Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Bárkit kirekeszteni a minőségi emberi életből, a legocsmányabb időket és uralkodókat idézi

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ízléstelenségből már annyi van ebben az országban, hogy jutna a Tisza, a Duna, a Sajó és a Bodrog elrekesztésére. A vele járó pökhendiségből pedig az Amazonast is körül lehetne keríteni. Jellemző a kétharmados parlamenti bagázsra, hogy az ország miniszterelnöke sumákol, és egyszerűen nem válaszol képviselői kérdésre. Hirtelen megkukul, és párttársai kimossák hamar-hamar. Amikor Szabó Tímea PM-es képviselő – teljesen jogosan – számon kérte Orbánt a Hableány tragédia kapcsán arról: miért falaz a lányának, Ráhelnek és Rogán Antalnak, akik anyagilag közvetlenül érdekeltek a túlzsúfolt dunai hajózásban, így felelősek 28 ember haláláért. Miért maszatolnak el bűnjeleket; miért tűnt el a Viking kapitányának telefonjáról több adat; miért festették át és engedték el az országból a nagy hajót? Miért van szabadlábon a kapitány?

…akkor most hirtelen gyászolják a 28 elhunyt dél-koreai turistát. Eddig olyan nagyon nem jutott eszükbe. Szegény Orbán annyira zokon vette, hogy neki kérdésekre kellene válaszolnia, hogy inkább könnyfakasztóan annyit mondott.

„Harminc éve teljesítek szolgálatot itt, a magyar Országgyűlésben, de ennél ízléstelenebb hozzászólást még egyszer sem hallottam.”

Hallgat. Pedig néhány Mátyás király-kódex megtelne abból, amit ezek művelnek a parlamentáris demokrácia jegyében kilenc éve.

„Ez nem más, mint bűnpártolás! 28 ember meghalt, és ha nem szigorítják a szabályozást, újabb tragédiák lesznek. De úgy tűnik, hogy nem csak én vagyok „ízléstelen”, hanem a koreai kormány és az áldozatok hozzátartozói is, akik szintén joggal követelik a felelősségre vonást. De itt nincs vége részemről, fognak ők még a vádlottak padján állni!” – írja Facebook posztjában Szabó Tímea.

Tudják mi a legnagyobb bűne Orbánnak és bandájának? Amikor politikai pályára adták a fejüket, akkor még csak a farzsebükből lógott ki a bankó a nyeles fésűvel együtt. Mára összeharácsolták az emberek pénzét, és csak maguknak teremtettek élhető, sőt luxus világot. Csak nekik hízik naponta a magyar, osztrák, svájci bankszámlájuk, miközben hazug kioktatással élik a megcsúfolt parlamentarizmust. Magyarországból pénzdiktatúrát csináltak, úgy működik: nálunk a vagyon, mi vagyunk az urak, nektek kötelességetek kiszolgálni bennünket, különben még annyit sem kaptok, amennyitek van. Mindenki fogja be a kereplőjét, különösen azok, akik nem imádják feltétel nélkül az urat. A többiekkel, a drága csókosokkal, ráérek még elszámolni. Bennük még van annyi szufla, hogy kipucolják a fekete lakkcipőmet. Borravalóért.

Tulajdonképpen Magyarországon egypártrendszer van – a Semjén-csoport nem párt, csak istentelenül kifordult, dörgölőző alakulat a hatalomért. Az emberek csak biodíszletek, akiket ki lehet fosztani. Itt élünk majd’ tízmillióan, és hagyjuk magunkat az életünkkel játszani kicsorbult agyú pribékeknek. Ez a kisebbség teremti meg számunkra a vegetálás tudományát a 21. században.

Egy friss hír: lehetséges, hogy a Hableányt legázoló Viking kapitánya, Jurij C. ittasan irányította a hajót a tragédia idején – véli a Hableány kapitányaként szolgáló L. László lányának ügyvédje a Blikk értesülései szerint. Gulyás Krisztán ügyvéd pénteken indítványt nyújtott be a hatóságnak, hogy mindenképpen vizsgálják meg az úgynevezett indítási protokollt, mert nem kizárt, hogy a Viking Sigyn kapitánya pezsgőt ivott az ütközés előtt. A program része ugyanis, hogy a hajó megáll a Parlament előtt, majd az utasok koccinthatnak a kapitánnyal. Gulyás Krisztián azt reméli, hamarosan tájékoztatást kapnak az alkoholszonda eredménye mellett arról is, hogy a tragédia pillanatában volt-e egyáltalán bárki is a Viking kormányánál. A védő szerint az eddig nyilvánosságra hozott felvételek a szállodahajó bizonytalan közlekedéséről tanúskodnak, mintha senki nem irányította volna a Vikinget. Az szinte biztosra vehető, hogy a dél-koreai áldozatok hozzátartozói svájci vagy amerikai választott bírósághoz fordulnak kártérítési igényükkel.

Semmit nem szeretnék hozzátenni, de az biztos, hogy valami az egész borzasztó tragédiában nem stimmel, ezért gondolom azt, hogy Orbán nagyon rafináltan kikerülte a választ Szabó Tímeának, illetve nekünk. Ekkora tragédiát nem lehet elkenni, az áldozatok hozzátartozói pedig nyilván nem hagyják annyiba a történteket. Fájhat a feje Orbánéknak.

Egy másik ízléstelenségről. Magában az, hogy valaki beül Bayer Zsolt showjába, már elárul mindent és mindenkit. Novák Katalin család- és ifjúságügyért felelős államtitkár odament, ezzel elfogadva azt a vérlázító viselkedést, közönséges beszédet, ami ezt a Fidesz-kedvencet jellemzi. Ennyiszer ez a nő sem lehet rosszkor rossz helyen. Novák furcsa dolgokat hablatyolt. Egészen érthetetlenül. Kínos ez egy több nyelven beszélő, diplomás és családfelelős kormánymuftitól.

„Nagyon sok helyen, egyetemeken akár, könyvekben, az interneten keresztül, rengeteg olyan csatornán, ahol a fiatalokat nagyon jól elérik, elhitetik azt a bolondságot a fiatalokkal, hogy ők bárkinek ártanának azzal, ha gyereket vállalnának.” Hozzátette, látott olyan kutatásokat, amelyek arra fókuszáltak, mit kell egy adott személynek ahhoz tennie, hogy az ökológiai lábnyomát csökkentse. Elmondta, hogy a számos szempont közül (milyen autót használjanak a polgárok, gyűjtsék szelektíven a hulladékot stb.) az első helyen az állt, hogy vállaljanak kevesebb gyereket. „Ezzel a fiatalokat átverik” – mondta a politikus.

Nem tudom, milyen kutatásokra gondolt, de ilyen marhaságot egyetlen szakember sem írhatott le. Ennek se füle, se farka, illetve pontosan azt tükrözi, hogy a kormány jeles tagjai lassan belebolondulnak a szüljél agyba-főbe programjukba. Aztán megversenyezteti a férfiakat a nőkkel, vagy fordítva.

„Azt kell néznünk az életünk minden egyes pillanatában, hogy az adott pillanatban a velem egykorú férfiakkal, ugyanolyan beosztásban dolgozom-e, ugyanannyit keresek-e. Egy bizonyos, általuk meghatározott mércén pont ugyanannyit érek-e, mint a velem egykorú férfiak. Ezen a mércén nincs jelentősége a gyerekvállalásnak, ami miatt a nők nem tudnak nyugodt szívvel anyukák lenni, ráadásul egyre többen tekintenek úgy az anyaságra, mint valamire, amin „túl kell lenni.”

Ekkora ostobaságot! Hogyan lehetne például a fejlett Európában egy ilyen agyszalajtott ember a kormány egyik jeles tagja? Sehogyan sem. Rébuszokban a bűvész szokott beszélni, mielőtt mutogat a nagyérdeműnek; mielőtt szakszerűen becsapja az embereket a mutatványával. Igaz, az nem fáj.

Persze minden szépet és jót elmondott még a babaváró támogatásról és az otthonteremtési támogatásról. Aki gyereket nevel, az sokkal több pénzt tud hazavinni, éppen ezért hangsúlyozta a politikus a családi adókedvezmény fontosságát. Jövőre azok az édesanyák, akik már négy gyereket megszültek, egyetlen forint személyi jövedelemadót sem fizetnek, amely a jelenleg a világon kuriózum. Azért ízléstelen, sőt rettenetesen aljas ez az egész családtámogatási izé, mert azt mindenkinek tudnia illenék, hogy:

ami neked támogatás, az másnak elérhetetlen,

ami neked pénzbeli könnyebbség, azt mások fizetik ki helyetted,

ami neked most Kánaán, abba belepusztulhatsz,

ami neked magánügy, abba ne pofázzon bele senki,

ami neked a szeretetről szól, ne csesszék szét hitel hitegetéssel,

…és illik tudni, hogy az ember nem csak szaporodásra van a világon, mert emberhez méltón és jól akar élni – gyerekkel vagy gyerek nélkül. Bárkit kirekeszteni a minőségi emberi életből, a legocsmányabb időket és uralkodókat idézi.

Egy kis demokratikus szellő. Hetedik alkalommal rendezik meg a közös éneklést, amely annak idején a német megszállás áldozatainak emlékműve ellen volt tiltakozás. Verdi Nabuccója és Beethoven Örömódája is elhangzik majd június 19-én a Szabadság téren, ahol a „Tiszta emlékezettel a szabadságért, a demokráciáért” nevű csoport szervez közös éneklést Fischer Ádámmal. Az első hasonló koncertet 2014-ben szervezték tiltakozásul a német megszállás áldozatainak az emlékműve ellen. Fischer Ádám többször beszélt arról, hogy őt vérig sérti az emlékmű, mert az ő nagyszüleit is azok hurcolták el, akiknek most kisebbíteni akarják bűneit.

Énekeljünk közösen, én azt mondom. Amíg szabad.

Az önök véleménye

Szeretném közzétenni, hátha valaki nem olvasta: Cseresnyés Péter államtitkár, aki büfé-ruhatár szakon végzett Szombathelyen, Lovász László MTA elnök beszámolóját megkérdőjelezte, tárgyalásra alkalmatlannak minősítette! Peti, kicsi csíra kérjél bocsánatot! Most! (Rudolf)

Minden elismerésem a cikk írójának, hogy végig bírja nézni a parlamenti közvetítéseket. Legalábbis egy részüket. Én évek óta nem teszem. Örülök, hogy a Fidesz eszi a kefét, most hogy Dobrev Klára bejutott az EP-be. Ha jól láttam, olvastam EP alelnök is lehet. Itt a kiváló alkalom. (Benedek)

Ha ma szülnék, nem szülnék. Minek? Azért, hogy 3 éves korától elvegyék tőlem és úgy átalakítsák, ahogy nekik megfelel. Egy buta, műveletlen gyereket kapnék vissza, iskola után, aki ráadásul nagyon vallásos fideszfan lesz. Tudom otthon is lehet nevelni a gyereket iskola után, de a rabszolga törvény miatt csak akkor látnám, amikor alszik. Hát kell ez nekem, vagy a gyerekemnek? (Transzporter)

Van néhány videó az ellenzéki képviselők hozzászólásaikról előterjesztésekről. Minősíthetetlen válaszok, elmúltnyócévezés, Gyurcsányozás, de a feltett kérdésre nincs válasz. Ez a büdös bunkó banda biztonságban érzi magát. Remélem, mire hazamegyek-eltakarodnak a börtönbe, ha nem akkor tenni fogok róla… (lőrinczy)

Megszületik az a plusz 1500 gyerek évente – az Egyesült Királyságban, Németországban, Ausztriában, Franciaországban, Finnországban, és még sokfelé. (glorianna)

Miért, miért, miért. Mert nekünk ez kell. Nekünk egy cár atyuska kell, aki megsimogatja a buksinkat, és nyünnyög nekünk, hogy ne féljünk, ő majd jól megvéd minket a csúnya bácsiktól, és ha jól viselkedünk, kapunk egy szelet csokit. Az már sokaknak nem esik le, hogy a csúnya bácsit ő találta ki, a csokit pedig a mi zsebpénzünkből veszi meg. (marbles)

Az, hogy valami nagyon nem stimmel nála az biztos, jelenleg még csak Európa urának képzeli magát, de ha még egy kicsit romlik az állapota akkor már az egész világ urának fogja gondolni magát. Az azonnali kérdésekre adott „válaszait” irtó viccesnek képzeli, a sok idióta meg röhög is rajta, amitől még büszke is lesz a „humorára”. Undorító a viselkedése, de az egész lénye is. Hányni tudnék, ha látom, főleg ha hallom is, (Transzporter)

Az átkos Horthy-rendszerben – Isten mentsen, hogy rehabilitáljam – az országgyűlésben nem lehetett papírból felovasva intepellálni, és az is elképzelhetetlen volt, hogy a miniszterelnök nyökögve „spontán” felolvassa a három mondatos válaszát… (P. Gábor)

Az azonnali kérdések címét, témáját előre le kell adni. Így megírják puhosnak előre a választ amit dadogva, makogva, öntelten és pöffeszkedően felolvas a körülötte lévő nyálas, gerinctelen csicskái tobzódó csoportos kielégülése közepette. Ez a mi fényességes nagyurunk. Mondjuk enyém nem. Az EU-s nak meg fel kéne fogni végre hogy itt nálunk nem az európai kultura az őshonos. Jó lenne ha mielőbb ennek a nagy harcos mini farkincájára lépnének mielőtt nagyobb baj lesz. Mondjuk nekünk már van….. (Horizont)

Ez a hülye vétózás szinte minden normális dolgot megakadályozott. Legtöbbször a mimagyarok köptünk bele a levesbe. Végre rájönnek az EU-ban is, hogy mi nem vagyunk mindig partnerek. Sajnos csak akkor ha orbán is úgy akarja, ha neki kedvez valami. (Transzporter)

Atya-gatya, mi lenne velünk, ha gyurcsány és gyurcsányné nem lépett volna be az eu-ba, és semmilyen gátja sem lenne a csúti kobold ámokfutásának? brrr! (Hajszás)

És az egyhangú szavazásnak éppen hazudós Petike, meg a gazdája a legnagyobb gátja. Számát sem tudom, hány esetben volt közös állásponton az összes ország, kivéve a gyevi bírót, illetve a mi fénylő csillagunkat, aki aztán szétdúlta az egészet. Csupán attól félek, a minősített többségről szóló szavazást is egyhangúan akarják elfogadni, márpedig akkor az agresszív kismalac és bandája visítva keresztbe fekszik. (agador)

Ha egyszer ezek talán börtönbe kerülnek, nem csak a műanyag lakatnak és a bilincsnek kell rájuk rohadni, hanem valamilyen módon állandóan rettegésben kéne tartani őket. Úgy lenne igazságos. (Transzporter)

Sokan szavaznak a fideszre félelemből, főleg az idősebbek körében és elsősorban vidéken. De ez nem általános jelenség. Nem a félelem a ner melletti szavazások általános mozgatója. Az igénytelenség annál inkább. (Tamas)

2016-ban a migráns-népszavazáskor 82 éves középsúlyos demens anyukám, aki már a hét napjait sem tartotta számon, aki enni is elfelejtett, ha nem tették elé az ételt és én: – Na, mikor indulunk? – Mama, nem megyünk szavazni! – De akkor jönnek a migránsok! – Mama, látott már migránst? – Még nem, de majd jönnek, ha nem szavazunk! (Marzipan)

Rettegnek a megtévesztettek. Rettegnek akiket nem sikerült megtéveszteni. Retteg az ország lakosságának háromnegyede (inkább majd mind). Nem vagyok full egészséges, de nehogy már dilibogyót szedjek. Hagyjanak engem élni!!! (Anna)

Gyerekkorunkban voltunk egyszer, egyszer cirkuszban is, volt mikor a tv-nek is volt cirkuszos száma. Míg az akrobaták, ugrócsoportok száma, légtornászok, stb tetszettek, az állatszámokat soha ki nem állhattam. Azt a mutatványt, mikor a tigris és az oroszlán felül a dobogóra, a lovak meg sorban szaladnak, az elefánt meg két lábra áll, mindig undorító, visszataszító megalázásnak láttam. A bikaviadaloknál is mindig elégtétellel hallom, ha az a hír, hogy a bika felrúgta, ledöntötte a torreádort, megszúrta a combját. Legalább érzi, hogy milyen sérülést okoztak ők, azokkal a rohadt lándzsákkal, amiket beledobálnak. (agador)

Így írtunk mi

Úgy tűnik, még elég sokáig lehet ezzel az ordenáré műsorral szórakoztatni az országot

Miért dönt tízmillió ember helyett néhány pártkatona?

Nincs ember, nincs humánerőforrás, nincs biodíszlet

Ott fog ülni a vádlottak padján és rárohad a műanyag bilincs

Az egyház és az ő kebele

Az ÁSZ politikai állásfoglalása

Szlovákia nem Magyarország hátsó udvara, hanem egy másik ország

Nem, az elefántok nem a mi szórakoztatásunkért vannak

A platánfa álma

Péter, fogadjátok már el végre, hogy Orbán Viktor nem győzött Európában

A történelemhamisításról

A nap kommentje:

Megyeszékhelyen lakom, az ottani egyik bank ügyintézője (ahelyett, hogy pénzügyemmel foglalkozna) retteg a migránsoktól. Szeretne Erdélybe költözni, mert ott csak „becsületes tiszta szívű” magyarok laknak, migráns nincs egy szál sem. Ilyen őrültségeket beszél hosszan engem feltartva. (Zebike)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.