Május 1,  Szerda
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Megnyomjuk a demokrácia biztonsági kapcsolóját, az úri szélhámosokat pedig kitöröljük a nyilvántartásunkból

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,614,500 forint, még hiányzik 385,500 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Azt írja a sok közül az egyik horoszkóp, hogy ma kedve támadt mindent kimondani, ami a szívét nyomta. Jól is tette, mert amíg magában rágódik, csak duzzad a probléma, és még nyugodtan aludni sem tud.

Csúszunk lefele, mint megbotlott turista a hegyről. Azt ne tessék hinni, hogy ez a nemzeti családvédelmi ámítás elhozza nekünk Boldogországot csok-ostul, hitelestül, szüléstül meg Novákostul, Orbánostul. Ha eddig nem volt szegénység széles e hazában – basszus, ebben élvezkedik évek óta Orbán, Rétvári Hegedűs és az egész bagázs -, akkor nézzenek meg holnap egy vasárnapi ebédet. Van-e milliók asztalán rántott hús. Megkukkolhatják azt is, hogy nem csak a kórházban, hanem az egy szobában is micsoda egészséges a földön aludni. Jót tesz a gerinceseknek. Egy olyan országban, ahol a  leggazdagabbak jövedelme rendkívüli sebességgel nő Orbán bán alatt, a legalsó jövedelmi rétegek helyzete folyamatosan romlik, a középosztály gördül lefelé a szakadékba. Fizetéstől fizetésig élnek.

Tegyük fel: a családvédelmi szarságukkal minden fiatalnak lesz munkája, építkezik, lakást vesz, annyi fizetést kap, hogy azt is elfelejtik, merre van Berlin, London Párizs, Bécs… Születnek a demográfiai bébik, lesz nekik kiságyuk, pelenkájuk, babakocsijuk, enni-innivalójuk, cipőcskéjük. És lesz szép, boldog jövőjük.

Na mit szólnak? Még mielőtt felébrednek, és bilibe lóg a kezük, elmondom:

ha már minden fiatal Boldogország lakója lesz, mert az ámerikai hokedlis konyhákat kicsicsázták;

ha már nagyobb lesz a szalonna is, mint a kormány pofája;

ha már a lavór- és kézi csavarás helyett kedvezményes mosóprogrammal tisztul a ruha;

ha már Audi viszi édesapát túlórázni;

ha már édesanya kaviáros szendvicset csomagol az iskolába, óvodába mind a hat gyereknek;

ha már télen lefoglalják a karibi nyaralást;

ha már a babagyártó soron annyi kicsi oázik, mint Kína lakossága…

…akkor legyenek szívesek megismerkedni a negyven év fölötti magyar emberekkel, akik addig is itt élnek ebben az országban, amíg meghalnak. Ismerve a hatalmi brigantik nemeslelkűségét, mindent elsöprő szociális érzékenységét, ez könnyen előfordulhat.

Csak tudják, egy rohadt diktatúrában sem hal meg az emberiesség, az érték, és összeszedve minden erőnket, próbáljuk ne csak túlélni az életünket. Szükségünk van rá, hogy a gazemberek összes alkatrészét kizárjuk az ország működéséből. Lezárjuk az ügyet. Megnyomjuk a demokrácia, az emberi méltóság biztonsági kapcsolóját, ezeket az úri szélhámosokat pedig kitöröljük a nyilvántartásunkból.

Dorkota Lajos szociálisan rászorult belföldi személy. Ezért az energetikai hivatal fizet 68 millió forintot a budavári önkormányzatnak, hogy továbbra is bérlője maradhasson egy 101 négyzetméteres Fortuna utcai, Halászbástyához közeli lakásnak. A korábban Fidesz színekben nyomorgó Dorkota hat éve a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal elnöke. Nem közmunkásként, de a köz táplálja bukszáját meg bögyét. Bizonyára nem eléggé, össze kéne szednünk magunkat, hogy Dorkota kicsit jobban éljen, mert az mégis sokk, hogy csak kinevezése óta használhatja a 153 millió forintot érő lakást. Jogszabályváltozás történt, ezért vált szükségessé a bérlőkijelölési jog ismételt megváltása. Izgulunk is, hogy megkapja megint a Magyar Energetikai és Közmű-szabályozási Hivatal 68 050 000 forint megfizetése fejében.

Dorkota Lajos szociálisan rászoruló magyar állampolgár: havi fizetése alig 3,3 millió forint, de még a várbeli lakás kedvezményes, 42 ezer forintos bérleti díját is a hivatal állja. Jár ez neki. Az energetikai hivatal azt közölte: az elnököt a jogszabályok alapján a miniszterekéhez hasonló juttatások illetik meg, azaz jár neki egy hivatali lakás. Én meg közlöm az energetikai hivatallal meg az egész eszét és mértéket veszített hatalommal, hogy minden magyar embernek méltó lakhatás, fizetés és méltó élet jár. B*ssza meg már tényleg ezeket a durván pofátlan szarjankókat. Az a minimum, hogy ők ma a Mr. Jessz díjasok. Szociálisan rászorult csúcs arcátlanságukért.

Mi volt ma a véleményük?

Bingó! Életemben nem éreztem olyan gazdagnak magam, mikor rájöttem, hogy mind a három gyerek martens bakancsát le tudom cserélni. (Pár év alatt azok is tönkrementek, akkor épp egyszerre). (Erzsébet)

Ez a kalandpark nagyjából arra jó, hogy mégse lehessen azt mondani, hogy minden milliárdot csak stadionra meg templomra költenek! (Mariann)

Szerintuk ha nincs helye politikai vitának az nem demokrácia, de csak az EU-ban. Magyarországon minden fordítva műkodik, itt a valoság meghajlítása miatt, akkor van demokrácia, ha az ellenzék nem vitázhat, ha megprobál, akkor az nem demokrácia, hanem hazaárulás. (Transzporter)

Jobb lesz, ha mindenki beletörődik az Orange Nézőpont állításába, hogy az EP választásokon brutális fidesz győzelem várható. Mert a zemberiség 54%-a őket akarja. A reménytelen helyzetben vegetáló ellenzéket pedig a Nemecsek Ernő vezetésű Gittegylet is porig alázná. Lajos meg át sem gondolta, hogy mit mond. De tekintve, hogy bármit mondhatnak és annak a zellenkezőjét is, a megszólalása nem üti a saját logikájukat. Elszólni meg csak a szövegértéssel rendelkező országokban tudja magát. (Old Sátorhand)

Nem. Nincs. Magyarországon nincs. Aki tud, elmegy innen. Aki marad, az belebetegszik, aztán meghal. Nézz körül, már régen el kellett volna pattannia a teli pohárnak. Ha nincs a vesztes világháború, még most is Horthy leszármazottai lennének hatalmon, ha nem dől össze a SZU, akkor most Thürmer, vagy valaki más lenne a főtitkár. Ha a népen múlik, nem változik itt semmi. (Ulzana)

A mi külügyérünk diplomáciája savanyú tejszinhab a poilitika tortáján amit egy egyirányú utcába behajtva vág a szembejövő autók szélvédőjére. Közben azt kiabálja hogy nem ő hajtott be fordítva, hanem minden szembejövő kreszgyilkos briganti. (Sz. Ferencné)

Azon a nagyokos fideszesek nem gondolkoztak el, hogy miért volt az, hogy régen a szülők nemigen igyekeztek azon, hogy a kisebb gyerekeik ne legyenek jelen a disznó leölésénél? csak a hús feldolgozásánál. (Én sem vagyok vegetariánus, de a disznóvágásból nem kellene ekkora kultuszt faragni.) (Klára)

Az indiánok úgy tudom megadták a tiszteletet, megköszönték az állatnak, hogy életét adta. Biztosan nem leszek népszerű, de a vadászatok végén a teríték is a tiszteletadás része. (Ulzana)

Némelyikkel leülnék,de a sokadik whisky után,valószínűleg letartóztatnának,mindenféle testi sértés miatt. (János)

Ezeket a témákat kínáltuk:

Erkölcstelenségi korrupciós bizonyítvány

Kósa Lajos megvilágosodott

Itt, Berlinben, a kalendáriumi tavasz első napján

Olyan csodálatosan senki nem öl disznót, mint a magyar

HARDtalk, avagy bibibá

Éjszaka

Van-e olyan magyar politikus, akivel elszürcsölgetnének egy kávét, de ha fizet, még egy whiskyt is? 

A nap kommentje:

Szívesen megnéztem volna a riportot ha zseléke pofázmánya ki lenne pixelezve, mondandója pedig kisípolva, tekintettel azonban ennek elenyésző valószínűségére letettem erről a szándékomról. Így tehát a bejegyzésre és zseléke eszének, kultúráltságának, diplomáciai érzékének ismeretére hagyatkozva csak remélni tudom, hogy senki sem hiszi el Európában, hogy a magyar embereknek akár csak elenyésző kisebbsége is zseléke „képességeire” hajazna!!! (Gábor)

Dobódjunk fel egy kicsit! Franz von Suppé osztrák zeneszerző: Könnyűlovasság – nyitány

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.