Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Állami pórázon rángatott tudás

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

…és őket már az Isten sem menti meg. Sok szót nem érdemelnek. Beágyazódtak vagy beágyaztak Orbán mellé. Különleges ismertetőjelük nincs. Ezek ugyanazok. A hatalom imádkozó zsarnokai. Persze, erőlködnek, hogy jusson nekik is egy-két elismerő taps.

Összesen 8,9 millió forintért rendelt meg egy imázsfilmet júniusban a KDNP parlamenti frakciója. Az erről szóló szerződést Harrach Péter írta alá – derül ki a parlament üvegzseb oldaláról.

Nem rossz. Javasolnám a címet: Akiknek bejött az élet. Legyen a filmben egy lopótök, egy elejtett rénszarvas, és feltétlenül legyen Semjén, amint lovon ül. Azért, hogy nagyobbnak látsszon. Vagy elég lenne egy porszem is Orbán okos fején, jelezve, hogy Magyarországon porban az igazság. A lopótököt azért javasolnám, mert ezek úgy lopnak, mint a tök. Mit? Bort is lehet lopni.

Arra emlékszem, amikor tavalyelőtt a 168 Óra valamennyi parlamenti frakció közpénzből fedezett 2017-es szerződéseit kikérte az Országgyűlés Hivatalától. A KDNP 17 fős frakciója egy alkalommal 1,3 millióért rendelt bort, ajándékcsomagokra több mint négymilliót költöttek. Mulattak a visszafogott keresztény urak, aztán megpihentek a négymillió forintért bérelt szálláson egy kihelyezett frakcióülésen.

Semjén Zsolt és Harrach Péter. Mondd, te kit választanál?

Bár legszívesebben olyan filmet csináltatnék nekik, amelyikben felkérik az embereket, válaszoljanak a kérdésükre: Ön szavazna ránk, a pártunkra, a következő parlamenti választáson? Igen. Nem. Hülyék vagytok? Kőbunkó lopótök bagázs imázsfilmjében Orbán közpénzen hízott, kitüremkedett bábjai. Akik az Isten, Haza, Család felkent álságos papjai.

Meglesz a film, hiszen az Igen Média Kft. nem először kap parlamenti munkát. Jó pénzért természetesen, hiszen a vállalkozás tavaly 51 milliós nettó bevételt könyvelhetett el, és 2017-hez képest ezzel megduplázták a bevételi összeget.

Mit is mondott a 2010-es választási kampányban Pokorni Zoltán, akkori Fidesz alelnök:

“aki belenyúl a pénztárba, annak le fogjuk vágni a kezét”.

A kereszténydemokratáknak és a fideszeseknek is mindegyik keze megvan, így tovább folytathatják a lopást. Mindegy is, nem kézfüggő az ország kisajátítása, hanem agymenéses diktátori hajlam függő.

Semjén lelkén szárad a közoktatási törvény módosítása is. Bátran, az első sorból vállalta a miniszterelnök-helyettes, hogy egyéni képviselői indítványként, mindenféle előzetes egyeztetés nélkül essenek neki az oktatásnak. Olyan hülye dumával, hogy a hátrányos helyzetű és a halmozottan hátrányos helyzetű tanulóknak ezután jobb lesz. A szakmát megint levegőnek nézték, és gyorsan átverték a parlamenten az új törvényt. Magasságosságuk birtokában rombolják a tudást – alapfoktól egészen az Akadémiáig. Ebben pedig újra kitűnő partner Áder János köztársasági elnök. A megtollasodott tollas János ezt is aláírta.

Mi is sokszor foglalkoztunk a Fidesz aljas reformjával: megszűnik a magántanulói státusz, valamint a tantestület és az egyéb iskolai dolgozók, diákönkormányzatok és szülők véleményezési joga az iskolaigazgató választásával kapcsolatban. A hároméves kortól kötelező óvodába járás alól csak négyéves korig kaphatnak felmentést a gyerekek. A csak szóbeli értékelést alkalmazó iskolákban kötelező lesz a félévi és év végi teljesítményt osztályzattal minősíteni. A pedagógusjelöltek nyelvvizsga nélkül is taníthatnak.

Normális országokban az úgy van, hogy ilyen döntések előtt tárgyalnak a pedagógusokkal, a szülői képviselettel, mert az oktatás-nevelés elsősorban rájuk tartozik. Csakhogy nálunk az állam akar belepofázni abba, hogy mi jó a gyerekeknek. Sem alkotói, sem családi beleszólás nincs. Ez megint a tehetősek törvénye. Én például arra lennék nagyon kíváncsi, milyen engedményeket kapnak a jól sportoló tanulók. Akik eddig vagy bejártak a suliba, vagy nem. Kíváncsi vagyok, hogy a dicsőített sportnemzetünk jegyében, milyen előnyöket élveznek majd azokkal az érzékenyebb, sérült gyerekekkel szemben, akik egy átlagos mai magyar iskola nagy létszámú osztályában nem tudnak kellőképpen fejlődni. Majd Állam Bácsi/Néni eldönti, kinek ad felmentést az iskola alól, ki lehet magántanuló.

Akinek eddig kétségei lettek volna: építi Orbán a számára ideális társadalmat egy megbolondult házi Takaróval karöltve. Gúzsba kötött európai szellemiséggel nem haladunk előre. A tudni, tanulni akarókat nem lehet pórázon vezetni, nem lehet mindig rántani egyet a kötélen. Nyilvánvaló, hogy ez csak egy gebinbe vett állam szándéka. Egészen addig, amíg az emberekben elsötétedik a tiborczi Elios-lámpa. Ha nem cseréljük ki végre az égőt.

Áder János ahhoz szokott, hogy a pontyok nem beszélnek vissza. Semjén Zsolt imázsilag azt szereti, ha az orvul ejtett állat kínlódik, mielőtt a trófeája lesz. Orbán Viktor pedig mindent szeret, ami ember-, erkölcs-, tudás-, szabadság-, méltóságellenes. És csak neki lehessen köpködni.

Az önök véleménye

Mindenre amit ezek véghez visznek, csak azt tudom mondani: megérdemeljük. Lassan eltelt 9 év telistele a legnagyobb disznóságokkal, de nem volt egy sem közte, amire ez a nép azt mondta volna, most aztán ennyi, ne tovább. (N. Csabáné)

Kedves Ilona, a cikk elején még mosoly volt az arcomon , aztán hamar lefagyott , és felváltotta a színtiszta gyűlölet … ritkán szoktam ilyen ellenszenvet érezni , de ami az elmúlt hetekben ( azt a tíz évet ki számolja (!)..) kiderült , az a legkortuptabb diktatúrák sajátja ! És ezek döngetik a horpadt mellkasukat, hogy “márpedig demokrácia van”…hol??? Hogy nem a Kárpát medencében , az biztos ..:( (Krisztina)

Mindennapi Rettenetünk repülőzése kapcsán csak annyit szeretnék megkérdezni: volt a repülőn civil utas is? Mert amilyen beszari drága utcai harcosunk, tutira nem ment testőrök tömege nélkül. Az ugyanis ki van zárva, hogy a WizzAir képes legyen egy repülőt úgy megtölteni, hogy ott csak Orbán imádók legyenek. Mert ha van egyetlen Orbán utáló, akkor az szóvá is teszi ellenvéleményét. (Judit)

Mamát nem lehet meggyőzni, mert a tv is bemondta és a misén is elhangzott. 
Márpedig ezek nem hazudnak, főleg a pap. Rohadt tetü, fidióta bagázs, a megvezetők és a megvezetettek egyaránt! (Stomi61)

Ezek szerint sokan gondolkodtak, és nem tudták, vagy nem is akarták felvenni a hitelt.Egyébként meg milyen dolog a hitelt támogatásként eladni,? Az autó, na az majd bejön a leggazdagabb rétegnek, hallani nincs felső érték az autóknál, és már 20 milliós autóra is kaptak 2,5 milliós támogatást! Bravó, megint a leggazdagabbakat támogatjátok (T. Vilmosné)

Ha valaki vendégségben van, akkor illik szépeket mondani a házra, a bútorokra a kertre, ha van kisbaba és szegény csúnyácska, akkor is azt mondjuk, hogy nagyon aranyos. Ez csak egy udvarias köszöntés volt, semmi több. (Transzporter)

Így írtunk mi

Igen, ki kellene állni az emberek elé, és elmondani az igazságot

Hol a roham, Katalin?

A bosszúról

Mama, én már nem megyek haza

A közt szolgáljátok? Valóban?

A világ legbiztonságosabb terasza

Soha nem is akarom megérteni

A puritán utas sapkája

Maradhatsz és szerethetsz

Hároméves kortól parancsra készítenek fel bennünket a sötét jövőre

A bírálhatatlan gazemberekről

A nap kommentje:

Amúgy nem kell a nagyikra tolni az egészet, nekem pont a nagyfater mondta, hogy menjünk innen minél messzebb. És a saját apám volt az aki szerint nekünk csak a pénz számít. Ő rakott nagymagyar matricát a kocsijára, amikor már mindkét gyereke 1000km-nél messzebb volt, meg javasolta, hogy szerezzek puskát a migránsok ellen (nem vicc!). Ez addig fajult, hogy ma már fel sem hívom őt. Persze ő nem érti mi van velem… (Fatkavakkan)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.