet nekik, ezért olyan a magyar egészségügy is, amilyen. Színvonaltalan, embertelen, és a doktor Kásler is erre büszke. Persze, neki nincsenek orvos és gyógyítási gondjai. Más pedig nem számít, mindenki várja ki a sorát érdeme szerint. Marikánál nagy a baj. A közeli megyeszékhely kardiológiája (is) szabadságolta magát, csak augusztus 22-től lesz rendelés. Neki 23-ára adtak időpontot. Szeretett volna már jövő héttől munkára jelentkezni a munkahelyén, de az éves kardiológiai kontrollvizsgálatok nélkül nem mehet, mert az orvosi véleményt kéri az üzemorvos, az ő engedélye nélkül pedig nem dolgozhat. Nem ezt a sorsot érdemelte ő sem. Ilyenekről magasságosék hallani sem bírnak. Marika telefonál a munkahelyére, hogy kap-e még szabadságot, vagy muszáj betegállományban maradnia. Ami a legtragikusabb: 185 forintja van addig, amíg megkapja a táppénzét. A barátaitól kér segítséget Facebook oldalán.

Tudják, arra gondoltam, hogy a színházak és egyéb kulturális intézmények sorsa nem csak ezen a megveszekedett kormányon múlik, hanem rajtunk is. Ha így haladunk, akkor több ember lesz a kórházakban, a rendelőkben; otthon magányosan, betegen és nélkülözve, mint a nézőtéren szép élményre, kellemes kikapcsolódásra várva. Márpedig Marikák és milliók elfüggönyözött magyar jövője előtt nincs mit tapsolni.

Az önök véleménye

Éppen ma mondtam a fiaimnak, ha mozgósítani fog ez a barom – mert sajnos, nagy rá az esély -, agyoncsapom őket, ha el mernek menni a szent háborúba. Katonaszökevény is lehet az ember, nem? (Melinda)

Szellemileg, erkolcsileg, mentalisan ketteszakadt az orszag. Az, aki hisz a demokraciaban, pozitiv ertekrendben, elfogadasban, onallo gondolkodasban, sokszinusegben, felelossegteljes gondolkodasban, egyszeruen nem tud mit kezdeni a gyulolkodo, ostoba, beszukult tudatu, erobol ervelo emberekkel. Es egyre tobb van az utobbibol, eleg csak a kommenteket olvasni. (Hedwig)

Erről a keresztény szabadságról nekem valahogy az inkvizíció jut eszembe. Gyilkosságokkal, vagyonok elrablásával, maffiaszerű működésével együtt. (kolozsi)

A potrohos futballistának valamit atombiztosan sikerült megállítania: Magyarország fejlődését. Méghozzá jó sok időre. Az éheztetésre, cinikus és embertelen bánásmódra pedig nincs semmilyen mentség. (Madárlátta)

2010-ben, a nyugdíjmentés után én tényleg megterveztem a kivándorlást. És már akkor is sokkal korábban meg kellett volna tenni. Ma már azt mondom, hogy nem szabad tervezgetni, meneküljön mindenki, aki még ott van. Öregek, fiatalok, gyerekesek, rokkantak, betegek vagy hajléktalanok – mindenki. Kifogásoknak már nincs helye. Lejárt az idő. (Fatkavakkan)

Valaki világosítson fel:miért van szükség egy sportegyesületben elnökre és ügyvezető elnökre is? Olyan sok a munka, hogy az elnök egyedül nem bírja?. Ha ez így van , akkor valamelyik tisztségéről nem kellene lemondania? Igaz akkor ugrana az egy hónapban befolyó money egy része is. Aztán itt van a névazonosság . Gondolom nincs közöttük semmi féle rokoni kapcsolat, pusztán a véletlenek futcsa játéka az egész. (Jozsef)

Így írtunk mi

A gaz lehúz, altat, befed

Bakondi, ezt te komolyan el is hiszed?

Nem lesz belőle Nobel-díjas, legfeljebb közmunkás, és annak fog örülni, aminek a szülei: nem jönnek a migránsok

Kevesek bőségben lakomáznak, miközben túl sokaknak még az életben maradáshoz sincs kenyerük

Ebből éltek harminc éve. Hogy az A kategóriájúakat uszítjátok a B kategóriájúak ellen

Nem kellett az olimpia? Kaptok Maccabi Játékokat

A tolvaj hisztije

Idén ősszel van esély arra, hogy legalább egy csatát elveszítsen Orbán Viktor, a magyar emberekkel és a józan ésszel szemben

Fájlalom a fajtám

Szegény srác?

Azt mondta a rádió 2.

A nap kommentje:

Szerintem ez a Bakondi nevű alak annyira buta, hogy el is hiszi saját sötét ökörségeit. Annyira tisztelte Európa a drótkerítést, hogy ahol a pegedrótot gyártották, Spanyolországban, nem voltak hajlandók eladni magyaroknak, mert embertelen célra használnák. (agador)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.