Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


A Nemzeti Együttrohadás Rendszere

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

NAT. Nemzeti Alap Tanterv.

Hoffmann Rózsa és a KDNP 2011-ben elkezdett nemzeti agyrohasztó programja okán, révén és miatt a magyar oktatás gőzerővel száguld a halálba.

Ahhoz hogy megértsük miért, ismerni kell a nemzeti célt. A cél pedig nem más, mint a szolga nevelés. Ha tudatlanságban, és ennek révén az államnak kiszolgáltatva vagy képes tartani tömegeket, akkor ezeket a tömegeket kényed-kedved szerint tudod irányítani. Még a mindennapi léte is tőled függ majd.

Az első lépés a rohadás felé vezető úton a napi 8 órás tanulás bevezetése és a hittan, valamint erkölcstan tantárgyak megszületése volt. Aztán ott volt még a 16  évre lecsökkentett tankötelezettség. Ez a halálos hármas kombó már önmagában is elég lett volna az oktatás kivégzéséhez. De itt nem álltak meg. Egységesítették, állami kézbe adták a tankönyvpiacot. Egyentankönyvek jöttek létre, amelyeket a kormányhoz/a Fideszhez hű „oktatási szakértők” (lefordítva: dilettánsok) írtak a Fidesz képére. Fizetőssé tették a felsőoktatást. Megemelték a ponthatárokat, aminek révén egyre kevesebb diák került be a felsőoktatásba. Aztán elkezdték a középiskolákat is leépíteni, mert azt remélték, majd a szakképzés felé fog tódulni a tömeg.

A CEU-t elüldözték, mert nem tudták úgy beállítani a sorba, mint a többi magyar egyetemet.

A műsor azonban még itt sem ér véget, mert tovább kellett a saját képükre formálni a társadalmat, immáron az óvodától kezdve. Már ott elkezdik a hazafias nevelést. Abban az életkorban, amikor a gyerek leginkább alakítható, formálható és bedobozolható. Akkor, amikor éppen a személyisége alakul ki, ami majd meghatározza egész hátralévő életét.

Az új NAT hazafiasításával ezért megbízták Takaró Mihályt. Azt az embert, akinek kezdeményezésére 2012-ben bekerült az új Nemzeti Alaptantervbe többek között Herczeg Ferenc, Tormay Cécile, Szabó Dezső és Nyirő József. Horthyt és korát dicsőítő, a hazai kvázi-szélsőjobboldali irodalom(történet) egyik legnagyobb ideológusát bízza meg a hazafias nevelésre pártunk és kormányunk.

Az MTA kivégzésével kapcsolatban már korábban megírtam véleményem, így erre most nem térek ki.

Taps.

Nem tudom és nem látom, hogy hol lesz majd az alja a gödörnek, ahova majd a magyar oktatást, és ezáltal a magyar jövőt temetni fogják. De igazából a mélysége már nem is számít. A gödör szélén már ott a nyolcadik koporsó, amiben a magyar jövő nyugszik. Már csak a kötél hossza a kérdéses, amivel majd leengedik nyughelyére.

Úgy gondolom – persze az alapján is ami, a világban zajlik -, hogy egy nemzet jövője az oktatásban van megírva. Az oktatásba fektetett idő pénz és energia nem látványos és nem azonnali hatású. Évtizedek kellenek hozzá. Felépíteni biztosan, míg lerombolni egy-két év is elég. Ma az egyik példa a világ oktatási rendszerei számára a finn modell, a finn példa. Amire ma felnéz a világ, és ami előtt kalapot emel. Az a finn oktatás, aminek az alapját a 70-es évek vége felé rakták le. Ma ott tartanak, hogy világelsők az oktatásban. (ITT képet kaphatsz arról, hogy ott milyen is az oktatás. Finn módra.)

Én hálát adok az életnek, hogy a két gyerekem, akik 87-ben, illetve 89-ben születtek, még a rendszerváltás utáni magyar oktatásban vettek részt, és diplomáikat még a Hoffmann Rózsa neve által fémjelzett ámokfutás és rombolás legelején megszerezték. Örök hála azoknak a tanáraiknak, akik még egy mindentől független és szabad oktatási rendszerben tanították őket. A liberális oktatás mára öblös szitokszó lett. Maga a patás ördög, ugye. Én anno nem voltam olyan szerencsés, hogy hozzájuk hasonlóan – így utólag nézve – szuper oktatásban részesülhettem volna.

Talán a tapasztalatom és persze a legyőzhetetlen tudás és fejlődés iránti vágyam révén, miatt és okán szívemen viselem a magyar oktatás mindennapjait. Hoffmann Rózsa megjelenése óta kiabálok a milyensége miatt. Engem magyar, hazáját szerető emberként kurvára bánt, zavar, idegesít, még akkor is ha már személyes érdekeltségem nincs benne, már a gyerekeim miatt sem vagyok érintettje. Engem mégis idegesít, mert gondolok a majdani unokáimra, akik még nem, de a barátaim, ismerőseim gyerekei történetesen ebben a mocsárban tanulnak most, vagy hamarosan ebben fognak tanulni. Naponta látom, mi megy és hallom a panaszáradatokat. A tehetetlenséget és a kétségbeesett kiútkeresést.

És gondolok a hazám jövőjére is, amit épp a jelenben temet el a regnáló hatalom, és pont ezért nem fogok hallgatni és ha kell, mindennap kiabálni fogom a világba a dühömet.

Az alábbi videót 2 percesre akartam vágni. Aztán inkább meghagytam eredeti hosszúságában, nem véletlenül. Szánd rá magad ennek a tíz percnek a meghallgatására, ha még nem tetted. Talán ez is segít megérteni, mi zajlik ma itt nemzetrombolás terén.

Czotter József

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.