Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

NEHAZUGGY


Jaj, atya, ne tökölj Egyiptomban, siess haza! Idegenek vannak a faluban

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

Jó éjszakát kívánok! Mindenkinek. Majdnem mindenkinek. Az éjszakai műszakban dolgozók, a túlórázók se keseredjenek, majd lesz szép álmuk nappal, amikor béke van és csend. A panelházaktól Szíriáig.

Csuda dolgokat hallottam. Jaj, ne sírjanak! Magunkra maradtunk, Atya nélkül. Atya elment Egyiptomba. Atya nem piramisokat néz, hanem… Úgysem fogják kitalálni, segítek. Migránsozik. Az egyik hóbortját tehát magával röptette, a másik itthon maradt. A foci. Sőt itthon maradt az egyik rádiója is, a Kossuth, ottan pedig klassz dolgokat hallani. A magyar foci színvonala töretlenül halad a semmibe, a vezérkar is a béka segge alatt játszik, eszük mellett csak a suskánkat szórják szívesebben.

Az történt, hogy miután ippeg épül a Honvéd stadionja, beköltözött stábjuk az MTK-hoz. Az a szédületes nagy eset fordult elő, hogy egymás ellen játszottak bajnokit. De nem szenvedheti a hazai pálya előnyét a Honvéd, nehogy már pályaválasztóként is a kék-fehéreknél játsszon. A Magyar Labdarúgó-szövetség kimondta: az egyébként hazai csapat nem lehet vendég a saját stadionjában. Tetszenek érteni, ha nem, elmagyarázom.

Elutazott a két csapat szőröstül-bőröstül, kevéske agy- és izomtartalékkal Gyirmótra. Budapesttől 130 kilométerre. Egy magyar bajnoki latymagra, azért, hogy semleges pályán legyen a Honvéd pályaválasztó. És amíg önök fröccsözgettek, nem figyeltek az előszobában ledobott bukszájukra, pedig onnan megint kilopták a pénzt. Utaztatjuk, etetjük, jól tartjuk a magyar klubokat, és a labdarúgás árnyjátékosai milliós fizetésekkel élik szolid életüket.

Mára minden csipkebokor, plusz Orbán közelében is stadion épült, ha jól követem, akkor már 450 milliárdot szórakozott el a most éppen Egyiptomban észt osztó vezér. És akkor el kell menni a világ végére labdát kergetni. Pajtások, ti, akik mindennap a tesi órán ugrabugráltok, tudjátok meg, az oktatásra összesen 230 milliárdot ad nagy kegyesen a kormány. Évente.

Azért jó hírt is megosztott velem az igazmondó Kossuth. A meccsen volt 800 néző. Hurrá, majdnem egész Gyirmót, ahol 1200-an laknak. Ennyien már meg is érdemeltek, tao-pénzből egymilliárdos stadiont. Nem csak a másodosztályú focistáikat ámulhatják, hanem fővárosiakat is. Mert a magyar embereknek joguk van megismerni a magyar bajnokság kiváló játékosait; úgy, mint például: Mezghrani Mohamed, Fousseni N’Ganon Bamba, Kukoc-Petraello Tonci, Ulysse Diallo. Jaj, Atya, ne tökölj már Egyiptomban, gyere haza! Idegenek a faluban. Már éppen kicsit sírdogáltam volna, amikor jött a lányom: – Nyert a Juventus, és örülj, nyert a Milánod is. Végre valami európai márka! Atyám!

Ma a Mr. Lóci díjam Miklós Ádám akadémikusé és munkatársaié. Írt és szerkesztett egy könyvet A kutya – Az ember legjobb barátjának története címmel. Pedig ez nagy szó tőlem, mert úgy félek tőlük, mint négyéves a hétfejű sárkánytól. Amióta kiharapott egy nagy darabot a lábamból egy német juhász. Két hónapig alig tudtam járni. Azért felfogtam, hogy nem a kutya, hanem idióta gazdája volt a hibás. Meg is mondta a nagy marha, minek mentem arra? Az utcán. Bocs’. Barátomnak annyi kutyája van, hogy a két kezem nem elég megszámolni. Barátkozom velük, ők is velem. Egyelőre nincs nagy szerelem. Udvarlás van.

Csányi Vilmos etológus azért meggyőzött ajánlatával a szőrös gyerekekről. „A kutyákról szóló könyvek egy része még ma is régi hiedelmekkel van teli, egy másik részük ugyanakkor tudományos kísérletekkel igyekszik bizonyítani, hogy a kutyák szőrös gyerekek. A kutya című, átfogó kézikönyv természetesnek veszi a kutyaetológia eredményeit, egyúttal mellőzi a sokszor fárasztó tudományos hátteret. Melegen ajánlom minden kutyabarát olvasónak.”

Még az is lehet, hogy elolvasom, hátha az is kiderül, hogy a pénz ugat, a kutya beszél. De jó lenne!

Lássuk, miről volt ma véleményük!

Már tobbszor elgondolkodtam azon, hogy nemtomkiafasztompi miért van már olyan régen és állandoan Brusszelbe kuldve? Talán csak nem túl sok kárt okozna itthon és így szabadultak meg tőle? Vagy talán tobbet tud a kelleténél? Biztos nem azért mert olyan értelmi képessége van amilyen, mivel kosa és rezsi szilárd sem okosabb nála, mégis itthon eszi őket a fene. (Transzporter)

Szervusz Edgar. Remekmu. Az elejen nem lattam tisztan merre is fog a tortenet haladni. Aztan a kozepen letisztult. Sajnos. Maria orszaga. Azaz. Ez valami hihetetlen jol sikerult mint mindig. Koszonom. (Jancsika)

A végére már sírtam. Pedig olyan lendülettel fogtam az olvasáshoz, mert megszoktam, hogy Edgar írásain mindig tudok nevetni. Felvidít.
Ezen nem tudtam. Sírhatnékom van. Pedig én is itt élek és látom a mérhetetlen rombolást. A fizikait is meg a lelkit is. Mintha egy Isis-különítmény lenne. (Márti)

Alternatív színházak? TAO pénzek elvonása a színházaktól? Alföldi? Színészek, zenészek, akik nem kapnak fellépési lehetőséget, vagy hirtelen lemondják a meghívásukat, mert nem egyezik a véleményük a kormány agyhalottjaival? Már rég elkezdődött a kicsinálás ezen a fronton is. (Sirius)

A Corvinust is nagyon régóta támadják, de úgy, hogy megvárták, míg a sajátlábú hercegnő végez, majd utána. Egyébként az oktatást most a nagy előd, Hermann Göring útmutatása szerint verik szét;” A tudás veszélyes. Minden tanult ember potenciális ellenség.” (agador)

Ma is sokféle témában kínáltunk olvasnivalót.

Az OLAF, az Unió, valamint a túlárazott projektek örömére kissé kifosztott honpolgárok egészen nyugodtan bekaphatják

Szürke marha

Vajon mi lapul Orbán táskájában?

A modernkori orbáni fasizmus

Én vagyok az anyám átka

Pedig a nevetségesség ölni tud

A nap kommentje:

Az amerikai elnököt mindig kíséri egy személy egy aktatáskával, melyben az atomfegyverek kilövéséhez szükséges kódok találhatóak. Ezt a táskát becézik „nukleáris focilabdának.” Szerintem Kedves Vezetőnk egy igazi focilabdát cipel magával, hogy bármerre is járjon, legyen, aki megérti. (János)

Ma estére Sosztakovics keringőt ajánlok, ez a zene szól az Anna Karenina amerikai filmben. Nekem ez a legkedvesebb feldolgozásom a címszereplő Sophie Marceau visszafogott, mégis drámai alakítása miatt. Vronszkij grófot Sean Bean alakítja.

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.