Április 26,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


A hatalom tolvaj szarkái nem csak azt veszik el tőlünk, ami csillog

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,544,300 forint, még hiányzik 455,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Egyedül Európa vezető politikusainak, szakembereinek lesz nagyon rossz éjszakája, mert délután a Zorbán azt mondta, hogy nem sok segítséget adott nekünk az elmúlt öt évben az Európai Unió. Merkel, Macron, Weber és többiek közös virrasztást tartanak a tolvajok fejedelméért.

Önök szoktak lopni a munkahelyükről? Velem bizony előfordult. Mentem a Katihoz, kértem tollat, kettőt. Az egyiket besuvasztottam rögtön a táskámba, jó lesz otthonra. Ha borítékot kunyeráltam, abból mindjárt plusz kettőt, nem kell érte szaladgálnom, ha szükségem van rá. Jaj, de egyszer – égszakadás, földindulás – hazavittem egy teljes csomag írólapot. Basszus, még szerencse, hogy sokáig kitartott. Arra azért soha nem vetemedtem, hogy tele tömjem a táskámat ingyen cuccokkal, mert azért mindennek van határa. Vagy nincs? Nincs. Egyeseknél nincs.

Kis nejlon zacskókat külön-külön megtömni a fogadás, az ünnepség után maradt kajákkal, micsoda élvezet sokaknak – gondosan, nehogy már a pogácsa összekeveredjen a töltött káposztával vagy a kaszinó tojással (hú, utóbbit rémesen utálom). Vagy a szalagavatón késő este megtámadni a húsos tálakat, aztán dugdosni a  szatyorkába a rántott húst, a fasírtot, és amit találtak a kedves tanárok. Konkrétan tudom, hogy se kutyájuk, se macskájuk, se disznójuk nem volt. Maguknak capcerálták össze azt a kaját, amit a szülők fizettek ki. Ez a belem kifordul tőlük kategória. Piti rászoruló harácsolók. Egyetlen mentségük, ha van, hogy ennél talán tovább nem mennek.

Nem úgy, mint a cégvezető. Sikkasztás és hamis magánokirat felhasználása miatt vádat emelt a Szekszárdi Járási Ügyészség a pécsi Porcelánmanufaktúra Zrt. cégvezetője ellen – közölte a Tolna megyei főügyész az MTI-vel. Tessék mondani, miért nem írták meg a nevét az úrnak/hölgynek, ha máskor tyúktolvajokat állítanak pellengérre? Kapásból.

A vádlott 2014. március 7-től látta el a cégvezetői tisztséget, és pozíciójából adódóan a gyár területén ellenőrzés nélkül közlekedhetett. Ezt kihasználva 2016. április 26-án több mint 11 millió forint értékben porcelán termékeket tulajdonított el a pécsi gyár területéről.

Na kérem, ez már nem harácsolás, ez bűncselekmény. Mit csináljon, ha már ott voltak a porcelánok, és ő a főnök, néhány darabot hazavitt belőle. El nem adta, mert egy részüket a hatóság a lakóhelyén lefoglalta. Ezeknek 11 millió forint érték az lószar, főleg, ha a közösből jutnak hozzá. Jól mutatnak a kégliben, hát viszik. 

A többi áruhoz úgy jutott hozzá, hogy valótlan tartalmú selejtezési jegyzőkönyveket írt alá, a rajtuk szereplő porcelánokat az üzem egy olyan raktárába vitette, amihez kulcsa volt, majd gépkocsival elszállította. Van még: valótlan tartalommal adott ki egy minőséget tanúsító nyilatkozatot egy budapesti épület tetőrekonstrukciójához megrendelt mázas tetőcserepekről, illetve más kerámiatermékekről. A szekszárdi ügyészség a vádlottal szemben halmazati büntetésül börtön-, valamint pénzbüntetés kiszabását, a közügyek gyakorlásától való eltiltást, továbbá a gazdálkodó szervezetek vezetésére kiterjedően a foglalkozástól határozott időre eltiltást és vagyonelkobzást szorgalmaz a Pécsi Járásbíróságnál.

Nem nagyon ismerem a Zsolnay porcelánokat, aszem egy darabom sincs belőle, de ahogyan látom, csillognak, villognak. Na most, van a szarka, tudják, a madár. Begyűjti a saját fészkébe a fényes, csillogó tárgyakat, ezért a népi folklórban mint „tolvaj szarka” él. Mit csináljunk, a cégvezető szarkaként akart megszületni, de ez nem volt lehetséges, ezért azzá vált. Egyelőre úgy néz ki, rá is pacsált. Aztán majd meglátjuk. Mentett már echte bűnözőt a magyar bíróság, cserébe meg koncepciós perekkel ültetett ártatlanokat dutyiba.

Érkezzünk el a legnagyobb magyar tolvajokhoz, akik szétlopják az országot, megjegyzem, mi meg asszisztálunk hozzá. A falusi körtelopót ádáz szemekkel lesi mindenki, és ha elkapják, annyi neki, mert megdézsmálta a gyümölcsöst. Nem ennyire felháborító sokaknak, hogy az Orbán-kormány már kilenc éve lopja a közöst.

Önök tudják, hová lett a 2010-es választás után ellopott magánnyugdíj-pénztárakban tartott 3 ezermilliárd forintunk? Néha-néha még megkérdezzük, csak úgy magunktól, ahogyan azt is megkérdezzük néha magunktól, miért nem épültek piramisok e szép hazában? A bankóink nem nagyon csillognak, így aztán hiába is várnánk el a szarkáktól, hogy keressék meg.

Beletörődtünk már régen abba is, hogy életek mentek tönkre, biztos munkahelyek vesztek oda, amikor a trafikmutyival kiszolgálták a csókosokat Orbánék. Cseszhetjük ezt is, a tudomány mai állása szerint a szarka nem bagózik és devizahitele sincs. Már azoknak sincs, akiknek a hatalom súgott, és gyorsan kapcsoltak, megoldották saját problémájukat. Senki nem kérdezi meg, hogy milyen pénzből fizetjük még mindig a tolvaj (nem szarka), csaló köztársasági elnökök. Egy bohócot, akit még mindig mi tartunk el. Schmitt. Snitt.

Rendszeressé és rendszerszerűvé vált a lopás Magyarországon. Ezeket a legfelsőbb szintről szervezik meg, gondoljanak csak a Farkas Flóriánhoz kötődő felzárkóztatási pénzek eltűnésére vagy a Tiborcz Istvánhoz kapcsolható Elios-ügyekre. Máshol a vejkó is meg az após is már börtönben ülne. Az is csak nálunk meg diktatúrákban fordulhat elő, hogy Mészáros Lőrinc gázszerelő állami megrendelésekből, pályáztatás nélkül lett milliárdos. Vagy a paprikajancsinak kiváló Matolcsy György, aki úgy költi a közpénzt, mintha a sajátja lenne. Sorolhatok még neveket. Uniós pénzt dézsmálók: Orbán Viktor, Rogán Antal, Simonka György, Mondok József, Bánki Erik, Lázár János és a kis ájtatos manócskák, akiknek hangos éljenzésére keresztet vethetünk.

És, ha nem Polt lenne a legfőbb ügyész, akkor ezek a fideszesek belülről szagolnák a dutyi illatot. Így aztán az Orbán nem a levegőbe köpköd, hanem a tarisznyánkba, mi meg ki sem mossuk azt. Köpet demokrácia. Fúj! Úristen, ezer Kolozsvári Szalonna nem lenne elég felsorolni  bűneiket.

Sumákban, gátlástalanul lopnak, csalnak, hazudnak – és még csillognak-villognak is hozzá. Természetességgel. A szarkák ennyi galádság után elbújnának szégyenükben, mert a szarkák a legintelligensebb állatok közül valók. A madarak közül egyedüliként felismerik önmagukat a tükörben. A szarkák igen, Orbán és a hatalom kegyeltjei már nem, mert ragadozóvá torzult a jellemük. …és emberekre is vadásznak.

Az önök véleménye.

Ennek a népnek nem tanították meg a demokráciát! Már 89-től ! Nem képesek csak a tűrésre, nem önállóak, nem gondolkodnak! Főleg nem állnak ki magukért! Sem a társaikért, családjukért, gyermekeiért! Gyenge, lebutított, önérzetét elvesztett massza lett! (Piroska)

Ne kekeckedjetek már, hát nem járhat rosszul Gázos Lölö a kis földecskéjével! Hiszen megtermel ő (és a többi haszonélvező) mindent, mi szem szájnak ingere. Elöntötte az országot pl. a krumpli, annyira, hogy az Auchan darabonként árulta. Kell ennél fényesebb bizonyíték arra, hogy milyen jó kezekben a termőföld és milyen sok támogatást érdemelnek? Na ugye. Ilyen ország nincs, de komolyan. 🙁 (Judit)

De van ilyen ország. Egy másik dimenzióban. Tényleg hihetetlen! Sciente fiction ország. (anima)

Most mit nyíg az alattvaló? Kosarat fonni vakon is lehet! Tessék szépen neki látni, és befizetni a havi 50.000 Ft katát, mert éhesék már alig várják, hogy rátehessék a mancsukat. (Hajszás)

A sokat szidott Szlovák elnokasszony megvétozta a himnusztorvényt, pedig orbánék állítása szerint ott csak dísznek van az elnok. Azt hiszik, azért mert itt az elnok tényleg csak dísz -be nem tenném a lakásomba dísznek- , mindenhol az, ha nekik nem tetszik a személye. A bayer meg egy undoríto féreg, gerinctelen puhatestu szerintem. (Transzporter)

A családi potléknál, a nyugdíjaknál, a szociális munkásoknál, stb. miért nem emeltek 54,9 százalékot 2014 ota? A nagy fizetéseknél sokat, a kicsiknél keveset, vagy semmit sem emeltek. Tudom, minden szentnek maga felé hajlik a keze, de ennyire? Ráadásul ezek akkor voltak szentek, amikor én még érintetlen szűz lány voltam, vagy még akkor sem. (Transzporter)

Ez az igazság fidesz módra. Ha a szoc gondozó kap a százezres fizetésére tízezer emelést, akkor a képviselőke is kap az egymilliós fizetésére százezret. És mindezt úgy kommunikálják, hogy ők az igazság bajnokai, mert mindenkinek egyformán 10% emelést adtak. XD (Hajszás)

„A parlamentben ülnek olyanok is több milliós fizetésekkel, akik 2014 óta egy árva, büdös szót sem szóltak.” Ahogy a bölcs dakota mondás is tartja: A hallgatás aranyat ér (Bengamanga)

Üveget törni poén, jól levezeti a stresszt és kárörömnek se utolsó… Nálunk is rendszeresen föl van vele szórva a bringaút, bringasáv – a hétvégi bulik után pláne. A kedvenc bringás boltomban már csak ennyi a párbeszédünk: Sziasztok! Szia, a szokásos? A sok embertelenség pedig megváltoztatott. Egyrészt jobban bezárkóztam,, az ismeretlenekkel gyanakvóbb és óvatosabb lettem. Másrészt viszont sokkal mélyebbek lettek a barátságaim. Hálás vagyok a barátaimért, az együtt töltött szép percekért, órákért, az esti telefonokért, a napsütötte padon üldögélésért, a világmegváltó naaaagy beszélgetésekért, az apróságokért, amiből tudjuk, fontosak vagyunk egymásnak, odafigyelünk. Persze lehet, hogy csak öregszem. (Madárlátta)

Európát meg kell védeni! Ide nem jöhet akárki. Aki nem tudja hitelt érdemlően alátámasztani, hogy FBI által körözött közönséges bűnöző, vagy netán (jahu, – majd később?)jogerősen elítélt, szökött, korrupt, ex-miniszterelnök etc.., az a lábát nem teheti be ide, ebbe a jogállamiságban magasra süllyedt, Európa legrosszkedvűbb barakkjába. Hogyisne! Majd mi megválogatjuk kikkel akarunk együtt élni. Európát meg kell védeni! Meg bizony. Sajnálatos módon azonban (Pistáékéra), erre kezd Európa is ráébredni. (Aegean)

Ez az ember egy vicc.. biztos azért pánikol, mert érzi hogy neki már a “bé oldal” forog ..:) (Krisztina)

Így írtunk mi.

Esküszöm, kifordul a belem

Ameddig a kiváltságosok meggazdagszanak, a fél ország éhen hal

A beszariság nem a vezető értelmiség szerepe

Üvegtörés

Orosz vidék alulnézetből: sztyeppei kisvárosok

Nemzetünk ismét harcba megy

Talán ez a megoldás?

Képzelt levél /Luca ajtaja 3

Dum spiro, spero

Milói Venus

Sajnálják a magyaroktól

A nap kommentje:

Be kell zárni a parlamentet, lacibácsit meg felfüggeszteni saját módszere szerint. Hátha segítene. A mi országunkat ne vezessék bűnözők. Ezer és ezer dokumentum bizonyítja, hogy hazudnak, lopnak, csalnak! Erre kellett a kétharmad (mindenáron) nekik. (lőrinczy)

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.