Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Tudományos akadémia. A legnagyobb magyar megalakította, a legpirinyóbb műveltségű Fidesz-magyarok kicsinálták

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

131 igen

53 nem

3 tartózkodás

A Fidesz-kétharmad szavazatával átment az MTA-törvény, jelentősen csorbult a Magyar Tudományos Akadémia szabadsága. Az MTA-tól augusztus elsejével veszik el a kutatóhálózatokat. Szél Bernadett kezdeményezi, hogy az ellenzéki képviselők forduljanak az Alkotmánybírósághoz a törvény miatt. Ehhez 50 aláírásra volt szükség.

Ez a hazaárulás. De azt is nyugodtan mondhatnám, ez Magyarország gyásznapja. Orbánék most már tényleg bármire képesek. Annyira be vannak trottyantva, annyira félnek az okosságtól, a művelt, gondolkodó emberektől, hogy saját eddigi szólamukat is képesek felrúgni egy kis biztonságért. Mert nekik ez most ezt jelenti. Az államosítással magukhoz ragadták a tudományos élet nagy szeletét: figyelni, pénzt kell kivenni ebből is maguknak. A világ szégyenére. Álnok banda, amelyiknek ezúttal nem számított a nagy magyar örökség sem. Akkor ne is vegyék szájukra Széchenyi István nevét. Aki bár a felsőtáblához tartozott, felajánlotta birtokainak egyévi jövedelmét, 60 000 forintot egy Magyar Tudós Társag megalapítására, 1825-ben.

„Én szavazattal nem bírok, én nem vagyok országnagy, de földbirtokos. Ha egy intézet álland fel a magyar nyelv kifejlesztésére, mely polgártársaim nevelését is elősegíti, ugy felajánlom egy évi egész jövedelmemet, mely 60.000 forintból áll, s az a felállítandó magyar tudós társaság alapjához csatoltassék.” (Dolinay Gyula: Történelmi Arczképcsarnok, 1886.)

A társaság létrehozását más főnemesek is jelentős összegekkel támogatták, sőt volt aki jelentősebb összeggel is mint Szécheny. Sina Simon (80 000), Herceg Batthány Fülöp (50 000) Károlyi György gróf (40 000) forintot adományozott. József nádor 10 000 forinttal, Teleki József – a Társaság későbbi első elnöke – pedig családi könyvtárával járult hozzá az Akadémia létrehozásához. Ilyen ebben az országban ma nem fordul elő: itt csak elvesznek a közösből, és hiába vannak millióik az Orbán-haveroknak, tisztességet, erkölcsöt azért nem árulnak. Ezek a kivagyiak zsebben hordják az észt. Is.

…és a mai urak szétverik a Magyar Tudományos Akadémiát, a kutatóhálózatot, a felcsúti briganti vezérletével. Ámokfutásuk tart. Rohanunk a szakadékba. Tudják, úgy van ez, hogy a legnagyobb magyar, Széchenyi István megalapította, a legkisebb magyar, a VikiDiki pedig kicsinálta a nemzetközi hírű intézményt. Csak. Palkovics el sem mert menni a parlamentbe, talán rájött, hogy a tudománygyilkosoknak nem lesz hosszú miniszteri életük még nálunk sem. Nem kellenek ide tudósok, elég ha van sok-sok felborult agyú fideszes és kereszténydemokrata némber.

Lehet belőlük akár egyetemet is alapítani. Ha már annyira ragaszkodnak a nemtudáshoz, legyen. Magyar Tahó Akadémia, rektor a főmanipulátor, Orbán Viktor. Változatos tanszékekkel működtetve.

Németh Szilád Birkafejevő tanszéke

Kósa Lajos „Hut, huti, tuszu, tuszi, huti” tanszéke

Czunyiné Bertalan Judit 1 ügyűek tanszéke

Tasó László „Mit pofázol bele, kis anyám? tanszéke

Kásler Miklós ŐsTízparancsolat tanszéke

Balogh József  Vak komondor tanszéke

L. Simon László irodalmi tanszéke („büdös vagyok meg kell fürdenem kimosnom a seggemből az elmúlt három nap papírdarabjait”)

Selmeczi Gabriella Kiflicsücsökrágó tanszéke

Farkas Flórián Csórik, amíg össze nem rogyik tanszéke

Gulyás Gergely Magyar rejtély tanszéke

Szijjártó Péter Vezérnyaló tanszéke

Rogán Antal Összelopott luxus tanszéke

Semjén Zsolt Ki az Isten? tanszéke

Matolcsy György Pénzmosó tanszéke

Hende Csaba Szeretők tanszéke

Novák Katalin Férjkerítők tanszéke

Handó Tünde Fehér bugyis tanszéke

Kövér László Emberidomár tanszéke

Bánki Erik „Ne ugassál, kis köcsög!” tanszéke

Kubatov Gábor Nyugger tanszéke

Schmitt Pál Csaló doktorok tanszéke

Áder János A néma aláíró magyarok tanszéke

Minden butulni vágyót fölvesznek. A tandíjat a magyar emberektől lopják el. Ösztöndíj csak a kiváltságosoknak: aki éppen Soros. Közlekedés repülővel, esetleg taxival. Az most a menő. Úgy, mint a közmédiában. Oda is viszik a pénzünket, feszt.

A későbbiekben is taxival fuvaroztatná a dolgozóit a közmédia, és megint nem kevés pénzért: 24 hónapra összesen félmilliárd forint értékben rendelnének meg taxis szolgáltatásokat. Az MTVA úgy becsüli, hogy havonta mintegy 3 150 rendelésük lenne. Hogyan már? Mennyi? Ez sok. A teljes médiaszolgáltató alapnak tavaly összesen 2 086 dolgozója volt. Plusz 500 millió, semmi, ezt is kibírjuk.

Miután a Fidesz-Országgyűlés megszavazta a Magyar Tudományos Akadémia szétverését, pár órával később elsötétült a helyesiras.mta.hu oldal. Ezért elnézést kérek, nem tudtam megnézni, hogyan írják helyesen:

Muszály eszt a burzsuly társaságot hüjének és el nyomóknak neveznem. Takszi rendel! 

Az önök véleménye

Miért nem volt időszerű eddig bárki más fizetésének emelése? Holott már 2012 óta úgy hasítunk mint a veszett fene. Érdekes egyébként a manyup pénzek elzabrálása. Bíró ismerősömmel sokat beszéltünk róla, a bankok, pénzintézetek honnan vették a bátorságot, hogy más vagyonát átadják egy harmadik, érdektelen félnek? Mintha a szomszédom kiadna egy rendelkezést, hogy holnaptól a házam az övé, a tanácsháza meg teljesítené. A bankok max. csak a betéteseknek adhatták volna vissza a pénzt, mondván, megváltoztak a szerződéskötéskor fennálló feltételek, aztán majd aki akarta volna, az államnak adja. (agador)

Atzaqrv@ életbe ! Es az orvosok, ápolók , pedagógusok, kutatók, mentősök , ( és a sor véget nem éroen folytatódhat ) bérének emelése mikor válik” időszerűvé “ ??? Tetszik a zene is..:) lehet azért mert spanyol ..:) októberben nyelvvizsga…és jól oldja a feszültséget .. köszönöm ..:) (Krisztina)

Annak idején éjjel-nappal dolgoztam, hol a cégnél, hol az akkori házunkon, hol meg olyanoknál, akiknek bazi nagy segítség volt egy háztartásbeli problémák közt eligazodó, és pénz helyett inkább kávéval, beszélgetéssel működő „szaki”. Nagyon sok beszélgetés után azt mondtam: oké, én gyűjtöttem azt a manyupot a magam jövőjére, de hátha jobb helye lesz azoknál, akik soha nem tudnak gyűjteni, hátha ők is kapnak belőle. Na, megtanultam egy életre, hogy mekkorát hibáztam. És hogy ezt meg kellett tanulnom, azt soha egyik elkövetőnek se fogom megbocsátani. (Mogorva)

Isten Óvd a Királynőt, Hadat üzenünk Angliának.Lovas tengerészeink,átkelnek a csatornán. Vagy ejtőernyős huszárok lovastúl. (janos)

Az is lehet, hogy a tökös TEK-esek békaembernek öltözve átúsznak a csatornán, de ismerve a jó tájékozódó képességüket, az sem baj, ha felfedezik Amerikát. (Transzporter)

Anglia erős, mindig is az lesz. Megmondták az USA-ban ők mindig együtt lesznek! Ja, és meg kik az antantban? Nem tűnt fel, hogy még soha sem sikerült nekünk jó lóra fogadni? Nem mellesleg ki tudja, miért léptek ki az unióból? Ezen sem ártana elgondolkodni. (anima)

Kicsi vezér ! Egy dolgot tehetsz a hangos, ordas kiabáláson túl : hogy csendben ülsz , ha kérdeznek illedelmesen válaszolsz, és elfogadod a döntést ! Te sose voltál tényező az európai politikában , és a jelek szerint ezután se leszel ! Mindenki legnagyobb szerencséjére …:) (Krisztina)

Èn a tekintèlyes derèkbősègű vezírről szeretnèk egy olyan szobrot, ahol fakarddal, hintalovon küzd èrettünk. Ez már igazán kijárna őuraságának az után a sok harcias beszèd után, amit az elmúlt 30 èvben produkált. (Dupla)

A nyikhaj orbán a rendszerváltáskor utána kiabált a kivonuló oroszoknak, Nemrégiben megint kiabált nekik, hogy jöjjenek vissza, rendszervisszaváltásra. (Benedek)

Hol van Sándor Mária ? Milyen „szépen” elintézték őt is, Váradi András felcsúti juhásszal együtt…. és a többieket… Ez egy undorító ország -a kevés kivétellel- , ez egy barbár-szint alatti társadalom. (Benedek)

Fénylő csillagunk falkája már bejelentette régen, hogy gazdájuk világpolitikai tényezővé vált. Tudomásom szerint, Timmermans még mindig az egyik lehetséges befutó, magam részéről drukkolok is neki. Annak idején Junckert is elég nehezen választották meg, végül Merkel, Cameron, meg még másik három vezető elment egy csónakkirándulásra és mire kikötöttek, megvolt a megegyezés. Fénylő csillagunk annak sem örült, Junckert is ellenezte.
Levelében, a csuti őexelenciája szarvashibát is vétett, írásba adta, hogy felfüggesztették őt és bandáját a néppártban, holott eddig mindig azt harsogták, magukat függesztették fel. (agador)

Így írtunk mi

Amikor az utcai harc, az állandó háború mestere a hídépítésről és a kompromisszumokról áradozik

Vajon megéri asszisztálni az ország elbutításához?

A fideszes tudatrepedés ott tart, hogy az alpári bunkóságot ünnepli és a saját közösségéhez tartozón röhög

Miért tűnt el a Nagy Imre szobor?

Ellenzék

Mindenki nyugodjon meg, a hazai egészségügy szárnyal

Azt nevezik diktatúrának

Kánikula

Ami sem nekem, sem a gyerekeimnek nem adatott meg

Éjjel kettőkor, a köcsögduda és bábjáték rovatban

A nap kommentje:

Visszaáramlásról nem tudok, aki tudott az már kiment, azok vannak még itthon, akiknek valamiért nagyon megéri, azok, akik családi okokból nem tudnak kimenni, azok, akik még nem szakorvosok, és az öregek. Majd megint megemelkedik a kivándorlás, ha végeztek az egyetemen és a szakképesítést is megszerezték. (Transzporter)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.