Április 18,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Mária országában az Orbán-klánról teljesen lepattogott a demokratizmus máz, zsarnoki lakkot kentek magukra

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,324,946 forint, még hiányzik 675,054 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Hoppá, be kell csuknom gyorsan az ablakot, nem szeretem májusban sem a szobában a jeget. Olyan hirtelen jött ez a dió nagyságú átok, hogy még a szivárvány sem tudta pótolni a látványt. Gyanítom, hogy annyi most salátának, gyümölcsfáknak, mindennek. Mintha el sem akarna állni. Ez az égiek bosszúja.

Tényleg, valamelyik nap eszembe jutott, hogy nem látok az utcákon papot. Hétköznapi ruhájukban, reverendában egyáltalán nem. Amúgy pedig nincs rá írva senkire, hogy hivatásos Isten szolgáló. Megjegyezném, hogy pocakos kismamával sem találkozom túl gyakran, biztosan a mi vidékünkre még nem ért el a CSOK meg mindenféle fideszes szuper családi kedvezmény. Amúgy pedig nem irigylem az atyákat, olyan lehet ez a reverenda, mint a katlan, de hát tűrni kell hideget, meleget is. Erre rendeltettek. Titkolják a nagyérdemű előtt kilétüket vagy kevesen vannak? Utóbbi igaz, nem népszerű manapság papipari szakmunkásnak lenni. Nincs utánpótlás.

A katolikus papok száma világszerte

1973-2012 között közel 420 ezerről közel 414 ezerre csökkent a papok száma világszerte. 1980-2012 között 1895-ről 3126-ra emelkedett az egy papra eső hívek száma. 1970-ben közel 40 ezer plébániának nem volt papja, 2014-ben közel 50 ezernek. Ehhez hozzátartozik, hogy 1970 óta kétszeresére nőtt a katolikusok száma a világon:  653,6 millióról 1,229 milliárdra. A nyugati világban ugyanakkor a hívek és a papok száma is csökken.  A leggyorsabban növekedő térség Afrika, ahol 1980 óta 238 százalékkal nőtt a katolikus népesség száma, így ma a katolikusok 200 millióan vannak, a papok száma viszont csak 139 százalékkal nőtt. A szeminaristák száma a világon 2015-ben közel 117 ezer volt.

A katolikus papok száma Magyarországon

Az egyházi statisztikák szerint (Annuarium Statisticum Ecclesiae) Magyarországon 2005-ben 2576; 2015-ben 2110 pap szolgált (1733 egyházmegyés és 377 szerzetes pap), átlagéletkoruk 60 év feletti. 2006-ban 36 papot szenteltek, 2017-ben 20-at. 2000-ben még 420 szeminarista tanult hazánk papneveldéiben, 2018-ban már csak 200 alatt van a számuk.

Elüldözték őket vagy sem, azt nem tudom, de jött az erősítés. Már legalább kétszáz missziós pap érkezett Magyarországra: Vietnamból, a Fülöp-szigetekről, Indonéziából, Nigériából, Kenyából, Kongóból és más, egzotikus országokból. Import papok. Jusson az ország minden szegletébe belőlük. Szótárral és idegen akcentussal is érthetőek a szentbeszédek, nemde? Nem migránsok véletlenül? Olyan szeretett migránsok, mint a kényeztetett focisták. Ha majd annyi bevándorló pap lesz nálunk, mint amennyi labdarúgó, akkor kiülhet a vigyor Semjén sötét arcán is.

Ki fizet, kinek? Legyünk jóindulatúak, biztosan az egyház látja el a misszionáriusokat. Elvégre, vendégségbe jöttek. Az önmegtartózás, a puritán élet jegyében nem kell sokat rájuk költeni. Azért az nagyban segíti a nyelvtanulást, ha az idegen országból érkezett atya gyóntat. Állami segítséggel munkaerőpiaci átcsoportosítás zajlik a magyar köztársaságban? Ja, nem. Mármint köztársaság. Maradjunk annyiban, hogy a jó pap holtig tanul – meg a jó hívő is.

…meg a Kövér László is. Talán a nyolcvanas évek közepén, a Magyar Szocialista Munkáspárt Központi Bizottsága munkatársaként, Soros-ösztöndíjasként sutyiban arra készült, hogy az országgyűlés elnökeként a 2020-as budapesti Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus előkészületeit megtekintő bíborosoknak és a püspöki konferenciák képviselőinek leadja a Fidesz-sódert.

A magyar állam 2010 óta több mint 2,3 milliárd eurónak megfelelő költségvetési pénzt fordított az egyházak támogatására, csaknem 100 millió eurót a Magyarország határain kívül élő, Kárpát-medencei magyar ajkú keresztény egyházi közösségek támogatására; …2016 óta csaknem 30 millió eurót fordítottak a Hungary Helps program keretében a világ különböző pontjain üldözött, vagy veszélynek kitett keresztényeknek a szülőföldjükön való megsegítésére.

Keresztényi szeretetből. Abból pedig nem lehet pazarolni iskolákra, kórházakra; hárommillió rászoruló emberre. Őket segítse ki és meg a Megváltó. Mária országában Orbán, Kósák, Matolcsyk, Némethek, Czunyinék, Selmeczik, Káslerek, Novákok, Rogánok, Lázárok, Kövérek, Szijjártók parancsára végzik el a kilakoltatásokat, a hajléktalanok eltakarítását; a szélhámos rezsicsökkentést. Mária országában élnek az éhségtől könnyes szemű kisgyerekek; a magukat betegre dolgozó, kisemmizett melósok; a nyomorukban megrokkant és megfagyott idős emberek; a munkahelyükről kirúgott, reménytelenségbe fulladt szakemberek…

…és Mária országában dőzsölnek luxusukban a szabadságharcos, hűbérúri rendszer haszonélvezői – a buggyos gatyásoktól a fényes hajú, arannyal kirakott, pénzt tojó, egész pályás letámadó pökhendiek. Hatalmuk jóllakottságában gusztustalanul böfögnek a velük nem egy partiban játszókra.  A földi paradicsom tömött erszényű kengurui. Istenre hivatkozva feszítenek meg családokat – sűrűn vetve a keresztet. Mert a büdös életbe, az Orbán klánról teljesen lepattogott a demokratizmus máz, főúri lakkot kentek magukra. Egy kapura játszanak, mindig ők rugdalják a nekik nem számító embereket meg a gólokat.

Az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszust 2020. szeptember 13-20. között rendezik Budapesten. Kimondottan vallási összejövetel, a római katolikus egyház világméretű eseménysorozata, az oltáriszentség tiszteletének elmélyítésére. Szervezője egy pápai bizottság. a budapesti Hungexpo területe lesz. Nem a magyar állam. Ilyenkor kellene Áder János főpecásnak egy protokoll mosoly a kongresszuson. 

Ennyi. Embertelenségtől zsírosodó kövérkék.

Az önök véleménye.

Gyopáros nertárs /nomen est omen / közvetlenül a fősuli után avanzsált képviselővé, még 2010-ben, ifjú janicsárként, nulla élettapasztalattal. A szülei a lélekmaszírozó orvosuknak sírták el, hogy kétmillió forintot kellett a fénylő csillag zsebébe csúsztatni, hogy rákerüljön a listára, de pár hónap múlva már közölték, megérte. (agador)

Két millió? Nem is drága. Néhány hónap alatt visszajön a képviselői illetményből. Én a dupláját is simán megadnám egy négy éves képviselői megbízásért, még ha a házra is kellene érte jelzálogot rakatni. Szépen elfaszbúkozgatnék az ülésteremben a szolgálati laptopon, közben nyomogatnám a gombot a frakcióvezető utasításai szerint, a nyári szünetben meg önmegvalósítanék az ülésszakban felmart potya milliókból. Istenem, de szép lenne… (Hajszás)

Nem hiszem el….ez egy nagyon elb@sott mondat volt..mi koze egy temeto gondozàsànak a falusi èletminosèghez?!..Maradjunk annyiban, nem hazudtolja meg a neve a „szerzot”…ès èn vagyok a hulye, hogy mèg meglepodok ezen… (Krisztina)

„az egyetemisták, főiskolások körében a Momentum (és a Kétfarkú) lekörözte az állampártot” Bár nem ebbe a korosztályba tartozom, de nálam is. Meg az összes többit is. Még tavaly eldöntöttem, hogy ha a kettő közül valamelyik indul az EP-választáson, arra fogok szavazni, ha egyik sem, akkor talán el sem megyek. Azóta már kiderült, hogy mindkettő indul, szóval mindenképpen szavazni fogok valamelyikre. 🙂 (zsoltix)

Én egy nagyon kicsivel radikálisabban úgy mondanám, hogy erősödik a fasiszta diktatúrát koppintó pártállami terror… (Attila)

Esetleg lehetne csoportos feljelentést tenni, pl. mint javaslod a hazaárulózás miatt. Erre több mindent is rá lehetne húzni, a jó hír megrontását, hamis vádaskodást, üzletektől való elesést (mert ki akarna egy hazaárulóval üzletet kötni, akinek a feje felett egy lehetséges életfogytiglani börtön lebeg?) Ha jól tévedek Orbán hazaárulózott le többek között engem is. Nem személy szerint, hanem csak mert a magyarországi Olimpia ellen írtam alá. Mint jogász jobban tudhatná, hogy mit engedhet meg magának, de mióta Európa DNS-e, nagyon elszaladt vele a ló. (Butcherbird)

Hát mégis hogy képzeli a szegedi önkormányzat a gyerekek és a nyugdíjasok támogatását? Lölönek jár az és a többi oligarchának! Még mit nem, őket megrövidíteni!? Na ne már! (anima)

Magyarországon bármit meg lehet tenni, ha van egy fidesz befolyásos rokonod, barátod. Akkor büntetlenül lehet lopni, csalni. (Transzporter)

Mindenkit be kell venni az EU-ba, akit fideszék akarnak, mindenkit ki kell onnan rúgni, aki nekik nem tetszik. Mi a fenéért vannak az EU-ban az északi és nyugati országok, mikor ők inkább a balkánt akarják? Mert nem kötözködnének velük, nekik nem számítana, hogy nálunk nincs demokrácia? Nem értem, mikor éppen kifelé áll a rudunk, akkor még dirigálni akarnak az EU-nak is. Mi van ezeknek az embereknek a fejében. Már azt hiszik, hogy egész Európában ők az urak. Minket letaroltak, az EU-t úgysem tudják. Albánia fogja ezentúl utalni az euro-milliárdokat? D (Transzporter)

Lehet, hogy az import papok azért látják nyitottnak a magyarokat, mert ők nem védték a fejüket kendővel és nagyon megsütötte őket a nap. És ha nem érti, hogy mi van a plakátokon, akkor hogyan térít vagy prédikál? (Sirius)

Így írtunk mi.

Hogy aztán legyen mit lehányni?

Majd a bíró néni-bácsi megvédi a teljhatalomban lévő kormánypártot a csúnya ellenzéktől?

Ilyen az, amikor valaki szembeszáll a hatalommal

Amit a Várban lehet, miért ne lehetne a nagybanin?

Lehet, hogy ez mégis egy különleges gyökérzetű, egyedi fajta. Pont az ellenkezője annak, aminek hazudja magát

Szijjártó ismét követel

Ház az erdőben

A szuverenitás nem azt jelenti, hogy gond nélkül lophatjuk meg az EU-s adófizetőket

Ne higgy!

Pap import Afrikából

A nap kommentje:

Szijgyártó Europa vezető nagyhatalma! Ha Europa nem fogad szót Petinek, lesz nagy irgum-burgum!🔥 (Ágnes)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.