Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A milliárdos stadionokban nem lehet műteni, egyetemre járni sem; nincsenek lakások, nem épül út

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A nevek ismétlődnek. Az univerzális embereké. Ha az egyik helyen beletrottyannak az alkalmatlanságukba, akkor jók lesznek még valamire bárhol, bármelyik pozícióban a hatalomban ringatott Fidesz-zsenik. Különös tekintettel a sportra is. Miért lenne más, mint a hazai közélet? Sőt, soha ennyi milliárd forintot nem herdált el még egyetlen kormány sem a sportra, mint Orbánék. Aztán mégis körülbelül ott tartunk, mint kilenc éve. Vagy még rosszabbul élünk. Sportnemzet is vagyunk.

Szóval, előkerülnek a zsenik. Éppen a napokban írtam a becsődölt kereskedelmi házakról, mert azokban többnyire Szijjártó futsalos haverjai tettek arról dilettanizmusukkal, hogy a világon nagy dérrel-dúrral létrehozott kereskedő házak becsődöljenek. Hiszen egy jottányit sem haladt velük előre a magyar vállalkozások exportja. Kun haver a Külgazdasági és Külügyminisztérium által létrehozott Magyar Nemzeti Kereskedőház Zrt. vezérigazgató-helyetteseként ártott az egész hálózatnak. Csináltak is 9,5 milliárdos buktát. Nem számít, megy a többi közé.

Kun Gábor álomkarrierje csak a hatalommal kémiázva jöhetett létre

Hanem akkor jó lesz a sportba is. A tavasszal tulajdonosváltáson átesett Budapest Honvéd a honlapján jelentette be, hogy Kun Gábor lesz a klub új ügyvezető igazgatója. George F. Hemingway tulajdonos eladta a Budapest Honvéd labdarúgócsapatát a Metalcom csoporthoz tartozó Reditus Equity Zrt.-nek. Ennek vezérigazgatója és tulajdonosa Bozó Zoltán kormánypárti politikus, a Fidesz szentesi polgármesterjelöltje volt a 2014-es önkormányzati választáson. Együtt hát a vezető csapat. Kunnal készült egy interjú a honlapon vagy inkább öninterjú, mert szerző az nincs.

Már aktív játékos koromban megfogalmazódott bennem, hogy szeretnék a jövőben a labdarúgás közegében dolgozni. Valahogy az edzősködés nem vonzott, mindig is a klub belső működése érdekelt igazán. De nemcsak tervezgettem, hanem tettem is ezért, képeztem magam, például elmentem a TF-re tanulni, hogy ne csak a pályáról ismerjem a focit. …Nagy lehetőség előtt áll ez a nagy múltú klub, mert a tulajdonosváltással járó stabilitásnak és az akadémián folyó kimagasló szakmai munkának köszönhetően a jövője is kecsegtető.

Ilyen szépeket bír mondani például minden szövetségi (párt)elnök is, aztán amikor szembesítik a sportága eredménytelenségével, csak hebeg-habog, mert előbb hibás az eső meg a kapufa meg a tatami meg a ring. Bizonyára Kun Gáborral ilyesmi nem fordul majd elő a hazai sportban, mert a kémia… Az.

Egy klubnál nagyon fontos a kémia a szurkolók, a csapat, a szakmai stáb, valamint a klubvezetés között. Azért fogok dolgozni, hogy a jövőben ez a kémia meglegyen, mert sok esetben ez az alapja a sikernek.

Kun a III. Kerület, a Ferencváros és a Honvéd utánpótláscsapataiban nevelkedett. Később a Vecsés és az Újbuda játékosaként, az NB II.-ben és NB III.-ban szerepelt. A nagypályás labdarúgás után a futsalra váltott, ahol a válogatottságot is elérte. 2012-ben a Ferencvárostól a Dunakeszi Kinizsi futsalcsapathoz igazolt,

ahol csapattársa lett Szijjártó Péter külügyér is.

… és miután vágta a gólokat, Petya úr hamarost vezérhelyettest csinált belőle. Álomkarrier, és ami már biztos, a hatalommal istentelenül jól működik a kémia. Szeretik egymást, érzik egymás minden rezdülését, leginkább a számlájuk gyarapodását. Sőt, ez az ember volt 2015-ben az Év példaképe fődíj fővédnöke, és szerinte

Magyarország jövőjének zálogát a tehetséges, rátermett fiatal vállalkozók jelentik.

Szerencsére nem magáról beszélt, mert akkor ezt kellett volna mondania: Magyarország jövőjét a tehetségtelen, Orbán- és Fidesz-közeli vállalkozók, főnökök jelentik. Azért érne ez dicsőítő írást egy egyetemistától, Kunról. Ár: 60 000. Ezeket az embereket jól megáldotta a pénz és a hatalom szagának eredménye. Gondoljanak bele, ha most Sz. Petya arra kérné fel önöket, hogy legyenek sebész főorvosok, elvállalnák-e? Számolatlan maniért. Na? Mi baj lehetne? Ha megfizetnek, kiveszem én bárkinek a vakbelét, manduláját. Orbániáda így működik, bele is rokkanunk.

Sportnemzethez méltóan megszületik a 669 212. sportcsarnok is: 7,9 milliárd forintért építheti a Mészáros Lőrinchez tartozó ZÁÉV az Épkar Zrt.-vel közösen. 2016 végén az Orbán-kormány nemzetgazdasági szempontból kiemelt jelentőségű beruházásnak nyilvánította a Rákosmentén épülő sportcsarnokot. Azóta is csend volt, az mfor most vette észre a közbeszerzési értesítőben, hogy a beruházást nyílt pályázaton a Mészáros Lőrinc tulajdonában lévő ZÁÉV Építőipari Zrt. nyerte közösen az  Építő-és épületkarbantartó Zrt.-vel. 7,98 milliárd forintért. Ez az ajánlat másfél milliárddal több annál 6,5 milliárdnál, amelyet a sportcsarnokra eredetileg szántak.

Ezt is vártuk, micsoda hiánypótló beruházás Lopkovics Lőrincékkel. Jó ideje teljesen biztos vagyok abban, hogy Orbánék olimpiára ácsingóznak. A 2020-as (Tokió), a 2024-es (Párizs) és a 2028-as (Los Angeles) már foglalt. Legközelebb 2032-ben rendeznek nyári játékokat. Az még 13 év. Igaz, a pályázatokat előbb kell beadni.

Nem bírták elviselni a csúfos vereséget, amikor 2017-ben a Momentum Mozgalom a népszavazás kiírásához 266 151 aláírást adott le (az érvényes 138 527 helyett) azért, hogy vonják vissza a pályázatot. A népszavazástól betojtak, és Orbán Viktor kormányfő, Borkai Zsolt, a MOB elnöke, valamint Tarlós István, Budapest főpolgármestere azt a döntést hozták, hogy Budapest visszalép a pályázattól. Határozatban a korábban létrejött egység felbomlását állapították meg. Milyen egység? Sosem volt egység, sem olimpiában, se semmiben, és ezért az embereket hiszterizáló Orbán a főbűnös. Curikkoltak, de a megalomániás Orbánnak – akárhogyan szépítették – ez nagy kiütés volt.

Megjegyzem, korábban a pályázó városok közül Boston, Hamburg és Róma lépett vissza az olimpia rendezésétől. A józan városvezetők és a nép elutasítása miatt. Azon gondolkodtam, ha akkoriban Salvini a belügyminiszer Olaszországban, hogyan hergelték volna az embereket, hamisították volna meg Orbán haverjával karöltve az olimpia rendezésének ügyét. Rettenetes árat fizetünk így is, a számtalan stadion, mamut sportlétesítményt fenn is kell tartani. Slaggal locsolni nem lehet, attól nem működnek. Orbánéknak a legtöbb helyen ez sem gond egyelőre, hiszen bármit a Vezér őrültségeiért.

Tizenhárom év. Csak azt remélhetjük, hogy addigra eltűnik a Fidesz-banda az ország éléről, és nekiláthatunk emberibb dolgoknak is. Az iskolák, az egészségügy korszerűsítésének. Addigra a megszületett csok-os gyerekek már nagy iskolások lesznek, és addigra az is kiderülhet, hány családot vitt csődbe, sírba a beléjük ültetett propaganda – hitelestül.

Tizenhárom év. Nem is olyan sok idő az, és már most mondom, ha Orbán marad, lesz nekünk nemulass, mert amit eddig a kilenc év alatt elcsesztek, maguktól soha nem hozzák rendbe, sőt dobnak még egy lapáttal az európai szellemiség megsemmisítésére.

Tizenhárom év. Ha végre ezek a magyar zsarnokok a rácsok mögött szagolják az ibolyát, akkor is megfeszülünk. Mert stadionokban nem lehet műteni, gyógyítani; nincsenek lakások; nem épül út; nem lehet egyetemre járni. Az azokra elherdált ezernyi milliárdból igen.

Tizenhárom év. Meg kell szüntetni az orbáni eszement valóságot. Végleg. És nem hagyni még álmodni sem olimpiáról ezt az embert.

Az önök véleménye:

Tavalytól kezdve nagyot fejlődött az időjárás és a mezőgazdaság kapcsolata. Egymás után bejelentették, hogy a cseresznye, egyéb az aszály és a száraz, forró idő miatt lett kevés és méregdrága, majd hogy a görögdinnye meg a hűvös, csapadékos idő miatt lett szintén méregdrága. Egy lélegzettel. Olyan ez, mint Rejtő: A Megkerült cirkálójában volt: Induljon két héttel korábban, hivatkozzon a beálló száraz évszakra! Ha esős lenne, arra is hivatkozhatna. Régi, jól bevált szokás ez a szakmában. (agador)

Az USA-ban élő barátnőm két hete van itthon. Szédeleg… Pont ezt mondta, hogy olyan lett ez az ország, mint egy film. Koncepciótlanul rendezett film. Vagy ez a koncepció, akkor viszont egy igen rossz film. (rita)

Tudom, hogy miért jó a rekortán, és szükség is van rá, de mivel sokak által használt sétautak HELYÉRE teszik, ráadásul feleakkora szélességben, a sétálók, kismotoros totyogók, andalgó szerelmesek ugyanott fognak kódorogni, a futók pedig joggal lesznek morcosak… A karbantartással kapcsolatban nincsenek illúzióim, arra biztosan nem terveztek keretet. Meg lehet nézni a sport tagozatos iskola pályáját is, legalább 15 éve nem nyúltak hozzá, a panelek szétváltak, a szélük fölkunkorodik, leginkább akadályfutásra alkalmas, vagy az orraesés gyakorlására. (Madárlátta)

„a családcentrikusság feltételezi azt is, hogy a jövőről is felelősségteljesebben gondolkodik” Az, hogy valakinek sok gyereke van, nem bizonyíték rá, hogy az illető családcentrikus. (Ezzel nem nevezett politikus családcentrikusságát vitatom.) (Erzsébet)

Szerintem általánosítható a kérdés és a válaszok is. Vagyis nem csak kistelepülésekre igaz, hanem községekre, városokra, sőt nagyobb közigazgatási egységekre (megye, főváros, ország) is. Az a vezetők dolga, hogy hatékonyan (am. könnyen) befolyásolják az embereket. Pontos(abb) képet akkor kapnánk, ha a kérdés(ek) arra vonatkozna(nak), hogy a befolyásolást a vezetők tisztességes/tisztességtelen, illetve demokratikus/antidemokratikus, számonkérhetően/nem számonkérhetően, nyílt kommunikációval/ egyoldalú hatalmi közlésekkel érik el. (masikszempont)

Az lehet, hogy 3 ciklussal korábbam mszp-s kiskirályok ültek a kistelepülések élére, de azt kétlem, hogy az akkori melnök megzsarolta volna a polg.mestereket , hogy ilyen-olyan retirziókkal néznek szembe, ha nem állítják csatasorba a falu lakóit, ha nem hozzák a fidesz által előírt választási eredményeket. Olyan sem fordult elő, hogy egy településen 100%-os győzelmet aratott volna az mszp. Kár összehasonlítani a mostanit az előzőekkel, mert olyan piszkos, aljas dolgok mint most, egyszer sem fordult elő. (N. Csabáné)

A török szultánnál a selyemzsinór, a római cesare-nál dugába (kardba)dőlés, vagy a átrium medencéjében az erek felvágása. Rákosi; fekete autó, hajnali csengetés. (anima)

kell is a jó viszony! Meg kell nézni mit művelnek miskolcon a külhoniak miután kiderült hogy a román polgárnesterrel szemben indul egy helyi iskolaigazgató.Lassan azon csodálkozok,hogy még fizikaikag nem bántalnazták.Elmondhatatlan,hogy milyen aljas sérelmekkel próbálják lejáratni,gyalázni. (Bertalan)

Igen, jóban kell lenni a külhoni magyarokkal. Pl. a Szlovákokkal a stika állampolgársággal, a Román kormánnyal is isteni a viszony, csak az erdélyi magyarok egy részével vannak jóba, és el tudom képzelni, hogy a Szerb ellenzékiekkel milyen jó a viszony, amiért a szerb kormányt támogatják, újságokkal és választásnál személyesen orbán áll ki mellettük. Azok a magyarok, akik viszont kimentek dolgozni, élni, mert itthon nem terem nekik nem csak babér, hanem még kenyér sem, azokat ki nem állhatják, az mind ballibsisorosista, nem is igazán tartják magyarnak őket. (Transzporter)

Belenéztem ma véletlenül egy sms-ező fórum műsorba, ott egy beíró éppen a példabeszédek könyvét hozta fel, mint gyereknevelésben iránymutatót, hogy, aki elveti a pálcát, az rosszat tesz a gyermekének. Meg a másik bölcsesség, hogy úgymond, „engem is vert az apám, mégis ember lettem”. Pár éve a Vasárnapi Hírekben volt egy pszichologus cikke, ő pl azt elemezte, amit fénylő csillagunk magától mondott, hogy őt, az apja ütötte, verte, mikor elesett, rárohant és rúgta. A pszichológus ezen meglehetősen kiakadt, mondván, van olyan, hogy ráhúznak a gyerekre, de olyat még nem hallott, hogy földön fekvőt, az apja rugdosson. És szépen levezette, hogy ez állhat a fénylő csillag torz lelkének hátterében, mint egyik ok. (agador)

Nem érzem szükségét az ezen való vitatkozásnak. Egyetlen egyszer ráztam meg a fiamat, ennek több, mint harminc éve, de még most is lelkiimeretfurdalásom van miatta. Csak annyit tennék hozzá, hogy a fent leírtak nemcsak a gyermekekre érvényesek, hanem a nők megütésére is vonatkoznak. Szerintem. (Szinbád)

Így írtunk mi:

Mi a jó büdös franc köze van a szülőcsatorna gyakori használatának az illető emberi és politikai minőségéhez

Hamarosan eljön az ideje, hogy arról döntsenek a települések lakói, hogy a biztos diktatúra, vagy a lehetséges demokrácia mellett teszik le a voksukat

Soros nem a kormány ellen van, Soros az ellen van, amit ez a nemzetieskedő, szélsőjobboldali szemétdomb képvisel

Na, de ki látott már ilyet?!

Nem az ellenzék tehet arról, hogy szégyellni kell a Fideszt

Fontosak a külhoni magyarok, már azok, akik a segítségért cserébe Orbánra szavaznak

A megveszekedett orbánizmusból soha nem lesz minőségi kultúra

Az erőszak szükséges. Védekezésre

Tanács

Képzelt (?) beszélgetés, avagy EU vs. OV

Ahhoz képest, hogy Tarlós István papíron már többször is megnyerte a választást

A nap kommentje(i):

Nem tudom, hogy az oroszok tanultak a magyar álhírgyártóktól, lejáratóktól vagy a magyarok tőlük, de mindkettőnek nagyon megy. (Transzporter)

Sajnos most sem lesz másként mint eddig volt, mert a kistelepülésen élők élete fűgg a falu vezetőjétől. Amig nem szervezkednek közösen, nem fognak össze a polgi ellen, addig a fidesz győzelem borítékolható. 3 millió mély szegénységben élő ember van, akit valamilyen módon zsarolni lehet. A fidesznek ezért nem érdeke a szegénység megszűntetése. Az életben tartása annál inkább. (N. Csabáné)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.