Május 8,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Kedves Novák Katalin néni, nálunk a szüleim szavának van hitele

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 412,710 forint, még hiányzik 2,587,290 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek.

Kedves Novák Katalin néni! Múltkor láttam a tévében, milyen nagyon vidámnak tetszik lenni, úgy tetszett ottan ülni a kamera előtt, mint a jóllakott tyúk. Ezt az apu szokta mondani. Mekkora szerencse, hogy elégedettnek tetszik lenni, hiszen a Novák Katalin néni nagyasszony, az Orbán nagyúr kiválasztott munkatársa. A magyar családok istennője. Olvastam, hogy a Novák Katalin néninek van három gyermeke, biztos így is van, hiszen az ilyen fontos asszonyok nem szoktak hazudni. Bizonyára papírja is van róla, nem csak úgy találta őket.

Nekem nincsen papírom róla, de megmondom a néninek, nekem van egy tesóm. Ketten vagyunk tesók. Ja, én egy pár tornacsukát találtam a múltkor. Sáros is volt, kopott is, de nagyon örültem neki. Anyukám megsikálta, vihettem a suliba. Ha nem találok tornacsukát, akkor megint mezítláb ugrálhattam volna a tesi órán. Még jó, hogy a folyosón nincs olyan hideg, mint az udvaron. Zokniban ugrálni elég szar.

Tetszik tudni, mi egy kis faluban élünk az apuval, az anyuval meg a tesómmal meg a kuvasszal. Van egy kicsi házunk, nem olyan szép, mint a Rogán Tóni bácsié és a Szijjártó bácsié, de elég olcsón jutottunk hozzá, az apu örökölte. Pénzt nem örökölt az apukám, így a kicsi ház már elég rozoga, de azért nagyon szeretjük. Azt mondja az apukám, hogy Budapesten olcsón lehet lakáshoz jutni, mert a Tóni bácsi, a Mészáros Lőrinc bácsi és a Tiborcz István bácsi segít az embereknek. Az apu ezért mindig káromkodik, mert hogy olyan embereknek segítenek, akik barátok, az Orbán Viktor haverjai. Őrájuk szórják a mi közös pénzünket.

Kedves Novák Katalin néni! Eljöhetne mifelénk, nagyon sok embernek nincs lakása, vagy reá omlik a háza, biztosan tudna valamit intézni. Az apu azt állítja, ezek bitangok, maffiózók, ezek nem adnak semmit, ezek elveszik az emberek pénzét, palotákban élnek, te meg fiam, olyan ütődött vagy, ezeket akarod ide hozni? Ide bizony.

Katalin néni, legyen szíves elhozni a Szijjártó bácsit, ő nagyon hasonlít az egyik iskolatársamra. Csak az lány. Magas, nagyképű, teszi-veszi azt a kevés agyát. Kosarazik, de borzasztóan hülye, csak hát szereti az edző, aki a papunk öccse; a papunk a polgármester vadásztársa, akinek harmad-unokabátyja az edző, és sógora az iskolaigazgató. Ezért a csajnak mindent szabad. Utálja is mindenki. Majd valahogy úgy csináljuk, hogy az apukámmal ne találkozzanak, mert abból balhé lesz, megígérte, ha egyszer a kezei közé kerülnek az Orbán-bérencek, szétroppantja az utálatos, csaló pofájukat. Hűűű!

Katalin néni, azért írok, mert mi már megszülettünk a testvéremmel, nagyon szeretjük egymást, de nagyon szeretnénk kicsit jobban élni, csak rólunk el tetszett feledkezni. Az anyukám már nem akar még egy vagy kettő, három gyereket szülni, azt mondja, nekünk legyen boldogságunk, legyen meg mindenünk a szép élethez, nem kell még egy szájat etetni. Én már elég nagyfiú vagyok, és megértettem, amit mutatott nekem az Internetről:

„Magyarországon a lehető legtöbb támogatást szeretnék nyújtani a még gyerekvállalás előtt állóknak és a gyereket nevelőknek, valamint az egy- és kétszülős családoknak is.”

Júliustól lesz tízmillió forintos babaváró támogatás,

a családi otthonteremtési kedvezmény kedvezményes hitelének kiterjesztése használt ingatlanokra,

az ingatlanfedezetű jelzáloghitelek egy részének elengedése gyerekek születésekor,

nagycsaládosok autóvásárlási támogatása.

A négygyerekes nők személyijövedelemadó-mentessége és a nagyszülői gyed (gyermekgondozási díj) az év második felében kerülhet a parlament elé, a bölcsődei fejlesztések pedig folyamatosan valósulnak meg.

Legyen szíves megmondani nekem, hogy ettől nekem és a családomnak mitől lesz jobb? Mondtam már, nem lesz több tesónk. Hitelt nem veszünk fel, mert nem tudjuk visszafizetni. Különben is, a mi családunkban apának és anyának minden szava hiteles. Ők nekünk nem hazudnak, nem sumákolnak, nem gyűlölködnek, és nem kivételeznek egyikünkkel sem a másik kárára. Autónk sincs. Sem négy-, sem hétüléses. Nem is lesz, hahahaha… Majd én veszek külföldön, ha elmegyek. Bölcsőde nekünk nem kell már, nincs is errefelé hét határon túl sem. Iskola is csak olyan messze van a falunktól, mint Katalin nénitől a szerénység. Az apukám amúgy mindig nyugodt ember volt, csak amióta közmunkás, nagyon érzékeny. Kiközösítik. Az történt, hogy a közmunkás vezér állandóan csesztette az apu munkatársát. Ilyeneket mondott neki: te tunya, sötét fejű, majd megtanulod, hogy a szart is el kell takarítani! Akkor az apukám nekiment a közmunkás vezérnek, de lefogták és a komondort is elzavarták, nehogy felbőszüljön. Tetszik tudni, Katalin néni, ők romák, mi meg szeretjük őket. Kicsit szegényebbek, mint mi.

Kedves Novák Katalin néni! Mi kapunk családi pótlékot. Kettőnkre huszonhatezer-kilencszáz forintot. Ezer éve ennyit. A néni mit szokott csinálni ennyi sok pénzzel? Mi ebből eszünk egészen tíz napig. Ha eljönnek hozzánk, elmondom, miért utálom a legjobban az Orbán Viktort. Ide a faluba nehogy merjen stadiont építeni. Megmondom miért. Mert annak az árából mi a tesómmal kaphatnánk bicót, lenne szép ruhánk, sok könyvünk, kifesthetnénk a szobát, a konyhát. Elutazhatnánk a tengerhez, nem mennénk egészen Afrikáig. Sőt, a tesóm járhatna zongorázni és nyelvet tanulni, mert az apuék ki tudnák fizetni. Én megelégednék egy újszülöttel. Dehogy baba! Egy picike oroszlánnal, mert, ha Katalin néniék jobban támogatnának bennünket, akkor lehetnék dzsungel vadász.

Még lenne egy kérésem: legyenek szívesek elhozni a gyerekeiket is, nem esszük meg egyiket sem, elviszem őket a falusi medencénkhez. Kerti kád. A legjobban összebarátkozni szeretnénk a családjaikkal, ha nem megy, akkor csak haverkodni, ha már nem vagyunk rokonok. Így talán jut az apukámnak egy jó kis trafik, egy frankó teherautó, amivel fuvarozhatna. Az anyukám szívesen lenne a kertészet tulajdonosa, kommunikációs főnöke. Nekünk pedig aranyóra láncostul kell, ezt az apukám ajánlotta, mert hogy ebben minden benne van. Köszönöm szépen, Novák Katalin néni. Szüljünk egy szebb világot!

Az önök véleménye.

Gondolom, a vadban bőséges étkezést szolgálta a gyerekek számára, hogy a szekszárdi dicső vadászok úgy sportoltak, hogy felgyújtották a nádast és a menekülő vaddisznókat halomra ölték. Úgy tudtam, egyébként, tűzgyujtási tilalom van, de ezek szerint nem mindenkinek. (agador)

Sőt, harmadszor is elolvasva, mondok vadabbat: gyerekek, hát egy politikus felvette a telefont, és konkrétan a kérdésekre válaszolt! Percekig töprengtem azon, hogy mi olyan furcsa ebben az egészben, és hát ez. Számunkra ez már szokatlanul furcsa. (Mogorva)

Az Unió nem tehet semmit, az Unió nem erőltetheti a belépést, az Unió nem szólhat bele, az Unió nem határozhat arról….. Egyáltalán tud valamit ez a béna kacsa Unió csinálni??! Ha nem, akkor teljesen felesleges még határozatokat hozni, meg mindenféle dokumentumok létrehozásával a magyar jogállamiságot elemezgetni. Orbán az erő nyelvét érti. Ha ül tovább a szépen megterített asztalnál, ócsárolhatja a vendéglátókat, miközben tovább lopkodja a tálakról a tortaszeleteket és a házigazda ahelyett, hogy a kezére b….., joviálisan mosolyogva közli, hogy nem tehet semmit, akkor minek ez az egész??? (József)

Az EU-tól várni, hogy eltakarítsa a narancsos szemetet balgaság! Nincsenek felkészülve egy hazug, tolvaj, köpönyegforgató gazember ellen……..és nem hisznek a szemüknek, mennyire buta a magyar nép ! (Vera)

Egy tárlatvezetésre igazán meghívhatná a médiát a “kedves vő “ is.. kiváncsi lennék az is ekkora nyilvánosságot kapna -e? Pláne annak tükrében ,hogy nincs az a számla amivel igazolni lehet azt a mértékű fényűzés! (Krisztina)

Most vettünk a kedves vőnek vagy 50 (60) millióért Mercit, csak szólok. Annyira, annyira büszke vagyok ránk ilyenkor, ahogy épül és szépül a haza… (Mogorva)

Óvodás színvonal. Azzal foglalkoznak, amivel nem kellene; az egymásra mutogatással, a jónép hergelése ürügyén ahelyett, amivel kellene. A politikával. Ha egyáltalán nég tudják, mi az, és ez a fogalom mit takar. Tömény undor az egész! (anima)

Így írtunk mi.

A pofátlanság olyan szintjéről beszélünk, ami normális ésszel fel sem fogható

Önöknek nem az érkezőkkel van problémájuk, az önök problémája az országot elhagyó magyarok száma. Beszélgetés Judith Sargentinivel

Bizony el fog jönni az az idő, amikor el kell számolni a fideszeseknek is

Miattatok… (2. rész)

Betegnek nyilvánítani mindent, ami az embert emberré teszi

Hiszi ezt még valaki?

Annyit sem érnek, mint a gyerekek lábujján a köröm

Csodatevő szemek

Jó lesz ez ide, falura a tanulatlan büdösbunkóknak

A nap kommentje:

„Akit tán tolvajjá a tolvaj világ tett,
Mert gonosz erkőlccsel senki sem született.”
Csokonaival ugyan lehetne vitatkozni, de nem érdemes. (Gábor)

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.