Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Péter, fogadjátok már el végre, hogy Orbán Viktor nem győzött Európában

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Sikertelen lesz globálisan az Európai Unió, amennyiben „nem hajt végre hajtűkanyart migrációs politikájában”, ugyanis a bevándorlóáradat megállítása nélkül nem garantálható a kontinens biztonsága és versenyképessége – jelentette ki Szijjártó Péter a tagállami külügyminiszterek hétfői luxembourgi ülésének szünetében. (MTI)

A kérdés csak az, hogy a magyar kormány milyen érdemi intézkedéseket hozott a migráció csökkentésére vagy megállítására? Az ugyanis, hogy felhúztak egy kerítést a déli határra, még semmilyen migrációt nem állít meg, az ugyanis a menekülés okait nem befolyásolja sem Marokkóban, sem Szíriában. Nagyon el van tévedve Szijjártó és a teljes kormányzat, ha azt hiszi, egy kerítés vagy fal felhúzása lényegesen befolyásolja az Európa irányába tartó migrációt. Orbán mellett még Trump gondolkodott ilyen zseniális módon, ő is hatalmas sikerrel járt, mint azt tudjuk. Megértem persze, hogy egyszerűbb elhitetni az emberekkel, hogy ők egyszemélyben oldották meg a problémát ahelyett, hogy megpróbálkoznának a valóságban is megoldást keresni arra.

Az Európai Unió több különböző programmal próbálkozik csökkenteni az Afrikából és a Közel-Keletről érkező menekültek számát. Egyezményeket köt a helyi hatóságokkal, segélyeket juttat el a szegénység és háború sújtotta területekre, hogy ezzel is javítsa az ott élők helyzetét. Ez önmagában persze nem állítja meg a migrációt, de legalább történik valami kézzelfogható az üggyel kapcsolatban. A magyar kormány is büszkélkedik vele persze heti szinten, hogy ők a Hungary Helps programmal tesznek azért, hogy visszaszoruljon a migráció. A gond csak az, hogy a segítség egy része eleve uniós kötelezettség, illetve vállalás, ezért azzal büszkélkedni, hogy a magyar kormány a többi állammal szemben valóban oda viszi a segítséget, ahol arra szükség van, minimum terelés. Ezt a pénzösszeget – sőt sokkal többet – az EU többi tagországa is befizeti a menekültkérdés megoldására. Szijjártó azonban itt még nem állt meg, folytatta mondandóját:

Sérelmezte emellett, hogy rendkívül lassan halad a szabadkereskedelmi szerződések megkötése több fontos világgazdasági szereplővel, ami az uniós versenyképesség romlásával jár. Úgy vélekedett, hogy a különböző „szocialista típusú gazdasági javaslatok”, például az adóharmonizációról és az adósság-közösségiesítésről szóló tervezetek elfogadása is akadályozná a versenyképesség erősödését.

„Ezek bevezetnék a szocializmust az Európai Unióban, ezért ellenük vagyunk. Mi sokat éltünk szocialista diktatúrában, és nem kívánjuk azt vissza” – fogalmazott. A tárcavezető figyelmeztetett, hogy az EU „külső és belső kioktatásai” nem vezetnek együttműködéshez vagy partnerséghez, így amennyiben ezek tovább folytatódnak, a kontinens sem versenyképes, sem biztonságos nem lesz. (MTI)

Szijjártó szerint tehát a szocializmus=szocialista diktatúra, tehát ezek szerint kijelenthetjük, hogy a konzervatív oldal=fasizmus? Mert ilyen logikával teljesen elfogadható, hiszen gyakorlatilag minden, ami baloldali lassan egyenlő a diktatúrával. Olyan, hogy szociálliberális már nem is létezik, ugye Péter? Esetleg egyszerűen csak szocialista? A jobboldal jó, nemzeti, hazafias, a baloldal pedig mocskos kommunista, hazaáruló csőcselék, akiknek nincs helyük a magyar közéletben. A kormány egyre inkább efelé tereli a közbeszédet; miután a liberális szót már sikerrel szitokszóvá tették, most a szocialista szóval fogják ugyanezt eljátszani. Orbán Viktor 2010-ben kezdte meg uralkodását az ország felett – ugyan korábban is hatalmon volt, a kétharmad hiányában mégsem bontakozhatott ki kellőképpen –, ez idő alatt pedig bőven visszahozta a diktatúra időszakát Magyarországra. Sőt.

Ugyan modern köntösbe öltöztette diktatúráját, attól azonban nem változott semmi. Egy maffiára hajazó hálózat vezeti az országot, amely úgy lopja meg az adófizetőket, mintha csak védelmi pénzt gyűjtene be a szerencsételenktől. Megvédjük az országot a muszlim migráns hordáktól, de ezért cserébe elvesszük a pénzeteket. Szijjártó a magyar kormány nevében ágál a diktatúra ellen, miközben ő is alappillére egynek. Nem kissé ironikus. Már csak azt kérdezném meg, hogy a havi nettó 1,9 milliós fizetéséből – volt ez jóval alacsonyabb is korábban – mégis hogyan sikerült megvásárolni egy 167 000 000 forintos villát? Tudom, anyuka és apuka segített, ismerjük már a történetet, a valóságot azonban már nem annyira.

Az pedig, hogy Szijjártó teljesen komolyan arról beszél, hogy az EU külső és belső kioktatásai nem vezetnek együttműködéshez vagy partnerésghez, külön nevetséges. Hát ki a jóisten az, aki minden megegyezésből és szerződésből kihátrál azzal, hogy migránsok? Melyik kormány az, amelynek külügyminisztere hetente száll bele valamelyik EU-s ország politikusába? Segítek, a magyar. Ahol csak tud, az Orbán-kormány keresztbe tesz minden, már előkészített, átbeszélt megegyezésnek, ami a tárgyalásokat hónapokkal, évekkel veti vissza. Ez vajon mennyiben vezet együttműködéshez vagy partnerséghez? Segítek, semennyiben. Ha valakinek be kellene fejeznie a szélmalomharcot, az pont a magyar kormány, még ha ezt ott fent nem is akarják belátni. Orbán Viktor elfelejtheti az EU vezetéséről szőtt álmait, továbbra is csak egy senki, akinek beszédeit követően inkább jellemző a nevetés, mint a tapsvihar. Péter, el kéne már ezt engedni.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.