Szeptember 17,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A Fideszt továbbra sem érdekli a devizahitelesek ügye

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,026,680 forint, még hiányzik 1,973,320 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A Fidesz törődik a devizakárosultakkal, a kilakoltatott vagy kilakoltatás előtt álló gyermekes családokkal. Legalábbis ők maguk ezt állítják, ehhez képest elég ránézni a képre és rögtön más jut az ember eszébe.

Forrás: MTI

Az ellenzéki és független képviselők által összehívott rendkívüli ülésre, amelyen a devizahitelesek, kilakoltatottak ügyét tárgyalták volna, egyetlen kormánypárti képviselő vagy miniszter sem jelent meg, ezzel gyakorlatilag megfúrták az ülést. Hogy melyek lehettek az okok? Soros? Gyurcsány? Brüsszel? Majdnem. Bár semmi köze semmihez, a Fidesz-KDNP szerint azok az ellenzékiek akcióztak a parlamentben, akik devizahitelekbe hajszolták az embereket, de egyetlen, a bajba jutottakat segítő intézkedést sem szavaztak meg.

És igaz, hogy az ülést megtrollkodta a Fidesz, az MTI azért kegyesen beszámolt az ellenzéki képviselők nyilatkozatairól, íme:

Tóth Bertalan, az MSZP frakcióvezetője azt mondta, hogy Orbán Viktor a nagyhatalmak, Oroszország, Kína és az USA kegyeit keresi. A miniszterelnök elutazott Moszkvába, Pekingbe és Washingtonba és mindenhonnan több száz milliárd forintos hitelekkel tért haza – tette hozzá. Szerinte a Magyarországot feszítő társadalmi problémák megoldására megvannak a források. Ha több száz milliárd forintot lehet elkölteni egy pár perces találkozó érdekében, akkor miért nem lehet az otthonukat elveszítő családokat megsegíteni? – tette fel a kérdést a szocialisták elnöke.

A jobbikos Kepli Lajos azt mondta, a kormány már közel egy évtizede nem tudja megoldani a devizahitelesek problémáit és úgy tűnik, hogy nem is akarja kezelni a problémát. Az ellenzék olyan témában hívott össze rendkívüli ülést, ami az ország lakosságának 30-40 százalékát érinti, a kormányzat azonban arra sem veszi a fáradtságot, hogy akár csak egyetlen egy politikust beküldjön a parlamentbe – mutatott rá.

Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnöke arról beszélt, hogy Magyarországon az elmúlt három évben több mint tízezer kilakoltatást hajtottak végre és közel egymillió végrehajtási eljárás van folyamatban. Majdnem negyvenezer embert lakoltattak ki azért, mert “Orbán Viktor hazudott és nem segített a magyar embereknek” – fogalmazott. Szerinte a probléma megoldására tett kormányzati intézkedések nem hoztak érdemi eredményt. Felhívta a figyelmet, hogy a lakhatási szegénységgel érintett emberek aránya az Európai Unióban öt százalék, míg Magyarországon közel 17.

Arató Gergely, a DK frakcióvezető-helyettese azt mondta, hogy Magyarországon ma két valóság van. Van egy hamis – amiben dübörög a gazdaság, egekbe szöknek a bérek, nagyszerűek a nyugdíjak, egyre jobb az egészségügy, csodálatos az oktatás és megoldották a devizahitelesek problémáit -, és van a valóság, amiben a polgárok élnek. Ebben a valóságban emberek kerülnek az utcára, mert nem tudják fizetni a hiteleiket vagy a közüzemi díjakat, tönkremegy az egészségügy, nem lehet megélni a munkások béréből és a nyugdíjasok jelentős része megalázó ellátást kap – tette hozzá.

Csárdi Antal, az LMP képviselője hangsúlyozta, hogy a veszélybe került családok helyzete nem pártpolitikai kérdés. A Fidesz-KDNP nem vett részt a pénteki parlamenti ülésen, és ezzel megmutatta, hogy mit gondol a segítségre szoruló emberekről – jelentette ki.

Szél Bernadett (független) egy kilenc gyermekes édesanyának az üzenetét olvasta fel, akinek családja majdnem elveszítette a lakását.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.

Social media & sharing icons powered by UltimatelySocial
error

Kövess minket!