Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Migráns ördögökkel sakkban tartott szegények

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kezdeném a Kossuth-mániámmal. Egy ideig hallgattam tegnap este a választási műsorukat, kicsit akkor hagytam abba, amikor az egyik meghívott mit-tudom-én-milyen szakértő azt mondta a bejelentkezéskor, hogy az eredményt majd 26 óra után megtudjuk. Akkor ráérek, biztosan a Nemzeti Választási Iroda döntött úgy – biztos, ami biztos -, hogy kicsit még kitolja az időt a válaszra. Istenem, miért kell hergelni az embereket buta, felkészületlen valakikkel a Kossuth Királyi rádióban? Is. Mégsem stimmelt valami, mert egészen rejtélyes módon többször hivatkoztak a jól informált Magyar Nemzetre, és lökték az adatokat. Onnan hallottam először, hogy a DK-nak akár négy mandátuma is lehet az EP-ben. És akkor még hol volt 23 óra (hát még 26), amikor, ugye, hivatalosan közölték a választás eredményét. Azt már nem hallottam, mert elaludtam, addig úgyis minden lényegesebb információt tudtam – a Magyar Nemzettől. Már meg sem kérdezem, honnan a fészkes fenéből jutott hozzájuk az információ? Nem is kell válaszolnom, tegnap este ők voltak kiválasztott Fidesz-kedvelt lap. Érne egy feljelentést, de úgyis letagadnák, mert ők olyan ügyesek, jósok, hogy mindent tudnak – előre.

Ahogyan a Fidesz tudhatta előre, hogy arat a szegények között. A második legszegényebb ország vagyunk Európában, és a visegrádi országok is úgy elhúztak tőlünk, mint Usain Bolt, ha jó formában van. Arra gondoltam, hogy nem véletlenül, meg arra is, hogy ezt az Orbán-kormány szándékosan idézi elő. Komolyan. Így sakkban tudja tartani az embereket. Nézzük csak, hogyan. Például a választásokkor. Az mégsem lehet véletlen, hogy a tíz legszegényebb településen átlagosan a lakosság 93,5 százaléka szavazott a Fideszre.

A somogyi Pálmajorban mind a 73 szavazó a Fideszre szavazott.

A baranyai Piskón és a borsodi Csenyétén is 100 százalékot szerzett a Fidesz. Csenyéte azért is érdekes, mert 2014-ben még a legbaloldalibb település volt, a szinte kizárólag romákból álló lakóinak a 83 százaléka szavazott az MSZP-re.

A négyszáz lakosú borsodi Fájon, ahol az egy főre jutó vásárlóerő mintegy 360 ezer forint/év (tehát havi 30 ezer forint) 83 százalékos részvétel mellett a szavazatok 99 százalékát szerezte meg a Fidesz.

A mintegy 180 lakosú, szintén borsodi Szakácsin pedig a lakosok 97 százaléka szavazott a Fideszre.

Falura exportált nyomor. Afrikai dzsungelélet, afrikai betegellátással – a magyar családok évében, sőt évtizedében. Hiába ezekben a falvakban és még nagyon sokban ínséges az élet, a Fidesz-KDNP tudja, hogy ott az embereket nem érdekli a közélet; talán annyit tudnak, hogy Orbán a kedves vezetőjük; akire számíthatnak (miben, kérdezném). Egy kis közmunka, ha akad. El vannak veszve az emberi lét legalján. Annyi hazug propaganda eljut hozzájuk, hogy jönne ezer, százezer migráns ördög vasvillával, és felnyársalja őket. Ha a kedves vezető nem menti meg szerencsétlen embereket. Nagyon sok helyen besegítenek a papok a rémisztgetésbe. Bevándorlásellenes ima pedig nincs. A keresztény és a kézcsókokra áhítozó kormány ezeket a kiszolgáltatott embereket csípi, mert majd ők gondolkodnak helyettük. Saját javukra. Az önkormányzati választások előtt lenne dolga az ellenzéknek, hogy elmagyarázzák Orbán ócska és olcsó átverését. Minden hiába, mert a mai parlamenti ülésen sem hagyta ki minden magyarok vezére, hogy ne hazudjon újra.

„Az EU friss jelentése szerint 1,8 millió ember jött ki Magyarországon a szegénységből”.

Ezek nyilván Orbán jól hangzó magánszámításai. Különben, ha igaz is lenne, maradt szegény ember hárommillió. Elképesztő szám. Még a KSH-juk is azt írja, hogy a magyarok jóléte az utolsó a visegrádi országok rangsorában. Több mint kétszer annyit hagynak a boltokban a budapestiek, mint a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében élők. Egy átlagos fővárosi tavaly majdnem 120 ezret, egy észak-alföldi viszont alig több mint 50 ezret költött havonta.

Nem véletlenül éppen azon a vidéken Audi-szlalomoztak Orbánék egy-egy ikszért. A sárossá lett lakkcipőjükben úgy vigyorogtak, mint filmjeiben az idióta, ki nem állhatom, hetvenöt fogú Jim Carrey. Ezért ne beszéljen félre a parlamentben sem.

A visegrádi országokkal ugyanakkor léptünk be az Európai Unióba. Mára mindegyikük lehagyott bennünket, hiába nőtt 57 százalékkal az egy főre jutó GDP Magyarországon, csak az utolsó helyre elég a visegrádi országok rangsorában. A cseheknél 62, a szlovákoknál 94, a lengyeleknél pedig 100 százalékos növekedéssel számol az Európai Bizottság az elmúlt 15 évben.

Magyarországon az egy főre jutó tényleges fogyasztás (AIC) mindössze 62 százaléka volt tavaly az uniós átlagnak, ez ráadásul rosszabb az előző években mértnél. Az életszínvonalat tekintve csak Bulgáriában rosszabb a helyzet, ott 54 százalékos az a mutató, míg Horvátországban szintén 62 százalék. Figyelemre méltó, hogy amíg Romániában 2015-ben – amikor Magyarország 63 százalékon állt – az AIC 58 százalékos volt, 2017-re már 68 százalékra nőtt. (Eurostat)

Nem tudom, megérjük-e, hogy ez a kormány a magyar emberek érdekében dolgozzon. És még értetlenkednek is ott a Fidesz fészekben, ahonnan évekig nem látszik az ország egészének sorsa. A várból, a luxus palotákból kiabálnak az urak: hülyének néznek, lenéznek, becsapnak mindenkit. Azokat is, akik elmenekülnek másik országba Orbán elől. Ám a szegényeknek nincs menekvés.

Az önök véleménye.

Egy alkotmányjogász levezette, hogy az Uniónak érvényteleníteni kellene a magyar képviselők mandátumát, mert nem szabad és tiszta választáson szerezték. A jogi környezet rendelkezésre áll hozzá, már csak a politikai akarat szükséges. Szerintem, igaza van. (agador)

Telefonon beszéltem délután anyámmal, megkérdeztem, volt-e szavazni. Ő meg mondta, hát persze. Szavazott is a Mi Hazánk Mozgalomra. Én meg: 🤤, komolyan? Aztán kiderült, tévedésből szavazott rájuk, mert keverte a Márki-Zay-féle Mindenki Magyarországa Mozgalommal. (Amire amúgy nem is lehet szavazni, mert nem indulnak választáson. ) Na mindegy, az ő szavazata már nagy valószínűséggel megy a kukába, de abban egyetértettünk, hogy tegnap kellett volna telefonálnunk. 🙂 (zsoltix)

Kicsiny falumban(zala megye),így alakult a végeredmény,(Mutter bizottsági tag). Tehát:mi hazánk:8. Dk.:3 Kétfarkúék:3.Fidesz:2. Jobbik:1. és egy érvénytelen szavazat. (janos)

„Az Európai Néppártnak körülbelül 26 mandátumos többsége van, mi vagyunk a legnagyobb képviselőcsoport. Azt hiszem, ez megválaszolja a Fidesszel kapcsolatos kérdést is” – tette hozzá Weber, nem kimondva, de nem is titkolva, hogy nincs feltétlenül szükségük a 13 mandátumot szerzett magyar kormánypártra. A német politikus már korábbi beszédében is világossá tette:nem fognak olyanokkal együtt dolgozni, akik el akarják pusztítani Európát, nem fogunk nacionalistákkal együtt dolgozni. (hvg) (Lajos)

„Ahogy elnézem az EP patkót, nem sok jó néz ki sem Orbánnak, sem az Európát vezetni szándékozó Salvininek.” Eszerint adott a „casus belli”, minimum újabb öt évig…:( (Gábor)

Drukkoltam Dobrev Kláranak, örülök bennt van. A franciakban csalódtam, de végülis nem rossz a végeredmény. A magyarok azt hozták, amit vártam. A csalódás mar régen megvolt bennük. A spanyolok, görögök már tudják, milyen egy fasiszta ország. (anima)

Nagyon jó összefoglaló, de a vègèvel bajom van. A Mindenki Magyarországa Mozgalom / Márky Zay, Hadházy èpp azon munkálkodnak, hogy az őszi választásokon megállapodjanak abban, hogy a fidesz ellen mindenhol csak egy induló legyen. Ez a legjárhatóbb út szerintem. Kiegèszítenèm mèg a pozitívummal, hogy Európában megnőtt a zöldek ès a liberálisok befolyása, ami orbánnak csapás. (Dupla)

Igen a vidék, kérdés képesek lesznek-e eleget járni a vidéket és maguk felé fordítani az embereket? Elmagyarázni, hogy ne féljenek, nem jönnek a migránsok elvenni a munkájukat és megerőszakolni az asszonyaikat. Ezt a nagy bevándorlást már kerítés ide vagy oda az EU-Törökország, és EU-Libia megegyezés már megállította és nem orbán kerítése. Azt is el kellene nekik mondani, hogy ne a régi lenyúlós, fenyegető polgármestert kell választani, hanem maguk közül egy értelmes embert, aki az eddig ellopott pénzek helyett a falu felemelkedéséért fog tenni. Nem kis munka, de valamit valamiért, (Transzporter)

„Európát államok, és nem nemzetállamok építik, mert az utóbbiak csak a könnyzacskókra hatnak”. (Charles de Gaulle). Mondjuk, ugyanott, 60 évvel később, megint mit látunk… (Anna)

Kicsit még bízom abban, hhogy az MSZP felül emelkedik kicsinyességen, karrier vágyon és józan belátással az egy ember, akit kiküldenek, Jávor Benedek lesz. Sokan szavaztak rájuk éppen Jávor úr és a saját érdekünkben. Ha nem őt jelölik, akkor az valószínűsíti, hogy mennek ők is a lecsóba, amint az LMP. (GyörgyiLívia)

Teljesen egyetértek a cikkíróval és a hozzá szólásoddal is. Egész családomat sikeresen rábeszéltem, hogy Jávor Benedek bejutása érdekében tegyék túl magukat az MSZP-s mint párt undorán / bár munkássága miatt Újhelyi is szimpatikus/. Amikor megjött az eredmény, letorkoltak, hogy kár volt rájuk vesztegetni a szavazatukat. Én azonban továbbra is bízom az MSZP-sek józanságában, mert ha nem így döntenek, akkor nekik végleg befellegzett. (Anna dr.)

„olyan vezetőket szeretnének az európai intézmények élén, akik tisztelik az európai nemzeteket, és meg akarják védeni a keresztény kultúrát.”
Féltem a milói Vénuszt. Pogány kultúrát képvisel. (Vilmos)

Ezeknek csak a győzelmi beszédre van alternatívájuk, „B” terv, mármint a jelenlegi pofára esésre még véletlenül sem készültek fel. (Imre)

A másik – véleményem szerint sokkal fontosabb – voksolás ősszel kezdődik. Az önkormányzati választás valóban élet-halál kérdés a Fidesz számára. Ha az EP kampány mocskos volt, az a kampány véres lesz. Meggyengíteni, majd legyőzni úgy lehet a Fideszt. Teljesen egyetértek. Ehhez kapcsolódóan fogalmazódott bennem az az ötlet, hogy a valódi ellenzéki pártoknak – sok más tennivaló között – már most neki kéne állni, és számlálóbiztosokat + váltótátársakat gyűjteni, képezni minden egyes választókörzetbe őszre. És igen! Ez is a faluról-falura, házról-házra meggyőzés, hitelesség aprómunkának a része lehet/kell, hogy legyen. (masikszempont)

Teljesen mindegy mi az eredmény, úgyis győzelmet hirdet a csuti szociopata. És ez a győzelem felhatalmazza arra, hogy hétfőtől most aztán elkezdjék a fontos harcot, amin a haza üdve múlik. (agador)

Így van, teljesen igaz. Miért ne lehetne az EP, EU tagság függvényévé tenni az EU ügyészségi tagságot?? Szerintem alap kellene, hogy legyen. (Márti)

A helyi úgynevezett elit nagyjából olyan, ha nekem ilyen híveim lennének, elsírnám magam. A gazdasági elit áhítja a diktatúrát, mert az ilyen Lölő féle alakok nem tudják elképzelni, hogy éppen vagyonuk miatt, rájuk is sor kerülhet. Így volt az már az ókori Rómában is. Ha a kincstár kiürült, a vagyonosok kaptak felszólítást az öngyilkosságra, vagy száműzték őket és mindenük az államé, uralkodóé lett. Ez a szép hagyomány folytatódott a modernebb időkben, ahogy pl Hodorkovszkij, az egykori leggazdagabb orosz elvesztette vagyonát, vagy akár Simicska is. ((agador)

Így írtunk mi.

Győzelmi siratóének

A vidék a kulcs

Azok

Jobbról veszély várható

Balta helyett bugylibicska

Vajon azt tudja Orbán, hogy ő nem megy Strasbourgba?

Kaszinót és lóversenyt nem lehet a gazdagokra bazírozni

Flórának

A nemzeti vagyon családi birtokbavétele. Logisztikai cél és a második természeti csoda

Nem a migráció eredménye, hanem a szabálytalan mozgósításé

A nap kommentje:

Önkormányzati választás 2019: Fogjon össze az ellenzék, fogjon már végre össze az ellenzék, fogjon már végre össze a kurva ellenzék, mindenki ezt pofázza, aki nem kormánypárti! (Zoltán)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.