Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Az egyszerű sportállamtitkár asszony mindenhez (is) ért

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

A kedvencem valahogy így hangzik: Köszöntöm az egybegyűlt embereket, örülök, hogy így egybegyűltek, és ezzel az egybegyűlésükkel demonstrálják, hogy itt vannak, mert itten mostan valamiféle nagyon is komoly tételről van szó, vagyis az ember egybegyűltek hathatós jövőjéről, amiről most egybegyűlve kerülhet elemzésre mindannyiunk tapasztalata.

Egészen érthető, mert ha a szónok megérttette az emberekkel, hogy ugyan miért is gyűltek egybe, már nem volt hiábavaló az időpocsékolás, már megérdemli az óradíját. Nem tudom, önök képesek-e végighallgatni egy-egy terjengős tósztot, köszöntőt, bármit? Én biztosan nem, körülbelül egy órára vagyok hitelesítve, aztán otthagyom az egészet a francba. Érdemi mondanivaló nélkül az derül ki, hogy a beszélő imádja a hangját, imád szerepelni fontossága tudatában. Ömlengeni a semmin, nincs is annál bosszantóbb. Arról pedig már szólni sem kéne, hogy ezekből a nagyon fontos emberekből kiveszett a lazaság, a frappáns, szellemes gondolat. Azért, mert nincs nekik. A nemzeti csúcson is dadogó, brummogó, hümmögő szakértők, politikusok sokasága nyeli-köpi a szavakat. Ám a buja fennköltség és a nevetségesség édestestvérek.

Ilyen semmit beszélő Fidesz-akárkit szúrtam ki a Kossuthon. Szerdán reggel a királyi közpénz rikkancs műsorvezetője megadta az alaphangulatot, még mielőtt megszólította Szabó Tünde sportért felelős államtitkárt az Universiadéról. Azonnal megtudhattuk, hogy az Universiadén nem csak magyarok sportolnak, hanem számos ország résztvevői versenyeznek. Kösz! Nem halunk meg hülyén, legfeljebb csak igen ostobának néznek bennünket a kókler rádiósok. Miután ezt tisztázta a rádiós úr, beszélgetett Szabó Tündével. Annak okán, hogy ünnepélyes esküt tettek azok a sportolók és sportvezetők, aki július 3-14. között képviselik hazánkat a nápolyi, 30. nyári Universiadén. (Istenem, már majdnem azt írtam, hogy megrendezésre kerülő…) De nem hagyom magam befolyásolni még egy államtitkár által sem. A főiskolások és egyetemisták nagy találkozóján 160 magyar sportoló versenyez. Megjegyzem, 1965-ben a budapesti Universiadén a magyar csapat szerepelt a legjobban, és gyűjtötte be a legtöbb érmet a nyári játékokon.

Még ennyi konkrétumot sem tudott mondani az egykori úszónő, maradt megint és nem először a lózung. Erőfeszítés meg helytállni meg a hazáért meg magas színvonalon meg képesek meg a kormány mindent megad meg sportnemzet meg a tehéncsöcse tudja mi…

Nem lepett meg, mert nem sokkal előtte az államtitkár asszony a Kihívás napjáról ömlengett a rádióban: a gyerekek jövőjéről, a mozgás fontosságáról, a sport stratégia ágazat Magyarországon, mindenki sportoljon…, és egyebek. Szabó Tünde akkor vált igazán rettenetesen ellenszenvessé, amikor félpercenként elmondta, hogy ő mennyit tanult, mennyi diplomája van, és ez feljogosítja arra, hogy mindenhez (is) értsen. Ó, nem, az egy idő után kiderül, hogy kinek mi lakozik a fejében – diplomával vagy anélkül. A hablatyolás nem szakértelem. Önbizalom, nagyképűség, yes.

Az pedig csak hab a tortán, hogy a Kihívás napja eredményosztó ünnepén emléklapot nyújtottak át a szponzoroknak, támogatóknak, köztük Szabó Tündének. A dolgos magyar emberek nem szoktak azért díjat kapni, mert elvégzik a munkájukat. Havonta oson a számlájukra a fizetés. Ennyi. Szabó Tündének mennyi? Számoljanak: országgyűlési képviselő; az Emmi államtitkára, és kap olimpiai életjáradékot. Vagyonnyilatkozatába elfelejtette beleírni, mi mennyi. Úgy veri a 2 milliót, mint a sicc. De hát a tehetséget meg kell fizetni. Ha Fidesz-ember, akkor meg pláne.

Három gyermek édesanyja vagyok, de már az ő születésük előtt célul tűztem ki, hogy 6-tól 18 éves korukig sportolniuk kell.

És akkor mi van? Az van, emlékeznek rá, hogy a Kásler-minisztérium egyik pátyolgatott örömfelelőse nem bízik a magyar közoktatásban, ezért a SEK Budapest International Schoolba járnak Szabó gyerekei, ahol fejenként közel 2 millió forintba kerül egy tanév. Miért nem állami iskolába?

A gyermekeim taníttatása nem köz-, hanem magánügy. Kérem a nyilvánosságot, hogy gyermekeim, családom magánéletét tartsák tiszteletben.

Ezt mondta tündibündi, és rápillantott nyilvános Facebook posztjára, ahol a gyerekeivel pózol. Azt az okos zúzáját!

A mindenhez (is) értő sportos államtitkár az 1992-es barcelonai olimpián 100 méter hátúszásban ezüstérmes lett. Pechére, egy medencében úsztak pályafutása során Egerszegi Krisztinával, így maradt örök második mögötte. A zseniket nem nagyon szokták megverni. Ezért Szabónak nem kell szégyenkeznie, ahogyan az saját döntése volt, hogy pucérra vetkőzve Playboy-tündérként csodálhatták testét a magazin olvasói. Azon pedig egyáltalán nem kell meglepődni, hogy a nagy keresztény polgári erők, élén Balog Zoltán miniszterrel, Szabó Tündét sportért felelős államtitkárnak nevezték ki 2015-ben.

Pucér politikust még nem láttam, szerencsémre vagy nem, azt most hirtelen nem tudom eldönteni. Láttam, hallottam okosat, mértéktartót, műveltet, kiváló szakembert, tudására szerény, józan gondolkodásút is. Szabó államtitkár asszony nem tartozik közéjük. Miután a királyi Kossuth harsonában annyira el volt foglalva magával és a feladatul kapott kötelező  Orbán-katyvasszal, hogy annyit megjegyeznék még a hitelesség kedvéért:

Az Universiadék 1959 óta íródó történetében a magyar sportolók eddig 120 arany-, 95 ezüst-, és 112 bronzérmet nyertek. A júliusi nápolyi találkozón a magyar sportoló fiatalok 12 sportágban – atlétika, íjászat, cselgáncs, kosárlabda, ritmikus gimnasztika, röplabda, tekvondó, tenisz, torna, úszás, vívás, vízilabda – versenyeznek majd.

…és a lényeg: a Magyar Egyetemi-Főiskolai Sportszövetség (MEFS) megpályázza az egyetemista és főiskolás sportolók olimpiájának tartott 2025-ös Universiade megrendezését. Természetesen. Stratégiailag.

Nagyon szívesen, államtitkár asszony. Csak egyszerűen: hajrá magyarok!

Az önök véleménye:

Szép pénzt kapott templomozásra a nálunk sokkal gazdagabb Olaszország is, de Mexikó is tőlünk kapja a templomra valót. Pedig az ottani maffiózó bajtársak rendkívül vallásosak, biztos ők is adnak elegendő adományt az úr házának tatarozására. (agador)

Magyarország a szélsőségek országa. Itt, barmilyen rezsim van, elviselik, sőt tapsolnak hozzá. 1956 egy csoda volt, a fizikai atrocitás mar kiverte a boztosítékot. Volt már itt szocializmus amihez ha kellett tapsoltak, ha kellett, ujjongtak. Lehet, hogy képmutatás volt? Volt fasizmus, annak is sok követője. Gondolni se merek arra, hogy talán azt követték szívből sokan. Most van hazafiság, kereszténység. Biztos tetszik is, ha megvan a többsége. Kár, hogy műanyagból van az egész. (anima)

Abban biztos vagyok, hogy a Matolcsy-gyerekei hitelei is bent ragadtak a rokoni bankban, így azokkal már nem kell bíbelődni.:( (Judit)

Matolcsy a 2008-as gazdasági válságra…hát, kb. ennyit tudnak a jó urak, akik szervilizmusból tiszteletbeli doktorrá nevezték ki az mnb fura urát.:( Nem vagyok meglepve, volt ilyen az átkosban is, amikor egyetemi tanárok neje-veje kapott tanársegédi kinevezést, igaz akkor halálra röhögtük magunkat azokon az oktatókon, akik ma vagyonokat kereshetnének Kásler intézetében. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy visszajutottunk a Kádár-korba. Nem, itt színtiszta feudalizmus épült ki, uram-bátyám világ. (Judit)

Az ember eddig “csak” a túlzott alkoholfogyasztástól és a drogoktól aggódott a fesztiválszezonban. Aztán hazajött a gyerek, ázott a kádban, lemosta a ragacsos koszt, újra illatosan libbent ki a fürdőszobából. Kész, a szülő felsóhajthatott. Innentől ez megváltozik. A károk az agyakban nem lekövethetőek… Várom a napot, amikor ezek az emberek (döntéshozók és végrehajtók) felelni fognak, vagy menekülni. (rita)

Nincs menekülés! Ha egy új vezetés valóban egy normális pályára szeretné állítani az országot, akkor mindenkit, kicsit és nagyot, elő kell bányászni a világ legeldugottabb sarkából is! És felelniük kell mindenért! (Attila)

A VOLT-fesztiváls sem a régi 🙂 Nulladik napon nyitókoncertet adott Balázs Klári és Korda György. Első napon OV bömbölt a hangszórókból. Mindez a tizen-huszonéveseknek szervezett fesztiválon, tűző napon, árnyékmentesen. (glorianna)

NA HÁT az ilyen tízparancskezelő miniszter és a hasonló ötletgyárosok ( ATILLA „ISTEN OSTORA” stb,…stb.) miatt gondolom, ha huszon — harminc évesen most lenne gyermekem, úgy menekíteném európa rothadó felébe, hogy a lába sem érné a földet !!! Méghogy egyengondolkodás ??? Illemhelyre nem akartok velemjönni mutatni hogyan fogjam meg és tartsam, hogy egyforma ívben pisiljünk ???. Ó Himitáti, hogy micsoda népek vannak ??? Orvosprofesszor, tanult értelmiségi, kúltúrember. EGY FRÁSZT!!! AGRESSZOR a javából !!! SZELLEMÍRTÓ !!! Csodálom, hogy a Darwini elméletből még nem készíttetett máglyát, körötte vitustáncot járó sámánokkal és dobokkal !!! És ezek mutatják nektek az utat, hogy légy jó keresztény mert csak akkor üdvözülhetsz. (Barna)

Ott, ahol a bűnözők menedékjogot kapnak, a tisztességes embereknek ajánlatos félni! (József)

Na azért az nem mindegy, hogy ki az a bűnöző. Ha közülünk valamelyik ellopna mondjunk 100.000 Ft-ot, akkor bizony elítélt bűnözők lennénk. Csak aki a fenséges seggből lóg ki, annak szabad mindent. (Transzporter)

A mi családunk keményen fizetett a független magyar bíróság harmadfokú döntése értelmében..Kétmilliót a pénzünk elvételével börtönbe ülök ügyvédjének, és másfél milliót a NAV-nak, pedig amikor a pénzünket gyűjtögettük lakásra, egyszer már adóztunk. Érdekes, hogy első fokon már elismerték, hogy a saját pénzünk visszajár, harmadfokon már nem.
Ugyanaz a bírónő hirtelen valamiért megváltozott. De Magyarországon úgy néz ki nem érdemes becsületesnek lenni. (Baumag)

„U.I.: Bárkivel, bármikor, bárhol előfordulhat.” Ennek esélye Magyarországon sokkal nagyobb, mint bárki gondolná. Ha majd nem csordogál az uniós pénz, nem lesz mire hitelt felvenni sem Putyintól, sem a kínaiaktól, akkor kitől fog rabolni a mi édes-drága-jó kormányunk? Tudjuk, ők senkit sem hagynak az út szélen. Belerúgják az árokba. (Judit)

A diktártorok egymástól is tanulnak, a stopsorost a jóbarát Gruevszkitől tanulta el a mi fénylő csillagunk, de a migráncsozást meg a fénylő csillagtól a szlován Janza. A bíróságok megszállását meg Kacinsky sajátította el a magyar elvtársaktól. Tehát fertőz, terjed a kór. (agador)

Így írtunk mi:

Karácsony júniusban

VOLT, az átnevelőfesztivál?

A Karmelita kolostorból ez sem látszik

Lehet, hogy ezért kell nekünk is 3 éves kortól a hajdani közoktatásból elfideszült sztálin-gyártósoron reggeltől estig formálódni?

Hát tényleg rend lett, bassza meg!

Magyarországon bűnözőnek lenni erény

Ez hiba volt, Péter. Óriási hiba

Büszkék vagyunk a kurultajra, őrizzük és gyakoroljuk a törzsi társadalom szokásait

Koldus

Veled is, velem is. Bármikor

Sűrű szövésű háló

A nap kommentje:

Nagyon kellenek nekik a még madjarfődön élő fiatalok. Ezért nyomják a propagandát. De hiába. Ezek a srácok befejezik a sulit, aztán húznak nyugatra. Nem kell nekik a szüleik által gödör aljáig lerohasztott ország. Az ilyen akciókkal csak mégjobban felidegesítik őket. (Fatkavakkan)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.