Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


VOLT, az átnevelőfesztivál?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A VOLT fesztiválra is beszivárgott már a kormánypropaganda, ezért lassan elmondható, hogy az, aki egy Orbán, de legalábbis fidesztől mentes napot szeretne eltölteni valahol az országban, egyre nehezebben teheti meg, hiszen úton-útfélen előbukkan egy Schmidt Mária, vagy Rogán Antal által fémjelzett propagandaplakát, dal, bejátszás. De nem elég, hogy már az utcán és fesztiválokon sincs biztonságban az, aki menekülne a hiterli Németországot megszégyenítő agymosás elől, már a balatoni kempingekben vagy a budapesti szállókban sem érezheti magát biztonságban, hiszen a nagytestvér lát mindent. Teljes agybaj van országos szinten, amire lassan már tényleg szavunk sem marad, hiszen talán még 5-10 évvel ezelőtt sem gondolta volna senki, hogy egyszer ide jutunk. Na de lássuk miről is van szó konkrétan:

Természetesen emögött is Schmidt Mária és a rendszerváltás 30 éves évfordulója áll, amiről lépten-nyomon meg kell emlékezni, mégpedig úgy, hogy Orbán Viktort helyezzük a középpontba. Hiszen – mint az a kormány kommunikációjából egyre inkább kiderül-, Orbán nélkül ma még mindig a Szovjetúnió részei lennénk, hiszen ő volt az, aki megmondta a hazánkban állomásozó szovejeteknek, hogy lehet eltakarodni az országból. Hogy ennek a valósághoz semmi köze nincs? Schmidt Máriát ez korábban sem érdekelte, elég csak Dózsa László ügyére gondolni, amiben a mai napig kiáll a saját igazáért annak ellenére is, hogy nincs már szinte szakértő Magyarországon, aki ne cáfolta volna meg eszetlen baromságait. Tehát ha már erről a kormánymédia nem számol be, ismételjük csak meg itt is, azok számára, akik ezzel talán nincsenek tisztában:

Volt egy megállapodás is, hogy miről nem beszélünk – a szovjet csapatok kivonásáról, mert ez akkorra már eldöntött volt –, de Orbán Viktor ezt felrúgta. Előttem van, ahogy beszél, illetve az is, hogy mennyire könnyen túltette magát a korábbi megállapodáson. – Iványi Gábor a HVG-nek

Orbán azonban az íratlan szabályokat már akkor is semmibe vette, mint ahogy teszi azt azóta is töretlenül. Egy dolog volt fontos számára azon a 89-es napon, hogy rá emlékezzenek az emberek, tőle legyen hangos a sajtó. Hogy ehhez Nagy Imre újratemetését használta fel? Őt ez már akkor sem érdekelte, hiszen az erkölcstelenség számára fontos erény, nem pedig negatív tulajdonság. De visszatérve a VOLT fesztiválra, a videón is hallható bejátszást a fesztiválra kilátogató több tízezer fiatal a fellépések közötti szünetekben 7-8 percenként élvezheti a kihelyezett óriáskivetítőkön. Hogy mi az oka annak, hogy a VOLT belement egy ilyenbe? Lássuk a szervezők Indexnek adott válaszát:

Megállapodásuk van a Terror Házával, a 30 évvel ezelőtti eseményekre.” Vető Viktória, a Sziget Zrt. sajtófőnöke elmondta, hogy a különböző filmek, bejátszások „az óriáskivetítőn rotációban mennek, ugyanolyan sűrűséggel”, ebből nem lóg ki a rendszerváltás évfordulójáról szóló bejátszás sem.

Már csak az érdekelne, hogy egy zenei fesztiválon vajon mi a büdös jóisten keresnivalója van egy Schmidt Mária-féle, Orbánt éltető kampányvideónak? Persze, mint látjuk, van az a pénz, de ez akkor is már egy olyan színvonal, ami még idehaza is botrányos. Mi lesz a kormány következő lépése, az óvodáktól kezdve, egészen a gimnáziumokig “megemlékező” prospektusokat fognak osztogatni a nemzet fiataljainak, amiben bővebben is kifejtik, hogy miért Orbán Viktor a 20. század legnagyobb hőse? A legszomorúbb ebben az egészben az, hogy ezt most még viccként említi meg az ember, de már akár jövőre is a valóság részévé válhat. Ki gondolta ugyanis, akár 10 évvel ezelőtt is, hogy ma egy ilyen országban fogunk élni, ahol a demokráciának már a nyomait sem lehet felfedezni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.