Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Üsd a kölyköt, ha világbajnok akar lenni!

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Essünk túl a legfontosabb történéseken. Hír fentről. Vért adott Herczegh Anita. Gratulálunk. Véremet és életemet a köztársaságért! Ja, a hölgy az Áder János felesége – csak a pontos tájékozottság kedvéért.

Hála annak a magasságosnak, nem lett hajléktalan a Sarka Kata sem. Eltűnt, de megtalálták Luxemburgban. Ottan van bejelentve párjával együtt, aki nem más, mint a kormányzati megrendelésekkel pumpált Valton biztonsági cég kisebbségi tulajdonosa, Bessenyei István. Az már csak a véletlen keze-lába, hogy egy darabig ez a társasház volt Rákosi Tamás milliárdos médiamogulnak, az RTL-től a TV2-höz igazolt Dirk Gerkens barátjának és üzlettársának címe. Segítenek egymásnak az Orbán csórókák. Nagy üzlet van a fronton, így lesz senki kis celebből (vagy miből) rejtélyes nagy-nagy üzletasszony. Jól kell párt választani – ez az igazi menő magyar családtámogatási politika. Hagyjuk már ezeket az elit híreket.

Azért még annyit: Mexikóba is költözhetett volna a Sarka. Van nagy üzlet kilátásban. Ottan épül kettő templom – a Szijjártó Péter hivatalból elintézte. Ezt is. A külügyérnek az a dolga, ha eddig nem tudták volna, hogy támogassa a hívőket világszerte. Azt ugyan meg nem kérdezte most sem, hogy kiviheti-e a pénzünket az országból. Pláne katolikus templom építésére. Pontosan 2 milliárd forintot: egy vidéki kolostorra meg a Jézus Szíve templomra Mexikóváros központjában. Mexikó azért jó hely, azért kell nekünk pénzelni, mert ottan sok a katolikus vallású ember. Várjunk még, felkészülnek Petya látogatására azok az országok, ahol a legtöbben vallják magukat katolikusnak. Kell az állami megrendelés a magyar keresztgyártó iparnak. Fideszesnek természetesen.

Katolikusok száma:

Brazília 172,2 millió

Mexikó 110,9 millió

Fülöp-szigetek 83,6 millió

Egyesült Államok 72,3 millió

Olaszország 58 millió

Franciaország 48,3 millió

Kolumbia 45,3 millió

Spanyolország 43,3 millió

Kongói Demokratikus Köztársaság 43,2 millió

Argentína 40,8 millió

Magyarország 3,8 millió

Ki vagy te, Szijjártó? Minden katolikusok keresztszülője? Amíg sok-sok templomot fölhúzatsz, majd csak elvisz már a népharag huzat.

Hanem. Verik a kis sportoló gyerekeket. A szentségit neki! A szentesi vízilabda klub egyik edzője a Pécs elleni U14-es bajnoki meccs szünetében úgy megütötte az egyik játékosát, hogy annak eltört a szegycsontja és az egyik bordája is. Vadállat! Nincs az az eredmény, taktika, semmi, ami erre késztessen egy edzőt. Hát még gyerekkel!

Az edző azt akarta megmutatni a játékosának, hogyan állítsa meg víz alatt a támadóját, de nagyon rosszul sült el a bemutató. Az ütést követően a kisfiú még visszament játszani, este kezdett arra panaszkodni, hogy nehezen kap levegőt. A gyereket kórházba vitték, ahol az edző is meglátogatta. A  tréner azt mondta, sajnálja a történteket, és vállalja a felelősséget. A szentesi klub szerint elfogadhatatlan ami történt, azonnal elküldték az edzőt, és feljelentést is tettek. A rendőrség pedig vizsgálatot is indított az ügyben, számolt be róla az RTL Híradója.

A barom, erre semmiféle mentség nincs – ezek szerint nem csak egy kis fegyelmező legyintéssé formálódott az ütés. Nekem azt soha senki nem tudja megmagyarázni, hogy a sporthoz, az eredményekhez hozzátartozik a durvaság, nem egyszer a brutalitás. Csak az a baj, hogy még sok szülő is megbocsátóan elnézi ezeket, mert hiúságból rákényszerítik a gyereket arra, hogy tűrjön, ha világbajnok akar lenni.

Amikor a röplabdapályán én sem – előttem ketten sem – tudtam megfogni az ellenfél nyitását, odaüvöltött az edző: – Menjél te le a pályáról, a jó büdös francba! Úgy lett. Lementem, egészen az öltözőig, onnan haza. Aztán nagyon sokáig nem mentem el edzésre sem, amikor egyszer csak megjelent az edző, és bocsánatot kért – megbeszéltük a történteket. Soha többet nem fordult elő, hogy megalázzon. A sportolás nem a megszégyenítésről szól. Persze, nem anyámasszony katonákat kell edzeni a sportolókból, és aki csak ezekkel az eszközökkel akar sikert, eredményt elérni – önigazolásul is – az maradjon távol ettől a nagyon klassz hivatástól.

Az edzőnek nagy hatalma van, de csak szakmailag, a tudásával élhetne vele. Ám itt is, mint másutt, vannak, akik csak és kizárólag a hibakeresésben élik ki magukat. Vagy úszol, futsz, gólt lősz, vagy jön a pofon. Köszi, nem a büntetés elkerülésére kellene srófolni a gyerekeket sem. Félelemből általában nincs siker. A gyerekek pedig ott szeretnek lenni, tanulni, sportolni, ahol jól érzik magukat. Minden más jön magától. Nekem bejött az edző megnevelése. A brutális edzőt soha többet nem szabad visszaengedni még a medence szélére sem. Szerintem. Ezt pedig azért teszem hozzá, mert ebben az országban pontosan annyi erkölcstelenséggel, annyi erőszakkal; annyi, a hivatására alkalmatlan emberrel kell szembesülnünk, mint az életünk bármelyik területén. A sportot is ugyanúgy éri az Orbán-féle földi háború.

Minden lehet. A Mars sarkvidékeinél és egyenlítőjénél nedves területeket fedezett fel a bolygó felszínének vízjéglerakódásait összegző térkép elkészítésekor az ExoMars TGO (Trace Gas Orbiter) szonda  – közölték kutatók az Európai Földtudományi Egyesület (EGU) bécsi közgyűlésén. A szonda emellett adatokat szolgáltatott a porviharról is. A NASA Odysssey missziója révén 2002 óta ismert, hogy egykor folyékony víz volt a Marson és továbbra is létezik ott vízjég, vagy ásványok formájában. Az eddigi műszerek azonban nem voltak képesek felismerni, hol találhatók ilyen vízlerakódások. Ezeken a területeken, például marsi völgyekben, valószínűleg manapság is állandó a fagy. Az is lehetséges, hogy valamikor ott voltak a sarkvidékek  – vélik a kutatók.

Kár, hogy a tudomány, plusz a Mars még csak itt tart, mert a bitang, erőszakos embereket én bizony oda száműzném: jegelni. Ha jól tudom, akkor a Mars és a Föld távolsága 60 millió kilométer. Menjenek, lesz időnk nekünk is rendet csinálni. Magyar földön.

Az önök véleménye:

És a bitangul nemzetthy, meg hazaffyass államtitkár asszonyok egy szóval sem említik, hogy saját csemetéiket angol nyelvű privát oskolában képeztetik, pedig mi ez, ha nem előjáték az ország elhagyásához? Fénylő csillagunk is jobbnak látta Montpellierben, meg Svájcban képeztetni leginkább sajátlábú csemetéjét, mint a hasító magyar oktatásban, de bajszos államelnökünk is Londonba járatta a leánykáját. Vajon ez miért is nem hazaárulás? (agador)

Mi lenne ha beperelné jo pár kulfoldon élő magyar a szaporodásugyi államtitkár asszonyt, mivel hazaárulonak nevezte őket? Ha kint élnék én megprobálnám. (Transzporter)

Csak innen èrtesültem, miket hord össze a gyerekcsinálásügyi államtitkárasszony. Felháborítónak tartom, hogy ezekre a nesze semmi fogd meg jól törvènyekre azt meri mondani, hogy ez tènylegesen segítsèg a fiataloknak. Az eladósodáshoz segítsèg, mivel a hitelek visszafizetèsèhez megszakadhat az anya ès apa, a sok gyereket meg nevelhetik a nagyszülők, ha engedi az egèszsègük. Manapság olyan hosszú a munkaidő, hogy a mellett szinte lehetetlensèg gyerekeket nevelni. Nem lehet mindenki a semmièrt jól megfizetve, mint őnagysága. Csak drukkolni tudok azoknak, akik elèg vállalkozó szellemüek ahhoz, hogy máshol kezdjenek új èletet. A hazaárulókat ne a boldogulni kívánó fiatalok között keresse. (Dupla)

Köpködhet a ténsasszony, ahogy akar, de aki a jobb élet reményében még kalandozni is hajlandó, az igazából sokkal bátrabb, mint mondjuk én. Én ugyanis hagytam magam lebeszélni a kalandozás lehetőségéről is. De nem lesz minden mai (és jövőbeni) fiatal ilyen hülye, arra mérget lehet venni. (Mogorva)

A sok szomorúság és mérgelődés mellett azért lennénk páran így a 70 körül, akik összeszednék az erejüket és a felcsúti síneket kicsit felrobbantanák. Atyaég, lenne itt futkosás, rendesen! :-)) (Attila)

Értelmes embertársaim megértik miért kell elmenni szavazni ! A gond azokkal van, akiknek halvány gözük sincs, mi történik körülöttük ! Ilyenek a devizahitelesek, akik számomra valami érthetetlen agybajban szenvednek ! A devizahitelesek nem a társadalom kevésbé képzett rétege és nem is a szegénysorban élők ! Hagyták magukat megvezetni, Orbán, VargaMiska, rogánTonyesz, Matolcsy által ! Sok minden kiderült már , de ők még mindig a fideszes gazemberekben bíznak ! (Vera)

A jogszabályok nyújtotta lehetőség mögé mindig az húzódik legelőször, aki addig lábbal taposta őket, mint pl Bayerzsóti. Érdekes egyébként ez az elnácult banda, ha indulatba jön tényleg fülsértő, kappanhangon rikácsol, fénylő csillagunktól kezdve, Zsótin át, hazudós Petikéig. Hazudós Petike meg éppen meghazudtolta a rendőrségi nyomozás eredményét, hisz belemondta a BBC riporterének a képébe, hogy a Junckeres plakátok politikai kampány részei.- (agador)

Otthon csak a hergelés, uszítás megy egymás ellen.. korábban jó barátok vesznek össze örökre (!) a politikai egyet nem értés miatt, mert képtelenek higgadtan érvelni , vitatkozni. Ameddig ezen nem tudnak változtatni , addig nem lesz békülés .. (Krisztina)

Az az interjú Esztergályos Jenővel (Apáczai)…hát, baszki…az nem semmi…atyaég…ennek az országnak tényleg annyi (Tamas)

Hol fog EGYÁLTALÁN LAKNI sokezer ember? Mert ugye utcán már nem lakhat, a lakásából kitették az utcára, albérletet miből fizessen? Mi lesz velük? Nyugdíjasok, kisgyerekesek, rokkantak. Tömegek az egész országban, főleg Pesten és a keleti részben. A nyugati szélen átjárogatnak pénzt keresni. (Ágnes)

Szerintem ez egy tragèdia. Aki budapesti, az kènytelen vidèken, távol a fővárostól lakni, ahol nincs munka, ès lehetetlen iingázni.Lehetetlen reális áron lakást szerezni. Nem mindenki tudja a felmenőitől megörökölni az ingatlant, ha azok mèg èlnek. A politikusok, meg a jól menő cègek tulajai több lakás árát is megkeresik, de egy átlagos fizetès semmire nem elèg. Csakis a gazdag külföldiek juthatnak Budapesten lakáshoz. Önkormányzati lakások èpítèse lenne a megoldás, de a stadionok fontosabbak. Aztán ki lehet jelenteni, hogy aki máshol kíván boldogulni, az hazaáruló. (Dupla)

Így írtunk mi:

Mi hamarabb fogunk beledögleni

A Brexitről – másképp

Megújuló energia: mítosz és lehetőségek

Hülyék országa

Luxuspanel

Keresztény focista, keresztény lábaival a keresztény fűtött gyepen rugdossa a keresztény luftot

Bújócska

Csak egy zacskó vér / Luca ajtaja 9

Perc

A nap kommentje:

Megpróbálom értelmezni a képet: a magyar most még csak kissé girhes kismalac vidáman rágja a szikkadt füvet, mert miközben ő az egyik, aki a legtöbb tejet kapja a malacok közül, azt lenyúlja a gazda, és szétosztja a családtagjai és haverjai között. A fű pedig nagyon finom, sokkal jobb, mint az anyatej. A kismalac (az ország) napról napra egyre girhesebb lesz, de vidám, mert a gazdának elhiszi, hogy megvédi a farkastól úgy, hogy közel engedi a medvét az udvarhoz. A medve pedig ugye elriasztja a farkast… Tanító néni, nem tudom, jól értelmeztem a képet? (Fedor)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.