Április 25,  Csütörtök
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Nem adok egy darab könyvet sem, inkább laponként megeszem József Attilát, Esterházyt

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,528,300 forint, még hiányzik 471,700 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Jelentem, a helyzet változatlan, még mindig haldoklik a demokrácia, de eljön az idő…

Orbán Viktornak és bagázsának akkor jó,‭ ‬ha másnak rossz.‭ ‬Orbán Viktor és bagázsa elzavarta a CEU-t‭ ‬igen tiszteletlenül,‭ ‬tudatlan,‭ ‬bunkó‭ ‬módra.‭ ‬Kevés fényű eszükkel‭ ‬csúfondárosan beletapostak az oktatás szabadságába,‭ ‬lejáratták magukat az egész világ előtt.‭ ‬Tudják,‭ ‬a‭ ‬sötét agyúak a zsarnoki rendszer kiszolgálói.

„‬A világ‭ ‬41.‭ ‬legjobbja a politikatudomány és nemzetközi kapcsolatok tárgyból,‭ ‬négy tudományterületen pedig az első‭ ‬100‭ ‬között van a Quacquarelli Symonds‭ (‬QS‭) ‬legfrissebb felsőoktatási rangsorában a budapesti Közép-európai Egyetem‭ (‬CEU‭)‬.‭ ‬A filozófia,‭ ‬valamint a szociálpolitika és közigazgatás területén a CEU a‭ ‬44.‭ ‬helyet szerezte meg,‭ ‬történelemből az első száz,‭ ‬szociológiából az első‭ ‬150,‭ ‬míg közgazdaságtan és ökonometria tárgyból,‭ ‬valamint jogtudományból az első‭ ‬200‭ ‬legjobb egyetem között szerepel.‭ ‬Az egyetem összesen hét tárgyból lett Magyarország legjobbja,‭ ‬akadémiai megítélése tavaly óta‭ ‬6‭ ‬százalékkal,‭ ‬78,2-re nőtt a bölcsészettudományok,‭ ‬és‭ ‬4,8‭ ‬százalékkal‭ ‬71,7-re a társadalomtudományok terén.‭”

Figyeljenek,‭ ‬hogy írja az egyetem a közleményében‭? ‬…Magyarország legjobbja.‭ ‬Csakhogy a magyar kormány ezt a dicsőséget,‭ ‬már átutalta Bécsnek. A CEU vezetése tavaly decemberben döntött arról,‭ ‬hogy az amerikai akkreditációval rendelkező képzéseit kényszerűségből Budapestről Bécsbe viszi. Az Orbán-kormány nem volt hajlandó szignálni a budapesti működését lehetővé tevő megállapodást az amerikai New York szövetségi állammal.

Egészen példátlanul,‭ ‬de szemrebbenés nélkül megtették,‭ ‬nem kímélve a fiataljainkat sem.‭ ‬A CEU-n is végzett‭ ‬meg aztán Soros-ösztöndíjas Kovács Zoltán‭ ‬az egész‭ ‬költözést Soros blöffjének nevezte,‭ ‬ahogyan a főnöke is,‭ ‬de megszólalt‭ – ‬mindig megszólal‭ ‬-‭ ‬Szijjártó Péter külügyér is,‭ ‬és szerinte a CEU csak politikai balhét akar.‭ ‬Megint működött a Soros-kaptafa. Ne csodálkozzanak,‭ ‬sötét emberektől olyan távol állnak az észérvek,‭ ‬mint Isaszegtől La Plata.‭ ‬Nagyon. Tizenegyezernyi kilométer pökhendiséget és hazugságot cipelnek magukban.‭

Nincs itt büszkeség,‭ ‬nincs itt a tudásnak hatalma, csak a mindent bedöngölés,‭ ‬nyilván blöffként másznak bele a Magyar Tudományos Akadémia önállóságába is.‭ ‬Félek,‭ ‬eljön az az idő,‭ ‬amikor Orbán felcsúti birtokán könyvégetésre gyűlnek össze ezek a lájtos agyú fickók.‭ ‬Én nem adok egy darabot sem,‭ ‬inkább laponként megeszem József Attilát,‭ ‬Adyt,‭ ‬Esterházyt‭…‬,‭ ‬akkor az enyém marad.‭ ‬Táplál.

‬Önök nem gondoltak még arra,‭ ‬‬ha‭ ‬így haladunk,‭ ‬maguktól jönnek rá a határon túli emberek,‭ ‬hogy be nem teszik hozzánk a lábukat.‭ ‬Azt konkrétan tudom,‭ ‬hogy az Orbán-éra elűzte fiatalok és idősebbek közül sokan még szabadságra sem jönnek haza.‭ ‬Majd nem jönnek a turisták,‭ ‬a világutazók sem,‭ ‬mert jobb érzésű,‭ ‬demokrácia hívő nem megy diktatúrába‭ ‬-‭ ‬sem fürdőzni,‭ ‬sem hangversenyre,‭ ‬sem várost nézni,‭ ‬sem bulizni,‭ ‬sem vadászni,‭ ‬sem lovagolni.‭ ‬Olyan nagyon nagy vész nem fenyeget,‭ ‬hogy utazzak mostanában,‭ ‬de én sem mennék olyan országba,‭ ‬ahol korlátozzák a szabadságjogokat,‭ ‬a sajtószabadságot,‭ ‬a magántulajdont,‭ ‬a kisebbségi jogokat.‭ ‬Ha négy éve körülbelül negyven diktátor uralkodott a világon,‭ ‬mára plusz egy személlyel biztosan bővült a lista.‭ ‬ ‬Ő mondta:‭ „‬Az EU-n kívül is van élet.‭” ‬Menjen‭! ‬Mi maradunk.‭ ‬Attól‭ ‬sem kell félni,‭ ‬hogy külföldi állam-‭ ‬és kormányfők látogatnak hozzánk.‭ ‬Barátilag.‭ ‬Bojkottálják O.‭ ‬V.-t.‭ ‬Csak a Putyin meg az Erdogán meg a hasonszőrű önkényúr teker Budapesten.

Ha Orbán és különös figyelemmel megválogatott csapata nem tér eszéhez és vissza a demokrácia világába‭ (‬erre semmi esély‭)‬,‭ ‬akkor bennünket elkerülnek a befektetők,‭ ‬a művészek,‭ ‬a pénzemberek, kereskedelmi, mezőgazdasági és mindenféle szakemberek és civilek. No éppen Orbán Viktor bármire képességét kell megakadályozni.‭ ‬Ha nála van Magyarország kulcsa,‭ ‬ide vele.‭ ‬Itt visszaáll a jövés-menés,‭ ‬szabad országban így dívik. Nekünk akkor lesz jó, ha Orbánéknak nagyon rossz lesz. Még annál is rosszabb, ahogyan elképzelhető.

Igazán nagyon sajnáltam Márton Anitát a közelmúltbeli év sportolója díjkiosztón. A magyar atlétika első világbajnokának Hosszú Katinkával és Kozák Danutával kellett „megküzdeni” a legjobb címért. Egyébként is úgy gondolom, a szezont a fazonnal nem igazán lehet összehasonlítani. Mégis dönteniük kellett a sportújságíróknak. Nem ő nyert. A kajakos fenoméné lett a díj.
Ma címvédőként a harmadik helyen zárt 19 méteres dobásával a női súlylökők között a glasgow-i fedett pályás atlétikai Európa-bajnokságon. Fantasztikus eredmény, hiszen sokáig bajlódott sérüléssel a sportolónő. Önmagát is felülmúlva 19 méteres dobásával végzett a dobogó harmadik fokán. „Amiért jöttem, az sikerült: szerettem volna 19 méter körül lökni és érmet szerezni. Így, hogy sérülésből jöttem vissza, elégedett vagyok” – mondta. „Nehéz volt újrakezdeni a sérülés után pszichésen is, ez az érem most nagy lökést ad majd a folytatáshoz” – fogalmazott Eperjesi László tanítványa. Többször hallottam vele interjút, nagyon szimpatikus ember. Azt pedig tudom, hogy a sportolónak a sérülés olyan, mint húsnak az élezetlen kés. Dolgozni, türelemmel kell lenni azért, hogy működjön. Márton Anitáé a mai Mrs. Lóci díj.

Lássuk a véleményüket!

Mennyiben lesz az változás ha Junker helyett Timmermanns lesz a plakáton? Az ugyanolyan gyulolet kampány lesz. Az biztos, hogy Soros helyében én már rég tettem volna valamit orbán ellen. (Transzporter)

Ezek a plakátok nem is a magyaroknak készülnek. Egy átlag (tudom olyan nincs) magyar választópolgárnak gőze sincs ki van a plakáton, bár Sorost talán már ismerősként üdvözlik. A plakátok célja a nemzetközi szarkeverés. Működik is. (Anna)

Láttam olyat, hogy párszáz méteren belül van vagy 10 ilyen óriásplakát. Közvetlenül egymás után, vagy mellett is. Még jó, hogy az égre nem festik fel a közérdekű tájékoztatásnak nevezett kampányszarukat. Kivetíthetnék pl. a Holdra projektorral, nem baj, ha drága. Ilyenre mindig van pénz dögivel. (zsoltix)

Mindig is voltak/vannak ganyé emberek a frissen egyetemet végzett fiatalok között is. Ők leginkább a „futottak még” kategóriából kerültek/kerülnek ki, illetve ők azok, akik eleve azért szereznek diplomát (esetleg nyelvtudást), hogy politikai gazemberségből, haszonszerzésből próbáljanak jólétet teremteni saját maguk számára. (Mindkét oldalon, bár ezen a területen is a magát elsősorban „jobboldalinak” tituláló vállalkozó szellemű véglények nyomulnak hatalmas önbizalommal.) Beszélni, vitatkozni, érvelni nem nagyon tudnak, de írni azt igen. A seggnyalásról nem is beszélve. (Tamas)

Nem kotelező részt venni egy fasiszta diktatura kiépítésében, de nekik kifizetődő. Kicsi munka, nagy pénz. Gondolkodni sem kell nekik, mert meg vannak a panelek, amiket írni kell. Három-négy mondat variálásával már megírják a cikkuket, elég csak valamelyik másik újságbol kimásolni azokat, pici változtatással. A média tanácstol meg mi mást lehetett várni? Bezzeg ha valahol elhangzik egy bazdmeg, akkor már buntetik az ellenzéki TV-t, rádiot, mert nem jelezte, hogy korhatáros az adás. Ha bayert nem buntetik, akkor ezt miért buntetnék? (Transzporter)

Na ez utóbbi itt nem lesz. Az öltönyt nyakkendőt eldobtuk és szaladtunk vissza a jurtába, mert ott jó minekünk. Hemperegni a disznószarban és nyalni az új urak lábfejét, ha dobnak nekünk száraz kenyeret. De legalább nincsenek migráncsok és nem kell mindenféle emberjogi handabandákkal foglalkozni. Ja és szarunk a fékekre és ellensúlyokra mert azok csak megkötnék a mi urunk 1. Brüsszelgyőző Nagy Viktor király kezeit. Köszönöm minden „kedves” agyhalott fideszesnek, hogy egy ilyen országban élhetek. (József)

Így írtunk mi:

A biztos elvérzés garanciája

Nem kötelező részt venni a diktatúra kiépítésében

Önnek is joga van tudni

A kormány azért szívatja a közszférában dolgozókat, mert Gyurcsány

Hogy a büdös francban tűritek mindezt?!

A cica

A pokol kapuja mögött

A nap kommentje:

A mèdiatanács nevű sóhivatalt arra tartja a vezír, hogy fenntartsa a látszatdemokráciát. Az egyházi iskolákból kiáramló fiataloknak meg kell valami amiből jól megèlnek. Nehogy azt kèpzeljük, hogy dolgozni fognak a megèlhetèsèrt. Pènzèrt mindent. (Dupla)

 

 

 

 

 

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.