Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Herék fogságában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

…és akkor a vasalt heréjű, munka alól felmentett úriember fekete gatyában, fehér ingben kisétált egy medencéből; levette a napszemüvegét, hogy jól lássa a magyar valóságot, és bejelentette az évszázad legócskább döntését:

igen, indulok. Igen, októberben én leszek Budapest következő főpolgármestere. Igen, csak én vagyok képes nyugdíjba küldeni Tarlóst. Igen, kellettek ti is. Együtt, veletek megcsináljuk. Berki Budapestért. Tartsatok velem!

…a  vasalt heréjű, Berki Krisztián nevű celeb (vagy mi) királymás, agyába beszivárgott vízzel nem bírja elviselni az ellenzéki oldalon a testnevelésből felmentettek társaságának kapálózását; a Tarlós öreg, Karácsonynak meg úgyis csak három napja van egy évben, az is decemberben, mondta volt széttárt karokkal, és akkor a Hofi Géza dőlt a röhögéstől a sírjában. Mert a deltaizomharcos elindul a főpolgármesteri székért, mert ő még sosem veszített: „most sem fogok”.

…amikor a Berki nevű még nem volt vasalt heréjű, de sportból nagyon felmentett, mert a Fradi kapusaként tétmérkőzésen nem játszott, összesen négyszer hálóőrködött, és nyolc gólt kapott. De ez már több, mint tíz éve volt, azóta megerősödött izomilag, agyilag még mindig visszamaradott. A munkanélküliségtől hosszú évek óta izzadó pacsirta, úgy szórja a ki tudja honnan szerzett pénzét, mint helikopter a szúnyogirtót. Lehet, hogy ő fizet azért is, hogy a médiában értelmesnek látszó celeb (vagy mi ) legyen. Ráncok először csak a homlokán jelentkeztek, de azt is, majd heréit is kivasaltatta. Így az igazi. „Mindig nézd el, bocsássd meg az emberek irigységét, nincs ami ennél jobban dühítené Őket. ”

Ekkora életbölcsességet illene hibátlanul leírni, még akkor is, ha a magyar médiaszemétdombról kukorékol. Belészorult a szó, amikor májusban nagy vagyoni hátrányt okozó, bűnszövetségben elkövetett költségvetési csalás bűntette és egyéb bűncselekmények elkövetésével vádolták. Berki büntetése: ötmillió forint vagyonelkobzás mellett egy év börtön, amelynek végrehajtását két évre felfüggesztették. Berki Krisztián az ügyben vallomást tett, és elismerte a bűnösségét. A számlagyáros ügyben hatvannál is több vádlott volt, Berki az összesen hatmilliárd forintos adócsalásból 7,6 millió forinttal vette ki a részét.

…és akkor a felfüggesztett börtönbüntetést kapott, vasalt heréjű, mások munkájából, hereként élő szélhámos, főpolgármesternek jelentkezett be. Ez azért még poénnak is rossz:

„Az ügynököm szerint a Berki életérzést akarják az emberek. Akarnak látni, akarnak hallani, megfogni, találkozni velem. Nem adok elő semmit, aláírásokat osztok vagy beállok a pultba sört csapolni. Nekem is jó, mert kapok érte százötvenezret, sofőrrel megyek a szórakozóhelyekre, meg nekik is, mert láthatnak.”

Azért én még bízom abban, hogy az adócsaló, betegesen egoista csak újabb feltűnési mániából riogat. Képzeljék el, amint az önjelölt macsóka éppen ki akarja egyenesíteni a Dunát, átcipelni a Gellért-hegyet Pestre. Van az embernek elég baja, és akkor ilyen rongyos alakok provokálják a közéletet. Idióta.

Vajon ez a folyton győző kukac, miért nem jelentkezik rendőrnek? Erős is, bírja szolgálni a hazát…, hát akkor? Kell az ember, mert a rendvédelemben nagy a munkaerőhiány. Sőt, a Magyar Rendvédelmi Kar felméréséből kiderül, a hivatásos állomány 40 százaléka felmondást fontolgat. Míg az utóbbi tíz évben évente általában kétszázan léptek ki, tavaly már kétezren. Főként a nagyvárosokban, vidéken ugyanis kevés a munkahely.

A kulcsszavak: béremelés, lakhatás segítése, életpálya biztosítási rendszer kidolgozása. Itt is. Mi lesz, ha továbbra is ezrével hagyják el a pályát a köztisztviselők, közalkalmazottak, pedagógusok, rendőrök; mennek külföldre kiváló szakmunkások, orvosok, informatikusok. Menekülés van ebből az országból, mert a hatalom lassan már mindenkit kicsinál. Mi a büdös fenét akarnak? Idióta celebekkel (vagy kikkel) pótolni a tudást, a szakértelmet? Meg aztán annak is van valamiféle diszkrét bája, hogy az országot meg- és ellopó Orbánék a rendőrökkel akarják megvédetni bűnőzésen alapuló hatalmukat. Mi van itt? Hogyan érezzük magunkat ebben a giccses operettben, a burzsuj herék fogságában? Valahogy így:

Két amerikai nő ismerkedik Párizzsal. 
Megkérdezi az egyik: 
– Te, mi most jól érezzük magunkat?
Mire a másik:
– Nem tudom, felhívnád a pszichológusunkat?

Fel. Mi is, de segíteni nem tud, és nem nekünk lenne nagyobb szükségünk kezelésre, hanem az egyre több megtébolyodottnak – nem pszichológussal, hanem pszichiáterrel.

Hol a szabadság mostanában?

Heller Ágnes az idén májusban ünnepelte a 90. születésnapját. Nem lesz 91.

Heller Ágnes: „Az emberek úgy általában szeretik a szabadságot, de pontosan nem tudják, ez miben áll és milyen lehet. Ha megkérdezik az embereket, hogy szeretnek-e szabadon élni, igennel fognak válaszolni. Ha megkérdezik őket arról, hogy ők akarnak-e a sorsuk felől dönteni, akkor már más lesz a válasz, mert egy bizonyos szempontból szeretik a szabadságot, más szempontból azonban félnek tőle. A szabadság ugyanis felelősséggel is jár: mi vagyunk felelősek saját életünkért, a környezetünkért, nemcsak családunkat, hanem egész országunkat értve ezalatt.”

„Az életet hallatlanul izgalmasnak, csupa lehetőségnek látta. Egyszer együtt autóztunk Bitó Laciék dunakanyari kis háza felé: kalandként mesélte el gyerekkorát, a Holokausztot, azt, hogy őt is majdnem belelőtték a Dunába. „Volt tervem”- mondta. „Tudtam, hogy jó úszó vagyok, majd előbb beugrom”. …Azt mondják, úszni ment, és nem tért vissza. A „jó úszónak” most nem sikerült. Nem tudom, mi történhetett, de úgy képzelem, szembejött egy ellenszenves hullám, és ő nem volt hajlandó engedelmesen vele sodródni. Hiszen mindig szembement az árral.” (Lendvai Ildikó) 

Az önök véleménye:

Úgy lehetünk a kdnp megítélésével is, hogy ilyen alaktól vennél használt autót? Inkább egy gyufaszálat se. Régebben már kimutatták, valahogy a lakosság mindig saját magánál butább, magasabb, hitványabb alakokat szokott megválasztani saját vezetőinek. (agador)

Tavaly december legvégén a Blahán láttam életemben először és utoljára, csak egy pillanatra. Virággal a kezében sietett valahová, olyan apró és törékeny volt, szinte elveszett a zöld szövetkabátban. Nekem kicsit felderült a szürke téli égbolt. (Flora)

Szerencsém volt egyszer találkozni vele, tüntetésre menet, egy villamos megállóban. Megölelt. Annak az olelesnek a melegét őrzöm szívemben. Fáj a halála, nagyon fog hiányozni. De ahogy élt, úgy távozott. (Julianna)

Mire is fizetnének adót ezek a civil szervezetek? Hiszen egyetlenegy „migránst” sem engedtek be, olyat legalábbis nem, akit ezek a szervezetek támogatnának. A venezuelaiakat a kormány hozta be, nem a civil szervezetek és Gruevszkit sem, őt is orbánék.Tehát akinek fizetnie kell az a kormány. (Transzporter)

Az a kérdés engem azért jobban foglalkoztat, hogy a Mi Hazánkat kik finanszírozzák – egyébként Torockai mennyiért vállalta a reklámot? Mert ha ő nem trombitálna ilyen veszettül, én például nem is tudnék erről a Didh TV-ről… (Melinda)

Így írtunk mi

Eggyel kevesebben

Ezt benézted, Viktor

A világ bizonyára csodálja a magyar kormányt, amiért ennyit tett a libanoni templomokért

Palatábla /Luca ajtaja

Templomfelújításra van, orvosra nincs pénz

Toroczkai és a nemzetbiztonsági kockázat

Holdra szállás

Nekünk, magyarországi magyaroknak meg bőven jó az import szartenger

Telepátia

Most tényleg megállt az eszem, nem a melegtől

Aki mindenkinek meg akar felelni

A nap kommentje:

Hofi – sajnos nem emlékszem, melyik – darabjában mondta, énekelte, „a lejtőn nem lehet megállni”… Valamiért mostanában olyan sokszor jut eszembe…
És mindig összefacsarodik a szívem, ha arra gondolok, hogy a pár éves unokáim mit fognak tanulni! (Attila)

Csajkovszkij: A hattyúk tava – másképp.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.