Április 19,  Péntek
header-pic

Határokon Átívelő Szellemi Táplálék

VENDÉG


Szürke marha

Ez a felület kizárólag önkéntes olvasói támogatásokból működik. Nem politikusok, háttérhatalmak és gazdasági érdekcsoportok tulajdona, kizárólag az olvasóké.

Kiszámítható működésünket körülbelül havi 3,000,000 forint biztosítja. Ebben a hónapban összegyűlt 2,340,346 forint, még hiányzik 659,654 forint.
A Szalonnát ITT támogathatod, a Szalonnázó extra cikkeire ITT tudsz előfizetni.

Köszönjük, hogy fontos számodra a munkánk.

A magyar szürke szarvasmarha a Magyarországon őshonos, törvényileg védett háziállatok egyike. (Wiki)

„Egy héttel azután, hogy a kormány bejelentette, létrehoz egy új alapítványi formát a Corvinus Egyetem magánosításához, a parlament már tárgyalni is kezdte a vagyonkezelő alapítványokat létrehozó törvényjavaslatot. Ezzel párhuzamosan pedig az is kiderült, hogy a kormány az MTA vagyonát is egy ilyen alapítvány kezelésében képzelné el.” (Index)

Mi köze a két dolognak egymáshoz? Annyi, hogy eddig csak a Corvinus Egyetemhez tartozónak gondoltam magam, mert ott tanítottam sok évig. Ma már a szürkemarhák társaságát is a magaménak tekintem, mert annak néznek. Védettség nélkül, az embereknek kis hazánkban ez nem jár.

Először csak nem értettem, később elképedtem, ma már egyszerűen ki vagyok akadva azon, amit az MTA-val művelnek. Hogy ki hajtja végre a kivégzést, ki a hóhér, szinte teljesen mellékes. A kérdés: minek, miért, mi célból?

Talán, mert nincs szüksége a „kormányzóknak”  tudományban kimagasló teljesítményekre? És ha így van, miért nincs rájuk szükség? Mert bírálnak eszement törvényeket és intézkedéseket? Mert még képesek önállóan gondolkodni? Vagy esetleg azért, mert sz@rnak a politikára, és teszik a dolgukat, függetlenül minden fenyegetéstől?

A CEU volt az első lépés ahhoz, hogy kinyírjanak műhelyeket, ahol nem azt tanítják, amit a nagyonkeresztényunortodox, stb. kormányzat szeretne, hogy tanítsanak. Most jön a Corvinus. Kíváncsi vagyok, az ELTE jogi kara, ahova a várlakó járt, mikor kerül sorra?

És bármelyik egyéb szellemi, kulturális, művészeti tanoda, amelyik NEKIK NEM TETSZIK – azokat mikor kezdik el kicsinálni? Elüldözni, ha jobban tetszik.

Kikérem magamnak, hogy szürke marhának nézzenek!

Horn Anna

A Szalonna egy teljes mértékben civil, független véleményportál. Nem kérünk és nem fogadunk el támogatást senkitől, csak az olvasóinktól. Ha olvasni szeretnél, nem ugrik az arcodba egyetlen reklám sem. Ez csakis úgy lehetséges, ha te fizetsz a munkánkért. Kizárólag ezekből a támogatásokból működik a Szalonna, hónapról hónapra. Ha kiürül a becsületkassza, elfogy a Szalonna. Ne úgy fogd fel, mintha koldusnak adnál, hanem úgy, mintha az újságosnál fizetnél rendszeresen a kedvenc magazinodért.