Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Közoktatás. Burzsujcsemeték agyedzése 45 millió forintért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Sok szót nem érdemel Varga Judit újdonsült igazságügyi miniszter. Benne van a Fidesz-pökhendiek sorában. Élenjáró lett. Új miniszter, újabb felfuvalkodott békanő. Csütörtökön tartották Varga Judit igazságügyminiszter-jelölt kinevezés előtti bizottsági meghallgatását a parlamentben. A kétórás ülés után az Index egy rövid interjút szeretett volna készíteni hazánk bölcs asszonyával, mert hát a miniszteri meghallgatások után a jelöltek többsége néhány percig a sajtó rendelkezésére szokott állni. Szokott. Varga nem szok. A teremből kilépve azt mondta, hogy a bizottsági ülésen minden kérdésre válaszolt, hallgassák vissza a felvételeket. Hogyne, tekintetes asszony!

Az újságírók nem adták fel, ha már nem állt meg Varga, séta közben megkérdezték tőle, hogy szerinte szükség van-e alkotmányrevízióra. A válasz ugyanaz lett. Arra a felvetésre, hogy mivel ez a téma nem került szóba, nem mondta el a véleményét, azt felelte, hogy

„akkor most már nem is fogom”.

Most már az is érdekelne, hogy előbb lett Varga elvtársnő ilyen arrogánsan bájos nő, vagy előbb még egészen normálisan viselkedő polgára volt ennek az országnak. Fölényeskedésével máris nagyon ellenszenves lett a nő. …és még le sem tette a miniszteri esküt. Még egy gondolatot, aztán mehet a fiókomba Varga Judit. Az a helyzet, hogy még annyit elmondott a meghallgatásán, hogy a

visegrádi országok (V4) és Közép-Európa sikerét hozta a legutóbbi európai uniós csúcs.

Tiszta Orbán-ego! Csak nagyon halkan jegyezném meg, hogy eddigi tudásom szerint az Európai Uniónak 28 tagállama van, és csekély matematikai képességemmel kiszámoltam: 28-4= 24 – Orbánék mellett, mit csináljunk, a többi a csendes, megszeppent többség.

„Új idők kezdődtek Európában, lehetőség nyílik bizonyos hibák kijavítására például a gazdaságpolitika, a migráció és a jogállamiság területén” – ezt is mondta Varga.

Lassan úgy néz ki, hogy van Európa és van Európább. De az már egészen biztos, hogy a hatalommal és a fideszességgel együtt jár ez az ócska bunkó viselkedés. Így van ez édeskék, csillagocskák; husikáim, szentecskéim, angyalkáim. Rohadtul és rohadt sok pénzért meg kell dolgozniuk a butaságért. Zokniagy, oké; suska, még okébb.

Kitalálták az urak és úrnők, hogy csinálnak – nyilván maguknak – egy Debreceni Nemzetközi Iskolát (International School of Debrecen). Magániskolát cafrangos elnevezéssel, hátha rájön majd a szorulás a CEU-ra. Sőt a Harvard Business School már most rácsap az érettségizőkre. Mert ez egyetemi színvonalú óvoda és iskola lesz. Vagy nem? Szegény kölykök! Szóval, lesz magánsuli közpénzből, ezért gondoltam, hogy a Fidesz-csemetéknek biztosítva lesz az agyedzése. Nyugi, embertársaim, csupán 3,8 milliárd forintunkba kerül a köz-magán oskola. Ebből az összegből az uniós közbeszerzési értesítő szerint majdnem 3,3 milliárd forintért végzik el az intézmény kivitelezését.

Már most felhívnám ÁtlagJózsi, ÁtlagJolán figyelmét arra, hogy nézzenek körül a Dunán innen és a Tiszán túl a gyermekeik taníttatása végett. Mert a történet itt még nem ér véget.

Az iskolában egy gyermek oktatása az óvodától az érettségiig több mint 45 millió forintnyi tandíjba kerül majd, miközben a hipermodern épület költségeit az utolsó fillérig az adófizetők állják.

Ösztöndíj nuku.  Vagyis kizárólag a gazdag családok gyerekei járhatnak majd az intézménybe. A jelentkezők összetételéről annyit tudni, hogy vannak köztük

magyarországi, határon túli és külföldi magyar családok,

Debrecenben élő külföldiek,

olyan külföldön élő magyar családok, amelyek a közeljövőben visszaköltözésüket tervezik Debrecenbe,

vegyes családok is jelentkeztek (német-magyar, angol-magyar, német-lengyel), ahol a gyerekek máris két-, esetleg háromnyelvűek.

Lesz sok-sok tandíj, csak még egy kicsit, öt-hét évet várni kell rá, addig, amíg az iskola önfenntartóvá válik. Addig a debreceni önkormányzat mint a fenntartó többségi tulajdonosa besegít a működéshez. A magán-köz iskolában. Nem akarnám hergelni a tanulni vágyó ÁtlagMagyart, de íme a tandíjköltségek:

az óvoda egy évre 2,5 millió forintba kerül egy-egy kisgyermek számára,

az iskola első öt évfolyamán évente 3 millió forintot kell fizetni,

a következő öt év 4 millióba kerül évente,

az utolsó két évfolyam ára megközelíti az 5 millió forintos összeget évente.

De ez még nem minden. Az intézmény 100 ezer forintos jelentkezési díjat számol fel, és sikertelen jelentkezés esetén az összeget nem téríti vissza. Ha már fizetsz, tanulhatsz mandarin nyelvet is; az a minimum, hogy lesz baseball-oktatás és robotika a diákoknak.

Mondja még valaki, hogy nem tesz meg mindent a korszerű tudásért az Orbán-kormány. Nyilván a CEU elüldözése és a Magyar Tudományos Akadémia bekebelezése csak félrelépés volt. Elnyelte az intézkedőket a sötét.

Közoktatás. A faluban tanító pedagógus szól a gyerekeknek: – Legyetek szívesek holnapra krétát hozni, mert nem tudom szemléltetni a táblán a matematika órán tanultakat. Köszönöm.

Mi köszönjük.

Az önök véleménye

Én a végletek embere vagyok.Ha valaki cinikus,az legyen hű önmagához. Brutálisan utálom a fidesz-kdnp-t. Közölték is velem,itt a környéken,ne is keressek munkát,mert esélyem sincs. Maszekolok feketén. Leszarom őket. (janos)

Az azért nagy munka lesz, amíg a nemlétező magyar haderőt felfejlesztik világszínvonalra. Különösen ilyen hozzáértő alakok, mint korábban a távcsövező Hende a titkárnőjével, meg Rezsiszilárd a velőspacallal töltött birkafejjel. (agador)

Ursula von der Leyen… Én a Vezér helyében észbe tartanám a kivételesen nem dakota, hanem székely mondást: a Medve – vagy legyen az Medvéné – nem játék! (Gábor)

Remélem az átlagjövedelem számításánál Lölö, Tiborcz és a többi vállalkozózseni bevételeit is beleszámolták, azért hasítunk ennyire… Szégyen ez az egész mocskos bagázs, szégyen, hogy külföldön miattuk mindenhol magyarázkodni kell. (Madárlátta)

Kovács “desikerult!”Zoltánnak üzenném, hogy amiről beszél az mind nagyon szép , csak kár hogy foltokban se tartalmazza a valóságot… ideje lenne már lecserélni a sajtó iroda munkatársait , mert ezek az írások egy másik országról szólnak … (Krisztina)

Apropó, szerintem ma úgy választják ki a focistákat, hogy aki jobban tud focizni, mint orbán, az nem is játszhat. Nehogy még valaki valamiben jobb legyen nála. (Transzporter)

És ott vannak még a műtők mellett, a 6-8 ágyas, szintén forró betegszobák is, ahol meg éppen a gyógyulásra várók fekszenek a kánikulában. Nekik sem tesz túl jót sem a téli hideg, de akkor legalább a kitakart lázas betegek fölfűtik a kórtermet. (agador)

Bekapcsolom a rádiót, dől a xar. Bekapcsolom a TV-t, dől a xar. Kinyitom az újságot, dől a xar. Felnézek az óriásplakátra, lenézek a kisplakátra, dől a xar. Csak egy egészen kicsit kattintok odébb kedvenc oldalaimtól a neten, és dől a xar. 9 éve egy örömteli napom nem volt ezekkel a pszichopata, szociopata tolvaj, hazaáruló gazemberekkel! Már ami a politikát, közéletet illeti! Lassan ott tartok, hogy már csak a könyvespolc, vagy valami reklám és híradásmentes filmtár jön szóba a kevés szabadidőben. Na meg persze a Szalonna! De nagyon fogy az erő… (Attila)

Ha megteheted, hogy elmenj, mi a francért maradsz? Csak egy életed van Neked is! (Mano)

Magyarán – ez a rendszernek nevezhető zagyvalék orvul bebetonozta magát a köztudatba. Remélhetőleg nem örökre, mivel a múlt-rendszerek sem tartottak örökké, mint látjuk a történelem során, a rendszernek látszó zagyvalék meg sőt! De, mély sebeket hagy maga után, amihez évtizedek kellenek majd, hogy feldolgozásra kerüljenek, ha lehetséges egyáltalán…. (rokafi)

Én már el is ájultam – a sikerektől is, a gyönyörűségtől is. Remélem, az a sok tízezer egyetemista elviszi jó hírünket a nagyvilágba. Bár talán jobb lesz, ha nem tudjuk meg a véleményüket. (Anna)

Helyettes ál.titk. asszonynak nagyon megtetszett a szó, hogy nemzetköziesítés, használja is, ha kell, ha nem. Úgy van vele, mint a Csendes Don c. könyvben, Fomin vörösparancsnok, neki meg az evakuálni szó tetszett meg és beletette minden mondatába, attól függetlenül, hogy miről beszélt. (agador)

A jövendőt később fogja.És akkor már megint a múltat is.Körhinta ez, néha megáll cserélődnek a szórakozni vágyók. Aztán újra indítják,igaz néha elszakad egy láncszem,de az javítható,legfeljebb ejtőernyős kiképzést kap valaki. (janos)

Nem tudom hogy lehetne ezektől megszabadulni. Választáson nem, mert létérdekük, hogy akár csalással is, de megtartsák a hatalmukat. Az EU-tól nem számíthatunk segítségre, nekik az emberi jogoknál többet ér az olcsó munkaerő a rabszolgatörvénnyel. Magunktól? Hát nem tudom, én álltam szemben a rendőrsorfallal, nagyon tehetetlennek éreztem magam a pajzsokkal, gumibitokkal, sokkolókkal és könnygázzal szemben. És akkor még nem beszélek a 35 év kor-, 20 cm magasság- és 30 kg súlykülönbségről. Úgy érzem ez az ország elveszett, de nagyon örülnék neki, ha valaki megcáfolna. (Szinbád)

Úgy látszik trump egy fokkal normálisabb, vagy azok akik körülötte vannak. Az, hogy nincs tudomása GG-nek róla az csak duma, nem igen merték bevallani, hogy mit kértek és erre mi volt a válasz, mert kiderülhet az igazság és akkor oda a nem létező renomé. (Transzporter)

Hogy GG-nek nincs tudomása, az a világon semmit nem jelent, bár szerintem hazudik. Fénylő csillagunk adta, ami lényege. Érdekes, ha valakinek bemutatnak, először közömbös dolgokról tárgyalunk, sok időnek kell eltelnie, hogy személyes, pláne üzleti ügyekkel előjöjjek. Ez a faszi viszont nem vár, a bemutatkozás után tizedik percben már nekiáll seftelni és a seftelésbe bevonni ikertestvérét. (agador)

Így írtunk mi

Ha lenne a gödörnek alja, ezek az alakok már a sokadik gödröt ásnák

Jó lenne már végre nem letagadni a valóságot, az emberek többsége ugyanis nem hülye

Sunyi paktum

Sóhaj

Családbarátilag

Művelt, nyelveket beszélő szakemberek vezessék az országot

Egy versenylóról

A nyolcadik koporsó

A kutya

Hozzá lehet szokni. Hozzá lehet szokni?

Útszéli lókupec

A nap kommentje:

Most írtak ki közbeszerzést több klímaberendezésre is. Mire az lezajlik, megveszik, beszerelik, addigra már nem is lesz érdemes vele foglalkozni mert akkorra már a fűtést kellene korszerűsíteni. Az viszont néhány helyen már jövő nyárra el is készül. Viszont a focisták lába és segge alá nem maradt el a fűtés. Az orbán által is imádott Puskás és társai anélkül is tudtak focizni, hogy rendes gyep, öltöző, meg minden luxus meg lett volna, és természetesen nem is kerestek milliókat, mint a mostani, sokszor kispadon ülő falábúak. (Transzporter)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.