Március 29,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

Ordítok Blog


Majd a bíró néni-bácsi megvédi a teljhatalomban lévő kormánypártot a csúnya ellenzéktől?

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Úgy nézem, feljelentgetős idők jönnek. Már eddig is mindenki mindenkit, de mostantól még jobban, harciasabban, zajosabban jelentgetnek a szélsőkonzervatívok, vagy micsodák is jelenleg ők.

Botka és lakájmédiája ismét hazudik! A Fidesz szegedi szervezete minden olyan intézkedést támogat, ami a szegedieket pozitívan érinti.

Ugyanakkor fenntartjuk továbbra is, hogy a Botka-féle önkormányzat arroganciája miatt a város kevesebb adóbevétellel gazdálkodhat, így kevesebb juttatásban részesítheti a szegedieket, és azt is, hogy a kormányzat kilencedik éve bővülő családtámogatási rendszere mellett ez csak kirakatintézkedés, kampányfogás, nem több. 

A Botka-média hazugságaival szemben természetesen megtesszük a megfelelő jogi lépéseket.

Fidesz szegedi szervezete 

Szép fideszes szokás szerint természetesen úgy kellett kisakkoznom, most éppen miről van szó. Az tiszta, hogy Szeged minden nyugdíjasnak és minden általános iskolásnak 10 ezer forintot ad, ez alanyi jogon, minden évben jár. Ennek az összegnek a fedezete a megemelkedett iparűzési adóból származik, a többlet-adóbevétel felét költi a város erre a jóléti intézkedésre. A bevétel másik felét fejlesztésekre szánják.

Ezért kellett tartósan eltöprengenem rajta, hogy ezzel ugyan mi a búbánat kínja lehet fideszéknek, hiszen idősek és gyerekek támogatásáról beszélünk, ennek egy született és velejéig, ráadásul keresztényileg családbarát kormány farokfelvágva örvendezik. Mármint az én logikám alapján.

A magánnyomozásom végére sikerült rálelnem a Botka-médiának titulált portál ominózus cikkére. Vagy legalábbis gondolom, hogy ezen húzhatta fel magát a Fidesz és az ő szegedi szervezete. A szeged.hu lehet az ellenség. A portál azt feltételezte, hogy a fideszesek nem fogják megszavazni a javaslatot. Ezt abból következtethette ki a portál, hogy:

»A Fidesz határozottan elutasítja és ellenzi, hogy Botka László a lakossággal fizettesse meg saját lustaságát, gyávaságát és azt, hogy lélegeztetőgépre kapcsolta Szegedet« – olvashattuk Tápai Péter, az Orbán-párt szegedi alelnökének indulatos szavait. A szegedi Fidesz korábbi vezetője, Bartha László pedig »júdáspénznek« nevezte a szolidaritási csomagot.

Én ugyan sem szegedi, sem fideszes nem vagyok, de ebből számomra is az tűnik valószínűnek, hogy az a képviselő, aki így kikel a támogatások ellen, nemmel fog szavazni. Hiszen ezt írta Tisza Koalíció – a szeged.hu szerint Bartha László – az évi egyszeri juttatásról:

Úgy gondolja, hogy egy közepes mértékű hétvégi bevásárlás áráért újra tömegesen Önre voksolnak majd? Ennyit ér Önnek egy szavazat? Tízezer forintot? Mit gondol a szegedi polgárokról, Polgármester Úr? Ennyire ostobának és olcsónak tartja az embereket? Azt hiszi, tízezer forintért cserébe hajlandóak leszünk szemet hunyni az Ön tizenhét esztendeje tartó semmittevése, látszatpolitizálása felett? 
Nem leszünk hajlandóak. Júdáspénzre nincs szükségünk. Nekünk háló kell, nem pedig egy pimasz módon odavetett haldarabka.

Ha jól értelmezem, a szegedi Fidesznek leginkább a Tisza Koalícióval van vitája, amivel nekem semmi bajom nincsen. Már csak azért sem, mert közöm sincsen hozzá. Azzal viszont van bajom, hogy a kormánypárt mindenféle rendű-rangú alegysége erősen ráállt a feljelentgetésre. Most ez lesz a módi? Így próbálják meg elhallgattatni az ellenzéki portálokat? Ennyire félnek még mindig, az őrületes fideszes médiafölény ellenére is? Majd a bíró néni-bácsi megvédi a teljhatalomban lévő kormánypártot a csúnya ellenzéktől? Hiszen ezen az alapon a fél ország feljelentgethetné a Fideszt, a kormányt, a kormány szinte minden egyes tagját, mégpedig megállás nélkül, folyamatosan.

Azon töprengek, hogy mi lenne akkor, ha minden alkalommal, amikor valamelyik politikus vagy valamelyik firkász sejthalmaznak, fehérjekupacnak, patkánynak és egyéb szerves anyagnak titulálja a baloldaliakat, az ellenzékieket és a liberálisokat, mindenki, aki sértve érzi magát, a bíróságra rohangálna? Mi lenne, ha nem egy ember tenne feljelentést, hanem egyszerre félmillió? Vagy kétmillió. Minden alkalommal. Elvégre bizonyíték van bőséggel, írásban is, tévéfelvételeken is, dúskálhatunk. Tényleg ez lenne a megoldás? Lehetséges, hogy kénytelenek leszünk kideríteni?

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.