Április 20,  Szombat
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Parlamenti ákció: tessék, tessék, felülmúlni az orbáni embertelenséget!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó estét kívánok! Mindenkinek! Fárasztó hét volt ez is. Lesz-e könnyebb?

Jó bőrben vagyunk. A sajátunkban élünk. Ha netán kicsit ráncosodna, majd Orbán kitalál valami bőrsimító csodaszert nekünk. Jó lenne valami megnyugtató végre, mert hogy a büdös francba néz már ki egy harmincas-negyvenes hölgy aszott bőrrel, szem alatti és fölötti barázdákkal. Most, hogy Orbán Viktor plusz az állam (nem az enyém) 12,3 millió dollárért (3,5 milliárd forint) megvásárolta Renoir Fekvő nő című festményét a Szépművészeti Múzeum részére, kikerekedett a hasán kívül is vitézünk mondanivalója:

 „Ilyen léptékű kulturális fejlesztésre, mint a most átadott központ (Országos Múzeumi Restaurálási és Raktározási Központ), csak a leggazdagabb, legerősebb európai nemzetek voltak képesek. Magyarország pedig az elmúlt években annyira megerősödött, hogy „az elmúlt száz évben aligha voltunk mi ilyen jó bőrben”.

…és nem sül az arcáról bőr annak az embernek, aki a bőrt is lenyúzná másokról. Tessék csak ránézni a miniszterelnökre, lassan kiugrik a bőréből, nyilván nem a nyomorában. Ami ugyan nem lenne baj, mindenki úgy néz ki, ahogyan jól érzi magát, de mást nem szabad nyúzni és már-már megnyúzni. Pedig ez lesz a vége. A fideszes-kádéenpés urak és hölgyek elfelejtettek elmenni a rendkívüli parlamenti ülésre, amit az ellenzék kezdeményezett. Nem értek rá, ma is ki kellett osztani a szerepeket: hány migránsozás, hány Sororozás, Európát ugatás fér bele a napjukba. A kilakoltatások megbeszélése már nem fért bele. Az ülésnek aktualitást adott annak a kilencgyermekes családnak a története, akiknek a házuk elárverezése előtt levelet írt Orbán Viktor.

Kitartást és minden jót!

Ezt írta a kilencgyerekes édesanyának Magyarország miniszterelnöke, még hozzátehette volna, hogy boldog karácsonyt. Azt a leborult szivarvégit, mondaná most apám százötven kilós barátja, a Lapaj, de attól tartok, ha a Lapaj találkozhatott volna Orbánnal, úgy teszi helyre, hogy még Kamcsatkán is azon röhögnének.

Azt mondták a fideszesek, hogy az ellenzék csak akciózott. Ákció, tessék, tessék, felülmúlni az orbáni embertelenséget! Jól látta Vaclav Havel, pedig még csak 2002-öt írtunk akkor: „Ha ez az ember még egyszer hatalomra jut , Isten óvja Magyarországot, de Európát is.”

És még mindig itt vannak, egyre jobban belénk másznak a zsarnokok, és egyre inkább jól látszik, hogy a magukat családbarátoknak nevező urak csak hintik a sóderüket itthon és már külföldön is. Nem volt egyetlen tökös és komoly képviselő sem, aki kiáll a Parlamentben, és habog valamit. Nem merte senki vállalni, igazat nem tudott volna mondani, a hazugságukat, a pökhendiségüket pedig ismerjük.

Megfogadtam, hogy az eszét vesztett Kövér Lászlóról nem írok, most csak is  azért, mert megint volt pofája azt mondani: a kontinens ideológiai szőnyegbombázás célpontja és az értéksemlegesség jegyében keresztényellenességet, a multikulturalizmus nevében nemzetellenességet, a globalizmusra hivatkozva pedig államellenességet gerjesztenek és hirdetnek mindazok, akik saját uralmi céljaik érdekében véget akarnak vetni a kereszténység, a nemzetek és a szuverén nemzeti államok korszakának Európában.

A jó keresztény Kövér úr. Vajon hová rejtette csatos párttagkönyvét? Neki is van bőr még a gyűlölettől és pökhendiségtől fonnyadozó arcán. Bajusz marad. Ezeknek abból áll a keresztényi hitük, hogy a hajléktalanokat, a devizahiteleseket, a kilakoltatottakat, az éhezőket segítse meg Isten. Még azt sem hiszem el, hogy imádkoznak értük. Ha tudnak egyáltalán.

Érdekes, a Vatikánban nem így gondolják, igaz, megmondta a Zorbán, hogy olyan nagyon nem számít az, hogy mit mond a pápa. Pedig figyelhetnének egy kicsit.

A pápai állam tavaly 3,5 millió eurót költött a rászorulók számlái, lakbérei és gyógyszerei kifizetésére. Egy vatikáni bíboros újraindította az áramszolgáltatást Róma egyik, hajléktalan családok által elfoglalt lakóházában. Konrad Krajewski bíboros beavatkozása nagy vitát kavart. Ki szólalt meg elsőként? Orbán politikai háremének egyik újdonsült szerelme, Matteo Salvini olasz belügyminiszter. Mert Krajewski bíboros, ha már hozzányúlt a lezárt villanyórákhoz, fizesse ki a lakóház tartozását. A bíborosnak még humora is van:

„Bent volt ötszáz ember, köztük száz gyerek, hat napja áram nélkül: segíteni kellett volna nekik, nem pedig pénzről beszélni. Ha Salvini azt szeretné, az ő számláit is kifizetem. Attól kezdve, hogy visszakapcsoltam a mérőórát, én fizetem, ezzel nincs semmi probléma. Sőt, kifizetem az ő számláit is. Nem szeretném, hogy politikai kérdés legyen ebből, én a pápa szeretetszolgálatának dolgozom, a szegényekkel foglalkozom. Végre van náluk villany és meleg víz. Most már az önkormányzaton a sor.” – mondta Konrad Krajewski.

Na most, képzeljük el, hogy Semjén, Kövér, Orbán, amikor értesül arról, hogy a lakóházban élők május 6-tól villany és meleg víz nélkül vannak, lemennek a abba a pincébe, ahol a főkapcsoló volt, leszerelik a villanyórákat gátoló zárakat, és újraindítják az áramszolgáltatást. Elképzelhetetlen, ugye? Ehhez azért emberség is kellene.

A közvetlenül a mindenkori pápa hatáskörébe tartozó alamizsnahivatal vagyona azokból a bevételekből származik, amelyeket a hívők a keresztelőkre, esküvőkre és más évfordulókra kért pápai áldásokért fizetnek. A hivatal bevételét jótékonysági célokra fordítják.

Még egy történet: tavaly Ferenc pápa azzal bízta meg Konrad Krajewski bíboros-pápai főalamizsnást, hogy kínálja meg fagylalttal az olasz partot érő migránsokat. Istenem, hogy rázná a hideg a csókos magyar papokat! Nem a fagyitól.

„Nem fagyossá akarjuk tenni a szíveiket – élcelődött a bíboros – ez a fagylalt a pápa gyengédségének jelképe. Abban reménykedünk, hogy itt, Olaszországban mindenhol keresztény és bőkezű szívekre találnak, és végre otthon érezhetik majd magukat.”

Húszezer tölcsér fagylaltot osztottak szét aznap más befogadó központokban is. Matteo Salvini nem volt ott. Ha Orbánék nem keresztények, nem demokraták, nem emberségesek, nem ők a fekete sereg, akkor mik? Van ötletük? Kiugrom a bőrömből, ha meg nem tudom. Nekem már csak vicc jut eszembe az állítólag mélyen vallásos, ájtatos, hitbuzgó hölgyek és urak viselkedéséről.

Szólt a grófnő szendén elpirulva: hová a p*csába tettem a csatos imakönyvem?

Az önök véleménye.

Megértem Mariskát. A németekből szinte teljesen kihalt a nácizmus, és neki fölöttébb rosszul esik. (György)

Es tènyleg…a Tortènèsz Asszony „nagyot ment” ..mert ha a nèmet gazdasàgban vezetès, ès identitàs vàlsàg van, akkor Magyarorszàgon mi van??? Mondom: Tomèny korrupciò, a kultùra romokban, a politika alulròl se sùrolja az elfogadhatò szintet, a diplomàcia, meg „megèrne egy misèt”..Azt azèrt remèlem, hogy nem zavarja ossze a Nagys^Asszonyt hogy a nèmet autòipar tartja „lèlegezteto gèpen” a magyar gazdasàgot..ès akkor az egèszsègugyrol mèg szòt se ejtettunk…Tessen ezt elmagyaràzni annak a lètminimum alatt èlo , nyomorgò 3 milliò embernek, hogy milyen c@r a nèmeteknèl èlni… (Krisztina)

Bár imádom a szőke nőket, mégis, Mariska néni tipikusan úgy viselkedik mint a viccek buta szőkéi, de azokból is a legostobább. Akkora hatalmas történész, hogy azt sem veszi észre, hogy ez a szöveg már az ötvenes éveben sem nagyon jött be. Gondolom, ezért lett belőle főideológus, mert siralmasan eredménytelen volt a szakmájában. Az utolsó előadása még Bécsben, közröhejbe fulladt. Jaj annak az országnak, ahol ez a szellmi elit. (agador)

Az esti hírekben láttam, hogy a kormányinfón megkérdezték Gulyást a bajszos házmester minősíthetetlen kijelentéséről. Ő pedig hivatalosan is megvédte, hogy igenis igaza van. Nyíltan, kamerák előtt. Ombudsman, jogvédők, egy vagány ügyvéd, valaki?! Ez már nem csak a szokásos taplóság volt, ez annál súlyosabb. Szerintem. (Madárlátta)

Mérvadó szakmai – történészi – körökben senki sem tekinti Maris nénit „valódi történésznek”, csupán „udvari történésznek”. Nem véletlen, hogy a jelenlegi kurzus elsősorban az ő, megrendelésre legyártott véleményének ad teret. Pedig az ilyen „történészekben” soha nem lehet megbízni, ha frivol akarnék lenni, úgy is fogalmazhatnék, hogy az ilyen „történésznek” a „szeme sem áll jól”. Ezt Maris néni vonatkozásában nem engedhetem meg magamnak. (Gábor)

Akkor liberális korukban orbánék is azon dolgoztak, hogy lebontsák a keresztény civilizációt és a nemzetállamokat. Csak azóta nagyon megbánták, mivel így esélyesebbnek érzik a hatalmon maradásukat, az 1 bites magyarok miatt. (Transzporter)

Táviratilag: Én nem szeretnék úgy élni, mint az ősök – jobbágysorban, pestisjárványban orvos nélkül, esetleg barlangokban (nem pontosítottak, mennyire távoli ősök). Az EP-választáson a szavazókörök elenyésző (kb. 15%) részében lesz ellenzéki delegált. Az egybiteseket elviszik szépen busszal szavazni, a mozgóurnák is körbejárják az otthonokat, sok fásult meg nem megy el szavazni. Ne lepődjön meg senki a Fidesz 15-17 mandátumán. Csináltam egy FB-posztot az alábbi idézettel, osszuk meg minél többen! (1) A törvény előtt mindenki egyenlő. Minden ember jogképes. (2) Magyarország az alapvető jogokat mindenkinek bármely megkülönböztetés, nevezetesen faj, szín, nem, fogyatékosság, nyelv, vallás, politikai vagy más vélemény, nemzeti vagy társadalmi származás, vagyoni, születési vagy egyéb helyzet szerinti különbségtétel nélkül biztosítja. Magyarország Alaptörvénye, XV. cikk (Madárlátta)

Ikea, like! Szeretlek titeket. (anima)

Még soha semmilyen szabályt nem tartottak be, még azt sem amit ők alkottak. Nem azt hiszem, amit mondanak, hanem azt, amit látok, tapasztalok, tudok, érzek. Nem véletlen fektetnek olyan nagy súlyt évek óta a hitre, hátha bejön a szószékről sulykolt, és a fidesz által mantrázott szöveg. Véleményem szerint hinni annyi, mint nem tudni. (Transzporter)

Teljesen egyetértek! Ezek még a saját törvényeiket se tartják be, ráadásul „sose vetemednének olyanra…” Sok xar politikai vezetése volt már ennek a kis országnak, de ennél lejjebb talán még senki nem, ráadásul súlyos amnéziával is küzdenek! Nem emlékeznek az erkölcs, etika, emberség, empátia, szolidaritás, szociális érzékenység, stb. szavakra, a jelentésük pedig – már ha ismernék őket – nem is volna érdekes a számukra… (Attila)

Egyszer volt..ja most van…olyan kormány,aki „családbarát”….bizony ám. A képviselői pedig úgy gondolták:KIT ÉRDEKELNEK A SZERENCSÉTLENEK….MIÉRT SEGÍTSÜK ŐKET….MIÉRT MENJÜNK EL A PARLAMENTBE?Hisz az a munkahelyünk…de ugye a napirendi pontban nem olvastunk a „migráncsokról”,sem a Sorosról,de a szerencsétlenek megsegítéséről igen.Na ez pedig nem jó….tehát „sztrájkolunk”….NEM DOLGOZUNK,DE A FIZETÉST FELVESSZÜK! Az is lehet,hogy homokosok is segítségre szorulnának….azt pedig soha-soha! (B. Ferencné)

A kilenc gyermekes édesanyának kitartást és sok szerencsét kívánt Orban kabinetirodája, míg az emberek adták össze a pénzt, hogy ne lakoltassak ki a gyermekeivel. UNDOR, UNDOR, UNDOR a fidesz! (anima)

Így írtunk mi.

Tényleg meg kell állítani

Kezdhetünk aggódni

De tényleg, mi rosszat tett ez az áldott, szent tehene a gazdájának?

Bajuszmese

Hagyjuk összeomlani

A Fideszt továbbra sem érdekli a devizahitelesek ügye

Néró császár unta a nejét

Komi(sz) történet

Felajánlott béke

Nem történt semmi

A pávatánc ára

A nap kommentje:

Saját magukon kívül senki sem érdekli őket. Sőt, ha érdekük úgy kívánja, akkor még tönkre is tesznek bárkit. Egyre inkább úgy gondolom, hogy a devizahitelezést direkt az emberek tönkretételére fundálták ki. Lám, most is a „vegyél fel hitelt” a nagy megoldásuk a népességfogyásra. (Fatkavakkan)

Nyugodjunk meg a heti stressz után.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.