Március 28,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Akik a lelkiismeretüket, a tisztességüket a legócskább nejlon tasakban hordozzák

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 1,506,669 forint, még hiányzik 1,493,331 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Ezért is érdemes parlamenti képviselőnek lenni: állni, mosolyogni, nem beszélni, pacsizni, tenni-venni a jó-rossz formát. Ehhez nagyon ért Czunyiné dr. Bertalan Judit fidesznyik, levitézlett oktatási államtitkár. Jön-megy a választókerületében protokollilag, aztán gyorsan csináltat magáról képeket, hogy lássa az egész ország, mennyit dolgozik a magyar emberekért – csekély 1 484 550 forint képviselői tiszteletdíjért. Pakolja vagy pakoltatja a Facebook oldalára az egyforma, reklámnak is unalmas képeket. Miről? Előbb hadd mondjam el, hogy a teljesen alkalmatlan államtitkársága mellett miért csak egy jól simuló pártkatonának tartom Czunyinét.

Emlékszem még arra, amikor bólogató Jucuskaként megszavazta a nőverő fideszesek ellen tiltakozó ellenzéki képviselőnők megbüntetését, cserben hagyva ezzel saját bántalmazott nőtársait. Az erről szóló törvény vitáján sem vett részt, ahogyan egyik fideszes nő képviselőtársa sem. Ráadásul – az életrajza szerint – családjogi szakjogász is. Fő a fegyelem, a lelkiismeretét ő is a legócskább nejlonszatyorban hordozza.

Czunyiné dr. Bertalan Judit fideszes politikus Bábolnán átadott egy IFA gyártmányú, régi tűzoltóautót az önkéntes tűzoltóknak. Nem tudom, kibírták-e röhögés nélkül azok az emberek, akiktől az életünk is függ, hogy egy valaha az NDK-ban gyártott autót ajnározott a képviselő asszony. Nem értek a tűzoltóautók műszaki paramétereihez, de ha ez a modern, korszerű munkaeszköz, akkor nem alszunk túlságosan nyugodtan. Ez éppen olyan nagy fejlődés, mintha a kormány muftijai Trabanttal közlekednének, és még büszkén fel is avatnák. Nem is olyan szürreális kép: Orbán Viktor fogadja populista olasz barátját, és együtt a környezetkímélő Trabanttal elhajtanak a déli határra megnézni, hogy a kettő migráns nem dönti-e meg a köztársaságot. Na, ugye, ilyen csak a mesében fordulhat elő meg a Czunyinéval.

Pap is volt, megszentelte a negyvenéves IFÁ-t, hogy bírja még legalább negyven évig. Azon gondolkodom, hogy a Czunyiné mikor tesz a legjobbat az embereknek. 1. Ha nem beszél. 2. Ha csak azt fújja, amit a politikai tábornoka. 3. Ha csak mosolyog.

Egyik sem jó, mert ez nekünk nagyon sok pénzünkbe kerül. Maradjunk egy negyedik változatnál: az lenne legjobb ennek az országnak, ha eltűnik ő is a közéleti porondunkról.

Addig is, adjunk a családpolitikának! Szorgalmasan élnek a magyar emberek a világhírűvé avanzsált családtámogatási modellel. Ez egy kicsit más, mint amit Novák Katalin jisorázik naponta. A budakalászi modell nem kerül a napi hírekbe, azt elsumákolják. Adva van a budakalászi önkormányzat vagyonhasznosítási bizottsága. Ennek a bizottságnak az elnöke a fideszes Máté István. Máté úr annyira szereti a fiát – nem most született a gyerek -, hogy megengedte neki, hogy féláron vásárolhasson lakást. A gyerek igen csak boldogan 8,7 millió forintért megvette a 34 négyzetméteres kéglit, amit az önkormányzat adott el. Nem akárhol, hanem a budapestiek által kedvelt Omszki-tó mellett. Mások itt körülbelül 15 millióért kapnak lakáskulcsot – a saját pénzükből. Azt írja a Blikk, hogy 3 hónappal korábban ugyanitt értékesített ugyanekkora lakást 14,9 millió forintért hirdették meg árverésen, végül valaki 17,5 millió forintot adott érte. A politikus fiának még az ennél jóval alacsonyabban megbecsült 10,8 millió forintból is engedtek 20 százalékot, így lett a vége 8,7 millió forint. Ez áll az édesapa előterjesztésében, aminek a végén a gyerek neve is szerepel. Máté, Máté – nem mindegy? Nem, pedig ennek a bizottságnak lennének még tagjai, meg lenne még polgármester is, ugye, de az nem számít: ma neked, holnap nekem. Így működik a Fidesz-maffia.

„A fiam egy romot vett, még a csatornát is ki kell cserélni, a fűtés csak egy kályha volt, csak a csupasz falak maradtak meg a felújításnál. Akár 8-10 milliót is el lehet költeni rá, olyan rossz állapotban volt. A fiam egy nagyobb, komfortos önkormányzati lakás bérleti jogát cserélte el erre a romra. Máskor is történt más hasonló átköltözés, amivel a bérlők saját ingatlanhoz jutottak. Ez jó az önkormányzatnak is, mert nem kell foglalkozni a legrosszabb állapotú ingatlanok soha meg nem térülő felújításával – magyarázta a bizottsági elnök. 

Így is van, minden bizonnyal nem is él több fiatal Budakalászon, ha igen, akkor eltitkolják előlük a lehetőséget. Maguknak machinálnak. Ezt szokták meg Orbániádában – szabad országban szabad akarattal szabad lopni. Se pályázat, se hirdetmény, se lótúró, elég egy jobb sorsra érdemes rokon. Még majd megsajnáljuk a kedves, helyzetben lévő papát, úgy panaszkodik, mint a beteg Mariska a doktor úrnak.

Ezek az emberek picike hatalmú ostobák, akik szándékosan hülyére vennének mindenkit: a magyarázkodással csak rontanak az intézkedésükön. Ez a Máté István fel sem ér a görög-latin műveltségű Németh Szilárdhoz. Ha ilyen ócska romot kapott a kisfia jutányos áron, és milliókat kell még rákölteni, akkor miért nem vett egy jobb állapotú lakást a piaci árán. És persze, a saját pénzéből. Mátééknál is beleesett a tisztesség a nejlon szatyorba.

Az önök véleménye.

Én is mindig vigyáztam, nehogy olyan panzióba, hotelbe menjek, ami Lölő tulajdonában van. Vajon, ha a pápa és pápista hit nem oly csalogató az ittenieknek, miért nem tud a nernyik banda a katolikus egyházról leválni, hisz tömik őket pénzzel, ingatlannal, iskolával, mindennel. Na meg a nemzetthy ünneppé nyilvánított katolikus ünnepek. Vajon a többi vallást miért nem ünnepeljük meg? Nagyon szívesen megtartanám a budhista, sintó, iszlám, zsidó, stb ünnepeket is. (agador)

Igen utaznak a magyarok, átlagban nem is keveset, csak vannak akik évente 4X, és vannak akik 4 évente 1X sem. Ha vesszük a Kiskeresetű, Kétgyerekes Kiss Péteréket és mészáros lölőéket, akkor átlagban elég szép szám fog kijönni, annak ellenére, hogy Kissék egyszer sem nyaraltak. (Transzporter)

Az a baj, hogy ha már egy fagyit veszel is, lehet, hogy a nagyeszű gázszerelőt gazdagítod, csak éppen nem tudsz róla. (Katalin)

AKK szerint ki akar lépni az EPP-ből Orbán, ennek mutatja jeleit az utóbbi napokban. Egy elemző szerint előremenekülés is lehet, mert talán infója van arról, hogy ki akarják dobni. De az is lehet, hogy csak blöfföl, hogy könyörögjenek neki a maradásért. Meg az is lehet, hogy satöbbi. De őszintén, nem tökmindegy ez nekünk, magyaroknak, hogy marad a Fidesz a Néppártban, vagy nem marad? A nemzetközi politikai jelentőségét persze értem, de belföldön egyik verzió kutya, a másik eb. (zsoltix)

Én 4 percet bírtam nézni a „Király beszéde” című 44 perces videóból. Majd este, legfeljebb, kicsit nyugodtabban, néhány fröccs után… (Gábor)

Meg fél disznót is osztott Lölő a mátrai erőmūben. (agador)

Na vegre valami. Ezt tovabbgondolva az ellenzek helyeben en raemelnek mindenre, amit a zorbanek igergetnek. Ilyen plakatokat kepzelnek: ha rank szavaztok, megduplazzuk a CSOK-ot, es 3x bözsi-utalvany/ev. Persze ettöl meg a NER megdönthetetlen marad, de legalabb jo kis egymasra licitalos cirkusz lehetne. (Fatkavakkan)

Úgy tűnik, a Botka szavazói értékesebbek 🙂 Fideszék kiló száraztésztával vagy 10 tojással vagy 5 kiló krumplival vagy két kiló almával veszik darabját a szavazatnak – és azt is velünk fizettetik ki :S (glorianna)

Még a végén tényleg megérem , hogy a határon az lesz kiírva , hogy Tündérország .. mert Magyarország sajnos semmivel nem határos már, csak a csodával .. (Krisztina)

Tisztára, mint a kedvenc ifjúsági regényemben: „csapataink rugalmasan elszakadtak a gyáván előrenyomuló ellenségtől…” 😀 😀 😀 (Lajos)

Miközben az EP-ben mindenki tisztában van az igazsággal , ő azt próbálja elhitetni otthon hogy “nem dobta le a ló , ő akart így leszállni”..ennél már csak az a rosszabb , hogy hisznek neki..elég sokan .. (Krisztina)

Én nem bánnám, ha Orbán teljesen felfüggesztené magát. Akkor nem lenne vita, ki függesztett fel kit. (gyuresz)

Így írtunk mi.

Isteni szerencse, hogy csak egy kis ország miniszterelnöke ez az ember

Szavazatvásárlás? Ki hallott már ilyet?

Találjuk ki Magyarországot

Ovi baba és negyven rablótársa

Nyitottság nélkül mi értelme?

Ki függesztett fel kit?

Vigyázz pajtás, ezek átvernek

A köd /Luca ajtaja 14

Kacag a föld

Mióta az öltözködési kultúra közvetítési ára a leányzó saját lábára esve a Vuitton ridikülbe pattant

És ki fog lemondani?

A nap kommentje:

Ahogy szokták mondani: Nem mese ez gyermek. Különbség: Ali baba csak a rablókat nyúlta le, ovibaba pedig minket. (Transzporter)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.