Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Püspök úr, Orbán Viktorral inkább stadionnal sefteljen

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,518,800 forint, még hiányzik 481,200 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Imába foglalják Orbán Viktort, vagy csak a nevét, nem tudom. Nem itthon, hanem hatezer kilométerre a Vezér székhelyétől, a Vártól. Miért csak az övét, nem értem, nekünk is járna egy ima, hiszen a mi pénzünket adta oda a nigériai egyháznak.

Életfontosságú mentőkötélnek nevezte Orbán Viktornak írt köszönőlevelében a nigériai Sokoto megyéspüspöke azt az 1 millió eurós (324 millió forintos) támogatást, amelyet a Hungary Helps Program keretében az afrikai egyházmegyének adott. Egyben kifejezte meggyőződését, hogy a magyar segítség hozzájárul a nehéz helyzetben lévő emberek hazájukban maradásához a kivándorlás helyett.

Az a helyzet, püspök úr, hogy mitőlünk is nagyon sokan vándorolnak ki, de nem azért, mert üldözött keresztények, hanem azért, mert a miniszterelnökünk Orbán Viktor. Csak ön még nem ismeri. El sem hiszi a püspök úr, Magyarországon legalább 3 millió nagyon nehéz helyzetben lévő magyar ember van, akinek Orbán rendre elfelejt segíteni. Meg aztán tudja, püspök úr, nem a saját konyhapénzét adományozta oda önöknek Orbán, hanem a magyar emberek pénzét.

Még soha nem vette a fáradtságot arra, hogy például a parlament dönthesse el, hova szórja a manit. Persze, sok értelme ennek sem lenne, mert a fideszesek, kereszténydemokraták – nem tudom, hallott-e róluk -, rendelkeznek a közös vagyonnal, és tudja, püspök úr, el is szokták lopni tőlünk. Nem akarnám megsérteni a püspök urat, de ha úgy veszem, ezt az 1 millió eurót is sumákban vitték ki az országból, egészen Afrikáig. Elcsórt pénznek pedig nagyon büdös szaga van, abból nehéz tisztán jövőt építeni. Folytatom a levelét, Matthew Hassan Kukah, amiben írja:

a nigériai Sokoto egyházmegyében tartott katolikus miséken egész júliusban megemlékeznek Magyarországról és a magyar miniszterelnökről, sőt hazánk nemzeti ünnepét, március 15-ikét liturgiai naptárukba is felveszik.

„Imádkozunk, hogy az Úr áldásai sose hagyják el Önöket”

Tudja, püspök úr, mi is naponta imába foglaljuk Orbán Viktor nevét, már, aki abban hisz, hogy az összeomlott egészségügyben Isten megsegíti, és életben marad. Van nekünk egy miniszterünk, aki szerint a tízparancsolat is gyógyító hatású, csak be kell tartani. Ő minden bizonnyal be is tartja, nem is ácsorog félnapokat az omló plafonú sürgősségin. Most az oktatásról és többi istentelen kirekesztő orbáni parancsolatokról nem beszélek.

Hanem, Matthew Hassan Kukah, csókoltatom a nagyszerű férfi és női futóikat, minden elismerésem a világraszóló eredményeikért. Imádom nézni semmihez sem hasonlítható, gyönyörű mozgásukat. De tudja, jobban jártak volna, ha Orbán Viktor stadiont épít Nigériának. Abban a legjobb. Már annyi milliárdot költött arénákra, amennyivel az üldözött keresztényeket – ha jól tudom, önöknél is tele van a padlás velük – elvezetné a béke luxus szigetére.

Tudom, fociban Nigéria klassz: 1996-ban arany, 2008-ben ezüst, legutóbb 2016-ban, Rióban bronzérmet nyertek az olimpián. Az a nagy magyar focihelyzet, hogy a magyar válogatott utoljára az 1972-es müncheni olimpián zsebelt be egy ezüstérmet. Azóta semmi. Semmi érem, semmi foci. Ha be akar vágódni Orbánnál, akkor kér tőle arénákat, cserébe megtanítanák a magyar játékosoknak, hogyan játsszák ezt a népszerű sportot. Szegények, segítségre szorulnak. Láthatja, mennyi elesett magyar vár adományra.

Nehogy azt higgye, hogy Nigéria kiváltságos, ömlik a pénz más országokba is. Minálunk az üldözött keresztények kisegítésére már évek óta külön helyettes államtitkárság működik, már 8 milliárd forint segélyt osztottak ki a Közel-Keleten és Afrikában elnyomott, üldözött keresztény közösségeknek. Elindult a Hungary Helps ügynökség a Miniszterelnökségen belül, amely a 2020-as költségvetés szerint 3,3 milliárd forinttal gazdálkodhat majd jövőre.

Ez annyi pénz, püspök úr, amennyiből Orbán-isten építtetett magának egy SzancsóPanza arénát a felcsúti házának ablaka alatt. Nem hivatalos információink szerint, oda gyűjti be a világ üldözöttjeit. Különös tekintettel a keresztényekre. Más üldözötteknek szögesdrótos kerítést húzatott fel, de nem jönnek, csak néha röpül el fölötte egy-két madár. Gondolhatja, püspök úr, milyen k*rva mérgesek vagyunk, már bocsánat a nem nagyon szép kifejezésért, mert küldtek már pénzt:

3,167 milliárd forintot Szíriába,

2,034 milliárdot Irakba,

1,08 milliárdot Libanonba,

372 milliót Jordániába,

321 milliót Kongóba is.

Az itthon élő Orbán-üldözöttek forintocskáiból – hitre való tekintet nélkül. Ennyit akartam mondani Matthew Hassan Kukah püspök úr. Rohadt mérgesen. Nyugodtan imádkozzon, de azt ne gondolja, hogy bekajáltuk a tízezredik Orbán-igét is. Keressük mi is országunk új mentőkötelét.

Hűsítsük le magunkat! A Tropical Islands Resort egy gyönyörű, mesterséges trópusi üdülőhely 60 kilométerre délre Berlintől. Az épület 2000-ben léghajó hangárnak épült, 360 méter hosszú 210 méter széles és 107 méter magas. Több mint 30 000 fa, bokor és virág 500 különböző faja található a kupolában, amelynek egy része üveg, így a napsütés áthatol rajta. A vendégek kifekhetnek a 200 méter hosszú mesterségesen kialakított strandra, és élvezhetik a legalább 26 fokos meleget, amit egész évben tartanak. Egyszerre akár 8 000 ember is élvezheti a sok kikapcsolódási lehetőséget. Medencék, csúszdák, éttermek, mini-golf pálya….

…helyett irány otthon a kád vagy a tusoló. Felfrissülünk – ismételni szabad. A vízfogyasztás számlájáról RezsiSzilárd már gondoskodik.

Az önök véleménye

Göncz Árpád óta, nem nagyon volt itt normállis köztársasági elnök. Mádl már erősen kötődött fénylő csillagunkhoz, Sólyom a maga szerepzavarával, rövidlátásával még rosszabb, majd jött a két idióta. Azt hittem, a futóbolond, félanalfabéta SkiccPalit nem lehet alulmúlni, de mégis. A bajszosnak elvileg esze is lenne, mégis azt teszi, mint félbolond elődje, ez így viszont aljasság a köbön. (agador)

Ennek a csürhének minden egyes tagját csak a mérhetetlen gazdagodás (saját és család) iránti olthatatlan vágy vezérli!! (Gabor)

Ne b@cca meg a pereces..az…”bátor , nagyratörő “ mikor a felcsuti ott tesz keresztbe mindennek , ahol tud…ezt bírta kipréselni magából az “államfő “..a halak “könnyezve könyörögnek a receptert”.. Azért ebbe kár volt belekeverni az egészségügyet, mert az a kormány politikája miatt hever romokban , a klímaváltozás “ csak “következmény .. Én komolyabb nyilatkozatot “rittyentek” fele annyi idő alatt.. igaz nem vagyok államfő , és Ádernek se hívnak .. (Krisztina)

Innen látszik, hogy semminek nem néznek utána, ha találnak valamit amivel az éppen kicsinálni akart valakit, vagy valamit le lehet járatni akkor rácsapnak, mint tyúk a takonyra.. Ez most hatalmas bukta lett nekik. Ugye ezt a szobát az orbán által kitüntetett és már nem élő vezető idejében csinálták, nem most. Így aztán azt sikerült gyorsan kitalálniuk, hogy az ellenzék keze betette a lábát az ő átverésükre. A riposzt nevű szennylap semmiről sem tehet, ők az erkölcsi fölény. (Transzporter)

Semjén munkatapasztalatától lehidaltam. Azért ez nem semmi, hogy 3 évig gürcölt érettségi után hivatalsegédként, respect. Hogy bírta a szent ember ezt a világi megpróbáltatást? (zsoltix)

Ötös a fiúnak, de a szüleinek is, nem véletlenül lett ilyen! (pireza)

Reményt kelt bennem a fiatalokkal kapcsolatban. Szivet melengető történet ez. Köszönöm. (N. Csabáné)

Egyik nap városunk busz pályaudvara előtt öreg csövi ült mezítláb, körötte tinilányok vihorásztak. A lányok társaságában volt egy fiú is. Ő nem vihorászott. Pénzt adott az öregnek. Nem tudom, hogy mennyit, de a gesztus maga elég volt messziről nézve is. A srác 17-nél nem lehetett több….. (Márti)

21. század, századvég, nézőpont, Agyarnemzetth??! Nem mindegy, ugyanaz dől belőlük, akár ujságnak, akár kutatóintézetnek hívják magukt.
Egyébként meg a vasárnapi nyitvatartást és hogy meddig, eddig sem tette kötelezővé senki. Aki akar és tud, nyitva tart, aki nem akar, nem tart nyitva. (agador)

Így írtunk mi

Fürgyéle

Szakértelem, tapasztalat, szervilizmus

Háború a békében

Egy fiú bizonyítványa

Mégis mi a szétrohasztott életet lehetne tanulni a NER-től?

Vihar a biliben

Azt hiszik, megvilágosodtak

Vajon szükség van Magyarországon terrorelhárításra?

Száradok, törődöm

A kétharmad sem tart örökké

A teraszon gazsulálva a hatalomnak, nem lehet lázadni

A nap kommentje:

Az egész kormány tagjai összességében nem dolgoztak 10 évet sem. Azóta mind „politikus” és belőlünk élnek, ráadásul sokkal jobban, mint akik ledolgoztak 40-50 évet. A miniszterek sem azt csinálják, ami a végzettségük, ráadásul még csak nem is szakértőkkel veszik körbe magukat, hanem haverokkal. Ezzel az erővel bárki lehet miniszter és akár főpolgármester is, ha hozzáértő emberekkel veszik körbe magukat. Tarlósnál csak jobb lehet bárki, akinek nem gumiból van a gerince. (Transzporter)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.